w1paula 17.11.05, 11:18 No właśnie, czym smarować usta 2 miesięcznemu malochowi jak wychodzimy na dwór? Mama Aniołka i Hubcia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margot_susane Re: USTA-czym smarować 17.11.05, 11:52 podciągam do góry - mnie również nurtuje to pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: USTA-czym smarować 17.11.05, 11:53 Ja smarowałam tym, co resztę, czyli Nivea na każdą pogodę. A jak trochę podrosła (ok. 5 mcy) to takim sztyftem dla narciarzy z filtrami UV. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: USTA-czym smarować 17.11.05, 11:55 ja uzywam pomadki Oeparol ( z wiesiolkiem ) - polecona przez pania ekspert z forum "pielegnacja skory dziecka " Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: USTA-czym smarować 17.11.05, 12:05 kredeczka do pysia mustela, nasz orlik ma niecałe 7tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
sineira Re: USTA-czym smarować 17.11.05, 18:26 Przepraszam, co masz na myśli pisząc "kredeczka do pysia"??? Pomadke ochronną, czy jakies inne dziwo? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: USTA-czym smarować 17.11.05, 22:33 grubaska20 napisała: > kredeczka do pysia mustela, nasz orlik ma niecałe 7tygodni purelan. 100% lanoliny. jak synus? mial jeszcze jakies badania? wyjasnilo sie wszystko? malo Cie bylo widac i troche sie niepokoilam jak znajdziesz czas to napisz jakiegos meila. Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: USTA-czym smarować 19.11.05, 10:45 Jestesmy po ucm-ie. Hubert ma obustronny refluks - z prawej 3 stopnia a z lewej drugiego (na 5 możliwych). Robili też urografię żeby sprawdzić jak pracują nerki i sprawdzić dlaczego ma poszerzoną prawą miedniczkę nerkową. Strasznie się denerwowałam przed badaniem ale z nerkami wszystko ok. W piątek dzwoniłam jeszcze do szpitala i pani doktor powiedziała że umówiła nas na poniedziałek (21.11) do urologa. Niby mówiła że to tylko konsultacja i pewnie będziemy mieli zaleconą obserwację, no może jeszcze jakieś badanko i że pod nóż raczej nie pójdziemy ale ja i tak się denerwuję. Chodzą po głowie różne myśli, dlaczego tak szybko ta konsultacja, po co to badanie .... Więcej będę wiedzieć w poniedziałek. Mama Aniołka i Hubcia Odpowiedz Link Zgłoś
dzo_asia Re: USTA-czym smarować 17.11.05, 12:09 My smarujemy maścią na brodawki purelan, w ulotce było napisane że można na usteczka spokojnie stosować. Uważam że to bardzo bezpieczne na usta skoro dziecię brało to do buzi przy ssaniu piersi Odpowiedz Link Zgłoś
magaol Re: USTA-czym smarować 19.11.05, 21:40 Moja 2,5latka stosuje balsam Tisane.Jak sama mowi jest pyszny....ale jest tez naprawde bardzo skuteczny.Bo corka ma swoj a ja swoj.Polecam.... Odpowiedz Link Zgłoś