Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Moda lat 20.

26.06.09, 14:37
    Wszyscy wracają teraz do mody okresu dwudziestolecia międzywojennego. W kinach
    Audrey Tautou wciela się w Coco Chanel, a ja zastanawiam się, czy dziwna moda
    z tamtych czasów (połączenie męskiego stylu z prowokacyjnością) mi się podoba.
    Sama nie wiem!
    Obserwuj wątek
      • dolce89 Re: Moda lat 20. 26.06.09, 14:43
        Uwielbiam modę lat 20-tych! Mimo tego, że kobiety kreowały się na chłopczyce to
        wyglądały niezwykle seksownie i elegancko.
      • Gość: Muffinka Re: Moda lat 20. IP: *.swidnica.mm.pl 26.06.09, 17:28
        Jest cudowna! Uwielbiam tamten okres. Moim zdaniem pomimo "dopuszczenia kobiet
        do spodni", to okres kiedy były one najbardziej kobiece jak tylko można było!
        • zuziaczek Re: Moda lat 20. 26.06.09, 17:37
          Moim zdaniem najlepszy okres w dziejach mody.Wszystko, nawet spodnie były mega
          kobiece.Projektanci starali się podkreślić kobiece walory i kształty czym tylko
          się dało.Wszystkie filmy,zdjęcia itp. ukazujące stylizacje z lat 20 są naprawdę
          fantastyczne.O pani Chanel już nie wspomnę, bo to przecież ikona tamtych
          czasów.pozdrawiam <3
      • Gość: LD Re: Moda lat 20. IP: *.elomza.pl 26.06.09, 17:53
        Lata 20 to czasy kiedy kobiety dopiero zaczynaly nosic ubrania w meskim stylu.
        Moim zdaniem to niezwykly czas, poniewaz gdyby Coco Chanel nie wykreowala
        swojego stylu, kobiety do dzis bylyby przywiazane do gorsetow i sukni na fiszbinach.
      • Gość: Bianka Re: Moda lat 20. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 20:05
        Mi się bardzo podoba. Moda była wtedy bardzo kobieca; kobiety wyglądały
        seksownie, ale nie wulgarnie. Każdy styl z późniejszego okresu ma dla mnie jakąś
        dozę kiczu, w modzie lat 20. tego nie widzę. Poza tym każda kobieta wyglądała
        ładnie, fryzury, makijaż i ubiór były tak dopasowane, że chyba żadna zadbana
        kobieta nie wyglądała niekorzystnie. Z resztą wystarczy spojrzeć na aktorki we
        współczesnych filmach, które dzieją się w latach 20. - nawet jeżeli nie jest
        pięknością, dzięki stylizacji na tamte lata coś w sobie ma.
        • Gość: natasza Re: Moda lat 20. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 14:00
          Też uwielbiam modę lat 20.
      • Gość: kika Re: Moda lat 20. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 22:34
        Kooooocham ten styl to po prostu cała ja, ta moda mnie inspiruje i zachwyca.
        Codzień wyszukuje w szafie babci ciuchy w tym stylu kilka razy zdazylo mi sie
        wyciagnąc jakas mala czarna od chanel ale jakis "babciny sfeter w tym stylu.
        Mnóstwo ciuchów w tym stylu z najduje w necie na stronach gdzie są
        ubieranki czyli gry dla dziewczyn. Są np
        suknie slubne w tamtym stylu
        ubieranki ślubne
        mnie zachwycają każdego dnia! :-D
      • Gość: tris Re: Moda lat 20. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 15:18
        przepraszam bardzo, jak możesz nie wiedzieć, czy coś Ci się podoba, czy nie?
        to kto niby ma Ci to powiedzieć?
      • Gość: Laiczka Re: Moda lat 20. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 00:34
        Chyba masz klapki na oczych jesli myslisz ze lata 20 sa modne :/ Teraz wszstko
        sie kreci wokol lat 80 ewentualnie 90. Sa tylko dwa filmy o Coco w ostatnim
        czasie i to nie znaczy ze jest taka moda :/
        • Gość: Bianka Re: Moda lat 20. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 17:32
          Bystre oko potrafi z panującego obecnie kiczu lat 80. wyłowić to, co ma korzenie
          w latach 20. Sama oglądając zdjęcia z pokazów widziałam wiele takich rzeczy, np.
          kolekcja Chanel resort:
          wybiegkary.blox.pl/2009/05/Na-jednej-z-weneckich-plaz.html
          Z innych rzeczy przychodzą mi do głowy te projekty:
          www.style.com/slideshows/standalone/trends/trend_report/011309TRE/080m.jpg
          www.style.com/slideshows/standalone/trends/trend_report/011309TRE/085m.jpg
          www.style.com/slideshows/standalone/trends/trend_report/011309TRE/091m.jpg
          www.style.com/slideshows/standalone/trends/trend_report/011309TRE/092m.jpg
          lula.pl/lula/51,94040,6731387.html?i=23
          Obniżona talia to typowy wymysł lat 20. (i wielkiej Coco Chanel); luźne ciuchy
          kompletnie nie zaznaczające talii to również nie jest odkrycie lat 80.
        • Gość: Paulina Re: Moda lat 20. IP: *.chello.pl 20.07.09, 20:48
          ja tam osobiście to bym sie cieszyła, że lata 20te nie są modne, moge sie tak ubrać i nie
          wyglądam jak połowa ulicy. moda z lat 80tych to straszna wiocha, kicz, sztuczność i
          dynastia.
        • Gość: Baranek Re: Moda lat 20. IP: *.miltex.petroinform.com 17.11.09, 20:27
          Oczywiście że są modne! TYlko nie wiesz o tym że to sa lata 20 ;p
      • oszalina Re: Moda lat 20. 16.12.09, 12:38
        Bezwzględnie dzięki Coco Chanel kobiety zyskały większą autonomie w dziedzinie
        mody. Mi bardzo podoba się ten styl - to wizytówka kobiety wyzwolonej, z która
        muszą się liczyć mężczyźni. Nie jestem feministka, ale uważam że takim kobieta
        jak Coco wiele zawdzięczamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka