17.01.05, 06:44
Wiatm Pania
moj 4 m-czny maluszek ma atopowa skore i niestety tutaj lekarze nie bardzo
sie tym nie przejmuja.ja kompletnie nie wiem co moge uzywac dla jego
skory.najgorzej jest z kapiela, zadnych mydel ani plynu jedynie ratuje sie
krochmalem.ma juz taka sucha i czerwona ze az mi sie plakac chce.
i moja prosba jest taka czy moze pani slyszala jak radza sobie tutaj kobiety
i co uzywaja dla swoich dzieci.
z gory dziekuje
monika
Obserwuj wątek
    • ewa.m.kaminska Re: USA a AZS 17.01.05, 11:21
      Proszę zajrzeć m.in. do postów nr 951, 904, 885, 862, 818, gdzie ten temat był
      poruszany - w jednym z nich jest też podany link dotyczący pielęgnacji skóry
      atopowej. Dostępne w Polsce leki do stosowania w azs obejmują także najnowsze z
      nich, tj. Elidel i Protopic, ale Pani maluszek jest jeszcze zbyt mały, aby je u
      niego stosować. Pozdrawiam.
      • beciaw2 Re: USA a AZS 20.01.05, 09:27
        W Stanach jest dostępny ( w polsce niestety nie) proszek do kąpieli na bazie
        owsa. Podobno jest świetny. Produkuje go Jonsons&Jonsons a nazywa się Aveeno
        Bath Packets Regular. Z Kanady dla mojej córy z Azs rodzina przyułała też
        doskonałe mleczko do ciała. Jak się nazywa napiszę ci jutro
    • louiza Re: USA a AZS 17.02.05, 16:31
      Kosmetyki Aveeno. Wiem ze jest nawet z tej serii proszek do kapieli ktory
      usmierza dolegliwosci AZS
      • ewa.m.kaminska Re: USA a AZS 17.02.05, 17:05
        Na bazie wyciągu z owsa są w Polsce dostępne (a być może w USA także) kosmetyki
        z serii ADERMA firmy Pierre Fabre, podobnie jak AVENE (tej samej firmy), które
        są oparte na bazie wody termalnej, która dobrze wpływa na skórę atopową.
        • louiza Re: USA a AZS 18.02.05, 02:33
          Szczerze mowiac nie widzialam tych kosmetykow w Stanach a tez bardzo by mi sie
          przydaly. Z francuskich jest tylko Mustela i to w niektorych sklepach. Co
          prawda jest na nich napisane ze sa hypoalergiczne ale do normalnej skory.

Aha,co do Aveeno to wlasnie przeczytalam na "Lavender and Vanilla Calming
          Comfort Bath" ze nie jest przeznaczony dla alergikow (miedzy innymi dlatego ze
          jest perfumowany), natomiast " Soothing Relief Moisture Cream" jest jak
          najbardziej do cery z egzema. Zawiera wyciag z owsa, proteiny sojowe i mleka. Z
          tej serii jest tez Lotion.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka