Dodaj do ulubionych

Sposób na kolki - POMOCY

13.12.04, 21:28
Moja mała ma 3-5 razy kolki. strasznie mi ją szkoda.Wypróbowałam już chyba
wszystkiego i nie mam pojecia jak jej pomóc. Moze wy macie jakieś sposoby
(sprawdzone). Pomózcie kobity.
Obserwuj wątek
    • maja45 Re: Sposób na kolki - POMOCY 13.12.04, 22:19
      Podawaj jej Infacol.
      Pozdrawiam.
      Marta
      • oleswava Re: Sposób na kolki - POMOCY 14.12.04, 18:30
        U mnie naprawdę rewelacyjna okazała się herbatka mlekopędna z herbapolu
        (FitoMix). Oczywiście nie podawałam jej dzidzi, tylko sama piłam. Mleka mi
        raczej nie przybyło, ale ona powodje wiaterki u niemowląt i moja mała zaczęła
        po niej bardzo puszczać bączki. Kolka zniknęła jak ręką odjął. (Z herbatką
        tylko nie można przesadzić, bo pita zbyt często przez mamę może spowodowac
        lekkie przeczyszczenie u niemowlaka. ja piję 1-2 szklanki dziennie i jest ok.)
        Pozdrawiam
        Ola
        gg5530185
    • sylvia12 Re: Sposób na kolki - POMOCY 16.12.04, 22:47
      u nas Debridat był lekiem dzieki któremu uwierzyłam w ze jest coś skutecznego
      na kolki,może dolegliwosci nie były bardzo silne,ale pomogło zaraz po pierwszym
      podaniu i już nie wróciło.
    • wielka30 Re: Sposób na kolki - POMOCY 19.12.04, 22:50
      Cześć!
      Mam Synka, który też często ma kolki. Położna polecała mi od początku maść majerankową, ale ja traktowałam to z przymrużeniem oka... Bo gdzie przy takim bólu pomoże posmarowanie maścią za 1,80 zł??? A tymczasem!!!!!!!!!!!! To pomaga, a przede wszystkim nie daje żadnych skutków ubocznych> Wcieram Mu przez chwilę tę maść na skórę na brzuszku, zakładam pieluszkę i śpiochy i mocno przytulam Jego brzyszek do mojego i po kolce... Ja też nie wierzyłam... Pozdrawiam - Emanuela
    • asientos Re: Sposób na kolki - POMOCY 20.12.04, 10:09
      u mnie to wyglądało tak:
      1. Gripe Water w paszczę
      2. Suszarką kółeczka na brzuszku - podkładałam rękę, żeby wiedzieć, czy nie za
      ciepło i masowałam leciutko.
      3. Cyc....
      Podczas jedzenia słychać było najczęściej blwglchluppp...
      Jeśli przy suszarce wyła to była po prostu wściekle głodna. Pozdrawiam.
    • krystyna.piskorz Re: Sposób na kolki - POMOCY 26.12.04, 19:25
      Szanowna Pani. Wszystkie rady mam warto zastosować.
      Przede wszystkim zastanowić się czy kolki nie występują po jakimś Pani posiłku,
      który wyeliminować. Przed karmieniem ogrzac brzuszek np. ciepłą pieluszką i
      masowac. Można podac kropelką esputiconu lub infacolu.
      Pozdrawiam
      • anikum Re: Sposób na kolki - POMOCY 22.01.05, 14:31
        ja dawałam dziecku herbatki pantex i koper włoski . pomagało
    • alisja75 Re: Sposób na kolki - POMOCY 27.01.05, 10:39
      Moja Córcia ma co prawda dopiero tydzień ale koleczka już dała się nam we
      znaki, kilka razy w szpitalu i po powrocie do domu też. Zakupiłam herbatkę z
      kopru włoskiego i sama ją piłam ale trzeba uważać i pić w małych ilościach bo
      dzidzia robiła kupy jak szalona a kolka się nie powtórzyła.Piję ja dlatego że
      karmię tylko piersią. Polecam ale ostrożnie z ilością. Ja teraz piję tylko pół
      szklaneczki dziennie.
      • madzialena11 Proponuję SAB SIMPLEX 27.01.05, 16:38
        Niestety można go tylko sprowadzić z Niemiec. Jest naprawdę jednym z
        najlepszych. ( o ile takie są). Wiem co to kolki (musiałam z córeczką jeździć na
        odgazowywanie do szpitala)!!!! ale z sab simplex dało radę... Widziałam na forum
        sprzedam-kupię ten specyfik. Polecam
    • kjj Re: Sposób na kolki - POMOCY 28.01.05, 11:24
      Witam!
      Mamy za sobą, całkiem niedawno minione 3 miesiace nieustannego płaczu Julki z
      powodu kolek. Rady, które tu przeczytałam stosowaliśmy. Pomagały głównie nam -
      mieliśmy świadomość że zrobiliśmy wszystko co mogliśmy. Ja byłam na ostrej
      eliminacyjnej diecie, mała dostawała Esputico, grzaliśmy brzuszek etc.
      Niestety , w jej przypadku był to pierwszy objaw alergii i nie pomagało jej
      nic. Gdyby Pani sytuacja była podobna jest jedna rada dla całej rodziny -
      PRZETRWAĆ. Czego serdecznie życzę.
      • takandrynka Re: Sposób na kolki - POMOCY 28.01.05, 16:43
        a mojej siostrzenicy pomagaja kropelki espumisan ale chyba w dawce 2 x po 10
        (bo chyba proponuja tam jeszcze 3 x dziennie po 5) a kolezanki coreczka
        toleruje tylko proszek troisty za 5 zl- szczypte proszku na lyzeczke i do buzi
        malenstwa (tylko trzeba patrzec czy kupujemy nie przeterminowany, bo malo mam
        zn ten srodek o anyzkowym smaczku). Obie dziewczynki sa karmione piersia.
        Moja przyjaciolka natomiast podaje 3 tyg chlopcu herbatke z rumianku, ktora
        przy okazji rozluznia lekko stolec i ulatwia wyproznianie - polecone [przez
        polozna w szpitalu. Maluch karmiony jest z butelki.
        • mowi32 Re: Sposób na kolki - POMOCY 29.01.05, 17:22
          Podobno pomagają jeszcze czopki Viburcol. Ja po dwóch incydentach stosuję na
          zmianę koperek, rumianek, bobofen, fito-mix dla siebie. Piję takie coś 3x
          dziennie (nigdy 2x dzieniie nie piję tego samego) i pomaga. Od czsu jak piję
          mały nie ma kolek.
    • adyl Re: Sposób na kolki - POMOCY 27.02.05, 18:41
      Mojej córeczce pomógł Debridat (na receptę)
      pozdrawiam,
      ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka