Dodaj do ulubionych

Stękające niemowlę

22.07.04, 13:22
Mój miesięczny synek bardzo często podczas snu pręży się, wierci i stęka. Na
pewno nie z powodu kupki. Czy jest to niepokojący objaw? Czym może to być
spowodowane
Obserwuj wątek
    • josik11 Re: Stękające niemowlę 23.07.04, 22:42
      Moja Marta steka jak robi kupke. Szkoda ze jest za mala na nocnik.... Ma
      dopiero 2,5 m-ca.
      Pozdrawiam
      Aska
      • whateverka Re: Stękające niemowlę 24.07.04, 01:58
        hej! bardzo mozliwe ze dziecko mecza gazy, moj synek mial to samo do mniej
        wiecej 12 tygodnia, najgorzej bylo w nad ranem bo az sie budzil, stekal, byl
        czerowny na buzce, teraz tez puszcza duzo bakow lecz juz bez problemow, ja
        kladlam na brzuszek, masowalam, robilam gimnastyke nozek, podawlam infacol i
        esputicon, przed nocnym karmieniem, przystawialam do cycuisa i nie jadlam
        ciezkich, smazonych i wzdymajacych potraw...powodzenia
    • kaktus22 Re: Stękające niemowlę 24.07.04, 10:35
      mój synek ma 6 tyg. od 3 dni ma to samo, stęka, pręży się przez sen, kręci się
      straszliwie, nie wiem co to jest,martwię się, ale tak jak ktoś napisał to
      pewnie męczą go gazy. Zmieniłam mu ostatnio kropelki na esputicon i od tego
      momentu tak niespokojnie spi, wcześniej podawałam infacol. Teraz muszę chyba
      wrócić do infacolu. Rano mały jak się obudzi tez straszliwie się wysila, żeby
      zrobić kupkę, stęka itp. Ale w nocy kręci się potwornie.
      Może jakaś doświadczona mama nam jeszcze coś napisze?????? !!!!! proszę.
    • dagle Re: Stękające niemowlę 24.07.04, 13:49
      Dołaczam sie do watku, moj synek 4-tyg ma podobna objawy.
    • basiuniagp Re: Stękające niemowlę 24.07.04, 22:17
      Moja 6 tyg. córeczka ma dokładnie to samo. Pani doktor powiedziała, że męczą ja
      gazy i zeby masować brzuszek, kłaść na sówj brzuch, nózki dziecka dociskać do
      brzuszka, a lekarstwa podawać w ostateczności. Mam nadzieję, ze to przejdzie
      nieługo.
    • krystyna.piskorz Re: Stękające niemowlę 27.07.04, 17:45
      Te stękania podczas snu to wzdęcia. Rada na nie jest taka: dieta u mamy, ktora
      karmi piersią unikająca produktow tzw ciężkich i wzdymających, masaż brzuszka
      delikatnie dłońmi, przyginanie nóżek do brzuszka, układanie na brzuszku, ale
      przed karmieniem. Jeśli objawy wzdęć są silne i dziecko mimo wszystko cierpi to
      mozna podawac infacol przed karmieniem (kupić w aptece). Ze wzdęciami niestety
      walczy prawie każda mama. Pozdrawiam i zycze cierpliwości.
    • gabrielsta Re: Stękające niemowlę 16.08.04, 10:53
      Moje maleństwo zaczęło stękać nad ranem jak miał 3 tyg., stękał b.głośno,prężył
      się, nogami kopał i trwało to nawet do 2 godz.
      W nocy spał bardzo krótko i niespokojnie a w ciągu dnia spał tylko po 30 min.,
      zrobiliśmy mu posiew moczu i wyszły bakterie E.coli- możliwe, że to one były
      przyczyną takiego stekania choć nie wiem na 100 %, ponieważ mały po pobycie w
      szpitalu i po antybiotykach nadal stękał. Skończyło się dopiero jak miał 3,5 m-
      ca!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka