blondyneczka20 Re: Lepsze NIVEA BABY CZY SKARB MATKI 05.10.04, 10:56 U nas Nivea sie nie sprawdziły.Małą zsypało calutką.Nasz pediatra określił te kosmetkyki mianem "trucizna",zresztą inny tak samo.Z kolei Skarb Matki jest super.Skóra jest OK nawilżona i w ogóle.No i cena jest dobra. Osobiście odradzam Nivea Baby,a polecam gorąco Skarb Matki. Ale każde dziecko jest inne i inaczej reaguje na kosmetyki. Z całą pewnością odradzam Johnson - było już kilka razy na forum,że często uczulają. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: Lepsze NIVEA BABY CZY SKARB MATKI 05.10.04, 11:18 a ja polecam nivea baby - od pierwszych chwil. oprocz oliwki. balsam oliwkowy jak najbardziej i zasypka po prostu rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
pomorzanka1 Re: Lepsze NIVEA BABY CZY SKARB MATKI 15.10.04, 10:45 Zgadzam sie ze kosmetyki Nivea baby są rewelacyjne, bo sama je uzywam i to od samego poczatku, zwłaszcza ze moja dzidzia miała strasznie suchą i wrazliwą skórkę. Chcialam jednak w tym miejscu zaznaczyc zeby absolutnie nie stosowac zasypki zaraz po oliwkowaniu! Nie wazne jaką zasypkę polozymy, nie wazne jaką oliwke polozymy - po takich praktykach ( jedno na drugie) porobią sie na skorze straszne kluchy! Polecam ten rewelacyjny Balsam oliwkowy Nivea Baby, bo naprawde jest rewelacyjny, tak jak pozostałe kosmetyki Nivea baby, ale oliwkowanie i pudrowanie w tym samym czasie, w te same miejsca -to błąd. Przy suchej skórze raczej balsam, czy mleczko. Pozdrawiam Mama Pomorzanka Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: Lepsze NIVEA BABY CZY SKARB MATKI 06.10.04, 02:23 A ja tak-dla noworodka Nivea Baby,u nas genialnie się sprawowało.Nie znam Skarbu Matki,więc ani nie odradzam,ani nie polecam. Natomiast,gdy Amelka miała około 7 miesięcy,znudził mi się zapach Nivea;wtedy przeszłam na Johnson's Baby,dokładnie-na serię lawendowo-rumiankową+szampon z kiełków pszenicy.Żadnych problemów,uczuleń itp.Amelka nie miała.Też słyszałam opinię,że kosmetyki Johnsona uczulają-moje dziecko jednak dobrze je toleruje,no i pachnie przepięknie Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
leliwina Re: Lepsze NIVEA BABY CZY SKARB MATKI 06.10.04, 22:38 Cześć! Dla mnie z kolei to Skarb Matki jest do niczego. Wypróbowałam kremik na słońce dla malucha. Wprawdzie cena jest ok (ok.14zł), ale cała reszta do chrzanu!! Krem jest konsystencji mleka, a gdy dłużej stoi oddziela się od niego taki żółty półprzezroczysty płyn (kojarzący się z surowicą krwi - ble!). Rozsmarowuje się beznadziejnie (nierównomiernie i sie nie wchłania). Jestem tym produktem rozczarowana okropnie. Pozdrawiam, Basia Odpowiedz Link Zgłoś
blondyneczka20 Re: Lepsze NIVEA BABY CZY SKARB MATKI 07.10.04, 10:30 Witam, otóż jeśli chodzi o krem na słońce to wyszła taka uszkodzona seria,bo u nas było tak samo.Po zakupie tego kremu,gdy zobaczyłam jak wygląda to od razu oddaliśmy go do apteki.Pani magister zadzwoniła do hurtowni i okazało się,że wszystkie kremy z tej serii były popsute. Jedna wpadka nie zniechęciła nas jednak do tej firmy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: Lepsze NIVEA BABY CZY SKARB MATKI 07.10.04, 16:59 Odpowiem jak Salomon: obie serie były przebadane w Instytucie Matki i Dziecka i obie wypadły dobrze w tych badaniach, co oczywiście nie wyklucza, że dzieci z predyspozycją do alergii mogą na nie zareagować uczuleniem. Na pewno za to różnią się ceną, bo Skarb Matki jest tańszy. Na korzyść tej ostatniej serii przemawia także olejek na ciemieniuszkę - jedyny tego typu na rynku. Tak więc wybór należy do Was. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka.t Re: Lepsze NIVEA BABY CZY SKARB MATKI 13.10.04, 10:20 nie znam Nivea bo na początku stosowałam Johnson'a myśląc, że renomowana firma to będzie OK jednak moja córeczka dostała uczulenie poza tym oliwka jakby słabo się wchłaniała a dodatkowo płyn do kąpieli uczula i mnie zaczełam stosować Skarb Matki bo mała ma ciemieniuszkę a tak jak powiedziała inna forumowiczka to jedyna firma mająca w ofercie kosmetyk na tą przypadłość i jestem zadowolona, dodatkowo stosujemy piankę do mycia i oliwkę i też są super i maja śliczny zapach a tak jak wiele osób to zauważyło ich cena też jest przyjazna , więc POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
gosia22221 Re: Lepsze NIVEA BABY CZY SKARB MATKI 15.10.04, 10:26 Co to jest wogle jest skarb matki? Nie ufam wynalazkom!!!!!!!!!! Ja używam tylko znanych i sprawdzonych kosmetyków do jakich zaliczam NIVEA BABY. Odpowiedz Link Zgłoś
pomorzanka1 Re: Lepsze NIVEA BABY CZY SKARB MATKI 15.10.04, 10:36 Dokładnie! Z tego właśnie powodu, aby nie eksperymentowac wybrałam od samego początku kosmetyki Nivea Baby i wcale tego nie załuje. Kolezanki mi je polecily i to był bardzo dobry wybor! Moje dziecko mialo bardzo suchą skórę na początku i byłam przerazona, ale Nivea Baby ma specjalną linie dla takich skor - bardzo suchych i bardzo wrazliwych i co wazne, mozna te kosmetyki z calą pewnoscią uzywac juz od pierwszych dni. Ja naprawde polecam Nivea Baby. Ufam temu, co sprawdzone i polecone przez inne matki. Teraz ja polecam, bo sprawdzilam. Pozdrawiam Mama Pomorzanka Odpowiedz Link Zgłoś
mmmm222 Re: Lepsze NIVEA BABY CZY SKARB MATKI 15.10.04, 10:33 Popieram w 100% Gosię, ja tez zwracam uwagę na jakość, i firmą. Kosmetyki NIVEA BABY TO PO PROSTU REWELACJA. Odpowiedz Link Zgłoś
matura5 Re: Lepsze NIVEA BABY CZY SKARB MATKI 16.10.04, 17:29 Opowiadacie głupoty! Dla jednych wynalazkiem jest Skarb matki a dla innych Nivea! Jesli nie próbowałyscie obydwóch nie macie ,więc o nich pojęcia! To, że Nivea to renomowana firma nie znaczy NIC! wszystko zalezy od maluszka i jego skórki! Mój od urodzenia (JAK KTÓRAŚ Z WAS NAPISAŁA)stosował Niveę do momentu jak zaczęła go uczulać! Teraz (od 10 m-cy) stosujemy wszystkie produkty serii Skarb matki i te nie uczulają go! Ale kto wie co będzie za chwilę!! Renomowana firma, nie oznacza DOBRYCH PRODUKTÓW!!(nie dla każdego) Odpowiedz Link Zgłoś
akkf Re: Lepsze NIVEA BABY CZY SKARB MATKI 17.10.04, 00:16 Dokładnie zgadzam się z matura5!!! Skarb Matki to polska firma, która nie ma takich możliwości jak Nivea, żeby się szeroko reklamować (dodatkowo nieco przekornie: "jedyne polecane kosmetyki przez IMiD", gdy tymczasem Skarb Matki tez ma ich atesty, ale widocznie nie jest już polecany...), a to, że jednak Skarb jakos się przebił i dużo mam używa i poleca, to wg mnie świadczy o jakosci!!! Oczywiście wszystko może uczulic i ja nie biorę pod uwagę wypowiedzi typu "do niczego, uczulił mojego Niunia", no chyba że się takie wypowiedzi b. b. często powtarzają. Ja uzywam kosmetyków obu serii - S.M.: rewelacyjne jest mydło w płynie z oliwką; dla mnie pod prysznic natomiast pianka (w wanience trochę się nie sprawdza); krem aseptyczny dla mnie porównywalny z sudokremem; używam dla dziecka jeszcze szamponu i mleczka do ciała, okazjonalnie kremów pielęgnacyjnego (bo wolę jednak bambino w puszce niż tubkę, ale S.M. ładniej pachnie) i nawilżającego, mam też oliwkę. Nivei: w lato krem p/słoneczny, teraz na każda pogodę - b. fajne; mydełko kremowe fajnie pachnie; oliwka z olejkiem migdałowym stosowałam w ciąży na brzuch; a chusteczki Nivei wg mnie są najlepsze ze wszystkich, ale niestety najdroższe i trudno utrafić wychodzące taniej wielopaki... Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: Lepsze NIVEA BABY CZY SKARB MATKI 17.10.04, 09:28 dziewczyny, nie glupiejcie, prosze... jak dla mnie najwieksze wynalazki to nivea, johnsons, i wszelkie inne tego typu... moje dziecko (pomimo baaaardzo suchej skory na poczatku i potem kilkakrotnie powtarzajacych sie objawow alergii) od poczatku jest na (dla mam "nivea only" to bedzie pewie szok ) OLIWCE BAMBINO!! jedyne czego uzywalismy oprocz tego przez dobre pierwsze pol roku to bylo mydelko bambino i sudocrem. a i jeszcze krem bambino. i nic wiecej. i uwierzcie, ze mala ma piekna skore, ZYJE... ) jak byla starsza zrezygnowalismy z mydelka i oliwki, przerzucilismy sie na plyn z oliwka do kapieli - ale tez polskich firm - Bella na przyklad, teraz wlasnie sie skonczyl i zamierzamy probowac ze Skarbem Matki. to wlasciwie jedyny i glowny kosmetyk, jakiego uzywa corka szampon do wlosow musialam kupic Nivea (serce mi sie z sklepie buntowalo), ale pod tym wzgledem wybor jest strasznie niewielki, szamponu bambino w sklepach nie ma, a tym landrynkowym, cocacolo-wym i innym tego typu ufam jeszcze mniej niz "wynalazkom"... nota bene teraz zamierzam kupic oczywiscie szampon Skarb Matki ) Dziewczyny! apeluje o troche rozsadku. to, co POLSKIE wcale nie musi byc gorsze!! a wrecz przeciwnie... ja szukam specjalnie polskich produktow. nie mowie, ze wszystkie sa super (bo na przyklad pieluch nie uzywam polskich), ale czesto sa to produkty naprawde swietne. tak samo zreszta robie na zakupach spozywczych itp a swoja droga to jak ta polska gospodarka ma sie rozwijac... skoro MY nie kupujemy tych produktow to liczycie na to, ze ktos inny bedzie je kupowal...? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mikus1 Re: Lepsze NIVEA BABY CZY SKARB MATKI 17.10.04, 22:16 witam,mam małego niunka w domu,używam kosmetyków nivea baby,przekonała mnie do tego położna ,bo maly jest alergikiem, z czego jestem bardzo zadowolona,z osiagnietych skutków pielegnacu\yjnych.kłopotow mam mniej,maly szczesliwy...polecam Odpowiedz Link Zgłoś