Dodaj do ulubionych

sucha skora

07.09.03, 21:35
Moje 9 m-czne dziecko ma sucha skore na glowie. Zauwazylam,ze skora sie
luszczy rowno na calej glowie. Wloski ma delikatne, takze z
wcieraniem "nawilzacza" nie byloby problemu, tylko ja naprawde nie wiem co
zastosowac.
dziekuje za rade.
Obserwuj wątek
    • jana_mama_misi Re: sucha skora 09.09.03, 15:31
      Hej, a próbowałaś natłuszczac głowe zwykła oliwka lub kremem? Mojej Misi
      dermatolog przepisała Cerkosol 10, jest skuteczny, do kupienia bez recepty w
      aptece. Ale Misia ma już 2 latka, nie wiem czy można to zastosowac u dziecka 9
      miesiecznego (na opakowaniu nie ma informacji), nie wiem nawet czy u dwulatka
      tez to mozna stosowac, dlatego zadałam to pytanie tu na forum bo nie jestem
      pewna czy w składzie nie ma czegoś nieodpowiedniego dla dzieci ponizej 3 lat.
      Pozdrawiam Jana
      • dgajo Re: sucha skora 10.09.03, 11:25

Dziekuje za odpowiedz, nie probowalam oliwki bo do tej pory mi odradzano
        uzywanie oliwki. Kremu jeszcze odpowiedniego nie znalazlam. Wczoraj w aptece
        doradzono mi kosmetyki SVR, mam mleczko Topialyse do suchej skory ze
        sklonnoscia do atopi i kremik Xerial 10 do suchej, luszczacej sie skory.
        Sprobuje.
        Kosmetykow dostepnyh w aptece jest bardzo duzo, napewno wiele z nich jest
        skuteczna, tylko ja juz jestem zmeczona probownaniem kolejnych.
        Jeszcze raz dzieki.
        Dowiem sie o ten krem ktory wspomnialas, czy moge go uzyc dla dziecka 9 m.
    • mamawiktorynki Re: sucha skora 10.09.03, 22:13
      a my kąpiemy naszą niunię w Balneum Hermal od pierwszych dni życia i wszystkie
      problemy z łuszcząca sie skórką zniknęły bezpowrotnie. Pozdrawiamy.
    • ewa.m.kaminska Re: sucha skora 26.09.03, 12:21
      Stawiałabym na Balneum lub oliwkę, bardzo dobry jest też Hascosan. Proszę też
      sprawdzić, czy w Xerialu nie ma mocznika (urea); jeśli jest - nie powinien być
      stosowany u niemowląt. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka