Dodaj do ulubionych

Banowanie automatycznae

11.12.07, 14:40
Pytanie me brzmi:
Dostaję odpowiedź, że automat banuje wszystkie posty danego nicka.
Banuje nie za to co się pisze na forum ukrytym, tylko za pisanie na otwrtym. Jeżeli ktoś pisze na otwartych pod innym nickiem, niż na ukrytych to ja tu czegoś nie rozumiem. Skąd automat wie które nicki czyje ? Bo mnie coś się wydaje, że ten automat nie po nickach i jakiś taki ludzko "nieludzki" :)
Obserwuj wątek
    • siwa Re: Banowanie automatycznae 11.12.07, 14:45
      Ponieważ nie jesteśmy w stanie zreformować niektórych troli, utrudniamy im życie
      na forum we wszystkich wcieleniach.
      Taki ersatz blokady na IP.
      • jola_iza Re: Dzięki za szczerość 11.12.07, 15:44
        O widzisz Siwa, nareszcie wiem, że nie o nicki chodzi. Jedną tylko wątpliwość mam czy można w ten sposób karać innych użytkownków komputera typu mąż córka i inni? I jeszcze jedno może by tak uczciwie się przyznał, że "automat" ludzkiej postaci jest?
        • giwi Re: Dzięki za szczerość 11.12.07, 16:10
          Mąż powinien tak się zachowywać na forum, aby żona z córką nie były przez niego odcięte od pisania. To chyba proste. Miej pretensje do męża a nie do administracji.
          • jola_iza Re: Giwuś 11.12.07, 16:15
            Tobie coś się pokręciło, bierzesz zbytnio do siebie moje posty, ciekawe czemu? Mój mąż ma inny komp i córki takoż. Ja ogólnie pytam kto dał Ci prawo blokowania IP i jak to się ma do wolności słowa.
            Wiem , wiem , napiszesz, że masz takie prawo, ale czy przypadkiem go nie nadużywasz?
            • siwa Re: Giwuś 11.12.07, 18:48
              Nie bardzo rozumiem, jak się ma trolowanie do wolności słowa.
              • brumbak Re: Giwuś 11.12.07, 21:29
                siwa napisała:

> Nie bardzo rozumiem, jak się ma trolowanie do wolności słowa.
                >
                ...........
                Nie rozumiesz siwa ?
                To ci wytłumaczę.

Przypinanie przez Admilicję łatki trolla ludziom niewygodnym dla tej-że ,
                służy właśnie do łamania wolności słowa.

Praktyka ta przypomina praktyki z przeszłości , które dotknęły m.in. Adama
                Michnika - gdy władze komunistyczne oskarżały go i to że jest agentem obcego
                wywiadu a nawet oskarżały go o występki wobec kodeksu karnego " czyniąc go"
                kryminalistą. Jednoczesnie kryminaliści na usługach reżimu często mieli się
                dobrze- np, ci którzy rozwalali latające uniwersytety.

Wtedy w taki sposób tłumiono wolność słowa.

Teraz w nieporównanie innych okolicznosciach -podobnie zabawia sie Admilcija.
            • giwi Re: Giwuś 11.12.07, 19:37
              Nie wiem komu i co się pokręciło. Nigdzie nie napisałam, ze chodzi o Twojego męża, odniosłam się do postu ogólnikowo, do przykładu podanego przez Ciebie. IP nie blokuję, nie mam takiego uprawnienia. Siwa kilka razy o tym pisała. Bijesz pianę, czy pamięć masz dobrą ale krótką?
              IP blokuje się chamom forumowym, jeśli inne możliwości zostały wyczerpane i jest stosowane bardzo rzadko. Co to ma wspólnego z ograniczeniem wolności słowa?
              Polecam Ci Regulamin Forum, zwłaszcza punkt 7.
              forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617538.html
              Może, gdybyś przeczytała, nie musiałabyś pisać niektórych postów. Tak jak do prowadzenia samochodu jest potrzebne prawo jazdy, tak do poruszania sie po forum jest zalecana znajomość Regulaminu i Netykiety.
              • of.woman.born Czy zwrot "cham forumowy" jest zgodny z netykietą? 11.12.07, 19:51
                giwi napisała:

Czy gdy policjant przesłuchuje podejrzanych mówi do niego per złodzieju,
                morderco , czy gwałcicielu? Nie, bo nikt mu nie dal takich uprawnien. Kto dal ci
                uprawnienia do nazywania ludzi chamami? Poproszę o konakt z tym przelozonym.

Lulajże kaczuszko na wysokim drzewie
                Drzewem wiatr kołysze, kaczuszką kolebie,
                A gdy gałąź pęknie, wtedy będzie pięknie.
                • siwa Re: Czy zwrot "cham forumowy" jest zgodny z netyk 12.12.07, 11:08
                  Giwi nie mówiła go joli_izy, przeczytaj uważnie.
                  Pozwolę sobie poszerzyć Twoją alegorię:
                  Policjant może powiedzieć podczas przesłuchania: będziemy zamykać bezlitośnie do
                  pudła bandytów, morderców i całą resztę łobuzów. Szczytny cel.
                  A jeśli przesłuchiwany poczuwa się do tych określeń, to znaczy, że słusznie
                  został zaprowadzony na komisariat.
                  • of.woman.born Poslugując Się Twoją wyrAfinowaną poetyką 12.12.07, 12:23
                    siwa napisała:

> Policjant może powiedzieć podczas przesłuchania: będziemy zamykać bezlitośnie d
                    > o
                    > pudła bandytów, morderców i całą resztę łobuzów. Szczytny cel.
                    > A jeśli przesłuchiwany poczuwa się do tych określeń, to znaczy, że słusznie
                    > został zaprowadzony na komisariat.
                    >

A tamten pan nikogo już nie zabije, a to, że nie ma dowodów na to, że jest
                    mordercą to znaczy, że zostały zniszczone. Mocna, ale niezbyt oryginalna poetyka
                    kryminalna. Wsrod prawników i policjantów nadal na szzęscie malo popularna.
                    Wsród was moderatorów niestety obowiązująca.

z ukłonami
                    • ggigus siwa ma przecież rację 12.12.07, 15:57
                      policjant mówi: takie bydlaki jak ty powinny wylądować w pace
                      przecież żaden porządny człowiek nie ląduje w pace

wiesz, woman, są frumowicze, którzy mogą innym pisać po tym, że ci inni nie mają
                      prawa wtykać nochala w nieswoje sprawy i wtedy siwa miło tłumaczy, że ci mili
                      forumowicze nie myleli o twoim nochalu
                      to jest naprawdę logiczne, to co mówi, myśli??) i pisze siwa
                      a jak do tego dołóczyć wykłady giwi o jej wstydzie, to już ma się jakąś całość
                      życia umysłowego admina
                  • ggigus dla siwej, giwi i paru innych JEST 12.12.07, 15:54
                    zgodny
                    jak widać, dla siwej, kropki i paru innych netykieta wprawdzie mówi, że nie
                    można zakładać postów niezg. z tematyką forum i kiedy dykusja przerodzi się w
                    pryw. pogawędkę, trzeba przenieść się na priva
                    tak mówi netykeita, ale to siwa, kropka, giwi(specjalistka od wstydu) i parę
                    innych decydują, kiedy ta reguła działa
                    przerost gruczołu władzy - banalny problem maluczkich
              • ggigus IP blokuje sie chamom forumowym??? hehehe 11.12.07, 23:49
                giwi, złotko, podczas dość intensywnej dyskusji z b.pascalem nagle zablokowało
                mi IP na parę godzin, w dodatku byłam wtedy w bibl. publicznej
                i nic, żadnej możl. dalszej dyskusji
                mało tego, potem pisaliście, że blokady nie było
                giwi, kochaniutka, wymyśl jakieś lepsze kłamstewka
                • siwa Re: IP blokuje sie chamom forumowym??? hehehe 12.12.07, 11:00
                  Powtarzam: NIGDY nie miałaś zablokowanego IP.
                  Jeśli jeszcze raz te bzdury powtórzysz to będziesz miała okazję się przekonać,
                  jaka jest różnica.
                  • ggigus a ja powtarzam, że miałam 12.12.07, 15:52
                    grozisz, siwa? nie mogę ci udowodnić, droga siwa, że nie miałam, a ty mi NIE
                    możesz udowodnić, że NIE miałam
                    mało tego, miałam parę razy ZABLOKOWANY IP, tak pamiętam ze trzy razy
                    potem się b.pascal uspokoił, albo Wy go uspokoiliście ( w co wątpię, siwa)

wtedy usiłowałam z jednego kompa wysłać odpow. w zupełnie banalnej dyskusji z
                    pascalem, ale nie mogłam i z paru innych kompów w tej samej sali też nie mogłam
                    przypadek? halucyjacja? niestety, nie mogłam skopiować tej strony, bo bym ci ją
                    przedstawiła jako dowód
                    nie mogę z bibl. kompów ani otwoerać dyskietek, stików itepe, ani zapisywać
                    żadnych dokumentów
                    a szkoda, siwa, bo byś teraz inacej śpiewała i nie groziła twoim przerośniętym
                    gruczolikiem władzy
                    • siwa Re: a ja powtarzam, że miałam 12.12.07, 17:17
                      Pascal nie ma możliwości blokowania IP.
                      Nie grożę Ci, tylko staram się wytłumaczyć. Szkoda, że bezskutecznie.
                      Daj znać, jak zobaczysz różnicę.
                      • ggigus NIE pisałam, że to pascal 12.12.07, 20:49
                        pisałam, że W CZASIE dyskusji z pascalem
                        daj znać, jak się odzwyczaisz od giwimetod w dyskusji - wciskania tego, czego
                        druga osoba NIE pisała
                        a może to nowy objaw Waszych kłopotów z gruczołem władzy?
                        ale żeby tak zbiorowo cierpieć? macie jakąś zbiorową identyfikację?
                        • ggigus hehe, sia nie grozisz? czy aby na pewno? 12.12.07, 20:53
                          a może ubocznym skutkiem problemów z gruczołem władzy są kłopoty z pamięcią?

poczytaj sobie, siwa, to cytat z Ciebie:

jaka jest różnica.
                        • giwi Re: NIE pisałam, że to pascal 12.12.07, 21:02
                          Nie tylko nie rozumiesz cudzych postów, Ty przede wszystkim nie rozumiesz *własnych* postów.
                          To napisałaś wyżej: "mało tego, miałam parę razy ZABLOKOWANY IP,"

A Siwa Ci cały czas tłumaczy i to nie pierwszy raz, że *nigdy_nie_ miałaś* blokowanego. Pojęłas to wreszcie? Przy zablokowanym IP pojawia się pewnien komunikat, który Tobie nigdy się nie ukazał, bo nie piszesz o nim. To znaczy, tworzysz legendy, nie mające pokrycia w rzeczywistych faktach.

Już wszyscy wiedzą, że znasz określenie "gruczoł władzy", wymień na coś nowszego.
                          • ggigus giwi, zacznij się wstydzić znów 12.12.07, 21:13
                            bo ja wyjaśniłam już, że siwa nie może mi tego udowodnić
                            ja, niestety, też nie mogę
                            a halucyjacji, niestety, nie mam
                            prócowałam z trzech kompów, wszędzie był ten sam komunikat, ale nie mogłam go
                            zapisać
                            szkoda, naprawdę

nie muszę wymieniać gruczołu władzy na nowe określenie, giwi, skoro ci dolega
                            po co wymyślać nowe określenia na stary problem?
                            a w dodatku ANI jako moderatorka ANI jako dyskutantka NIE MASZ prawa ingerować w
                            to, jak piszę
                            wstydź się, giwi, póki czas, bo masz płaskie argumenty
                          • ggigus ps: siwa nie tłumaczy, siwa grozi 12.12.07, 21:16
                            cytat z moderatorki pseudonim siwa:

jaka jest różnica.

dla ciebie giwi:
                            tłumaczyć:
                            #
                            wyjaśniać coś komuś»
                            2. «uzasadniać lub usprawiedliwiać coś»
                            3. «usprawiedliwiać kogoś»
                            4. «namawiać do czegoś lub odradzać coś komuś»
                            5. «przekładać coś z jednego języka na inny»
                            6. «przedstawiać, objaśniać jakieś treści, obrazy lub zjawiska za pomocą środków
                            właściwych danej dziedzinie»

grozić:
                            *
                            zapowiadać coś złego»
                            2. «stwarzać stan niebezpieczeństwa lub być niebezpiecznym»

bo wstyd pisać, giwi, ale mylisz ważne pojęcia

• brumbak Re: Dzięki za szczerość 11.12.07, 17:35
            giwi napisała:

> Mąż powinien tak się zachowywać na forum, aby żona z córką nie były przez niego
            > odcięte od pisania. To chyba proste. Miej pretensje do męża a nie do administr
            > acji.
            ...................
            nie oczerniaj bez podstaw i nie kłam bezczelnie giwi
            wiesz dobrze że praktyka Admilicji jest zupełnie inna
            UWAGA:
            "kłamiesz bezczelnie"
            to wyrażenie zmoderowane przez Najwyższą Admilicję tego forum
            i zaakceptowane do powszechnego użytku
            przykład:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=65840123&a=67442155

• siwa Re: Dzięki za szczerość 11.12.07, 18:46
          Każde zgłoszone problemy rodzinne użytkowników forum rozpatrujemy indywidualnie.
          Kasujemy automatem, bo nikt z nas nie jest w stanie przejrzeć na piechotę całego
          forum.
      • brumbak [...] 11.12.07, 17:55
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • jola_iza Re: Banowanie automatycznae 11.12.07, 18:13
          brumbak napisał:

> siwa napisała:
          >
          > > Ponieważ nie jesteśmy w stanie zreformować niektórych troli, utrudniamy i
          > m życie
          > > na forum we wszystkich wcieleniach.
          > .......
          > raczej sama się zreformuj
          Tu jestem za:) Któraś z pięknych wycięła mi post pod tytułem:" nie można kota dwa razy obedrzeć ze skóry" :)
          • brumbak Re: Banowanie automatycznae 11.12.07, 20:58
            jola_iza napisała:

> brumbak napisał:
            >
            > > siwa napisała:
            > >
            > > > Ponieważ nie jesteśmy w stanie zreformować niektórych troli, utrudn
            > iamy i
            > > m życie
            > > > na forum we wszystkich wcieleniach.
            > > .......
            > > raczej sama się zreformuj
            > Tu jestem za:)
            ----------------
            ludzie kulturalni powinni się wspierać- także na forum;
            inaczej to kolejne miejsca publiczne zostaną opanowane przez agresywne
            typy i typki i język nienawiści
            .............
            "Nasze wartości i zasady:prawda,tolerancja,poszanowanie praw ,pomoc
            potrzebującym. Staramy się je czynnie wprowadzać życie..i w
            portalu.-pragniemy,uchronić czytelnika przed inwazją nienawiści,chcemy by
            Czytelnik mógł w znaleźć tu azyl (AGORA)

Interesująco brzmi-nieprawdaż ? Szkoda że to tylko pusta deklaracja.
          • james_bond007 Re: Banowanie automatycznae 11.12.07, 21:33
            > Tu jestem za:) Któraś z pięknych wycięła mi post pod tytułem:" nie można kota
            > dwa razy obedrzeć ze skóry" :)

Pewnie brumbak Cię wyklikał za takie herezje.
            • marouder.eu Brumbak jest krwiozerczy i okrutny.. 11.12.07, 21:35
              ...wobec miesozercow. Jak ten nosorozec!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka