kmiecin 17.11.05, 20:39 Moja córka urodziła się z naczyniakim płaskim na czole. Mam pytanie czy on zupełnie zniknie czy zostanie ślad? Proszę o odp. dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leda17 Re: Naczyniak! 17.11.05, 20:53 witaj, moja córeczka też ma naczyniaki, jakby wszystkiego było mało - jeden z tyłu na potylicy (wielki) a drugi malutki na nosku - ku mojej radości ten na nosku już prawie znikł, a był dość jaskrawy, natmiast ten duży na główce i jeszcze jeden mały na główce - nawet sie zaogniły albo mi sie wydaje, w każdym razie są. Ma 3 msce, wiec jest jeszcze szansa że znikną, ale to chyba indywidualne (u mnie na głowie też został, co dziwna mam w tym samym miejscu co córka - też się z tym urodziłam, przybladło ale zostało) cieszę się że ten z noska (na samym środku) zniknał - był naczyniak + biała kropeczka na środku, troszkę jeszcze widać ale bardzo zbladło, także różnie z nimi bywa, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kmiecin Re: Naczyniak! 17.11.05, 21:07 A moja mała ma 10 miesięcy. Dzięki za dobre słowo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leda17 Re: Naczyniak! 17.11.05, 22:28 mnie pediatra powiedziała że do roku powinno zniknąć albo przyblednąć, ale w wielu innych sprawach sie pomyliła więc głowy nie daję za to co powiedziała, pozdrawiam. Zależy jeszcze jakie to jest - płaskie czy wypukłe (moja akurat ma płaskie tylko żywoczerwone, ale są też wypukłe - je się raczej usuwa u starszych dzieci w takich miejscach jak twarz) Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: Naczyniak! 18.11.05, 18:58 Mnie lekarka powiedziała że napewno do 3 roku życia nic nie będzie widać. Moja ma międzu oczkami na czole, na oczku, z tyłu główki we włosach (we włosach podobno zostają) Teraz ma 8 mc i naczyniaki zbledły o połowę. Ja już się przyzwyczaiłam i wogóle o nich zapominam. Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.jazdzyk Re: Naczyniak! 20.11.05, 19:04 Nikt nie da Pani gwarancji, że naczyniak całkowicie zniknie nie pozostawiając żadnego śladu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś