sammanta 05.08.08, 20:42 Wklejam Wam coś do obejrzenia, zachwyciły mnie te kuferki: www.modnykrakow.pl/galeria.php?d=gal403 www.modnykrakow.pl/galeria.php?d=gal401 www.modnykrakow.pl/galeria.php?d=gal404 Szkoda, ze nie ma więcej :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dakota77 Re: Przesliczne torebki 05.08.08, 20:45 Teraz na szczescie mozna kupic naprawde fajne torby podrozne, albo zestawy wieksza torba- podreczny kuferek w tej samej stylistyce:-). Odpowiedz Link Zgłoś
pompeli Re: Przesliczne torebki 06.08.08, 08:48 Tylko co nam po fajnych torbach podróżnych, jak lotniska traktują je jak śmieci? W jednej nowej walizce zrobili mi dziurę, a druga wyjechała raz cała w błocie... Odpowiedz Link Zgłoś
miqsia_18 Re: Przesliczne torebki 06.08.08, 17:51 Właśnie tak! W życiu bym sobie nie kupiła jasnej torby podróżnej no chyba ze chodzi o wyjazd samochodem, ale to i tak niepraktyczne. Bez sensu jest kolor tych torebek. Odpowiedz Link Zgłoś
sammanta Re: Przesliczne torebki 05.08.08, 20:55 Dla mnie to taka miła odmiana po nawale kolorowych, krzykliwych wzorów, które też są fajne, ale brakowało mi już czegoś stonowanego. Totalną klasykę pomijam bo mnie nudzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
greentea2 Re: Przesliczne torebki 05.08.08, 20:52 To nie torebki, a kuferki podrozne, swietne na kosmetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
sammanta Re: Przesliczne torebki 05.08.08, 21:12 Ta torebka też mi się strasznie podoba: www.modnykrakow.pl/2008_05/galeria.php?d=gal202 Ale nie wiem czy taka koszykowa struktura byłaby dobra na jesień bo to jest jeszcze z letniej kolekcji Hexeline. Odpowiedz Link Zgłoś
streetfashionincracow spam 06.08.08, 19:27 Raczej nie przez przypadek w innym temacie dzisiaj pojawił się link do strony tego portalu. Odpowiedz Link Zgłoś
sammanta Re: spam 15.08.08, 16:34 Sama widziałam w kilku miejscach linki i w kilku sama wklejałam. Nie wiem czemu Cię to dziwi, skoro wreszcie pojawiła się normalna gazeta o modzie z Krakowa, a nie jak wszystkie tylko z Warszawy to trochę dziewczyn z tego korzysta. Wklejałam już linki do różnych serwisów na różnych forach i jakoś nie był to problem. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: spam 15.08.08, 16:57 A dajże już spokój z tymi krakowskimi kompleksami na tle Warszawy... :( Odpowiedz Link Zgłoś
sophia5 :-) 15.08.08, 17:00 Jakie kompleksy? Nasza stolyca to tylko duza wies na wschod od Strzalkowa :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: :-) 15.08.08, 17:24 Zrobiłaś dwa błędy. 1. Piszemy i mówimy "stolica" przez "i", nie "y". 2. Jeśli już koniecznie chcesz używać fonetycznego zapisu gwary krakowskiej, to "Szczałkowa", nie "Strzałkowa". Odpowiedz Link Zgłoś
sammanta Re: spam 15.08.08, 17:20 Hej? Ale jakie kompleksy? Zwróciłam tylko uwagę na to, że jak na razie wszystkie pisma z modą były wydawane w Warszawie i są w nich pokazywane głównie rzeczy z Warszawy poza Avanti gdzie bywają też z innych miast, ale akurat ta koncepcja gazety niezbyt mi się podoba. Przecież to jest rzecz obiektywna, a nie jakiekolwiek kompleksy :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: spam 15.08.08, 17:23 No tak, bo tylko w Warszawie jest HiM, Zara, galerie handlowe. Biedny ten Kraków, nic nie mają... :/ Dajcie spokój, czy to ważne, gdzie jest wydawnictwo gazety? I tak artykuły piszą ludzie z całego kraju, nawet jeśli akurat tymczasowo mieszkają w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
sammanta Re: spam 15.08.08, 17:31 Właściwie to źle się wyraziłam bo to chyba i tak jest wydawnictwo z Warszawy :D Ale i tak nie mogę się z Tobą zgodzić bo np. bardzo lubię zamawiać sobie od czasu do czasu rzeczy u projektantów więc przecież nie będę jeździć do Zienia czy Gosi Baczyńskiej choć robią śliczne rzeczy, po pierwsze dlatego, że musiałabym rzucić pracę żeby zająć się podróżowaniem na kolejne miary, a po drugie poziom ich cen jest dla mnie za wysoki. Zatem czy to Cię dziwi, że wolę obejrzeć coś lokalnego? A co jest w sieciówkach to można zobaczyć w ich katalogach lub w necie, nie trzeba do tego oglądać gazet z modą. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: spam 15.08.08, 18:25 No rozumiem, jeśli chodzi o lokalnych projektantów, masz zupełną rację. Choć na pewno nie wszyscy są w Warszawie :)) Dobrze, że jest gazeta, która promuje czy choćby tylko prezentuje lokalne talenty dizajnerskie w Krakowie, chociaż tak naprawdę to takie informacje powinny być w każdym piśmie o ogólnopolskim zasięgu... Ostatecznie nie tylko z Krakowa do Warszawy, ale też i z Warszawy do Krakowa czasem warto po coś pojechać! :)) I o to mi chodziło z tym zaprzestaniem kompleksów, no. :O) Odpowiedz Link Zgłoś
sammanta Re: spam 15.08.08, 18:49 Ja się czasami lubię wyrwać na zakupy do Wrocławia bo jest tam naprawdę dużo oryginalnych butików, w ogóle uważam, że w innych miastach też z pewnością mnóstwo się dzieje tylko nie jest to pokazywane szerszej publiczności. Bardzo szkoda moim zdaniem! :) Odpowiedz Link Zgłoś
llilly Re: spam 15.08.08, 19:05 Jak na tak śladową ilość skóry to koszmarnie drogie, Ochnik robi piękne, całe skórzane, w przyzwoitej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: spam 15.08.08, 19:10 llilly napisała: > Jak na tak śladową ilość skóry to koszmarnie drogie, Ochnik robi > piękne, całe skórzane, w przyzwoitej cenie. Nie każdy ma fetysz skóry, choć rzeczywiście większość forumek takowym się cechuje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sammanta Re: spam 15.08.08, 19:55 Skórzane są cięższe od tych z tworzywa więc jeśli ma to być torba na bagaż to lepiej, że nie są całe ze skóry. Odpowiedz Link Zgłoś