Gość: ewik IP: 195.42.249.* 10.01.06, 13:49 Planuje zakup pralki (szerokość do 50 cm) Czy ktoś mógłby się podzielić opinią na temat pralek Ariston i Amica. A może sugestia w kierunku innej firmy (np.Elektrolux?)Strasznie duży wybór na rynku :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: henia Re: pralki - Ariston; Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 19:50 ja polecam boscha - mam i jestem b.zadowolona..nie polecam natomiast whirlpoola ponoc b. szybko rdzewieją im bębny.. problem tylko, że nie każda firma ma chyba 50-tki... ona ma byc pod zabudowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: pralki - Ariston; Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 19:51 rzuc okiem tu: ceneo.pl/Pralki i poszperaj w opiniach na tej stronie o pralkach, to może ci troache w głowie rozjasni:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewik Re: pralki - Ariston; Amica IP: 195.42.249.* 11.01.06, 10:29 Rezcz w tym, ze wszytskie ładnie wyglądają. Mają mnóstwo funkcji a dopiero "w praniu" wychodzi czego są warte :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ellizabeta Re: pralki - Ariston; Amica 11.01.06, 12:26 ja mam pralkę Aristona, nie pamiętam dokładnie symbolu tego modelu ale jest to z tych 45 cm, z cyfrowym wyświetlaczem,1200 obrotów. Mamy ją prawie 2 lata i jak na razie nie mogę narzekać, mam nadzieję, że nie przestanie mi działać jak tylko skończy się gwarancja a to już nastapi niedługo. Nigdy natomiast nie polecę lodówek Aristona, pierwsze problemy z lodówką mieliśmy zaledwie po 4 miesiącach użytkowania. Natomiast pralka jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewik Re: pralki - Ariston; Amica IP: 195.42.249.* 11.01.06, 13:29 Też słyszałam o lodówkach Aristonu i własnie dlatego troche nieufnie podchodzę do pralki - chociaż robią dobre wrażenie. Dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: pralki - Ariston; Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:46 Mam Arison AVSF 109, jak do tej pory bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: pralki - Ariston; Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:36 mam amice i jestem z niej bardzo zadowolona ma niski pobor wody co tez jest wazne chodzi ponad 4 lata bez zarzutu, ale od tamtego czasu wiele sie zmienilo i sa nowsze modele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: pralki - Ariston; Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 17:27 . .... a ja po długiej analizie w Media Markt wybrałam pralkę gorenje WS43100 z wyświetalczem, 1000obrotów, z A klasą. wprawdzie krótko uzytkuję ,ale twierdzę ,że to dobry wybór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirella Re: pralki - Ariston; Amica IP: *.e-wro.net.pl 12.01.06, 19:56 Ostatnio tez borykalam sie z tym problemem, wiele czytałam na forum - polecam szczegolnie forum elektroda/wejdz w google 'jaką pralkę kupić'/i jako pierwsze masz forum elektroda -mnóstwo opinii. Ja wybralam AEG electrolux - to pralki skladane w Niemczech i należą do linii ekskluzywnej elektrolux. Obecnie jestem już posiadaczka tej pralki /co prawda 2 tygodnie/ ale co mogę powiedzieć - chodzi cichutko, równomiernie wiruje, prosta w obsłudze, dwa lata gwarancji.Moja mama miała kiedyś gorenje - chodziła 15 lat bezawaryjnie, a mój polar w tym czasie miał wymieniane chyba wszystko, niektóre części kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue Re: pralki - Ariston; Amica IP: *.aster.pl 15.01.06, 11:50 Ja mam pralke Aristona co prawda nie waska tylko normalna i powiem krotko: zaluje dnia w ktorym cos mnie podkusilo zeby kupic to badziewie- żonie wizualnie sie podobala :-))). Nigdy wiecej zadnej "wloszczyzny" w AGD. Takze wselkie Aristony, Indesity, ARDO itp bede omijal z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: pralki - Ariston; Amica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 14:39 długo prałam w starym polarze, dzialał prawie 18 lat, w tym czasie raz wymieniono pompkę i łożyska, poszlo natomiast kilka "fartuchów", nigdy nie było z nim problemu. Napewno nie byl oszczędny, ale prał i płukał jak trzeba. Natomiast od 4 lat mam Aristona,nie tego z wyświetlaczem ale zwykłego, badziewie które polecił sprzedawca. Może i oszczędne bydle ale jak wyjmuje pranie szczególnie kolory i ciemne z zaciekami od płynu do płukania albo z proszkiem to mam ochote wywalić to na złom. Z obserwacji: 1. proszku nie należy sypać do szuflady! NIGDY! Jeśli nasypiesz to w czasie płukania resztki proszku trafiaja do pralki i pranie w kolorze nadaje sie do ponownego płukania. 2. Jeśli nasypiesz do szuflady to musisz po praniu ją wyjąć i umyć bo inaczej nawet gdy uzyjesz następnego dnia płynu to i tak dolączą resztki proszku! 3. oszczędna jest tylko na jednym programie, pranie w 40 st. trwa 150 min. i producent podaje że to klasa energetyczna A. Zazwyczaj piorę na krotszych programach, używam do prania tylko płynów, szczegółnie jeśli chodzi o kolory, wlewam je wprost do bembna. Przetestowałam kilka płunów do płukania i używam tylko wybranych dwu w małej ilości inaczej są zacieki szczególnie na czarnych rzeczach. W tym modelu nie ma czegoś takiego jak dodatkowe płukanie lub płukanie w większej ilości wody. Wiem od koleżanek że piorą w Boshu i Elektroluksie i są zadowolone. Nigdy nie miały z nimi problemow. Odpowiedz Link Zgłoś