Dodaj do ulubionych

kosmetyki bubchen

09.07.05, 16:02
Czy następuące kosmetyki bubchen można stosować u 8 miesięcznego malucha:
- szampon dziecięcy z rumiankiem i lipą
- krem kosmetyczny dla dzieci z woskiem pszczelim i alantoiną
- mleczko do opalania z filtrem UV 25?
Obserwuj wątek
    • ewa.m.kaminska Re: kosmetyki bubchen 14.07.05, 15:34
      Przepraszam, że czekała Pani dość długo na odpowiedź, ale musiałam to sprawdzić
      w dokumentacji z lat 90., która już została przekazana ad acta. Szampon był
      opiniowany przez IMiD bardzo dawno, gdy obowiązywały znacznie surowsze kryteria
      wiekowe, stąd został dopuszczony dopiero powyżej 1. roku, ale obejrzałam jego
      skład - może Pani go bezpiecznie stosować u swojego malucha. Natomiast pozostałe
      2 kosmetyki nie zostały do nas zgłoszone do badań, stąd nic o nich nie wiem.
    • mmpp Re: kosmetyki bubchen 14.07.05, 17:32
      Dziękuję bardzo.
      Na mleczku oraz na kremie do opalania jest jedynie informacja, iż posiadają
      atest PZH i pozytywną opinię IMID.
      • ewa.m.kaminska Re: kosmetyki bubchen 16.07.05, 12:52
        Nie mam żadnego potwierdzenia w naszej dokumentacji na ten temat, dziękuję za
        tę informację.
        • mmpp Re: kosmetyki bubchen 18.07.05, 18:13
          mleczko nawilżające zawiera:
          aqua, helianthus annuus, sorbitol, octyldodecanol, isopropyl palmitate,
          polyglyceryl-3 diisostearate, glycerin, hexyldecanol, hexyldecyl laurate,
          chamomilla recutita, capryl glycol, glyceryl caprylate, dipropylene glycol,
          sodium cocoyl glutamate, carbomer, dimethicone, sodium hydroxide, tocopherol

a mleczko do opalania:
          aqua ethylhexyl methoxycinnamate, butylene glycol, polyglyceryl-3, isopropyl
          palmitate, isomyl p-methoxycinnamate, 4-methylbenzylidene camphor,
          diethylhexylcyclohexane, hexyl laurate, glycerin, ethylhexyl stearate,
          ethylhexyl-dodecanol, caprylic/capric trigliceride, titanium diocide,
          disteardimonium hectorite, polyglyceryl-3 diisostearate, butyl
          methoxydebenzoylmenthe, tocopheryl acetate, buxus, chinesis, heliotropine, cera
          alba, zinc sulfate, magnesium sulfate, aluminium stearate, aluminium hydroxide,
          glyceryl oleate, tetrasodium EDTA, propylene carbonate, tocopherol.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka