alfikus 09.03.06, 13:04 Mam 9 tyg córeczkę i pediatra cały czas wstrzymuje podanie wit D3 ze względu na male ciemiączko (5x5). Mam pytanie czy to wstrzymywanie nie bedzie miało złego wpływu na przyszłość? Dziękuję z góry za odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toberka Re: Wstrzymana wit. D3 10.03.06, 11:08 hejka nasz synek miał ciemiączko 4,5x4,5 cm i 3 lekarzy ( pediatra i dwóch ortopedów jak bylismy na wizycie z bioderkami) powiedziało ze jest bardzo duże i nasz maluszek dostawał aż 3 kropelki wit. D3, więc coś z tym twoim lekarzem ijest nie tak, chyba że ciemiączko Twojego maluszka ma 0,5x0,5 cm a nie 5x5, dla wlasnego spokoju radzę udac sie do drugiego pediatry, trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
alfikus Re: Wstrzymana wit. D3 10.03.06, 11:46 Przepraszam za pomyłke, ciemiaczko ma 0,5x0,5!! Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata.jazdzyk Re: Wstrzymana wit. D3 11.03.06, 18:16 Moim zdaniem nastąpiła pomyłka w opisie wielkości ciemiączka. Wydaje mi się, że ma ono wymiar 0,5-0,5 cm. a nie jak Pani napisała 5-5 cm.Decyzję o podawaniu Wit. D podejmuje lekarz prowadzący. Jeżeli niepokoi się Pani, proponuję wykonanie badań dodatkowych np. poziomu wapnia, fosforanów oraz fosfatazy zasadowej w surowicy krwi. Jeśli wyniki będą prawidłowe należy zastosować się do zaleceń lekarza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś