Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc mamy problem-forum zgierz

31.03.05, 23:43
przydzielono nam moderatora nickiem sh4rky
jakis miesiąc temu,gdy to forum zaczynało istnieć
pan moderator od początku podkreslał jaką władzą dysponuje,
co uważał za rzecz zabawną...
ostatnio jednak coraz mniej nam do smiechu,gdyż miłosciwie panujący
postanowił zamienic forum zgierz we własny folwark,i wdrożyć
autorską wizję tego forum,

podaję link do ostatniego pomysłu pana moderatora
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=445&w=22178801
no jeszcze małą próbkę;)
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=445&w=22151104&a=22178575
proszę o jakąś interwencję (,chocby boską,)

p.s mam problemy z logowaniem dlatego występuję jako gosc
Obserwuj wątek
    • leslaw_m Re: proszę o pomoc mamy problem-forum zgierz 31.03.05, 23:47
      no i zalogowało mnie:)
    • jk Re: proszę o pomoc mamy problem-forum zgierz 31.03.05, 23:57
      śmieszne to wasze forum trochę jest, wiesz? :)))
      to forum jest przecież prywatne!
      a nawet sami użytkownicy chyba o tym nie wiedzą:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=445&w=22222026
      :)

do założyciela kieruj uwagi odnośnie moderacji, a nie do administracji portalu,
      ona mało może na prywatnych...
      • leslaw_m Re: proszę o pomoc mamy problem-forum zgierz 01.04.05, 00:18
        ten gosc nie jest załozycielem tego forum
        moderatorem został miesiąć temu
        wczesniej nie było wcale moderowane
        i przez poł roku bylo ogłszenie o poszukiwaniu moderatorów
        • jk Re: proszę o pomoc mamy problem-forum zgierz 01.04.05, 00:27
          wybacz,
          założycielem forum, o którym piszesz, jest prywatyzacja - napisz do niej/niego,
          w końcu to jej/jego decyzja
          Tebe czy Jabbur ci nie pomogą, a chyba na to liczysz

link na górze waszego forum (pod słowami "opiekuje się") wprowadza w błąd,
          sugeruje, że administracja forum przydzeiliła wam aesa, a to nieprawda

napisz więc do tej prywatyzacji, niech zrobi porządek z moderatorem (bo ja wiem?
          upomni go?) i niech zlikwiduje mylący link
      • jabbur Re: proszę o pomoc mamy problem-forum zgierz 01.04.05, 14:09
        Nie jest to forum prywatne, fora "prywatyzacji" to fora nasze,
        które oddajemy w opiekę regionalnym mderatorom.
        Zajęliśmy się tą sprawą i zakładam, że wszystko będzie dobrze ;)
        pozdrawiam,
        j/a
        • jk Re: proszę o pomoc mamy problem-forum zgierz 01.04.05, 18:27
          to dlaczego zgierz jest w prywatnych? nie prosciej byloby zrobic katalog z
          miastami? byloby jasne, ze to forum portalowe, a nie prywatne
          no i link na gorze tego forum - nadal tak uwazam :) - wprowadza w blad
        • leslaw_m Re: proszę o pomoc mamy problem-forum zgierz 01.04.05, 23:27
          dziękuję za odpowiedz
          i za zajęcie tak małym forum,które dopiero się rodzi.
          mam nadzieję ,ze wyrywając z marazmu co niektórych mieszkanców tego miasta.

nie jest moją intencją "niszczenie" moderatora nickiem sharky
          nie znam go ,i nie jestem uprzedzony do niego,
          natomiast uważam,ze moderator powinien mieć więcej taktu i wyczucia
          niz przeciętny forumowicz,
          powiedzcie koledze ,na czym polega moderacja,
          gdyż nikt na forum nie zdołał przekonać go,ze czyni zle.
    • Gość: calkiem_nowy Re: proszę o pomoc mamy problem-forum zgierz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 00:11
      Kiedyś na Forum Aktualności przydzielił się podobny aes. Rzecz jasna wykopano
      go. Niestety dużo później zlikwidowano F. Aktualności (nie dało się
      kontrolować). Ostatnio w ramach postępu niszczy się to co budowano tu przez
      lata, dopuszczając na tzw. moderatorów społecznych ludzi, którym "władza" mocno
      uderza do głowy (z resztą nie tylko, bo bywa że zostaje nim mocno kontrowersyjny
      - modne słowo - forumowicz). Ludzie krytyczni, ale zdrowo rozsądkowi, kiedyś
      myśleli że aes to sprzątacz, który ewentualnie pousuwa spamerskie śmieci (ktoś
      wrzuci ogłoszenie na wszystkie możliwe fora itp.). Wprowadzono również
      rozwiązania typowo techniczne, które w sumie minimalizują konieczność ingerencji
      aesa (np. ograniczenia czasowe na zakładane wątki, czy automatyczne wycinanie
      brzydkich wyrazów). Teraz ludzie krytyczni nie mają już wątpliwości że
      instytucja aesa to zwykła cenzura i to aes decyduje o czym forumowicze mogą
      rozmawiać na forum, co wolno cytować, jakich tematów nie można poruszać no i o
      jakich powiedziano już wszystko.

Nie zapominaj też, że Wasz cenzor który tak cierpi na "nieporządek", sam zapukał
      do administracji i sam się zgłosił na aesa (więc skoro tak cierpi, niech da
      sobie spokój). Kolejna sprawa, aes widzi fragment adresu, z którego wysyłasz
      posta. Nie rozmawiaj zatem na zbyt osobiste tematy, bo być może okaże się że aes
      to Twój sąsiad, kolega z pracy lub szkoły (niektórzy piszą z dość
      charakterystycznych domen). A że nie obowiązuje ich żadna tajemnica... Zdarzało
      się że aes chlapnął czasem na forum za dużo (np. skąd forumowicz pisze). Kiedyś
      jedna aesica (akurat nie na tym forum, na którym wycinała) napisała donos do
      pracy na forumowiczkę, dlatego że tamta nazwała ją "pasztetem" (w sumie obie
      były sobie równe).
      • Gość: calkiem_nowy Re: proszę o pomoc mamy problem-forum zgierz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 00:14
        A jeśli to prywatne forum, jedyna rada założyć sobie drugie. To co napisałem
        dotyczy publicznych (bo na publicznych zdarzają się właśnie takie jaja).
        • sh4rky Re: proszę o pomoc mamy problem-forum zgierz 01.04.05, 09:30
          No to może teraz ja, ale nie wiem czy coś to da, bo czuję się zaszczuty przez
          Pana Lesława jak jakiś moderca (przynajmniej!).

Śmieszy mnie stwierdzenie, że w jakiś sposób obnoszę się ze swoją "władzą".
          Fakt, napisałem parę razy, że to ja tu rządzę itepe, ale były to posty, które
          należy traktowac jako żart. Zresztą same na to wskazywały.
          Nigdy nie szczyciłem się swoimi obowiązkami na forum!

Ech, postanowiłem zmienić forum we własny folwark, tak? No to bardzo ciekawe,
          Panie Lesławie, czy kiedykolwiek poczuł Pan jakikolwiek negatywny przejaw mojej
          moderacji na forum? Usuwałem Pana posty? Czułem się bezkarnie? "Szpanowałem
          władzą"? Proszę, niech Pan nie pisze takich bzdur. Rozumiem, że może Pan z jakiś
          tam swoich względów na mnie zły (naprawdę nie wiem co takiego złego zrobiłem),
          ale bez takich pomówień!

Co do mojego "ostatniego pomysłu" - wydaje mi się że jest słuszny i jak
          najbardziej na miejscu. Czy Panu podoba się jak ktoś na forum o Zgierzu pisze
          jaki to sobie chce zjeść deserek etc.

Zresztą już wystawiłem się na ukamieniowanie forumowiczów. W moim (jak się
          okazało - złym, okrutnym i wogóle ble) temacie wypowiedziałem się już na temat
          dalszej mojej działalności. To tyle.
          • leslaw_m Re: proszę o pomoc mamy problem-forum zgierz 01.04.05, 23:48
            sh4rky napisał:

> No to może teraz ja, ale nie wiem czy coś to da, bo czuję się zaszczuty przez
            > Pana Lesława jak jakiś moderca (przynajmniej!).

hm... proszę podać przykłady zaszczuwania poza reakcją na wiadomy wątek

> Śmieszy mnie stwierdzenie, że w jakiś sposób obnoszę się ze swoją "władzą".
            > Fakt, napisałem parę razy, że to ja tu rządzę itepe, ale były to posty, które
            > należy traktowac jako żart. Zresztą same na to wskazywały.
            > Nigdy nie szczyciłem się swoimi obowiązkami na forum!

rzeczywiscie twoje wypowiedzi bronią cię w 100%
            poczucie humoru dosc specyficzne,
            jesli ludzie nie rozumieja tych zartów,
            to proponuję mała refleksję nad sobą

> Ech, postanowiłem zmienić forum we własny folwark, tak? No to bardzo ciekawe,
            > Panie Lesławie, czy kiedykolwiek poczuł Pan jakikolwiek negatywny przejaw
            mojej
            > moderacji na forum? Usuwałem Pana posty? Czułem się bezkarnie? "Szpanowałem
            > władzą"? Proszę, niech Pan nie pisze takich bzdur. Rozumiem, że może Pan z
            jaki
            > ś
            > tam swoich względów na mnie zły (naprawdę nie wiem co takiego złego zrobiłem),
            > ale bez takich pomówień!

co do moderacji własciwej,to przyznaję,ze jest na poziomie,nikt nie został
            własciwie wycięty oprócz kilku podwójnych postów (szwankuje komp lub serwer)
            moich zresztą ,o których usunięcie prosiłem i dziękowałem i nie mam do tego
            zastrzezen.
            negatywny przejaw pana działalnosci to własnie rzecz którą opisałem,nie
            pisałem,ze pan cokolwiek wycina,ale ,ze próbuje narzucac reszcie swoją wizję
            forum,przez co zniechęca do aktywnosci forumowiczów

> Co do mojego "ostatniego pomysłu" - wydaje mi się że jest słuszny i jak
            > najbardziej na miejscu. Czy Panu podoba się jak ktoś na forum o Zgierzu pisze
            > jaki to sobie chce zjeść deserek etc.

no i wracamy do punktu wyjscia,nic pan przez te dwa dni nie zrozumiał,
            ja juz odpowiadałem co robi się z niechcianymi wątkami:ignoruje,a jesli inni
            na nie odpowiadają to znaczy,ze temat im się podoba.powtarzam to jak mantrę...

> Zresztą już wystawiłem się na ukamieniowanie forumowiczów. W moim (jak się
            > okazało - złym, okrutnym i wogóle ble) temacie wypowiedziałem się już na temat
            > dalszej mojej działalności. To tyle.

mam to rozumieć w ten sposób,ze pozostajesz przy swoim pomysle i zamierzasz go
            realizować?
            jesli to gratuluję
    • delphine2 Re: proszę o pomoc mamy problem-forum zgierz 01.04.05, 09:20
      Forum "zgierz" to forum prywatne, wszelkie zastrzeżenia co do zasad zgłaszaj pod
      ten adres prywatyzacja@gazeta.pl

pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka