mie11 10.09.06, 08:37 Ginekolog zalecila mi przemywanie borasolem poniewaz odczuwalam pieczenie. Nie wiem czy jest to zbieg bezpieczny w ciazy jestem w 37 tyg ciazy. Kazala przcierac gazikiem nasaczonym plynem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mie11 Re: Borasol 10.09.06, 09:41 dodam ze uzylam go przez pare dni jeden raz dziennie delikatnie przecierajac nasaczonym gazikiem. Po lekturze tego forum nie wiem dlaczego zalecono mi ten borasol. Zastosowaam go gdyz na ulotce nie ma przeciwskazan do stosowania w czasie karmienia piersia czy ciazy nawet nie napisano ze trzeba konsultowac to z lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: Borasol 05.10.06, 12:41 Kwas borowy jest przeciwwskazany do stosowania u niemowląt i małych dzieci, gdyż bardzo dobrze przenika przez ich niedojrzałą skórę i błony śluzowe, natomiast jest niegroźny dla dzieci starszych i dorosłych. Nie znalazłam doniesień o przypadkach jego toksyczności dla kobiet w ciąży, jednak biorąc pod uwagę sposób jego stosowania przepisany Pani, może jednak na wszelki wypadek lepiej byłoby z niego zrezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś