siuniaczek11 04.01.05, 22:14 Czy przed przywiezieniem niemowlaka do domu po porodzie powinnam wyprac wszystkie ubranka, kocyki posciel Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda60 Re: pranie przed pierwszym uzyciem 05.01.05, 11:16 Powinnaś wszystko wyprać: ciuszki, pościel, pieluszki tetrowe. Będziesz wtedy miała pewność, że wszystko jest czyste i pachnące, bo przecież nie wiesz kto wcześniej dotykał tych rzeczy. Ja piorę zaraz po zdjęciu metki (nawet zimowy gruby kombinezon prałam). Pamiętaj też o proszkach dla dzidziusiów. Ja używam Lovela i jestem z niego bardzo zadowolona. Ciuszki najlepiej jeszcze wyprasować – chociaż na początku jak maluszek jest malutki. Pozdrawiam i miłej pracy. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
oleswava Re: pranie przed pierwszym uzyciem 07.01.05, 21:58 Do tego co napisała poprzedniczka dodam, że najlepiej prać w naprawdę dobrych proszkach, własnie takich jak lovela (choć są dość drogie), bo tańsze mogą powodować uczulenia. Byłam świadkiem okropnej wysypki jaką dostał kilkudniowy synek koleżanki, po tym jak ubrała go w ubranka wyprane w proszku "dzidziuś". Płatki mydlane tez są zalecane, choć ubranka w nich wyprane pachną tak, jakby należało je wyprać po raz drugi Pozdrawiam, Ola gg5530185 Odpowiedz Link Zgłoś
agiea Re: pranie przed pierwszym uzyciem 20.01.05, 13:54 platki mydlane trudno sie rozpuszczaja a i serwisanci pralek nie radza ich stosowac Odpowiedz Link Zgłoś
klubofaza Re: pranie przed pierwszym uzyciem 17.01.05, 17:58 JELP do bialych i kolorowych tez jest dobry Odpowiedz Link Zgłoś