Dodaj do ulubionych

Elka ostrzelana. Pół metra i mogło dojść do tra...

05.03.11, 09:15
wstrząsająca relacja:
"
Jeden z odprysków znaleźliśmy nieco ponad pół metra od mojej głowy
"
faktycznie nieco co nieco - a drugi nieco dalej, dwa metry... jak na przestrzeń w samochodzie to nawet mniej niż nieco...
Tarantino wymięka przy tej historii ze wszystkimi swoimi...
Obserwuj wątek
    • Gość: Alka Re: Elka ostrzelana. Pół metra i mogło dojść do t IP: *.002.c69.petrotel.pl 05.03.11, 10:09
      Ciekawe co byś powiedział mądralo, gdyby ciebie to spotkało? Mnie podobne wydarzenie spotkało na starej Wyszogrodzkiej, we wrześniu. Ktoś strzelił mi w przednią szybę. Chyba to nie był śrut, bo nie rozbił szyby, ale odprysk mam . Polacy to taki głupi naród, że u nas nawet pistolety na plastikowe kulki powinny być zakazane.
      • Gość: bicz.boży Re: Elka ostrzelana. Pół metra i mogło dojść do t IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.03.11, 10:57
        tak tak ostrzelał cię tir albo inny samochód odpryskiem, a ty już doszukujesz się zamachu terrorystycznego

takie ataki jak ty to ja mam codziennie

inna sprawa, gdy ktoś strzela jak jest sugerowane w artykule
        • Gość: kursant Re: Elka ostrzelana. Pół metra i mogło dojść do t IP: *.084.c84.petrotel.pl 05.03.11, 12:25
          No to co robił instruktor, skoro nie wie, czy to strzał, czy to rzut kamieńiem. Obowiązkiem instruktora jest obserwować jezdnię i być czujnym na wszystko, ale oni najczęściej gapią się w prawe okno samochodu i obserwują dziewczynki w krótkich spódniczkach, albo papierocha trzyma i strząsa przez otwarte okno.
          Skoro to było na Słonecznej, może ktoś czatował na właściciela jednego z ośrodków , bo on tam mieszka.
      • katolak Re: Elka ostrzelana. Pół metra i mogło dojść do t 05.03.11, 12:42
        ale od razu tragedia z tym odpryskiem? dobierajmy słowa odpowiedniej wagi do sytuacji - jaka tragedia by była? drasnęłoby cię w tupecik i go zerwało? i od razu tragedia?
        no, co innego "jakby temu misiu oko wypadło"

dla mnie tragedia to by była, jakby ktoś strzełał, strzelił w oko i samochód wylądowałby na drzewie, albo zderzył się czołowo z tym z przeciwka - i krew by się polała.

ale sam odprysk znaleziony pół metra od głowy to jeszcze nie tragedia...
        dziennikarzyny niech ważą słowa - od razu "ostrzelany" i od razu "tragedia" - po tytule myślałem, że była jakaś obława na mafijnego bossa, i się elce dostało;

a tu taka historia... ...po takich sensacjach wybiórczej to filmy Tarantino będziemy niedługo puszczać dziecion w przedszkolu przed leżakowaniem
        • Gość: t Re: Elka ostrzelana. Pół metra i mogło dojść do t IP: *.class147.petrotel.pl 07.03.11, 10:06
          Ciekawe co byś mądralo powiedział jakby to twoje auto ostrzelali i jeszcze byłoby w nim dziecko.
      • Gość: neo [...] IP: 80.48.4.* 05.03.11, 13:04
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: kursantka Re: Elka ostrzelana. Pół metra i mogło dojść do t IP: *.lublin.mm.pl 05.03.11, 15:09
          Neo, ty jesteś walnięty na głowę. Mam nadzieję, że nie masz prawka, bo strach takiego idiotę spotkać na ulicy.
      • Gość: ubawiony Re: Elka ostrzelana. Pół metra i mogło dojść do t IP: *.228.c82.petrotel.pl 05.03.11, 22:29
        Post pani ostrzelanej przez mlodocianego terroryste wyborny. :D
        Wystarczy ze kamien wyskoczy spod kol samochodu a tu juz jakies spiskowe teorie jaki to glupi narod ostrzelal mi samochod. :D
        A moze to byla mina pulapka? :>
        10/10
    • Gość: kursantka Re: Elka ostrzelana. Pół metra i mogło dojść do t IP: *.lublin.mm.pl 05.03.11, 15:11
      Tragedią jest to, że ktoś strzela na ulicy, nie zrozumiałeś człeniu ?
    • Gość: prawousty Re: Elka ostrzelana. Pół metra i mogło dojść do t IP: *.147.241.247.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.03.11, 16:50
      moze ktos juz mial dosc tych zawalidrog na tych uliczkach, wcale sie nie dziwie, zeby tylko mialo to efekt musi ostrzelanie powtorzyc
      elki powinny uczestniczyc w normalnym ruchu ulicznym by kursant nie bal sie pojazdu na sasiednim pasie a nie tarasowac waskie uliczki
      pozatym ciekaw jestem czy kiedykolwiek elki beda skrecac w lewo ze srodka skrzyzowania przy osi jedni nie blokujac mozliwosci ominiecia z prawej
      • Gość: szerszon Re: Elka ostrzelana. Pół metra i mogło dojść do t IP: *.aster.pl 05.03.11, 22:52
        Jak sie jedzie z prędkościa dozwoloną to już zawalidroga dla miszcza , który nie moze pomykać w OZ setuchną ?
        Kursant jeszcze nie ma wyczucia gabarytów pojazdu, nauczy się przytulac do osi przy lewoskręcie-troche czasu.
        • Gość: prawousty Re: Elka ostrzelana. Pół metra i mogło dojść do t IP: *.182.99.178.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.03.11, 10:24
          > Jak sie jedzie z prędkościa dozwoloną

w elce na prawym fotelu siedza paly wyznaczajace predkosci duzo ponizej limitow
          gdyby elki poruszaly sie zgodnie z limitami nie byloby problemu
          wiec nie pitol

> Kursant jeszcze nie ma wyczucia gabarytów pojazdu, nauczy się przytulac do osi
          > przy lewoskręcie-troche czasu.

kolejne pitolenie, na plac i uczyc sie wyczucia, ulica to nie miejce od nabywania umiejetnosci ruszania, zwalniania czy ogarniania gabarytow, od tego jest plac i poki kursant tego nie opanuje nie powinien byc z niego wypuszczany
          • Gość: lampo Re: Elka ostrzelana. Pół metra i mogło dojść do t IP: *.2.116.22.user.mdi.pl 06.03.11, 11:14
            Trochę kultury.
            Nazywanie instruktorów pałami jest zwyczajnie niegrzeczne.
            Uwierz, gdyby wszystkiego dało się nauczyć na placu to nikt nie ryzykowałby "na mieście".
            Jeżeli nawet Ty ucząc się na kursie byłeś genialny i nigdy nie stwarzałeś kłopotów, to wiedz że niestety 2/3 kursantów taka genialna nie jest i niestety czasem zdarzy im się jakieś niedociągnięcie lub błąd.
            Trochę więcej wyrozumiałości nie zaszkodzi.
            • Gość: prawousty Re: Elka ostrzelana. Pół metra i mogło dojść do t IP: *.182.84.76.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.03.11, 16:10
              > Uwierz, gdyby wszystkiego dało się nauczyć na placu to nikt nie ryzykowałby "na
              > mieście".

czy ja pisalem wszystkiego ? maja sie tam nauczyc ruszania, zatrzymywania, obycia z samochodem, czyli PODSTAW :)

ja robilem pj w 83 roku, ilosc samochodow wtedy i zwiazany z tym ruch byl zaden porownujac do dzis, obecnie samochodow jest coraz wiecej i niestety nie powinno byc miejsca dla kierowcow ktorzy nie potrafia radzic sobie za kierownica bo poza utrudnianiem jazdy innym stwarzaja zagrozenie
              powinno byc tak ze pj to nie jest cos co sie nalezy, nie masz predyspozycji to trudno, nie bedziesz kierowca tak jak nie kazdy moze byc pilotem, do tego wlasnie zmierzam
              niestety jest tak ze stoimy w korku bo ktos skreca w lewo zajmujac caly pas, hamuje niespodziewanie bez powodu, blokuje lewy pas bo za 5 skrzyzowan bedzie skrecal w lewo, nie potrafi sie sprawnie wlaczyc do ruchu wiec czeka na kilometrowa przerwe.........
              • Gość: szerszon Re: Elka ostrzelana. Pół metra i mogło dojść do t IP: *.aster.pl 06.03.11, 22:09
                Bardzo pięknie opisaleś zachowania kierowców , ktorzy posiadaja PJ.
          • Gość: szerszon Re: Elka ostrzelana. Pół metra i mogło dojść do t IP: *.aster.pl 06.03.11, 11:46
            Ta pała moze sobie gadać o naciskaniu gazu, jak kursant jeszcze nie ma wyczucia i sie boi.
            Poza tym nie od razu na 50 jedzie 50. Musi sie przyzwyczaić i ogarnąć. Na placu to sobie mozna poturlać sie 5km/h.
            Gdzie jest napisane ,ze muszę jechać 50 na 50 ? A jak pojadę 45 to co , nie wolno mi ?
            A Twoim psim obowiązkiem jest zachowac szczególną ostrozność Art 55.3
            Ciężko sie nauczyc jeżdzić , jak co i raz jakiś miszczu pokazuje na co go stać.Zajeżdżanie drogi , trąbienie-kulturwa.
    • Gość: ?# Re: Elka ostrzelana. Pół metra i mogło dojść do t IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.11, 17:27
      >Elka ostrzelana<
      Co to jest ELKA ?
      Mieszkam od dawna za granicą- staram się mieć kontakt z ojczystym językiem ale przyznam, że coraz częściej zdarza się, gdy czytam polską prasę, że nie wiem o czym mowa.
      Pozdrawiam.
    • Gość: ktos kilka pytań IP: *.214.c67.petrotel.pl 06.03.11, 04:27
      Tajemnicza mgła tuż przed zajściem. Czy śledczy już zajęli się tym wątkiem?
      Czy ul. Słoneczna jest w bazie systemu Bullet Ahead?
      Czy to prawda, że w Płocku mamy coraz mniej dziur na drogach? (kilka małych łączy się w jedną dużą)
    • Gość: ja Re: Elka ostrzelana. Pół metra i mogło dojść do t IP: *.066.c68.petrotel.pl 06.03.11, 12:41
      ja to bym podciagnal pod usilowanie morderstwa to wtedy mnieli by sraczke a nie o zniszczenie mienia
      • Gość: ja Re: Elka ostrzelana. Pół metra i mogło dojść do t IP: *.plock.mm.pl 06.03.11, 20:49
        jaki to ośrodek ?? wie ktoś może ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka