Dodaj do ulubionych

pralki - Ariston; Amica

IP: 195.42.249.* 10.01.06, 13:49
Planuje zakup pralki (szerokość do 50 cm) Czy ktoś mógłby się podzielić
opinią na temat pralek Ariston i Amica.
A może sugestia w kierunku innej firmy (np.Elektrolux?)Strasznie duży wybór
na rynku :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: henia Re: pralki - Ariston; Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 19:50
      ja polecam boscha - mam i jestem b.zadowolona..nie polecam natomiast whirlpoola
      ponoc b. szybko rdzewieją im bębny..
      problem tylko, że nie każda firma ma chyba 50-tki... ona ma byc pod zabudowę?
      • Gość: kola Re: pralki - Ariston; Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 19:51
        rzuc okiem tu: ceneo.pl/Pralki
        i poszperaj w opiniach na tej stronie o pralkach, to może ci troache w głowie
        rozjasni:-)
        • Gość: ewik Re: pralki - Ariston; Amica IP: 195.42.249.* 11.01.06, 10:29
          Rezcz w tym, ze wszytskie ładnie wyglądają. Mają mnóstwo funkcji a dopiero "w
          praniu" wychodzi czego są warte :-)))
    • ellizabeta Re: pralki - Ariston; Amica 11.01.06, 12:26
      ja mam pralkę Aristona, nie pamiętam dokładnie symbolu tego modelu ale jest to
      z tych 45 cm, z cyfrowym wyświetlaczem,1200 obrotów. Mamy ją prawie 2 lata i
      jak na razie nie mogę narzekać, mam nadzieję, że nie przestanie mi działać jak
      tylko skończy się gwarancja a to już nastapi niedługo.
      Nigdy natomiast nie polecę lodówek Aristona, pierwsze problemy z lodówką
      mieliśmy zaledwie po 4 miesiącach użytkowania.
      Natomiast pralka jest ok.
      • Gość: ewik Re: pralki - Ariston; Amica IP: 195.42.249.* 11.01.06, 13:29
        Też słyszałam o lodówkach Aristonu i własnie dlatego troche nieufnie podchodzę
        do pralki - chociaż robią dobre wrażenie. Dzięki za info
        • Gość: abc Re: pralki - Ariston; Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:46
          Mam Arison AVSF 109, jak do tej pory bez problemów.
          • Gość: majka Re: pralki - Ariston; Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:36
            mam amice i jestem z niej bardzo zadowolona ma niski pobor wody co tez jest
            wazne chodzi ponad 4 lata bez zarzutu, ale od tamtego czasu wiele sie zmienilo i
            sa nowsze modele
    • Gość: zuza Re: pralki - Ariston; Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 17:27
      . .... a ja po długiej analizie w Media Markt wybrałam pralkę gorenje
      WS43100 z wyświetalczem, 1000obrotów, z A klasą.
      wprawdzie krótko uzytkuję ,ale twierdzę ,że to dobry wybór
    • Gość: mirella Re: pralki - Ariston; Amica IP: *.e-wro.net.pl 12.01.06, 19:56
      Ostatnio tez borykalam sie z tym problemem, wiele czytałam na forum - polecam
      szczegolnie forum elektroda/wejdz w google 'jaką pralkę kupić'/i jako pierwsze
      masz forum elektroda -mnóstwo opinii. Ja wybralam AEG electrolux - to pralki
      skladane w Niemczech i należą do linii ekskluzywnej elektrolux. Obecnie jestem
      już posiadaczka tej pralki /co prawda 2 tygodnie/ ale co mogę powiedzieć -
      chodzi cichutko, równomiernie wiruje, prosta w obsłudze, dwa lata
      gwarancji.Moja mama miała kiedyś gorenje - chodziła 15 lat bezawaryjnie, a mój
      polar w tym czasie miał wymieniane chyba wszystko, niektóre części kilka razy.
    • Gość: blue Re: pralki - Ariston; Amica IP: *.aster.pl 15.01.06, 11:50
      Ja mam pralke Aristona co prawda nie waska tylko normalna i powiem krotko:
      zaluje dnia w ktorym cos mnie podkusilo zeby kupic to badziewie- żonie wizualnie
      sie podobala :-))). Nigdy wiecej zadnej "wloszczyzny" w AGD. Takze wselkie
      Aristony, Indesity, ARDO itp bede omijal z daleka
      • Gość: lilka Re: pralki - Ariston; Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 14:39
        długo prałam w starym polarze, dzialał prawie 18 lat, w tym czasie raz
        wymieniono pompkę i łożyska, poszlo natomiast kilka "fartuchów", nigdy nie było
        z nim problemu. Napewno nie byl oszczędny, ale prał i płukał jak trzeba.
        Natomiast od 4 lat mam Aristona,nie tego z wyświetlaczem ale zwykłego,
        badziewie które polecił sprzedawca. Może i oszczędne bydle ale jak wyjmuje
        pranie szczególnie kolory i ciemne z zaciekami od płynu do płukania albo z
        proszkiem to mam ochote wywalić to na złom.
        Z obserwacji:
        1. proszku nie należy sypać do szuflady! NIGDY! Jeśli nasypiesz to w czasie
        płukania resztki proszku trafiaja do pralki i pranie w kolorze nadaje sie do
        ponownego płukania.
        2. Jeśli nasypiesz do szuflady to musisz po praniu ją wyjąć i umyć bo inaczej
        nawet gdy uzyjesz następnego dnia płynu to i tak dolączą resztki proszku!
        3. oszczędna jest tylko na jednym programie, pranie w 40 st. trwa 150 min. i
        producent podaje że to klasa energetyczna A.
        Zazwyczaj piorę na krotszych programach, używam do prania tylko płynów,
        szczegółnie jeśli chodzi o kolory, wlewam je wprost do bembna. Przetestowałam
        kilka płunów do płukania i używam tylko wybranych dwu w małej ilości inaczej są
        zacieki szczególnie na czarnych rzeczach. W tym modelu nie ma czegoś takiego
        jak dodatkowe płukanie lub płukanie w większej ilości wody.
        Wiem od koleżanek że piorą w Boshu i Elektroluksie i są zadowolone. Nigdy nie
        miały z nimi problemow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka