Dodaj do ulubionych

krem Mediderm

03.01.14, 15:23
Moja córa jest szczęśliwą posiadaczką modnej "skazy białkowej" ale takiej nie do końca- mleko HA smile Obecnie ma trochę ponad rok i czasem przemycamy jej trochę jogurtu lub innego biszkopta- nic się nie dzieje. Do ciałka używamy kremu Mediderm (kiedyś miała typowo atopowe zmiany na plecach, rączkach i nóżkach) i chyba dzięki niemu wszelkie zmiany zniknęły i nie pojawiają się. Po świętach, kiedy to babcie podkarmiały dziecinę czym popadnie, pojawiły się zmiany na buzi. Dostaliśmy od lekarza maść ze sterydami, bo plamki szybko się rozprzestrzeniały- problem mija. W związku z tym moje pytanie- czy któraś z Was używa owego medidermu również do buzi? Niby jest na pudełku napisane, że można stosować na całej powierzchni ciała. Myślę, aby profilaktycznie jej buźkę smarować od czasu do czasu. Czy może mogłybyście polecić inny krem do takiej skóry z problemami? Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc smile
Obserwuj wątek
    • momoneymoproblems Re: krem Mediderm 03.01.14, 16:25
      my walczymy z zaczerwienieniem pod szyją i na brodzie - już myślałam że mamy ten problem z głowy ale niestety znów wrócił sad i chyba jest jeszcze gorzej niż było - syn ma podrażnioną, zaczerwienioną skórę, takie czerwone placki z krostkami które go swędzą - drapie się biedaczek, nawet ma dwie małe ranki sad( stosowaliśmy mnóstwo kremów, pomógł trochę alantan plus ale stwierdziłam że i tak najlepiej jest kiedy go niczym nie posmaruję...choć i to się nie sprawdza bo jakoś mu to długo nie znika...czy ta maść mediderm jest bezpieczna dla niemowląt?
    • alinalen Re: krem Mediderm 03.01.14, 21:09
      uzywalam dla dzieci i dla siebie tez. jak dla mnie super i tania
    • mamawojtka86 Re: krem Mediderm 03.01.14, 22:01
      Cepathil- stosuje i u młodego i u siebie na AZS
      Ale Mediderm też ok, jednakże stosowałam tylko u siebie więc nie wiem jak z dziećmi.
    • aaaniula Re: krem Mediderm 04.01.14, 09:48
      A czym dotychczas smarowałaś buzię?
      Chyba nie da się znaleźć mniej skomplikowanego pod względem składu kremu. Genialny dla dzieci, dla dorosłych. Również na buzię. No i cena dla ludzi!
    • tomelanka Re: krem Mediderm 07.01.14, 23:03
      My używalismy do buzi też. Jest też emulsja do mycia. Z innych ale droższych polecam cetaphil restoraderm emulsja do mycia, która fajnie trochę się pieni i balsam.

Medidermu używa też mój tata z luszczyca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka