justa2909 13.03.09, 01:03 witam, mam problem otoz kiedy pochodze troche dluzej w wysokich butach to strasznie pieka mnie poduszeczki stop, czy wiecie jak temu zaradzic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarka63 Re: piekace stopy 13.03.09, 11:49 Kupić buty z wyściółką z prawdziwej skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: piekace stopy 13.03.09, 13:20 oj, doslownie trzy godziny temu widzialam takie ochraniacze, ale nie sa zelowe, tylko wygladaja jak grube ponczochy. zakalda sie je jak japonki, na przednia czesc stopy. do zupelnie odkrytych butow nie pasuja, bo chyba je jednak wydac, ale do wysokich czolenek jak najbrdziej. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: piekace stopy 13.03.09, 16:08 ja polecam skórzane wkładki, żelowe też można wypróbować- ale skórzane sa ok, albo takie specjalne oddychające (lateksowe?) Odpowiedz Link Zgłoś
florena82 Re: piekace stopy 13.03.09, 16:13 Ja jestem zdania, ze obojetnie czy mam skorzane wkladki w butach, czy inne to i tak mnie piecze po kilkudziesieciu godzinach na bardzo wysokich obcasach. W takich przypadkach pomagaja tylko te zelowe poduszeczki/wkladki. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: piekace stopy 13.03.09, 17:54 po kilkudziesięciu godzinach to i emu zaczęłyby piec:) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: piekace stopy 13.03.09, 17:47 hmmm, a mnie nie piecze i nigdy nie pieklo... mimo ze zdarzaly mi sie 16-godzinne dni moze zle dobierasz buty? (to oczywiscie jesli przez "wysokie buty" rozumiesz wysokie obcasy) Odpowiedz Link Zgłoś
florena82 Re: piekace stopy 13.03.09, 17:53 Pytam z ciekawosci - co masz na mysli piszac " Moze zle dobierasz buty ? " - jakie buty sa dobrze dobrane ? Jezeli chodzi o mnie to mialam na mysli wysokie obcasy - 10 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: piekace stopy 13.03.09, 18:02 mam na mysli kupowanie bez starannego przymierzenia i upewnienia sie ze buty naprawde dobrze pasuja do stopy i sa wygodne ps. piszesz pod roznymi nikami? Odpowiedz Link Zgłoś
florena82 Re: piekace stopy 13.03.09, 18:12 Nie, pod jednym, myslalam ze Twoja wypowiedz byla do mojej wypowiedzi skierowana. Przy mierzeniu moge stwierdzic ze obuwie jest wygodne, ale czesto sie zdaza, ze po dluzszym, wielogodzinnym chodzeniu jednak nie sa tak wygodne jak wczesniej sadzilam. Takze niby swietnie leza, pasuje, a pozniej okazuje sie jednak ze pali stopa, bez wzgledu na to czy but byl drogi, czy ma wkladke skorzana - bez wkladek zelowych sie nie obejdzie ( ale tu mam tylko na mysli buty z wysokim obcasem ). Nigdy nie zdazylo mi sie to w plaskich butach. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: piekace stopy 13.03.09, 19:02 Moje spostrzeżenia w temacie: 1) Pieczenie nie jest wprost proporcjonalne do wysokości obcasa. Czasami piecze mnie w butach na niższym obcasie, a na wyższym nie. Zapewne liczy się profil buta jak i po prostu preferencja stóp co do wysokości. 2) Ważna jest odpowiednia szerokość buta - jeżeli jest zbyt wąski i ściska stopę to szybko zaczyna piec. Odpowiedz Link Zgłoś