Dodaj do ulubionych

Ile jest % materi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 14:24
Ciekawe .Obserwując nocne niebo zastanawiam się nad tym że jak by tą materię
rozdrobnić to wypadło by kilka atomów na m3. To mniej niż próżnia uzyskiwana
w ziemskich laboratoriach.A może nas nie ma??
Obserwuj wątek
    • Gość: pak Re: Ile jest % materi IP: 57.66.193.* 04.03.05, 14:58
      Jest 100% materii.
      • Gość: koand Re: Ile jest % materi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 15:10
        ? nie rozumiem?jakie 100%?
        • kapitalizm Re: Ile jest % materi 04.03.05, 20:45
          jezeli mowisz o materii we wszystkich postaciach, to moj poprzednik ma racje,
          wszystko jest materia, w koncu energia tez jest stanem materii,
        • Gość: pak Re: Ile jest % materi IP: 5.6.* / 217.33.216.* 04.03.05, 21:21
          Zapytales ile jest procent materii. We Wszechswiecie jest 100% materii, chyba,
          ze wymienia on materie z jakims innym Wszechswiatem.
    • Gość: Nightmare Energy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:02
      Materia tylko z pozoru wydaje sie być tworzywem, w rzeczywistosci jest
      to "skrystalizowana" energia.
    • Gość: amator Re: Ile jest % materi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:32
      Myślę, ze na obecnym poziomie wiedzy pytanie nie może mięć odpowiedzi. Jeśli
      pytasz o "%" to w jakieś objętości. Nie znamy objętości Wszechświata to jak
      można podać % w Nim materii? A z kolei myślę, że w materii jest 100% materii
      (nie rozważając jej przestrzeni międzycząsteczkowych). A zresztą i "100" i "%"
      i "materia" to chyba rzeczy względnę, więc dyskusja trudna.....
      • Gość: koand Re: Ile jest % materi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:11
        Skąd na tym forum tyle mądrych ludzi? Najprostrzą sprawę potraficie tak
        zagmatwać że bez wk..wienia się nie sposób z wami dyskutować .Jeżeli
        obserwowalny wszechświat ma około 15 miliardów lat świetlnych to proste
        liczenie na poziomie szkoły podstawowej pokaże objętość.Zrozumiałe.Teraz
        policzmy Wszystkie Galaktyki i też nam wyjdzie jakaś objętość.Proste.
        Teraz objętość wszechświata podzielmy przez objętość Galaktyk i w wyniku tego
        działania wychodzi na to że we wszechświecie jest próżnia.Po co komplikować???
        jakie 100% materii????.Mam tylko technikum ale nie róbcie ze mnie debila.

• Gość: rvurxu Re: Ile jest % materi IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.03.05, 15:22
          Materii jest 100% a próżni zero procent.Próżnia ma wagę i objętość zero.Mógłby
          sobie koand wyobrazić ściśnięcie próżni w pojemniku,które zawsze jest możliwe.
          • tomlee28 Re: Ile jest % materi 05.03.05, 16:17
            100%
            madeintomek.blox.pl/html
          • Gość: koand Re: Ile jest % materi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 16:20
            Następny filozof.Załamanie.Jeżeli uczony , naukowiec ma nie potrafi wytłumaczyć
            swojej teorii 10 letniemu dziecku to jego teoria jest nic nie warta .To nie
            moje słowa tylko kogoś mądrzejszego.Łapcie się za słowa ,szukajcie
            niuansów,błędów ortograficznych,to każda dyskusja skończy się na pyskówce.
            Normalnych pozdrawiam .Tych mądrych nie. Nara.
        • Gość: dodo Re: Ile jest % materi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 16:17
          Robić już wcale nie musimy.
          • Gość: koand Re: Ile jest % materi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 16:26
            dodo??? nie rozumiem . Co to za następne pierdoły .Kolejny filozof dodo.
            czy na tym forum ma ktoś wykrztałcenie wyższe?Fizyk,Filozof itp. Ha ha
            ha.Wątpię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka