kosack 28.04.10, 21:42 Wstrząsające! Taki news! Chyba cała redakcja pracowała przy nim! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pub Re: Adam Małachowski: było mi wstyd IP: *.110.c84.petrotel.pl 28.04.10, 21:48 Mam propozycję dla znajomej tego patałacha, jak nie trzyma moczu to moze niech nosi ze soba przenośną toaletę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Adam Małachowski: było mi wstyd IP: *.169.c65.petrotel.pl 28.04.10, 22:50 nawet gdyby historyjka była zmyślona, faktem jest że "prizident" tak dużego miasta jak Płock powinien mieć świadomość, że nie każdy chodzi po mieście z nocnikiem ani też złotym sedesem, bo może sie przyda na spacerze. Nie każdy też przymuszony potrzebą fizjiologiczną skorzysta z przykładu psów i zrobi to na trawę i w związku z tym tego typu lokaliki są niezbędne na mieście o każdej porze dnia i nocy. Ale kto by tam miał tego typu wyobraźnię o potrzebach mieszkańców, gdy przez osiem godzin w pracy ma za d.... sedes (złoty?), a potem d... w samochód i znów ma sedes w domu (srebrny?). Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Adam Małachowski: było mi wstyd 28.04.10, 21:50 Jest źle, a będzie jeszcze gorzej. W ciągu dnia czynny jest przynajmniej darmowy szalet na Nowym Rynku. Ale władzom miasta zamarzył się w tym miejscu hotel, więc szalet zniknie. Zresztą zdaje się, że redaktorom z Gazety te dwa szalety (na Nowym Rynku i na pl. Narutowicza) są solą w oku. A teraz jeden z nich leje krokodyle łzy, że nie miał gdzie "wysikać" znajomej... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pijzemna Adam Małachowski: było mi wstyd 28.04.10, 22:04 kolezanka przyjechala zwiedzac Płock w poniedziałek o 19?? co chciala zwiedzic? chyba wlasnie te zapuszczone bramy na Tumskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: Adam Małachowski: było mi wstyd IP: *.146.144.149.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.04.10, 22:21 a mnie jest wstyd za wczorajszy artykuł pana redaktora , sprawozdanie z sesji rady miasta.Był tak kiepski, jak zły jest gospodarz miasta, w którym nie ma tych " przyjemnych miejsc", o których braku pan pisze.Tylko czemu o brakach pana MM nie piszecie, chociaz nic nie musicie szukać , bo opozycja wam pokazała braki i wady tej władzy? Skąd to milczenie , czy nie jest waszym obowiązkiem rzetelne informowanie społeczeństwa.Jestescie wszak dziennikiem , a nie tabloidem.Przyznam , ze od pewnego czasu nie kupuję waszych wydań papierowych właśnie z tego powodu. Tak też postępuje wielu moich znajomych i z tych samych powodów. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.1962 Re: Adam Małachowski: było mi wstyd 28.04.10, 22:28 sprzedali się za ogłoszenia reklamowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor e Re: Adam Małachowski: było mi wstyd IP: 213.251.189.* 29.04.10, 00:31 pijzemna napisał: > kolezanka przyjechala zwiedzac Płock w poniedziałek o 19?? co chciala > zwiedzic? chyba wlasnie te zapuszczone bramy na Tumskiej... Ja myślę, że przyjechała na małe "barbara". doktor e Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.zwany.jajem Adam Małachowski: było mi wstyd 28.04.10, 22:33 W tym brudzie? Wolałabym kucnąć w bramie i się wysikać. Byłoby przynajmniej higienicznie. Czuję się trochę jak na Pradze. Nie wiadomo, za co i gdzie można oberwać, a potrzeby fizjologiczne najlepiej załatwiać w bramie - komentowała. Powyższy 'wybór' tekstu znajomej z Warszawy wskazuje, że: - posiada gruntowną wiedzę dot. czystości w toi-toiach, czyli z nich korzysta - kuca w bramie i sika bo twierdzi że to higieniczne - wiedzę o Pradze czerpie z opowieści dla naiwnych, jakkolwiek potrzeby fizjologiczne możliwie że załatwia w bramie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Adam Małachowski: było mi wstyd IP: 217.28.150.* 29.04.10, 08:51 ciekawe, gdzie w centrum warszawy są szalety? na centralnym - czystość podobna do toi toi, smród itp. Można iść do galerii lub restauracji. w płocku podobnie. mógł z koleżnką na pizzę iść i tam skorzystać z toalety. faktem jest, że płock to dziura, ale pod tym względem nie różni się od innych polskich miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małachowski i jego sikająca po bramach znajoma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 22:35 ogarnij się człowieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: małachowski i jego sikająca po bramach znajom IP: *.ip.netia.com.pl 28.04.10, 23:05 wstrząsające wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
tomas7771 Re: małachowski i jego sikająca po bramach znajom 28.04.10, 23:08 oj wstyd..skoro kolezanka przyjechala w piatek o 19 trzeba bylo ja zaprosic na kolacje gdzie tez by zrobila siusiu.. nastepnie zaproponowac zwiedzanie naszego pieknego miasta w sobote i wstydu by nie bylo ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do redaktora Re: małachowski i jego sikająca po bramach znajom IP: *.020.c94.petrotel.pl 28.04.10, 23:29 szanowny Panie redaktorze.To co Pan opisuje to nic ciekawego.Dziwi mnie tylko odwaga redakcji ,że pozwoliła napisać tekst krytykujący nasze ukochane władze.Co za śmiałość.Jak sobie pozwoliliście.Przecież nasze miasto to stolica kultury.A tak mówiąc bez żartów to temat kiepski i stary jak świat.Sprawozdania z sesji lichutkie.Popieranie szalonych pomysłów tej ekipy dziwne.Tematów ciekawszych więcej niż się wam zdaje.Do dzieła więc odważni dziennikarze.Sikanie w bramach i pod oknami mieszkańców zwłaszcza starego miasta to norma płocka.W czasie tzw Festiwalowego Płocka,który to popieracie bezkrytycznie takie sceny to norma.Teraz się dziwicie.A wywalanie milionów złotych na nieciekawą kulturkę zamiast zadbanie o sanitariaty to nie jest ciekawe.Zresztą co tu się dziwić.Jak ktoś chadzał za stodołę nie pojmie,że może być inaczej.Ciekawe czy odezwie się dyżurny derektor by znów krytykować pogromców lichej kultury.Do dzieła drogi panie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram redaktora Re: małachowski i jego sikająca po bramach znajom IP: *.030.c75.petrotel.pl 28.04.10, 23:46 Taka jest płocka rzeczywistość - wrażeń moc, codziennie i co noc! Wydział promocji UMP z dyrektorem na czele należy pilnie skierować do sprzątania i pilnowania kibli w mieście, to będzie z nich jakaś korzyść, a Płock - miastem z vervą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do popieram Re: małachowski i jego sikająca po bramach znajom IP: *.020.c94.petrotel.pl 28.04.10, 23:54 ratunku kible też trzeba dobrze i z rozumem sprzątać.Do kibli ich nie dopuszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Praga to piekne miasto IP: *.053.c80.petrotel.pl 29.04.10, 00:23 Nie mamy sie czego wstydzic. a news za przeproszeniem z du..y wziety Odpowiedz Link Zgłoś
jw.jw Re: Praga to piekne miasto 29.04.10, 06:37 Redaktorze A.M. Nie spodziewałem się takiego artykułu od Pana. Jest mi wstyd, że uznał Pan to za temat o którym my powinniśmy poczytać. PŁOCK - Miasto Wielkich Perspektyw ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praga to piekne miasto IP: *.073.c67.petrotel.pl 29.04.10, 08:09 Ile w tym cierpienia, alez katusze kobicina przechodziła.Trzeba było ja zabrac do domciu i po kłopocie załatwione by było jedno i drugie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Praga to piekne miasto IP: *.073.c67.petrotel.pl 29.04.10, 08:11 Dodam jeszcze, że przecież tuż tuż jest redakcja GW tam tez toaleta nieczynna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Praga to piekne miasto IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.10, 08:13 Panie redaktorze, gratulacje za odrobinę zdrowego rozsądku, zejście na ziemię i zwrócenie uwagi na oczywistą oczywistość, pokazanie pierwszej z brzegu jednej małej rzeczy, tak jak ona wyglada naprawdę. Przypomnę tu bajkę "Nowe szaty króla", gdzie jak wiadomo król jest nagi, ale wszyscy udają, że jest wspaniale ubrany. To samo jest z Płockiem: syf, malaria i korozja, nie rozwiązane elementarne podstawowe sprawy a oszołomom i pojebom lęgną się we łbach megalomańskie mrzonki. Happening, prowokacja, satyra, sarkazam to sprawdzone metody dziennikarskie - potrzeba tylko wrażliwości, spostrzegawczości i trochę odwagi. Proponuję aby RM zmieniła tzw "strategię" - w sam raz dla mm&co będzie motto: Szczotki i ścierki od rąk i zamiatać ulice a nie za rządzenie się brać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kosacka Re: Adam Małachowski: było mi wstyd IP: 91.212.223.* 29.04.10, 08:05 Kosack napisał: > Wstrząsające! Taki news! Chyba cała redakcja pracowała przy nim! Nie wiem czy była to cała redakcja, ale z podpisu wynika, że co najmniej trzy gwiazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RABIN Kołtun i dulszczyzna: było mi wstyd IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.10, 09:00 Mierzi mnie powszechny w Płocku typ mentalności i sposób myślenia przekładające się sposób prezentowania i argumentacji. Dulskim i kołtunom nie przeszkadza brak toalet i zasyfione miasto ale to, co o tym powiedzą obcy, goście - u nas przyjezdni, turyści. Wielokrotnie w GW i na tym forum pada tego typu argumentacja w róznych sprawach: najczęściej uzasadnia się celowość zrobienia czegoś potrzebą pokazania się i uniknięcia wstydu przed obcymi, przyjezdnymi, turystami. Rzadko da się słyszeć lub przeczytac argumentację, że to nam potrzebne, dla naszego dobra, naszej wygody. Rzygać mi się chce na to KOŁTUŃSTWO I DULSZCZYZNĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikuś Re: Kołtun i dulszczyzna: było mi wstyd IP: *.252.c65.petrotel.pl 29.04.10, 09:25 Och Rabinie. Wszystko robi się dla Płocczan. Jak powiedział Pan Prezydent 75 % chce tramwaju i tramwaj będzie. Płocczanie chcą molo na Wiśle i...też będzie. Może tylko przez zimę do przedwiośnia, ale będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RABIN Re: Kołtun i dulszczyzna: było mi wstyd IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.10, 09:32 Gość portalu: pikuś napisał(a): > Och Rabinie...... Ja nie o tym pisałem w TYM wpisie - tu zwróciłem uwagę na płockie kołtuństwo o dulszczyznę. Mrzonkami i fanaberiami mm&co i niektórych płocczan zajmuję się w innych wipsach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z jaru Re: Kołtun i dulszczyzna: było mi wstyd IP: *.plock.mm.pl 29.04.10, 10:54 Rabinie masz racje! To skandal aby w dzisiejszych czasach nie mo zna bylo załatwic podstawowych potrzeb człowieka w czystym .miejscu. Jestem pod wrażeniem świeżej relacji z wycieczki do Japonii i powiadam, że różnica w tych sprawach jest nie do opisania. Tam wucety sa krystalicznie czyste i pachnące. Kultura korzystających jest tak wysoka, że aż nieprawdopodobna. Czystość, grzeczność, uperzejmość i wszytsko inne z tej tacy na każdym kroku. A takim miejscu załatwisz nie tyl;ko sikanie i cos jeszcze ale sie odśłieżysz, ogolisz, poprawisz toaletę, uczeszesz itd. Tu zaś straszne sracze i kible ( jeżeli są!!). Fetor i demolka. Szczanie po ścianie panowie, a nie kultura sanitarna.Przysłowiowe słowiańskie "sławojki". Miasto zasrane przez psy, tabuny szczurów i meneli szczających na zawiasy bram. Fedtor leci z każdej wnęki i podwórka. Jednym slowem nasr... na to wszytsko. A w mieście jest zloty sedes! I kto z niego korzysta? No kto?... I do tego ta "swojska, rodzinna" dyskusja jakby się nic nie stało że facet się wstydzi za swoje miasto z takiego, niby, błachego powodu. A stało sie i nadal się i nadal się dzieje. A właściwie od lat sie nic nie dzieje! Tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Kołtun i dulszczyzna: było mi wstyd IP: *.plock.mm.pl 29.04.10, 13:19 A ja tu dostrzegłam pewną metaforę... . Ta dziewczyna z Warszawy to nikt inny tylko inwestorzy tak ochoczo pragnący zaistnieć w naszym mieście, a ten brak kibli... sami wiecie co to znaczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OQ= Re: Kołtun i dulszczyzna: było mi wstyd IP: *.252.c65.petrotel.pl 29.04.10, 13:52 A gdybyśmy ten złoty postawili! To by działo się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Kołtun i dulszczyzna: było mi wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 20:44 >Przysłowiowe słowiańskie "sławojki".< Właśnie "sławojki", będące inicjatywą i przedsięwzięciem rządowym, zmieniły pod względem higienicznym wieś w II-ej Rzeczpospolitej. Na lepsze! Po cóż z nich drwić? Sytuacja z ubikacjami na mieście niczym się nie różni od jakości pisania na tym forum. Mamy III Rzeczpospolitą! Odpowiedz Link Zgłoś
kolos01 Adam Małachowski: było mi wstyd 29.04.10, 14:30 niesamowity dreszcz emocji przeszedł mnie podczas czytania tego artykułu, cnn i al jazeera już huczą o tym wydarzeniu... czy wy w tej wyborczej naprawde nie macie nic ciekawszego do napisania ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Tyle dobrego słyszałam o waszym mieście, że w końc IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.10, 14:34 "W poniedziałek, ok. 19, zjawiła się u mnie znajoma z Warszawy. - Tyle dobrego słyszałam o waszym mieście, że w końcu chcę je zobaczyć - mówiła". - takich znajomych z calej Polski zapowiedziało sie na lato wielu, prosza tylko zeby ich oprowadzić, Odpowiedz Link Zgłoś