Dodaj do ulubionych

skóra niemowlaka

29.10.05, 13:55
mój syn ma 6tyg.ma okropną wysypkę na twarzy i szyi.są to gęste małe czerwone
krostki.Karmię syna naturalnie, odrzywiam się prawidłowo.Lekarz powiedział,
że po tygodniu znikną(było to 2,5tyg.temu)smaruję to Alantanem+ ale dodatkowo
skóra jest sucha.co to za wysypka?
Obserwuj wątek
    • malgorzata.jazdzyk Re: skóra niemowlaka 31.10.05, 20:28
      Bez obejrzenia zmian na skórze dziecka i opierając się tylko na pani opisie
      trudno jest określić jakiego typu jest ta wysypka i co jest jej przyczyną.
      Zalecam ponowną wizytę u lekarza pediatry. Pozdrawiam.
    • makosia12 Re: skóra niemowlaka 31.10.05, 21:11
      Mojemu 6tyg synowi łuszczy się skóra na uszkach i za nimi.Smaruję to oliwką i
      próbuję szczyszczać ale nie daje to żadnych efektów smaruję też Alantanem+ ale
      to też nie działa.Wygląda to jak by ciemieniuszka przeniosła się na uszy(na
      głowie niema ale ma jeszcze na brwiach).Proszę bardzo o radę i wiadomości o tym
      co to jest i jak to leczyć.
    • el1974 Re: skóra niemowlaka 24.11.05, 23:15
      Ja gdy smarowałam moją małą oliwką (właściwie były to dwie kropelki na ciałko,
      to miała wtedy właśnie taką wysypkę. Po odstawieniu oliwki wysypka powoli
      zniknęła.
      • jedrus58 Re: skóra niemowlaka 29.11.05, 00:39
        Zalezy jaka oliwka sie smaruje. Niektore jak napisane tutaj uczulaja, np. znany
        jest fakt ze niektore produkty Firmy Johnson & Johnson maja te wlasciwosci. Byc
        moze jest to wlasciwosc produktow produkowanych w PL. Te same po za granicami
        naszego kraju roznia sie swym skladem. Podobnie jak "Oryginalne" Pampersy Made
        in Poland.
        juliacarolina.ju.ohost.de
        • jedrus58 Re: skóra niemowlaka 29.11.05, 00:43
          PS. Moja coreczke myje woda, ma szesc miesiecy i nic na skorze.
          Chemia niszczy ja a nie pomaga i tylko w koniecznosci stosujemy ekologiczne
          kremy z nagietka i rumianku lekarskiego
          juliacarolina.ju.ohost.de
          • alulka22 Re: skóra niemowlaka 30.11.05, 08:25
            Ja miałam ten sam problem co wy i kupiłam Elcom . To taki biały krem w tubce i
            małymi drobinkami kosztuje około 17-18 zł. Bardzo mi pomógł i teraz gdy mojej
            Kasi wychodzi jakaś wysypka to od razu ją smaruje tym kremem i wszystko jest ok
            dodatkowo moja Kasia miała suchą skórę.
            • a76 Re: skóra niemowlaka 30.11.05, 15:15
              Jesli chodzi Ci o Elocom to jest to krem ze sterydem, ktorego nie wolno
              dowolnie i długo stosować.
              • r.kruger Re: skóra niemowlaka 30.11.05, 16:53
                kiedy Mikołajowi łuszczyła się skóra za uszkami-a karmiłam naturalnie
                dermatolog nakazała mi drastycznie ograniczyć potrawy zawierające konserwanty.
                Przeszło po kilku dniach. Bez maści
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka