barbami 21.09.05, 13:15 Zauważyłam u mojej 3,5 miesięcznej córeczki pleśniawkę na dziąśle. Znajoma powiedziała, że najlepiej można to usunąć zasikaną pieluszką tetrową. Czy to prawda? Jeśli nie, to czy i jak to usunąć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julamimi Re: Kontrowersyjny sposób na usuwanie pleśniawek 21.09.05, 13:18 prawda Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Kontrowersyjny sposób na usuwanie pleśniawek 21.09.05, 14:35 O Matko! Urynoterapia dla dziecka! Ja polecam Nystatynę albo r-r wodny gencjany. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiem Re: Kontrowersyjny sposób na usuwanie pleśniawek 11.11.05, 12:52 Jak stosować Nystatynę i gencjanę? Używam Aphtinu i nie skutkuje. Mały ma dopiero 2 miesiące i nie chcę ciagle dawać Aphtinu bo podobno jest niezalecany u takich małych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Kontrowersyjny sposób na usuwanie pleśniawek 21.09.05, 20:02 O ile dziecko jest zdrowe a posiew moczu jałowy - jak najbardziej. Na pewno nie można stosować aftinu, bo jest dozwolony od 11 roku życia! Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: Kontrowersyjny sposób na usuwanie pleśniawek 22.09.05, 00:36 prawda Odpowiedz Link Zgłoś
magda474 Re: Kontrowersyjny sposób na usuwanie pleśniawek 22.09.05, 12:45 To prawda i jest to najbardziej skuteczne. Zalecają tak nawet niektóre położne. Pędzelkowanie chemikaliami nic nie pomogło a ta metoda dopiro okazała się skuteczna, tylko musi być tetra a nie pampers Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.jazdzyk Re: Kontrowersyjny sposób na usuwanie pleśniawek 22.09.05, 21:52 DO usuwania pleśniawek najlepsza jest nystatyna w postaci zawiesiny, która stosowana jest doustnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
julamimi do pani doktor 24.09.05, 21:30 pani doktor, doustnie do picia czy smarowania? bo nystatyna dziala miejscowo, praktycznie wcale nie wchlania sie z przewodu pokarmowego... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
vanilaice Re: do pani doktor 03.10.05, 10:50 do smarowania, bo tego się nie pije! Odpowiedz Link Zgłoś
anka_zz Re: Kontrowersyjny sposób na usuwanie pleśniawek 29.11.05, 23:14 A co robić jeśli po 4 tygodniach nystatyna wciąż plesniawki są??? To naprawdę duzo czasu a nysatyna zwyczajnie nie pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Kontrowersyjny sposób na usuwanie pleśniawek 03.10.05, 14:01 Wiecie co? Jak u siebie w buzi zobaczycie pleśniawkę to nasikajcie do pojemniczka zamoczcie gazik i sobie same pędzlujcie buzię. Ciekawe ile z Was u siebie zastosuje taką metodę.Br........ Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
roti77 Re: Kontrowersyjny sposób na usuwanie pleśniawek 30.11.05, 20:55 To naprawdę jest najskuteczniejszy sposób. Sama odnosiłam się do niego sceptycznie ale wkońcu popchana bezradnością spróbowałam i pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
melisa77 Re: Kontrowersyjny sposób na usuwanie pleśniawek 01.12.05, 12:09 Polecam Cebion w kroplach (z tym, że nalezy posmarować buźkę), mocz nie jest bezpieczny ze wzgledu na ewentualne bakterie, zawsze ryzyko jakiegos dokażenia, szczególnie u takiego maluszka. Metodę z Cebionem (wit c w kroplach) zaleciła pielegniarka z oddziału zakaźnego, gdzie lezał syn mojej kolezanki. Odpowiedz Link Zgłoś