batajot 07.12.05, 17:13 Moja córcia skończyła siedem miesięcy. Od 3 dni ma bardzo odparzoną pupę. Stosuję krem sudocrem, kąpię w krochmalu i nic nie pomaga. Co jeszcze mogę zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
batajot Re: odparzenie 07.12.05, 17:18 Zapomniałam dodać, że od początku stosuję Pampersy i ostatnio nie zmieniałam ich na inną firmę. Przechodziliśmy tylko niedawno z 3 na 4. Odpowiedz Link Zgłoś
czubina Re: odparzenie 09.12.05, 20:10 Witam! Ja też borykałam się ostatnio ze strasznym odparzeniem pupy. Pomogła zmiana pieluszek z pampersów na huggiesy, smarowanie kremem alantan plus oraz kąpanie w nadmanganianie potasu(ale nie za długo, najwyżej trzy dni)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.jazdzyk Re: odparzenie 07.12.05, 22:21 Moim zdaniem może Pani zastosować krem Alantan Plus. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
elciaj Re: odparzenie 09.12.05, 20:16 Spróbuj zastosować maść ochronną z witaminą A mojemu synkowi działa rewelacyjnie i jest bezpieczna kosztuje 2zł Odpowiedz Link Zgłoś
magda_m5 Re: odparzenie 14.12.05, 11:30 Możliwe, ze dziecko ma rumien pieluszkowy albo rumien drożdżakowy Odpowiedz Link Zgłoś
batajot Re: odparzenie 15.12.05, 20:35 Witam! Dziękuję wszystkim za rady. Kąpię małą w nadmanganianie potasu, krochmalu. smaruję maścią Alantan Plus i nic nie pomaga. Było już lepiej ale znowu wróciło. Jutro wybiore się do pediatry. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
krossa1 Re: odparzenie 15.12.05, 18:50 witam!!! u nas pomogła dopiero maść z neomycyną, na receptę. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
chilli_xxx Re: odparzenie 16.12.05, 13:41 U mojej córki odparzenie było leczone przez miesiąc różnymi specyfikami i nic nie pomagało. Najlepszym lekiem okazała się maść Tormentiol (bez recepty), którą poleciła mi farmaceutka. Odparzenie zaszło po 3 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: odparzenie 16.12.05, 17:40 Też stosowałam. Działa szybko i skutecznie,ale zaraz "zjedzą" nas przeciwniczki tej maści i będą pisać o szkodliwości etc. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś