Dodaj do ulubionych

Czy wynik wyborów powtórzy się podczas elekcji ...

21.06.10, 22:31
brat nasz Hubert nie napisał jeszcze że brat Mirosław pełniący obowiązki
prezydenta obiecywał nam

1. stok narciarski
2. kolejkę linową na skarpie
3. hotele nad sobótką
4. tramwaj
5. 5 tysięcy miejsc pracy e Parku Przemysłowym

Ale dupa bracia moi mili, dupa w kasie miasta dług już prawie 400 milionów i
obiecanek cacanek nie ma z czego zrobić, a jak tramwaj wybuduja to długu
będzie miliard złotych.

Będziem bracia i siostry przez 3 pokolenia spłacać o chlebie i wodzie

o wodzie też lepiej cicho bo nam wybudowane molo zabierze i nawet nie będzie z
czego skoczyć aby samobójstwo popełnić, abo kukłe Mirosława w czasie wianków
utopić
Obserwuj wątek
    • tomas7771 towarzyszu jasiński 21.06.10, 23:11
      przyjedz do Płocka ze swoim przyjacielem kaczynskim i wytlumaczcie sie z planów
      przeniesienia Orlenu..
      • Gość: Marcin Re: towarzyszu jasiński IP: *.ip.netia.com.pl 21.06.10, 23:46
        Choć mam nadzieje że Łukaszenko dłużej nie będzie rządził w Płocku. To wiem że te analizy (proroctwa) są takie same wiarygodne jak te wasze sondaże. Więc może lepiej już piszcie o szaletach albo o czymś takim to wam lepiej wychodzi.
      • Gość: do posła Re: towarzyszu jasiński IP: *.016.c65.petrotel.pl 22.06.10, 01:30
        Jasińskiego.Jeśli Pan Jarosław ma gorsze w Płocku wyniki w pierwszej turze niż
        Pan Komorowski to zasługa aktualnych gospodarzy naszego miasta.Zróbcie panowie
        uczciwe badania to się dowiecie dlaczego.Wasze 80% poparcia to bajka taka sama
        jak z tramwajem.
    • Gość: gość Re: Czy wynik wyborów powtórzy się podczas elekcj IP: *.032.c83.petrotel.pl 22.06.10, 00:02
      I jeszcze chciałem podziękować za rozłożenie Zakładów Mięsnych, stare były,
      przedwojenne, znaczy niemodne
      • Gość: Jack Re: Czy wynik wyborów powtórzy się podczas elekcj IP: 178.56.20.* 22.06.10, 06:20
        w Płocku zlikwidowano zakłady mięsne a w Kutnie wybudowano ubojnię gdzie pracę
        dostało 800 kobiet - włoska firma Pini
        • Gość: ICE Re: Czy wynik wyborów powtórzy się podczas elekcj IP: *.acn.waw.pl 22.06.10, 08:48
          Brawo za inwestycje, tylko dlaczego musimy za nie płacić my,
          podatnicy???
          Wkład EU w rozwój Płocka to jedynie około 1% budżetu - jedyną
          tablicę informującą o dofinansowaniu EU widziałem przy budowie
          drugiego pasa na Piłsudskiego, i co dalej???
          Długi, brak nowych miejsc pracy, brak skutecznej logistyki miasta...
    • Gość: donio Re:To nie tylko prezydent... IP: *.089.c93.petrotel.pl 22.06.10, 08:43
      ale i rada miasta...przypominam szanownym forumowiczom,że to nie tylko prezydent
      odpowiada za wszystkie działania i decyzje;jest jeszcze koalicyjna rada
      miasta,pis i nasz kraj,która to akceptowała i akceptuje wszystkie działania
      prezydenta...
    • Gość: Pytia 6 maja Ciółkowo... IP: 91.212.223.* 22.06.10, 08:55
      Poseł Nowakowski po zdarzeniu w Ciókowie 6 maja b.r. na pewno może
      zapomnieć o kandydowaniu na jakikolwiek urząd.
      • Gość: Gosc Re: 6 maja Ciółkowo... IP: *.c152.petrotel.pl 22.06.10, 09:26
        a co sie wydarzyło w Ciółkowie ?
        • Gość: nn Re: 6 maja Ciółkowo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 10:59
          Ze smutkiem to piszę, ale czy w Płocku jest PO. Czy jest jakaś indywidualność w
          tym ugrupowaniu na miarę prezydenta? Same ciamciaramcia. Na kogo mamy głosować
          przeciwko Milewskiemu? Na kolesi z SLD. Na leniwe płockie PO.
          • Gość: jak wyżej Re: 6 maja Ciółkowo... IP: *.centertel.pl 22.06.10, 11:09
            pisuarowska szmato z ratusza, w godzinach pracy zajmujesz się agitacją
            polityczną czy pracą
            • Gość: nn Re: 6 maja Ciółkowo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 11:22
              Nie jestem w PISie, nie popieram PISu, nie jestem szmatą, nie mam nic wspólnego
              z ratuszem, nie jestem aktualnie w pracy i obca jest mi agitacja poltyczna,
              zwłaszcza bez motywacji. Coś Szanownemu Oponętowi kiełbasi się w mózgu?
    • Gość: zenada Re: Czy wynik wyborów powtórzy się podczas elekcj IP: *.058.c74.petrotel.pl 22.06.10, 11:24
      Jak zyje to jeszcze chyba takich bzdur nie czytalem... O_O
      "Prezydent Mirosław Milewski wprawdzie w tej kadencji wyremontował czy zbudował
      wiele osiedlowych ulic, zadbał, by nie było podwyżek cen miejskich usług, rozdał
      klucze do wielu mieszkań czynszowych czy komunalnych, a teraz buduje jeszcze
      halę widowiskowo-sportową."

Ojej czego to ten nasz prezydent nie zrobil... :) strasznie zapracowany
      czlowiek... i jeszcze hale buduje hoho...
      Co do remontow osiedlowych ulic to-zdaje sie- w Borowiczkach ludzie juz ze 2
      lata jezdza po betonowych plytach a ruch odbywa sie wahadlowo... Tak to
      blyskawicznie remontujemy kilkudziesiedziometrowe odcinki ulic za czasow MM :)
      Ale co tam nasz lukaszenko "zadbal" nawet o ceny miejskich uslug to sie nazywa
      wolna gospodarka :)...
      Ogolnie Plock idzie pod jego rzadami mocno naprzod- budowane sa osiedlowe ulice,
      bloki... :D Coz za smiale i rozwiazujace kluczowe bolaczki miasta inwestycje.

Dodam tylko ze jesli MM dalej bedzie rzadzil naszym miastem zostanie nam budowac
      tylko mieszkania komunalne- bo na inne nikogo nie bedzie juz stac...
      "Zawsze znajdzie się wściekły z powodu porażek Wisły kibic, ktoś zdenerwowany z
      powodu przedłużającego się remontu ulicy, braku miejsca w miejskim przedszkolu,
      wezwania do straży miejskiej po odbiór mandatu i zdjęcia z fotoradaru czy
      plenerowej imprezy, która huczy całą noc i nie pozwala spać."

100% racji
      Przeciwnicy MM to tylko i wylacznie frustraci, winiacy o wszysto co zle na tym
      swiecie ukochanego prezydenta :/... Nie maja na kim innym wyladowac swoje
      zyciowe porazki?! :(
      To ich wina ze inne duzo mniejsze miasta potrafia zbudowac park przemyslowy,
      obwodnice, porzadne drogi czy miec klub w 1 lidze a my nie!
      CHAMSTWO!
      "Dobre rzeczy czy spełnione obietnice wyborcze są ulotne. Zdenerwowanie czy
      rozczarowanie politykiem utrwala się na długo. "

Przepraszam ale co spelnione? Obietnice? A jakie obietnice wyborcze spelnil MM?
      Mnostwo miejsc pracy w PPT? ponad 100 sponsorow dla Wisly? Czy klub po 3
      sezonach bijacy sie o mistrza polski? A moze chodzi o obwodnice albo
      bezkolizyjne skrzyzowania ktorych w ksiazeczce bylo bez liku?

Panie redaktorze kogo pan chce oszukac?
      Niech pan lepiej napisze artykul w ktorym wymieni pan obietnice z ksizeczki
      "Plock 2011" zaznaczajac ktore zostaly zrealizowane... Polacam wejsc na strone
      prezydenta i jeszcze raz sie tej ksiazeczce przyjrzec!

"Gdyby futboliści Wisły grali dziś w ekstraklasie - nikt z kibiców nie
      pamiętałby, że zawdzięcza to pomocy miasta. Fakt, że spadają do drugiej ligi,
      mobilizuje ich wszystkich w geście gniewu przeciw ratuszowi."

Jakies pol roku temu redaktor Hubert na lamach GW stwierdzil ze pilka nozna sie
      nie interesuje i jej los jest mu obojetny...
      Wiec po co wypowiada sie na tematy ktorych nie zna?
      Nikt nie wini prezydenta bezposrednio za spadek Wisly do 2 ligi bo prezydent na
      boisku nie gral...
      Wszyscy sa wsciekli dlatego iz spadek jest wynikiem WIELU blednych decyzji MM
      ktore od dluzszego czasu ciagnegly klub na dno czyli min:
      -zerowy marketing(zadnych akcji promujacych klub, czy przyciagajacych ludzi na
      stadion)
      -kompletnie zieloni w sprawach sportowych ludzie na najwyzszych stanowiskach w Wisle
      -ciagla karuzela na szczytach klubowej wladzy
      -totalna olewka na kibicow (czyli np niestawienie sie na zadnej z debat nt
      przyszlosci klubu, czy ignorowanie petycji i glosow przerazenie dotyczacych tego
      co dzialo sie z klubem juz ponad rok temu)
      To jedynie najwazniejsze zarzuty- kazdy z nich molgby miec przynajmniej po kilka
      kolejnych odnosnikow!
      Wiec prosze zeby nie przedstawial pan kibicow Wisly jako sfrustrowanych spadkiem
      idiotow, bo zarzuty wobec ratusza pojawialy sie od kilkunastu miesiecy kiedy
      nikomu nie snilo sie nawet ze nozni moga spasc klase nizej a reczni zajac
      3miejsce w lidze.

Zamiast teraz wypisywac farmazony mogl pan wtedy rzeczowo opisac sytuacje w
      klubie...

Naprawde co raz mocniej sytuacja w Plocku przypomina mi ta na Bialorusi...
      Sondaze pokazuja uwielbienie ludu dla swojego przywodcy, media rozplywaja sie
      nad jego osiagnieciami a przeciwnikow nazywaja frustratami i "wrogami ludu"...
      Nie wiadomo smiac sie czy plakac...

Przeciez ten artykul to zwykla propaganda!
      Jasno z niego wynika ze MM jest super, robi dla Plocka duzo dobrego a czepiaja
      sie go tylko frustraci obwiniajac nawet za mandat od strazy miejskiej... :D Do
      tego szybko zapominaja o wspanialych siagnieciach MM wyciagajac mu jakies malo
      istotne brudy... :D
      Zabraklo mi tylko na koncu stwierdzenia: Nie dajcie sie zwiesc klamliwej
      propagandzie frustratow i zaglosujcie na ukochanego MM!!!

ZENADA I WSTYD redaktorze HUBERCIE!!!
      Ps Jak juz ktos wyzej napisal- lepiej sie juz sie na miejskich szaletach...
      • Gość: nn Re: Czy wynik wyborów powtórzy się podczas elekcj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 11:46
        OK ZENADA, ale kto na jego miejsce
        • Gość: jak wyżej Re: Czy wynik wyborów powtórzy się podczas elekcj IP: *.centertel.pl 22.06.10, 12:01
          wyjaśnienie jest takie

1. należy sprawdzić gdzie mieszka pan redaktor - osiedle mieszkaniowe pod Płockiem

2. należy sprawdzić pod kogo "podlega" ten teren

3. Należy się dowiedzieć co pan redaktor chce tam załatwić

Tak więc pan redaktor "sku...ł" się i sprzeniewierzył niezależnemu
          dziennikarstwu w imię tego że coś chce dla siebie i kogoś załatwić

Tak więc pan redaktor nie napisze nic aby nie "wku...ć" PSL i vicka z ratusza
          • Gość: do "jak wyżej" Re: Czy wynik wyborów powtórzy się podczas elekcj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 12:35
            Obywatelu "JAK WYŻEJ" - napisz lepszy artykuł, zrób cokolwiek istotnego, to
            załatwimy Ci działkę.
          • Gość: Gość Re: Czy wynik wyborów powtórzy się podczas elekcj IP: *.class147.petrotel.pl 22.06.10, 13:10
            Ja też uważam, że artykuły pana Huberta są stronnicze, niemające nic
            wspólnego z niezależnym dziennikarstwem. Przez 8 lat zostało
            wyremontowanych niewiele ulic, a większość jest w strasznym stanie.
            Podobnie jest z chodnikami, na których można sobie połamać nogi.
            Wybodowano amfiteatr, ale zobaczcie w jakim stanie jest droga
            prowadząca do niego.
      • tomas7771 Re: Czy wynik wyborów powtórzy się podczas elekcj 22.06.10, 11:51
        brawo celne podsumowanie :)) ale pieklić się na redaktorka nie ma co.. od dawna
        wiadomo że w Płocku w redakcjach zatrudnione są jedynie "dziennikarzyny" a nie
        dziennikarze..
    • Gość: wyborca 298 298 298 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 12:32
      mój głos ma Milewski
      Tekst
      linka
      • Gość: nn Re: 298 298 298 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 12:40
        Kto na miejsce Pana Milewskiego?
      • Gość: biały Re: 298 298 298 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 12:41
        Jeśli PO dokona dobrego wyboru i wystawi kandydata - kobietę panią radną Gapińską, to jest duża szansa na pozbycie się białorusina.
        • Gość: do "białego" Re: 298 298 298 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 16:55
          Sama Pani Gapińska, której nie znam, to zbyt mało, aby PO odniosła w Płocku
          sukces. Moim zdaniem bierność góry PO, która nie prowadzi na dole "walki
          ideologicznej", przesądza wyniki wyborów w takich miastach jak Płock, gdzie żyją
          ludzie z mentalnością wiejską (import z lat sześćdziesiątych) lub
          małomiasteczkową (przed wojną ok. 30 tys. mieszkańców) i są średnio rozwinięci
          intelektualnie (wystarczy posłuchać i poczytać płockie gazetki). Olbrzymia masa
          to sympatycy piwa, kaszanki, Madonny i swojaka z naszej ziemi - Pana Milewskiego.
          • Gość: hahaha Re: 298 298 298 IP: 80.48.4.* 22.06.10, 17:30
            chylę czoła przed ynteligentem, hrabią?
            • Gość: Do hahaha Re: 298 298 298 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 18:08
              Jak będziesz chylić czoło, to uważaj abyś nie wyrżnął w podłogę. A może tak coś
              merytorycznie byś napisał. Hahać potrafią nawet w przedszkolu.
            • Gość: LEWATYWA Niczego nie Będzie !!! IP: *.plock.mm.pl 23.06.10, 00:54
              Że Pisuar się non stop kompromituje to wiadomo. Ale czemu widać taką bierność
              lokalnego PO to już nie wiadomo.

Proponuję dla higieny zrobić lewatywę samorządową.

• przyczajony_mason Milewski vel Łukaszenka - komedia vel tragedia 22.06.10, 14:32
      Ja jestem takim niezadowolonym wyborcą. Dlaczego? 1. Na mojej ulicy
      najpierw połozono polbruk i teraz Miejski Zarząd Dróg nie daje zgody
      Petrotelowi na położenie kabla telefonicznego - jestem skazany na
      komórkę i bezprzewodowy internet. A mamy XXI wiek. 2. Tramwaj za 300
      mln ma polaczyc Podole ze szpitalem - a moze tak za 30 mln pobudowac
      super parking wielopoziomowy? 3.Ustawienie wyborow Plocczanina roku -
      chamstwo i pogarda dla wyborcow w wydaniu MM'sa.4. Ustawienie
      przetargu na synagogalna office center - korupcja. 5. Granda z
      drogami dojazdowymi do nowego mostu - niegospodarnosc MM'sa. 6.
      Statek Rusalka - niegospodarnosc. 7. Wynajecie Nowego Rynku za 2
      zl/m kw dla polimeni - niegospodarnosc i korupcja. 8. Remont
      amfiteatru - niegospodarnosc. No i co mi na to odpwie maly
      czlowieczek Jasinski i jeszcze mniejszy Milewski? Juz dawno powinien
      byc pensjonariuszem sanatorium przy Sienkiewicza 22!!! Wybiore nawet
      samego Diabla, byleby tylko nie MM'sa.
      • Gość: płocczanin Re: Milewski niech buduje linie tramwajowe IP: *.plock.mm.pl 22.06.10, 14:42
        Jak najszybciej tramwaj jako zbiorowa komunikacja miejska.

A nie budowa garaży. Mam koło okna 127 a wokół wokół całego naszego
        osiedla jeszcze więcej. . Świat nie kończy się na autach. Trasa tramwaju
        do szpitala , doskonały pomysł na wiele dziesięcioleci.
        • przyczajony_mason Chlopie - tramwaj to XIX wiek, a my zyjemy w XXI. 22.06.10, 14:49
          Cos pokreciles z epokami. I chcesz ryc szynami tramwajowymi ulice?
          Teraz to sie buduje nowoczesne garaze i bus pasy dla ruchu
          komunikacji miejskiej. Jak ci przeszkadzaja spaliny, to niech maja
          naped elektryczny (w najgorszym wypadku np. trolejbus). Ale nie
          tramwaj - gdzie myslenie? Puscic szybka linie z podola i 270 mln zl
          zostaje w kieszeni na wazniejsze sprawy. Zbyt proste aby PISuary
          zrozumialy?
          • Gość: nn Re: Chlopie - tramwaj to XIX wiek, a my zyjemy w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 16:13
            Bez względu na dokonania Milewskiego, które są różnie oceniane - to już
            przeszłość - konieczna jest wymiana zasiedziałej ekipy kierowniczej miasta w
            celu wyzwolenia nowej energii i zniszczenia starych układów i układzików. Zbyt
            długie sprawowanie władzy wzmaga przekonanie o własnej genialności i
            bezkarności. Małe przekręty zamieniają się w duże, mała arogancja zamienia się w
            wielką. Moim zdaniem obecna ekipa nie miała i nie ma wizji rozwoju miasta na
            miarę dużego europejskiego miasta XX w. Pan Milewski ,zamiast miasto z rozmachem
            przebudowywać i modernizować, skupia się na światełkach i imprezkach, jak
            niedojrzały młodzieniec, który chce zrobić wrażenie na rówieśnikach. Nie sądzę,
            aby przeszedł do historii miasta, jako wielki budowniczy. Gdzie są kładki dla
            pieszych w "szybkich" alejach (czerwone światełka co 200 m), gdzie są wiadukty
            kolejowe (wstyd), skrzyżowania wielopoziomowe, parkingi dla odwiedzających
            starówkę, gdzie jest rewitalizacja starego miasta z prawdziwego zdarzenia? Gdzie
            są pomysły na likwidację slamsów w centrum miasta? Kiedy dowiemy się jak sprawy
            widzą ewentualni konkurenci Milewskiego? Czy w ogóle oni są?
        • Gość: do płocczanina Re: Milewski niech buduje linie tramwajowe IP: *.016.c65.petrotel.pl 22.06.10, 15:55
          potrafi Pan liczyć kasę?.To niech Pan policzy ile to dziwadło będzie
          kosztowało.A nie pomyślał Pan o swoich dzieciach i wnukach ,które będą spłacały
          długi za te fanaberie.Kasa drogi Panie.Kasa.Jeśli Pan nie potrafi liczyć to
          proszę się nauczyć.
          • Gość: płocczanin Re: Milewski niech buduje linie tramwajowe IP: *.plock.mm.pl 22.06.10, 17:45
            Do forumowicza bez nicka..

Policz ile wydano do tej pory na hałasy i inne.

Jazda jednej osoby w jednym aucie nie świadczy o XXI wieku. świadczy
            tylko o tym , ze ci , ktorzy jeździli koniem na oklep dostali sie do
            kasy i mnożą jęki o szybkie przeloty po kurczaki do swoich siedlisk. Na
            te cele gotowi są wydac wszystkie miejskie pieniądze aby zyskac dla
            siebie, co się da.

W XXI wieku należy już zacząć się integrować z nowym miejscem
            pomieszkiwania. Już pora odnaleźć swoje miejsce w mieście , które
            przygarnęło Nowych mieszkańców. Kiedyś tam , jak już będziecie
            płocczanami , zrozumiecie, że w mieście należy patrzeć na potrzeby
            wszystkich mieszkańców.

Czekamy na tramwaj.
            • Gość: zenada Re: Milewski niech buduje linie tramwajowe IP: *.058.c74.petrotel.pl 22.06.10, 19:57
              Co do watpliwosci na kogo z opozycji zaglosowac w wyborach odpowiem tak:
              Jeszcze kilka lat temu mialem do MM stosunek neutralno-przychylny. Obecnie mysle ze za to w jaki sposob zarzadzal naszym miastem nie zasluguje na kolejna szanse. Tak wiec mniej juz jest wazne dla mnie kto ja dostanie. Niech to bedzie i PO. Nie oszukujmy sie ktokolwiek to nie bedzie- nie bedzie sobie wypruwal zyl aby nam dogodzic. Ja bede usatysfakcjownowany jesli dorowna on rzadzacym w Kutnie czy Gostyninie.

Nie chce jakos szczegolnie czepiac sie redaktora Huberta- zdaje sobie sprawe ze zyjemy w czasach gdzie nie wszystko zalezy od nas. Mam tylko do niego prosbe jesli juz jest zmuszony robic z siebie... jelenia :) to niech nie robi go rowniez ze wszystkich plocczan. Dziekuje... ;)

@plocczanin
              Nie wiem czemu podchodzisz z taka zawiscia do kierowcow...
              Ja sam jezdze po miescie w 99% samochodem, ale szczerze wspolczuje pasazerom KM i uwazam ze powinno sie cos z komunikacja zbiorowa w Plocku zrobic dla dobra zarowno jej uzytkownikow jak i rozwoju calego miasta- sprawna komunikacja to podstawa!

Nie rozumiem czemu od dluzszego czasu nie dajesz sie przekonac ze tramwaj to zly pomysl..
              Zarzucasz innym egoizm a sam patrzysz na sprawe tylko przez pryzmat wlasnych inetersow, a moze pomyslalbys o bezsensownie zaciagnietym dlugu ktory beda musialy splacac przyszle pokolenia? Albo o osobach ktore beda chcialy dojechac na Chopina, Kostrogaj, Orlen czy Kolegialna-Kwiatka...
              Nie kazdy-tak jak ty-bedzie mial tramwaj zaraz pod oknami biura...

Problem komunikacji w Plocku polega na zatykaniu sie WSZYSTKICH ulic w centrum w godzinach szczytu. Jest to wynikiem wieloletnich zaniedban i calkowitego olewania tematu przez ratusz i MZD. Wyjsciem jest przebudowa ulic i skrzyzowan dzieki czemu kazdy czy to busem czy samochodem bedzie(W godzinach szczytu) docieral do domu w czasie zblizonym do tramwaju. Przy obecnej sieci drog wystarczy kilka samochodow i wszystko stoi... zenada
              Drugi sposob to budowa(nie wytyczenie na obecnej sieci drog) buspasow- rozwiazanie (jak ktos juz wyzej napisal) rownie skuteczne co tramwaj a duuuzo tansze.

Wiele jezdzilem po miastach porownywalnych wielkoscia do Plocka- wszedzie obyto sie bez wywalania kasy w tramwaj. Czyzby wszyscy inni byli w bledzie? Niestety w tych wszystkich miejscowosciach rozwiazania komunikacyjne sa na duzo wyzszym poziomie niz u nas. Zreszta u nas tez tak wkoncu bedzie, kiedy przyjdzie nowa wladza z prawidlowo ustawionymi priorytetami. Nawet teraz mozna wiele na naszych drogach poprawic kosmetycznymi zmianami wiedza o tym wszyscy zarowno ploczczanie jak i rzadzacy, tylko ze tym ostatnim nie chce sie juz nawet kiwnac palcem...
              Obecnie wydajemy miliony na np molo czy wynajem slynnego przedszkola, a nie mamy kilkuset tys na remont skrzyzowania Spoldzielcza-Wyszogrodzka... Takie juz MM ma priorytety- szkoda ze nie mysli o pasazerach KM wedzacych sie w solarisach bez klimatyzacji na Kilinskiego...

Mysle ze plocczanina jednak nie przekonaja zadne argumenty, jak mozna poprawic komunikacje zbiorowa(Zarowno czas przejazdow jak i tabor) w Plocku wydajac 1/3 zaplanowanej na tramwaj sumy. Moim zdaniem drogi plocczaninie po prostu patrzysz na ta sprawe tylko przez pryzmat wlasnej osoby- chcesz dogodzic sobie w kwesti transportu nie liczac sie z tym jakie koszty tej fanaberii poniesie cale miasto jak i reszta mieszkancow... Ja wiem ze na kolejne koncepcje alternatywy dla tramwaju bedzie trzeba czekac latami ale to tej inwestycji w zadnym stopniu usprawiedliwiac nie moze.

Ps Na koniec opinia ktora zaslyszalem na Plockim Forum Budowlanym jakis czas temu. Otoz pewien sympatyczny plocczanin stwierdzil iz tramwaj powinien powstac bo... inaczej marnuja sie pasy zieleni w alejach... :D I to jest argument!!!
              pozdro
              • Gość: płocczanin Re: Milewski niech buduje linie tramwajowe IP: *.plock.mm.pl 22.06.10, 20:46
                ak wkoncu bedzie, kiedy przyjdzie nowa wladza z prawidlowo ustawionymi
                priorytetami. .....

Ot i pragnienie, żeby do władzy doszedł z klanu pędzących w
                pojedynkę.... nie płocczanin , któremu wisi potrzeba komunikacji tysięcy
                mieszkańców.

Tu nie pomoże busdroga. Gdyby tak było to już dawno zrobiliby przejazdy
                autobusami po środkowym pasie.

Autobusy .... kupują stare. Jadą stadami.

Piszesz o szczycie ale zapewniam ciebie, że ludzie mają potrzebę jazdy
                cały dzień ale nie ma czym.
                Pozabierali kursy a jak jest ciepło, to można umrzeć z duchoty. kierowcy
                zamykają wszystko co wieje.
                Tu jest zły system KM jako przedsiębiorstwa. I Nigdy się nie zmieni.

Taka klasa....
                A więc czekamy na tramwaje. Są technicznie już b. dobre i ciche.

• Gość: menel Czy powtórzy się wynik wyborów? IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 08:16
                  Co za durny tytuł artykułu? Czyżby Olechowski, Komorowski, Kaczyński
                  czy Korwin-Mikke zamierzali ubiegać się o stanowisko wójta gminy
                  Płockowo?
                  Zasadniczych i fundamentalnych powodów, żeby nie powierzać ponownie
                  tej wysokiej godności obywatelowi M.Milewskiemu jest wystarczająco
                  dużo i nie będę tu powtrzał tego, co napisałem już wielokrotnie
                  przez parę lat. Ten pan wraz z zespołem wykazał już ponad wszelką
                  wątpliwość, że nie ma elementarnego pojęcia i kwalifikacji do
                  kierowania czymkolwiek a już na pewno nie miastem średniej
                  wielkości.
                  Odnośnie ekscytującego niektórych pomysłu budowy tramwaju w źle
                  rozplanowanym i chaotycznie zabudowanym miasteczku w chwili obecnej
                  uważam go za kolejny nieszczęsną i chorą fanaberię dyletanta.
                  Jednakże nie wykluczam takiej potrzeby po uporządkowaniu
                  urbanistycznym miasta i jego układu drogowego oraz komunikacyjnego.
                  Brak dobrej komunikacji zbiorwej w Płocku jest ewidentny.
                  I właśnie od porządków i planowania na dekady do przodu trzeba
                  zacząć a nie bawić się jak dzieci: most bez dojazdów, tranzyt przez
                  środek miasta, ładunki niebezpieczne przez środek miasta, tranzyt
                  przez jedyną i głopwną arterię komunikacyjną, praktycznie cały ruch
                  E-W oraz N-S oraz jedną ulicą o dość niskiej przepustowości, brak
                  realnej alternatywy dla ominięcia tej jednej jedynej ulicy przy
                  dojeździe do pracy i szkoły największej liczby osób.
                  A jednocześnie: tu molo(po co?), tam kolejka(po co?) a kawałek dalej
                  stok (po co?), oświetlenie od spodu mostu nocą (po co? skoro nocą
                  nikt nie patrzy), Rusałka na Wiśle (po co? gdy chętnych jak na
                  lekarstwo i trzeba do tego sporo dokładać) .

• Gość: raper Re: Milewski niech buduje linie tramwajowe IP: *.acn.waw.pl 23.06.10, 08:23
                recepta na odkorkowanie miasta (zwłaszcza od wiosny do jesieni) jest
                prosta: rower lub skuter i pojemność ulic wzrasta od razu
                kilkukrotnie.
                • hrabiapotocki Re: Milewski niech buduje linie tramwajowe 23.06.10, 12:10
                  O "wyższości" tramwaju nad innymi potrzebami miasta niech świadczy fakt, że na
                  ten "kit" oraz na tzw. molo Miluszenko przeznaczył ponad 30 melonów, a na
                  oświatę, kulturę i budownictwo w ramach MTBS-ów (obu) aż ... 5 meloników. Co do
                  mola, to wystarczy zima podobna do tegorocznej, aby to "cudo" spłynęło razem z
                  krą do Włocławka. Czyżby król Miras nie był tej zimy na bulwarach? No i sam
                  projektant. Ten sam, co projektował amfiteatr.
      • Gość: ICE Re: Milewski vel Łukaszenka - komedia vel tragedi IP: *.acn.waw.pl 23.06.10, 08:18
        Dodaj do listy przekręt z przedszklem modułowym na Podolszycach...
        (Dzierżawa za kwotę znacznie przewyższającą koszt budowy, udzielenie
        zamówienia bez otwartego przetargu).
    • wiesci.z.ratusza Re: Czy wynik wyborów powtórzy się podczas elekcj 25.06.10, 13:24
      A naszym zdaniem cała ta akcja jest niepotrzebna, przecież wszystkie te
      kartki może wypełnić sam ratusz, wprawę już mamy po "wprawce" przy wypełnianiu
      kart przy głosowaniu na płocczanina roku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka