Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    14.02.09, 16:33
    rozważam zakupów butów na allegro firmy deezee i zastanawia mnie jakośc butów.
    wiem, że to nie skóra ale jestem ciekawa czy buty są dobrze wykonane (klej się nie wylewa itp), żeby chociaż wiosnę i jesień pociągnęły. NO i czy można zaufac firmie.
    Może któraś z Was tam kupowała :)
    Obserwuj wątek
      • ensoleillement Re: deezee 14.02.09, 17:09
        jak dla mnie dużo gorsze od deichmanna np, nie polecam zdecydowanie. I są dużo
        brzydsze niż na zdjęciach.
      • magdaksp Re: deezee 14.02.09, 17:43
        poszukaj w wyszukiwarce
        • pinacolade Re: deezee 14.02.09, 19:10
          A deezee to nie tylko sklep ale też i producent?
      • buka123 Re: deezee 15.02.09, 11:42
        kupiłam sobie kozaki - takie jak saszki, najzwyklejsze. rok wcześniej kupiłam
        podobne lecz od innego producenta - obie pary to jednosezonówki, fleczki
        odpadają po kilku dniach, trzeba zajść do szewca, żeby dorobił nowe i najlepiej
        podbić podeszwę czymś chropowatym, bo jak się się ślisko zrobi to można się zabić (:
        kupiłam drugie, po w pierwszych zrobiły mi się na piętach dziury na zewnątrz.
        tyle wad odnośnie kozaków. ale świadomie zdecydowałam się na kupno
        jednosezownówek [koszt ok 100zł], no i muszę przyznać, że buty są naprawdę
        ładne, wiele razy słyszałam, że się podobają i byłam pytana gdzie je kupiłam.

jak jest z innymi - nie wiem, ale sądzę, że będzie podobnie.
        • bojajuzniewiem Re: deezee 15.02.09, 15:59
          dokladnie.
          kupilam w deezee na przecenie saszki za jakies smieszne 49 zl. podobaly mi sie
          strasznie, z wygladu byly idealne, klasyczne, pasowaly do wszystkiego. 3 dni po
          kupieniu odpadl mi flek i zdarlo sie pol obcasa (obciagnietego skajem - coz za
          inteligencja) nie dalam za wygrana i poszlam do szewca ktory je podbil. miesiac
          pozniej pekla mi podeszwa na pol, zrobila sie mega dziura na wylot na szerokosc
          calego buta.

jesli kiedys bede potrzebowac np zielonych szpilek na jeden raz i nie bedzie mi
          szkoda jak sie zniszcza po jednym dniu uzytkowania to moze kupie je w deezee ale
          "normalnych" butow do chodzenia juz nigdy w zyciu.
          • nioma Re: deezee 15.02.09, 17:16
            kupilam balerinki
            podczas pierwszego zalozenia tworzywo popekalo a buty nie nadawaly
            sie do uzycia, reklamacji nie uznano, uslyszalam, ze zle nosilam
            buty.
            wiecej tam nic nie kupie.
            buty sa kiepskiej jakosci, zle wykonane.
      • sesamo_barrio Re: deezee 15.02.09, 18:41
        co myslicie o innych stonach bucikowo.pl czy stylowebuty.pl??? na
        zdjeciu ladnie wygladaja, jak jest z jakoscia?
      • wusia77 Re: deezee 15.02.09, 19:55
        dzięki za wszelkie informacje.
        Postanowiłąm oprzeć się pokusie:)
      • mechantloup Re: deezee 16.02.09, 15:10
        Pewnie zależny od modelu.

Kupiłam balerinki z wiązaniem wokół kostki. Chyba bym sobie sama takie coś
        lepiej chałupniczo wyprodukowała. Straszna tandeta. Wkładka wygląda jak
        lakierowana tektura (i pewnie nią jest), buty szerokie, taka typowa "płetwa".
        Ekoskóra raczej miernej jakości - cienka i jakaś taka lekko "gumowata" . Strata
        kasy. Zdecydowanie nie polecam. Lepiej dopłacić i mieć coś jakościowo lepszego.
        Jedyny plus to, to że fason oryginalny.
        • nioma Re: deezee 16.02.09, 15:13
          oni generalnie straszne dziadostwo sprowadzaja
          jesli but ma cene sklepowa np 39zł a w tym jest:
          - transport
          - magazyn
          - pracownik
          - ZUS
          - podatki
          - reklama
          - utrzymanie serwera itd itp to ile te buty w hurcie kosztują?
          Nie ma mozliwosci zeby ich jakosc byla wyzsza niz tandety na jeden
          raz.
      • sunny999 Re: deezee 07.11.14, 16:49
        Temat dość stary i z góry przepraszam za jego odnowienie, ale zastanawiam się nad kupnem prezentu dla przyjaciółki w sklepie deezee no i chciałabym się poradzić, bo przykładowo tutaj znalazłam pozytywne opinie, ale czy nie są zbyt cukierkowe? Co o nich sądzicie?
      • aqua48 Re: deezee 07.11.14, 23:01
        Jeśli w opisie sprzedawanych rzeczy są podstawowe błędy ortograficzne typu: "dekold" a jako materiał z którego wykonane są buty podaje się skórę węża, to ja dziękuję bardzo, ani to jakość ani fachowość. Sięgnęłam po dwie pierwsze oferty.
        • nioma Re: deezee 12.11.14, 12:51
          ja naiwnie skusiłam się na zakup w deezee, pomimo wcześniejszych złych doświadczeń.
          kupiłam w zeszłym roku botki typu glany.
          po ok. dwóch tygodniach odkleiły się podeszwy.
          tak mniej więcej do połowy buta :)
          jakość tworzywa straszna. mam większość butów z tworzywa a nie naturalnej skóry i wszystko jest ok, natomiast botki z deezee nie przepuszczają w ogóle powietrza, stopa jak w basenie.
          buty do wyrzucenia.

i jeszcze jedna uwaga: pod Warszawą jest takie centrum handlowe Maximus a w nim hala z tylko i wyłacznie rzeczami z Chin. Tam znaleźć można bardzo wiele modeli butów sprzedawanych w deezee ale za mniej więcej 1/3 ceny.
      • zawiedziona267 Re: deezee 11.05.16, 09:29
        Zamowienie złożone 30.04.16 w Deezee.pl na nie mała kwotę do tej pory nie zostało wysłane mimo ze od poniedziałku paczka ma nadany numer przewozowy.... Obsługa przeprasza za 1 razem po otrzymaniu litanii mailowej ode mnie i obiecuje ze w poniedziałek przesyłka zostanie wysłana. Mamy środę... Dzwoniąc do UPS'u z myślą ze coś im się dzieje z systemem dowiaduje się ze paczka jest nadal u nadawcy.... Dzwonię do Deezee.pl i słyszę kolejne żałosne przeprosiny i brak 100% zapewnienia ze paczka zostanie wysłana jeszcze w tym tygodniu. Proszę wiec o anulowanie przesyłki z racji ze jeszcze jest u nich po czym słyszę "nie da rady"....

Zamawiam u nich nie od dziś a juz 2 raz z rzędu jestem zawiedziona, ponieważ zwodzą ludzi licząc na to ze ktoś jest idiota.

Malo tego dostaje dzisiaj maila z przeprosinami i żałosnym rabatem na 30%...

NIGDY WIECEJ NIE ZAMÓWIĘ JUZ Z TEJ STRONY...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka