2007finka 16.11.07, 15:34 Czy ktoś może coś napisać o nowej linii lodówek marki Ardo Vintage lub w ogóle o tym producencie. Chcę kupić lodówkę w ładnym design i akurat Ardo ma najładniejsze a może wy coś innego możecie polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marlena Re: Ardo Vintage IP: 87.204.6.* 01.02.08, 14:39 Ardo Vintage to jedna z nowatorskich i najbardziej spersonalizowanych chłodziarko- zamrażarek jakie istnieja obecnie na polskim rynku AGD. Linia Vintage to nie tylko orginalny design, ale przede wszystkim ergonomia i wygoda w używaniu. Chlodziarki posiadają szklane półki, które swobodnie możesz myc w zmywarce, posiadaja powłoke antybakteryjną która skutecznie zwalcza bakterie np. Yersinia. Oczywiście system no frost, czujnik zimna, co prawda nie posiadają elektronicznych wyświetlaczy i tym podobnych, ale uważam, że w tym przypadku jest to ich wyłączność i zaleta, ponieważ są wystylizowane na lata 50-te. Oszczednośc A+ i wiele innych zalet, które możesz sprawdzic na www.ardovintage.pl Osobiście polecam produkt !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coffeecup Re: Ardo Vintage IP: *.chello.pl 05.02.08, 16:47 Wczoraj oglądałam w sklepie te lodówki i faktycznie fajnie wyglądają, klasa energetyczna również zachęcająca i cena chyba najniższa wśród stylizowanych lodówek. Jednak brakowało mi regulacji rozmieszczenia półek, a czasami trzeba wstawić wysoki garnek, itp. Dla porównania oglądałam też lodówkę Gorenje w tym stylu i wydawała mi się solidniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
malutka.k Re: Ardo Vintage 05.02.08, 18:57 Sprzęty Ardo są za bardzo awaryjne, moim zdaniem lepsza będzie lodówka Gorenje a jeżeli nie ogranicza Cię cena to może SMEG? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s7 Re: Ardo Vintage IP: *.eranet.pl 19.06.08, 21:02 ja też się zastanawiam nad lodówką z linii Ardo Vintage. Bardzo podoba mi się MPO 34 SH, lecz ze względu na jej szerokość i miejsce jakim dysponuję bliższa moim rozważaniom jest DPO 28 SH. Wcześniej użytkowałem pralkę Ardo ładowaną z góry (TL600 albo jakoś tak) oraz chłodziarko-zamrażarkę której typu nie pamiętam (zamrażarka na dole). Pralka pracowała bez żadnych usterek ok. 8lat, później musiałem wymienić łożyska bo strasznie huczały przy wirowaniu. Lodówka pracowała (i chyba jeszcze pracuje) dzielnie przez 10lat i gdzieś w połowie eksploatacji tylko raz padł termostat. Myślę, że to niezły wynik jak na sprzęt kupowany na początku lat 90tych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: Ardo Vintage IP: 91.150.135.* 09.07.08, 16:05 Odradzam, Lodówka chodzi bardzo głośno, i co jakiś czas wydaje z siebie bardzo dziwne dźwięki. Był już raz serwisant ale stwierdził że "ten typ tak ma" Odpowiedz Link Zgłoś