Dodaj do ulubionych

Jaka matryca Monitor EIZO M1900

02.05.06, 14:46
Mam zamair kupic monitor EIZO M1900 i raz piszą że ma matrycę PVA a raz że TN
to w końcu jaka jest może ktoś wie?
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: Jaka matryca Monitor EIZO M1900 02.05.06, 16:12
      Patrzac na ten monitor, na jego kąty widzenia, na odwzorowanie kolorow (mam obok
      Eizo na matrycy S-PVA) stwierdzam ze to matryca TN. I nikt mi nie wmowi ze jest
      inaczej...
    • Gość: UMIARU ! Re: Jaka matryca Monitor EIZO M1900 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 18:55
      michal9832 napisał:

> Mam zamair kupic monitor EIZO M1900 i raz piszą że ma matrycę PVA a raz że TN

A to jakaś różnica dla użytkownika monitora ?

Z tymi matrycami to takie pierdo*enie jak z dawnymi CTR: czy maska szczelinowa
      czy nie ?
    • Gość: UMIARU ! Re: Jaka matryca Monitor EIZO M1900 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 19:01
      Sam używam EIZO i nawet nie wiem jaką on ma matrycę i nawet mnie to NIE
      OBCHODZI !

Monitor jest super (!!!) i TO mnie NAJBARDZIEJ obchodzi !

A nie jakaś matryca. :(

• m.gregor Re: Jaka matryca Monitor EIZO M1900 02.05.06, 19:07
        Dla osoby ktora zajmuje sie grafika i potrzebuje dobrego odwzorowania kolorow na
        ekranie "jakas tam matryca" ma znaczenie...
        • Gość: UMIARU ! Re: Jaka matryca Monitor EIZO M1900 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 07:34
          m.gregor napisał:

> Dla osoby ktora zajmuje sie grafika i potrzebuje dobrego odwzorowania kolorow
          na ekranie "jakas tam matryca" ma znaczenie...

A gdzie to wyczytałeś ?
          W testach monitorów ?
          Oni tylko tak piszą a rzeczywistość jest taka, że jak kilka lat temu nie było w
          ogóle monitorów LCD to graficy też pracowali.
          I dzisiaj nadal wielu pracuje na CRT ze względu na odwzorowanie kolorów.

Typ matrycy zazwyczaj nie jest podawany przez producentów monitorów w danych
          technicznych to skąd wiesz jaka to matryca.
          Z testów w internecie ? :)

• m.gregor Re: Jaka matryca Monitor EIZO M1900 03.05.06, 09:05
            > I dzisiaj nadal wielu pracuje na CRT ze względu na odwzorowanie kolorów.
            No wlasnie o tym mowie. Tyle tylko ze teraz kupujac nowy monitor 90% przesiada
            sie na LCD.

> Typ matrycy zazwyczaj nie jest podawany przez producentów monitorów w danych
            > technicznych to skąd wiesz jaka to matryca.
            > Z testów w internecie ? :)
            Z tego jakie parametry ma taka matryca (S-PVA katy widzenia rzedu 178/178 st,
            kontrast co najmniej 1000:1). Obok tego M1900 stoi L768 i on na 100% ma matrcyce
            S-PVA. Na obu jest dokladnie ten sam obraz (przez spliter VGA) i widac zupelnie
            inne odcienie zielonego, niebieskiego i bialego. A czarny na S-PVA jest naprawde
            czarny a nie ciemno szary...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka