edytka1 13.12.04, 21:28 Moja mała ma 3-5 razy kolki. strasznie mi ją szkoda.Wypróbowałam już chyba wszystkiego i nie mam pojecia jak jej pomóc. Moze wy macie jakieś sposoby (sprawdzone). Pomózcie kobity. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja45 Re: Sposób na kolki - POMOCY 13.12.04, 22:19 Podawaj jej Infacol. Pozdrawiam. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
oleswava Re: Sposób na kolki - POMOCY 14.12.04, 18:30 U mnie naprawdę rewelacyjna okazała się herbatka mlekopędna z herbapolu (FitoMix). Oczywiście nie podawałam jej dzidzi, tylko sama piłam. Mleka mi raczej nie przybyło, ale ona powodje wiaterki u niemowląt i moja mała zaczęła po niej bardzo puszczać bączki. Kolka zniknęła jak ręką odjął. (Z herbatką tylko nie można przesadzić, bo pita zbyt często przez mamę może spowodowac lekkie przeczyszczenie u niemowlaka. ja piję 1-2 szklanki dziennie i jest ok.) Pozdrawiam Ola gg5530185 Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia12 Re: Sposób na kolki - POMOCY 16.12.04, 22:47 u nas Debridat był lekiem dzieki któremu uwierzyłam w ze jest coś skutecznego na kolki,może dolegliwosci nie były bardzo silne,ale pomogło zaraz po pierwszym podaniu i już nie wróciło. Odpowiedz Link Zgłoś
wielka30 Re: Sposób na kolki - POMOCY 19.12.04, 22:50 Cześć! Mam Synka, który też często ma kolki. Położna polecała mi od początku maść majerankową, ale ja traktowałam to z przymrużeniem oka... Bo gdzie przy takim bólu pomoże posmarowanie maścią za 1,80 zł??? A tymczasem!!!!!!!!!!!! To pomaga, a przede wszystkim nie daje żadnych skutków ubocznych> Wcieram Mu przez chwilę tę maść na skórę na brzuszku, zakładam pieluszkę i śpiochy i mocno przytulam Jego brzyszek do mojego i po kolce... Ja też nie wierzyłam... Pozdrawiam - Emanuela Odpowiedz Link Zgłoś
asientos Re: Sposób na kolki - POMOCY 20.12.04, 10:09 u mnie to wyglądało tak: 1. Gripe Water w paszczę 2. Suszarką kółeczka na brzuszku - podkładałam rękę, żeby wiedzieć, czy nie za ciepło i masowałam leciutko. 3. Cyc.... Podczas jedzenia słychać było najczęściej blwglchluppp... Jeśli przy suszarce wyła to była po prostu wściekle głodna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna.piskorz Re: Sposób na kolki - POMOCY 26.12.04, 19:25 Szanowna Pani. Wszystkie rady mam warto zastosować. Przede wszystkim zastanowić się czy kolki nie występują po jakimś Pani posiłku, który wyeliminować. Przed karmieniem ogrzac brzuszek np. ciepłą pieluszką i masowac. Można podac kropelką esputiconu lub infacolu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anikum Re: Sposób na kolki - POMOCY 22.01.05, 14:31 ja dawałam dziecku herbatki pantex i koper włoski . pomagało Odpowiedz Link Zgłoś
alisja75 Re: Sposób na kolki - POMOCY 27.01.05, 10:39 Moja Córcia ma co prawda dopiero tydzień ale koleczka już dała się nam we znaki, kilka razy w szpitalu i po powrocie do domu też. Zakupiłam herbatkę z kopru włoskiego i sama ją piłam ale trzeba uważać i pić w małych ilościach bo dzidzia robiła kupy jak szalona a kolka się nie powtórzyła.Piję ja dlatego że karmię tylko piersią. Polecam ale ostrożnie z ilością. Ja teraz piję tylko pół szklaneczki dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena11 Proponuję SAB SIMPLEX 27.01.05, 16:38 Niestety można go tylko sprowadzić z Niemiec. Jest naprawdę jednym z najlepszych. ( o ile takie są). Wiem co to kolki (musiałam z córeczką jeździć na odgazowywanie do szpitala)!!!! ale z sab simplex dało radę... Widziałam na forum sprzedam-kupię ten specyfik. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kjj Re: Sposób na kolki - POMOCY 28.01.05, 11:24 Witam! Mamy za sobą, całkiem niedawno minione 3 miesiace nieustannego płaczu Julki z powodu kolek. Rady, które tu przeczytałam stosowaliśmy. Pomagały głównie nam - mieliśmy świadomość że zrobiliśmy wszystko co mogliśmy. Ja byłam na ostrej eliminacyjnej diecie, mała dostawała Esputico, grzaliśmy brzuszek etc. Niestety , w jej przypadku był to pierwszy objaw alergii i nie pomagało jej nic. Gdyby Pani sytuacja była podobna jest jedna rada dla całej rodziny - PRZETRWAĆ. Czego serdecznie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka Re: Sposób na kolki - POMOCY 28.01.05, 16:43 a mojej siostrzenicy pomagaja kropelki espumisan ale chyba w dawce 2 x po 10 (bo chyba proponuja tam jeszcze 3 x dziennie po 5) a kolezanki coreczka toleruje tylko proszek troisty za 5 zl- szczypte proszku na lyzeczke i do buzi malenstwa (tylko trzeba patrzec czy kupujemy nie przeterminowany, bo malo mam zn ten srodek o anyzkowym smaczku). Obie dziewczynki sa karmione piersia. Moja przyjaciolka natomiast podaje 3 tyg chlopcu herbatke z rumianku, ktora przy okazji rozluznia lekko stolec i ulatwia wyproznianie - polecone [przez polozna w szpitalu. Maluch karmiony jest z butelki. Odpowiedz Link Zgłoś
mowi32 Re: Sposób na kolki - POMOCY 29.01.05, 17:22 Podobno pomagają jeszcze czopki Viburcol. Ja po dwóch incydentach stosuję na zmianę koperek, rumianek, bobofen, fito-mix dla siebie. Piję takie coś 3x dziennie (nigdy 2x dzieniie nie piję tego samego) i pomaga. Od czsu jak piję mały nie ma kolek. Odpowiedz Link Zgłoś
adyl Re: Sposób na kolki - POMOCY 27.02.05, 18:41 Mojej córeczce pomógł Debridat (na receptę) pozdrawiam, ania Odpowiedz Link Zgłoś