Dodaj do ulubionych

Komorowski w Płocku: Może Jarosław Kaczyński pr...

23.06.10, 22:12
Andrzejku Nowakowski Dziś już nawet Komorowski poparł Milewskiego jako
Prezydenta Płocka słowami że PZOZ jest świetnie zarządzany przez prezydenta
Płocka Trza mu było tak z tyłu placka wypłacić jak stałeś za nim przed
kamerami bo po raz kolejny pie.. trzy po trzy. A ty się chłopie podrap po
łysinie i daj se spokój z kandydowaniem.
Obserwuj wątek
    • adrianna880 Komorowski w Płocku: 23.06.10, 22:44
      Dziś Marszałek Komorowski powiedział dobrze, by nie bać się
      przekształcać szpitale w spółki prawa handlowego. Prezydent Zawidzki
      powinien dodać, że przekształcenie szpitala przygotowała ekipa SLD z
      ratusza która tu rządziłą do jesieni 2002 roku.
      Ale pak prawdziwy polityk z partii chłopskiej PSL zapomniał o tym co
      dla niego niewygodne.
      Według pewnych ekonomistów komercjalizacja to pierwszy krok do
      prywatyzacji. Ale ja z tym nie polimizuję, bo mnie oskarży jakiś
      komitet wyborczy.
      Marszałek nie chwalił Milewskiego tylko wskazał Kaczyńskiemu, że to
      on i jego politycy PiSu pierwsi to zaczeli robić o co pomówił
      Komorowskigo, tak to ja myślę. Czy słusznie, myślę że tak.
      Nie mógł głosno mówić cże nie pamieta wół jak cielęciem był. I tyle.
      W sumie dobrze że ta kampania niedługo się skończy, bo w południe
      przez Płock nie można było przejechać. Wyszogrodzka, Spłódzielcza,
      Mickiewicza wszędzie roboty drogowe, by Milewski mógł szarfy
      przecinać i na koncert Jeara zapraszać.
      Panie Zawidzki a dlaczego co roku umarzacie podatki spółce SZPZOZ
      czy jak tam ona się teraz zwie.
      AHa no i jak tak nie lubicie Makówki to czemu w przychodni przy
      ulicy Tysiąclecia należącej do miasta na placu w środku przychodni
      reklamujecie spółkę konkurencyjną byłego dyr. SZPZOZ Makówki.
      Współpraca kwitnie czy to kmoże pomoc koleżeńska?
      • Gość: ot Re: Komorowski w Płocku: IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 23:38
        zaprzecza sama sobie, ale to tępe
      • Gość: Medyk Re: Komorowski w Płocku: IP: *.opera-mini.net 23.06.10, 23:45
        Nie jest prawdą ,że przekształcenie przygotowała lewica. W całości jest to „zasługa” PIS! Także Pan prezydent Zawidzki nie mówi prawdy. W momencie przekształcenia dług szpitala wynikał głównie z tzw ustawy 203. Za rządów SLD – przed przekształceniem- 3 miliony straty w jednym roku nie mieściło się w głowie. Dziś 3 miliony w jednym roku do dla Pana Zawidzkiego sukces! Po decyzji o przekształceniu wpompowano w szpital ok. 30 milionów!! Potężne szpitale wojewódzkie w w Płocku i Ciechanowie przynoszą od lat mniejsze straty. No ale tam w radach nadzorczych i zarządach są fachowcy a nie rodziny prezydentów. Pan Bronisław Komorowski znowu dał plamę. Bo szpital był wyremontowany głównie przed przekształceniem – za rządów SLD. I wtedy też lepiej funkcjonował pod względem medycznym. Miejmy nadzieję, że Kaczyński będzie się bał wykorzystać to w kampanii wyborczej bo musiałby kopać swoich ludzi i przyznać, że PIS też jest łasy na miejsca w radach nadzorczych.
        A tak na marginesie - dlaczego pomysł prywatyzacji czy tzw urynkowienia szpitali musi przejść:
        Ano dlatego, że stworzy to kilka tysięcy miejsc w radach nadzorczych powstałych spółek. /mamy ponad 500 publucznych szpitali/ A każde płatne powyżej średniej krajowej za jedno posiedzenie rady nadzorczej w miesiącu.
        Myślę ,że politycy popierający komercjalizacje muszą być cynikami albo zupełnym durniami ponieważ abecadłem ekonomii jest ,że rynek tworzą kupujący. U nas kupujący jest jeden- NFOZ. Każdy , kto chce -uczciwie- tworzyć rynek w szpitalnictwie musi zacząć od takich zmian które stworzą wielu legalnych platników./czytaj zmiana systemu ubezpieczeń/ I tylko takim reformatorom uwierzę!
        • Gość: pytam Re: Komorowski w Płocku: IP: *.plock.mm.pl 24.06.10, 07:30
          Ciekawy jestem kto zapłacił za wycieczkę nowoczesnego kandydata na
          prezydenta Komorowskiego nowoczesnym Erocopterem pilotowanym przez
          nowoczesnych ludzi? No chyba, że leciał już jako marszałek Sejmu
          bądż wypełniający obowiązki prezydenta RP. No bo przecież kandydat
          na prezydenta chyba powinien zapłacić za taki lot. Mylę się?
          • Gość: cennik Re: Komorowski w Płocku: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 08:03
            Godzina jego wczorajszego lotu to 40000 złotych. Tanie państwo w
            praktyce. Ale dobrze wiedział, że ucieka wysoko, bo jakby wyszedł na
            ulicę to by go ludzie oszczali.
            • Gość: A.L. Re: Komorowski w Płocku: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 08:10
              > Godzina jego wczorajszego lotu to 40000 złotych

Bzdura. Możesz podać źródło tej informacji.
              • Gość: cennik Re: Komorowski w Płocku: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 08:19
                Wiedza, której tobie brakuje.
                • Gość: A.L. Re: Komorowski w Płocku: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 08:41
                  > Wiedza, której tobie brakuje.

Błąd. Nie brakuje. 40 tys to mniej więcej koszt godziny lotu F-16. Śmigłowiec
                  klasy Eurocoptera można komercyjnie wynająć za ok 4 tys zł - 4,5 tys za godzinę.
                  Więc zamiast pisać bzdety zajmij się czymś pożyteczniejszym zamiast zaśmiecać forum.
                  • Gość: głos w sprawie Re: Komorowski w Płocku: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 10:27
                    To o cztery tysiące za dużo. Na cztery tysiące ludzie tyrają długo, a
                    ten sobie rozrzuca ot tak po niebie bo ma taki kaprys panisko. Jak w
                    Płocku był Kaczyński to zadowolił się zwykłym samochodem, a benzyna
                    pewnie kosztowała maks 50 zł na czas jego wizyty.
                    • Gość: A.L. Re: Komorowski w Płocku: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 11:10
                      > Na cztery tysiące ludzie tyrają długo, a
                      > ten sobie rozrzuca ot tak po niebie bo ma taki kaprys panisko

To taka populistyczna retoryka wieców komunistycznych dla frustratów. Przecież
                      żyjemy w 40 milionowym kraju o kondycji gospodarczej nieco lepszej od
                      Bangladeszu i bez przesady - jeżeli p.o. prezydenta RP chce przelecieć się
                      jednym z pierwszych śmigłowców z dużego przetargu to nie jest to jakaś olaboga.

> Jak w Płocku był Kaczyński to zadowolił się zwykłym samochodem, a
                      > benzyna pewnie kosztowała maks 50 zł na czas jego wizyty.

Przecież śmigłowiec nie był środkiem transportu, śmigłowiec był "punktem
                      wizyty", bo nowy śmigłowiec został przekazany stacji pogotowia lotniczego w
                      Płocku.
                      Co do Twojej kalkulacji to za 5 dych Kaczyński to chyba na gazie przyjechał ;).
                      Ja osobiście nie chciałbym już takiej żenady jaką odstawiał premier P. jeżdżąc
                      Polonezem.
                      • Gość: głos Re: Komorowski w Płocku: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 11:19
                        Jak sam stwierdziłeś jest to śmigłowiec pogotowia lotniczego a nie do
                        spełniania kaprysów Komorowskiego. Oby nie skończyło się tak, że
                        któregoś dnia zabraknie tych 4 tyś wydanych na zachciankę kandydata i
                        ktoś umrze, bo śmigłowiec nie wyleci z braku kasy na paliwo.
                      • Gość: pytam Re: Komorowski w Płocku: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 14:26
                        napisano "jeżeli p.o. prezydenta RP chce przelecieć się
                        jednym z pierwszych śmigłowców z dużego przetargu to nie jest to jakaś olaboga". Oraz "Przecież śmigłowiec nie był środkiem transportu, śmigłowiec był "punktem wizyty"

No to w końcu jako kto on wizytował Płock, bo nie wiem już?
                        a) marszałek Sejmu
                        b) wypełniający obowiązki prezydenta RP
                        c) kandydat na prezydenta RP

* "p.o. prezydenta RP" wg Konstytucji nie istnieje taka funkcja jak p.o. - patrz art 131 Konstytucji RP- ot gafa w stylu... Wiecie kogo? ;)
                        • Gość: A.L. Re: Komorowski w Płocku: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 14:46
                          > No to w końcu jako kto on wizytował Płock

Nie wiem, nie interesuje mnie to.

> * "p.o. prezydenta RP" wg Konstytucji nie istnieje tak
                          ...
                          > ot gafa w stylu... Wiecie kogo? ;)

Pewnie urzędnik to napisał. Nie używam terminologii zgodnej z zapisami paragrafu
                          X, art. Y Konstytucji. Dla celów dyskusji (na tym forum w większości na poziomie
                          jednocyfrowego IQ) nie uważam, aby mój skrót "pełniący obowiązki prezydenta RP"
                          był rażąco niepoprawny w stosunku do użytego przez Ciebie "wypełniający
                          obowiązki prezydenta RP".
                          Taka upierdliwość i małostkowość w stylu .... Wiecie kogo? ;)
                          • Gość: pytam Re: Komorowski w Płocku: IP: *.plock.mm.pl 24.06.10, 17:20
                            > > No to w końcu jako kto on wizytował Płock

> Nie wiem, nie interesuje mnie to.
                            do meritum
                            Mnie natomiast właśnie interesuje.
                            Dlaczego? Odpowiedź jest prosta. Jeśli wykonującemu obowiązki
                            prezydenta RP czy też marszałkowi Sejmu wypada jeszcze przelecieć
                            się za darmochę "jednym z pierwszych śmigłowców z dużego
                            przetargu", "bo nowy śmigłowiec został przekazany stacji pogotowia
                            lotniczego w Płocku", właśnie z tego powodu, to już obciachem jest
                            lansowanie się przy tej okazji przez kandydata na prezydenta.
                            Kandydat partii głoszącej hasło taniego państwa lansował się w
                            kampanii, nie za swoją czy sztabu kasę lecz za jak najbardziej
                            publiczne pieniądze. Niby szczegół a jednak istotny.
                    • Gość: donio Re: Komorowski w Płocku: IP: *.089.c93.petrotel.pl 24.06.10, 11:17
                      zadowolił się samochodem,ponoć,z powodu alika;ten podobno nie znosi latania:)
                      • Gość: do donio Re: Komorowski w Płocku: IP: *.016.c65.petrotel.pl 24.06.10, 12:27
                        więcej kultury drogi donio.Więc ej kultury.
                        • Gość: donio Re: Komorowski w Płocku: IP: *.089.c93.petrotel.pl 24.06.10, 16:17
                          przecież napisałem kulturalnie,że nie znosi latania;zamiast na ten przykład,że
                          rzyga:)
    • Gość: Liberał Żenujący Bronisław Komorowski IP: *.221.c75.petrotel.pl 24.06.10, 08:06
      Hrabia Komorra aspiruje na najwyższy urząd w państwie, a nie wie czym się różni
      burmistrz od prezydenta miasta.
      • Gość: lec Re: Żenujący Bronisław Komorowski IP: *.centertel.pl 24.06.10, 08:30
        Ludzie skad u Was tyle nienawiści i jadu? glosujcie na kogo chcecie, po to jest
        demokracja. Jednym z powodów dla którego nie głosuję na Pis jest własnie
        wczechobecny jad wyborców tej partii.
        pozdrawiam
        • Gość: hehe Re: Żenujący Bronisław Komorowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 08:34
          juz tu nie udawaj aniołka wyborco komorowskiego, to tylko nasza reakcja
          na wasze pierwsze i wszechobecne chamstwo, wystarczy otworzyć forum
          kraj, żeby poznać żenujący poziom twojej hipokryzji i podszywania się
        • Gość: do lec Re: Żenujący Bronisław Komorowski IP: *.016.c65.petrotel.pl 24.06.10, 12:28
          jeśli jadu nie widzisz u hrabiego to proponuję wizytę u okulisty.Podobno długie
          czekanie na wizytę.Pozdrawiam.
        • Gość: wyborca burmistrz IP: *.025.c71.petrotel.pl 24.06.10, 16:09
          niech koles spada na drzewo, nie zaglosuje na kogos kto uwaza historyczne miasto Płock za twor zarzadzany przez BURMISTRZA.
          gon sie komorowski.
        • Gość: Liberał Re: Żenujący Bronisław Komorowski IP: *.171.c68.petrotel.pl 24.06.10, 19:58
          Królu złoty! Brzydzę się wszelkiej maści socjalistami, więc nie głosowałem, nie
          głosuję i nie będę głosował na PiS. Smutny musi być Twój świat człowiecze, gdy
          poza Komorowskim widzisz tylko Kaczyńskiego.
      • Gość: donio Re: Żenujący Bronisław Komorowski IP: *.089.c93.petrotel.pl 24.06.10, 11:26
        "hrabia komorra"to może i nie wie...wie natomiast na pewno,że pewnych kręgów nic
        i nikt nie przekona,że białe jest białe,a czarne jest czarne:)
    • Gość: luto Re: Komorowski w Płocku: Może Jarosław Kaczyński IP: 195.47.201.* 24.06.10, 08:47
      Brawo Panie Andrzeju! Płock ma i bedzie miał z Pana pożytek!
      • Gość: jagiellonczyk Re: Komorowski w Płocku: Może Jarosław Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 09:08
        Najlepszy pożytek to odnieśli uczniowie. Przyszedł lepszy polonista,
        który ma czas na obecność podczas zajęć.
        • Gość: donio Re: Komorowski w Płocku: Może Jarosław Kaczyński IP: *.089.c93.petrotel.pl 24.06.10, 11:22
          "lepszy"to pojęcie względne:)
    • Gość: Ja Re: Komorowski w Płocku: Może Jarosław Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 09:24
      Dla mnie nie ma większego wyboru w lokalnych wyborach, trzeba
      zagłosować na Milewskiego, żeby tylko Hetkowski ze swoją spółką nie
      wygrał i swoich i kolesiów interesów nie załatwiał na wysokim
      szczeblu. Co było niech nie wraca, nie wchodzi się dwa razy do tej
      samej wody! A Milewski myślę, ze co miał dla siebie załatwić to
      załatwił, więc niech próbuje zrobić coś dla Płocka.
    • Gość: wieś Re: Komorowski w Płocku: Może Jarosław Kaczyński IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.10, 09:29
      a najlepiej w tej gromadzie prezentował sie pan Struzik.
    • marekjank prezes SPOZ-u raczej na dywanik w ratuszu wyląduje 24.06.10, 10:14
      Jak wczorajsze migawki we wszystkich wiadomościach tv z tej
      przyjacielskiej wizyty obejrzą władze miasta to prezes SPOZ-u
      Krawczyk raczej na dywanik w ratuszu wyladuje i opierdziel zbierze
      zamiast pochwały.Wszak bardziej siebie promował i p.Komorowskiego
      niz zasługi miasta i Prezydenta...:)A nie sądzę ze miał na to zgodę
      ratusza. Inna spraw to słowa Zawidzkiego który chwali dobre
      zarządzanie szpitalem.Pytanie tylko czy obecnego prezesa chwali,
      czyli swojego szwagra? czy tez poprzedniego prezesa Makówkę chwali,
      którego sam z hukiem wywalił ze spółki, i skazał go na
      banicję....Dobre sobie.
      • Gość: olek Re: prezes SPOZ-u raczej na dywanik w ratuszu wyl IP: *.class144.petrotel.pl 24.06.10, 10:39
        Poprzedniego cały Płock kochał a teraz jeszcze bardziej. Jaki
        sympatyczny miły człowiek:)
    • Gość: donio Re: Komorowski w Płocku: Może Jarosław Kaczyński IP: *.089.c93.petrotel.pl 24.06.10, 11:20
      sam więc widzisz,że komercjalizacji nie należy się bać;trzeba tylko na czele
      postawić fachowców z pisu:)
      • Gość: im Re: Komorowski w Płocku: Może Jarosław Kaczyński IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.10, 12:30
        zgadza sie , a nie złodziei z peło
        • Gość: donio Re: Komorowski w Płocku: Może Jarosław Kaczyński IP: *.089.c93.petrotel.pl 24.06.10, 16:22
          cieszę się bardzo,że tak szybko chwytasz ironię:)wprawdzie nie bardzo wiem,co
          masz na mysli pisząc "peło" lecz skoro twierdzisz,że są to złodzieje,to nie
          dziwi mnie,iż ukradli z twojej wypowiedzi literke;i to własnie w wyrazie
          "złodzieje":)
    • ilegionowo Mirosław Milweski 24.06.10, 12:34
      Bardzo mi się podoba strona Prezydenta
      Płocka
      w wersji nie flashowej. Wersja oficjalna jest dla mnie zbyt
      naszpikowana obrazkami
      • Gość: lec Re: Mirosław Milweski IP: *.centertel.pl 24.06.10, 13:08
        Nie lubię oceniać innych, a szczególnie nie ma zwyczaju nikogo obrazać. Nie mam
        również swojego kandydata, w którego byłbym zapatrzony. Wy jak chcecie możecie i
        mnie i siebie nawzajem obrażać, takie możliwości daje Wam pewna anonimowość na
        forum i stąd to wynika. Głosujmy wegług własnych sumień i poglądów.
        Natomiast obrażanie się i pisanie na innych nie daje nic dobrego, a wręcz tworzy
        przeciwne oczekiwanie.
        ale filizoficznie popisałem ;-0
        pozdrawiam nawet tych co anonimowo piszą głupoty i obrażaja
        • Gość: ot Re: Mirosław Milewski IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.10, 16:29
          Facet spowiada się w konfesjonale: Ojcze wielebny, zgrzeszyłem - i tu wymienia
          katalog swych niecnych postępków. Ksiądz zabiera się do zadania pokuty, ale
          oczekujący na rozgrzeszenie dodaje: i jeszcze jedno przewinienie - ojcze, ja
          jestem z Płocka! Na to ksiądz: synu, to nie grzech, to wstyd!
          • Gość: dfgsdf Re: Mirosław Milewski IP: 80.48.4.* 24.06.10, 17:07
            HAHAHA HEHEHE ja na szczęście takiego wstydu nie mam. przebrała się miarka i
            głosowałem na Jarka
            • Gość: płocczanin jak tam z frekwencją na spotkaniu z Komorowskim IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.10, 20:50
              ile szkół spędzili na spotkanie, ilu klakierów. Żenada i wstyd
              • Gość: gość Re: jak tam z frekwencją na spotkaniu z Komorowsk IP: *.c155.petrotel.pl 24.06.10, 20:59
                Polska to dziki kraj jak powiedział członek rządu Tuska z PO " Polska to dziki kraj"
                A dzicz dalej daje sie kiwać i płaci haracz za królewskie przywileje takiego
                pana Komorowskiego
                • Gość: zaq koszty podrózy Prezesa 10 tys za godzinę IP: *.centertel.pl 25.06.10, 11:45
                  Dla kandydata PiS na prezydenta liczy się każda sekunda. Przed II turą wyborów
                  musi się przecież ciągle zabiegać o głosy niezdecydowanych obywateli. Nie może
                  sobie pozwolić na to, że w trakcie podróży po Polsce utknie gdzieś w korkach.
                  Dlatego też sztab wyborczy wynajął mu superszybki odrzutowiec, Cessna 525A. Za
                  taką wygodę sztabowcy płacą 10 tys. zł za godzinę!
                  (...)
                  Za luksusy Kaczyńskiego płacą podatnicy, których pieniądze zasilają przecież
                  konta partii politycznych. Okazuje się, że gdy chodzi o zwycięstwo w walce o
                  prezydenturę koszty nie grają roli.

źródło
                  www.se.pl/wydarzenia/kraj/kaczynski-dostal-odrzutowiec-do-wyborcow-lata-samo_143719.html
              • Gość: aerob Re: jak tam z frekwencją na spotkaniu z Komorowsk IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.10, 12:38
                Kaczyński planuje przyjazd do Płocka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka