Dodaj do ulubionych

Plocczanin Roku 2001

IP: *.petrotel.com.pl 25.02.02, 21:35
Ruszyl plebiscyt Plocczanin Roku 2001. Wytypowane zostaly cztery kandydatury.
Są to: Marzena Kalaszczyńska - społeczniczka, która poświęca swój czas osobom
chorym i niepełnosprawnym, profesor Czesław Kajdas z politechniki, jeden z
największych specjalistów w dziedzinie tribochemii i laureat prestiżowych
nagród międzynarodowych, oraz Bogdan Zajączkowski - trener polskiej
reprezentacji w piłce ręcznej, który w ubiegłym roku wprowadził drużynę
narodową do mistrzostw Europy, i Marek Mroczkowski - prezes spółki Polkomtel,
doprowadził do jej finansowego sukcesu.
Kogo dodalibyscie jeszcze do tych kandydatow ?????
A moze macie jakies propozycje na Anty-Plocczanina Roku 2001 ?? :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: kubutek Re: Plocczanin Roku 2001 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 06:01
      Mroczkowski - Ploczaninem Roku 2001, a za co ???????????
    • roman_j Re: Plocczanin Roku 2001 27.02.02, 09:34
      Lista jest dość dziwnie skonstruowana. Jakby na zamówienie Politechniki i
      Orlenu. To pierwsze jeszcze rozumiem, bo przecież w jury jest prof. Zieliński z
      PW (sam też chemik, więc poprze kolegę po fachu). Poza tym też nie rozumiem za
      co Mroczkowskiemu można przyznać ten tytuł. Nie wiem, czy ktokolwiek kojarzy go
      z Płockiem. Nawet sami Płocczanie.
      • rene2 Re: Plocczanin Roku 2001 27.02.02, 10:14
        Na liście są tylko cztery osoby, więc chyba trudno mówić o konstrukcji. Moim
        zdaniem powinny tam być WYŁĄCZNIE osoby pracujące w Płocku i dla Płocka.
        Piszesz, że Mroczkowski tego nie spełnia. Chyba tak, bo Polkomtel jest krajowy,
        ale do połowy ub.r. Mroczkowski był wiceprezesem Koncernu, zresztą przez 7 lat.
        Może za to jest na liście?
      • Gość: Nook Re: Plocczanin Roku 2001 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 13:42
        roman_j napisał(a):

> Lista jest dość dziwnie skonstruowana. Jakby na zamówienie Politechniki i
        > Orlenu. To pierwsze jeszcze rozumiem, bo przecież w jury jest prof. Zieliński z
        >
        > PW (sam też chemik, więc poprze kolegę po fachu). Poza tym też nie rozumiem za
        > co Mroczkowskiemu można przyznać ten tytuł. Nie wiem, czy ktokolwiek kojarzy go
        >
        > z Płockiem. Nawet sami Płocczanie.

Ja bym do tej listy dołączył jeszcze jedną postać, mianowicie: roman_j
        WYBIIIIIIIIIIIIITNY płocczann wybitny...
        • roman_j Re: Plocczanin Roku 2001 27.02.02, 14:37
          Dziękuję za nominację, ale lista jest już najwyraźniej zamknięta. Niemniej
          dziekuję za uznanie, drogi Nook, które jest nieco na wyrost. Ale może kiedyś
          znajdziesz mnie na tej liście i BAAAAAAAAAAARDZO się zdziwisz. :-))))))
          • Gość: piotrwlo Re: Plocczanin Roku 2001 IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 14:56
            Przypomina mi sie stary dowcip
            Pani prosi o napisanie wypracowania (lata zgniłej komuny !)
            kto jest twim idolem i dlaczego Lenin ?
            • Gość: kibic Re: Plocczanin Roku 2001 IP: 217.96.48.* 27.02.02, 15:36
              Dla mnie plocczaninem roku jest B Zajaczkowski za wprowadzenie reprezentacji
              pilkarzy recznych Polski do finalow ME
              antyplocczanin - M.Kania
              • Gość: tsar Re: Plocczanin Roku 2001 IP: 193.0.110.* 27.02.02, 19:18
                Ale Ty jestes stronniczy, bo trenujesz reke ;)
      • Gość: Elka Re: Plocczanin Roku 2001 IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 21:32
        nie wziąłeś pod uwagę, że nikt nie pytał Mroczkowskiego, czy zgodziłby się
        zostać jednym z kandydatów na płocczanina
        wszystkim po prostu to oświadczono
    • Gość: BigCaraf Re: Plocczanin Roku 2001 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 15:47
      Umieszczając Mroczkowskiego na liście gazeta dużo
      straciła moich oczach. Wstyd Panowie !!
      • hiubi Re: Plocczanin Roku 2001 27.02.02, 21:29
        Oj chyba nie wiecie zbyt dużo o Mroczkowskim.
        On akurat był z pozapolitycznego rozdania. Był jednym z mądrzejszych ludzi w
        Koncernie. "Odszedł" bo był właśnie nie po lini politycznej panów prezesów
        Modrzejewskiego i Tyca. On really zrobił bardzo dużo dobrego dla Petry! Wiem,
        bo znajomi mieli z nim bardzo bliski kontakt. A że poszedł do Polkomtelu to
        świadczy właśnie o tym, że jest dobry, bo zdecydowali o tym ludzie myslący o
        ekonomii a nie o stołkach.
        Ale fakt, że akurat na miano Płocczanina roku, to raczej nie zasłużył, bo dla
        samego miasta raczej zbyt dużo nie zrobił. Ale o nim będę pisał w samych
        superlatywach.
        • kawka Re: Plocczanin Roku 2001 27.02.02, 21:45
          Ja nie bardzo znam się na panu Mroczkowski :-))). Ale Zajączkowski też
          wprowadził do mistrzostw nie płocczan, a drużynę ogólnonarodową i też można by
          sie przyczepiać. Mroczkowski był w Płocku, nadal tu mieszka (chyba że źle
          słyszłam) i też ma opgólnopolskie dokonania, tyle że w biznesie. Jakoś o innych
          płockich biznesmenach nie słychać, chyba tyle, że stale ludzi zwalniają z
          roboty, wpadają w długi i korumpują kogo się da. Na Mroczkowskiego nie
          zagłosuję, mój typ to Marzena Kalaszczyńska, ale jakoś nie mam zastrzeżeń do
          tego faceta.
          • hiubi Re: Plocczanin Roku 2001 28.02.02, 22:09
            Mroczkowski z tego co pamietam to wcale nie pochodzi z Płocka. I chyba już u
            nas nie mieszka. Był tu tylko przez kika lat, ale może się mylę...
      • Gość: laik Re: Plocczanin Roku 2001 IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 21:06
        A w moich DUUUUŻO zyskała, panie Caraf . Jednak każdy wybierze jak chce .
    • swann1 Re: Plocczanin Roku 2001 01.03.02, 10:47
      Ja myślę, że łatwo ponarzekać trudno coś naprawdę ważnego zrobić. Dziwię się, ze tak mało jest pozytywnego
      myślenia: sugerowania który kandydat jest najlepszy tylko traydcyjne płockie, polskie narzekanie: ten głupi, ten nie
      z Płocka, ten nic nie zrobił. Ciekaw jestem ilu to płocczan zostało szefami jednego jednego z największych
      koncernów telefonicznych w kraju i w dodatku odniosło tam sukces finansowy..
      • roman_j Re: Plocczanin Roku 2001 01.03.02, 18:31
        Trudno się nie zgodzić z Twoimi argumentami, ale są jeszcze inne tytuły do
        zdobycia. Tytuł Płocczanina Roku powinien zostać przyznany komuś, kto działa na
        rzecz lokalnej społeczności lub rozsławia ją w kraju i zagranicą. To, że pan
        Marek Mroczkowski (bo o nim pewnie myślałeś) odniósł osobisty sukces w biznesie
        nijak ma się do tego, że jest Płocczaninem. Jego sukces nie przełożył się
        przecież na lepszy wizerunek naszego miasta, ani nie dał bardziej wymiernych
        efektów. Mimo niepodważalnych sukcesów pana Mroczkowskiego uważam, że jemu ten
        tytuł najmniej się należy.
        • Gość: Kika Re: Plocczanin Roku 2001 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 19:45
          Anty - Struzik rozsławił nasze miasto na całym świecie;) (patrz - jego podróże)
          Co do kandydatów przedstawionych przez GW zgadzam się ogólnie z przedmówcami.
          Pozdrawiam.
          Kika
    • rene2 Re: Plocczanin Roku 2001 03.03.02, 15:05
      Ta dyskusja i niezadowolenie z kandydatów potwierdzają, że w tym meście
      niewiele pozytywnego się dzieje, skoro nie można zanleźć 4-6 osób z jakimiś
      dokonaniami, nie budzącymi kontrowersji.
    • Gość: Sydney Re: Plocczanin Roku 2001 IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 16:23
      Z prezentowanych osób w gazecie wyborczej najbliżsi mi są pani Marzena
      Kalaszczyńska i Bogdan Zajączkowski. Uzasadnię swoją decyzję: Pani Marzena
      Kalaszczyska to człowiek bliski problemów innych ludzi, wiele lat temu była
      współpracownicą obecnego dziś Posła Unii pracy Pan Aleksandra Małachowskiego
      seniora Sejmu obecnej kadencji w nocnym programie pt. "Spotkania nocą". Potem był
      nieszczęsny wypadek i intensywna praca na rzecz tych wszyskich, dla których mały
      gest dobrej woli oznacza tak dużo, a pani Marzena dała tych znaków nadzwyczaj
      dużo, ostatni jej wyczny na deskach płockiego teatru to arcydzieło. Drugi mój
      typ, to trener Bogdan Zajączkowski. Człowiek związany ze sportem płocki odkąd
      jest płocczaninem no i ...... znakomity saksofonista z wielkim talentem. Wybrał
      sport, ze szkodą dla muzyki. Wybrał słusznie, jego osiągnięcia zawodnika
      Petrochemi Płock i AWF W-wa,ukończone studia i powrót do Płocka. Jako zawodnik i
      trener który osiągnął w sporcie wiele znaczących sukcesów. Trener kadry narodowej
      i choć kiedyś zrezygnowano z jego usług jako trenera w płockim klubie przed
      końcem rozgrywek to on nie gniewa się. Docenia zdolności i umiejętności płocczan
      typując ich do reprezentecji kraju.

Jeśli mógłbym typować kogoś, to na pewno byłby nim Wacław Milke, człowiek
      legenda, impresario kultury nie tylko płockiej na scenach całego świata.
      Antypłocczanin dla mnie to Stanisław Jakubowski. Były biznesman (firma
      splajtowała), póżniej wiceprezydent i prezydent Płocka zadłużył miasto na ponad
      100 milionów zlotych. Dziś Prezes PERN-u, mam nadzieję, że za jego rządów firma
      przeżyje. A propo www.Roman czy masz też firmę z Jakubowskim bo z tego co wiem to
      z poprzednim Prezesem PERn-u panem Maćkowiakiem miałeś.
    • Gość: mmm Re: Plocczanin Roku 2001 IP: 193.59.95.* 21.03.02, 09:40
      Jestem zdziwiona wytypowaniem p. Marka Mroczkowskiego! Owszem bardzo dobry
      finansista, ale Płocczanin roku??? - Z jakiej racji, co zrobił dla Płocka, że
      zasłużył sobie na ten zaszczyt? Jakimi kryteriami kierowała się kapituła???
      Zaraz po ogłoszeniu kandydatów dzwoniłam do gazety wyborczej w Płocku z
      pytaniem dlaczego ten pan, prosząc o wydrukowanie w Mazowieckiej opinii
      publicznej tego pytania, gdyż nurtowało ono nie tylko mnie. Wiecie co usłszałam
      - że nie mogą tego opublikować bo ... tu nastąpilł dłłłługi wywud jakiejś pani
      twierdzącej, że spektakularny sukces finansowy wystarczy, a to, że ten pan
      teraz nie pracuje w Płocku i nic nigdy dla miasta nie zrobił nie ma znaczenia
      bo, i tu uwaga - złota myśl dziennikarki (?) gazety wyborczej na mazowszu - tak
      samo można zapytać czemu Maria Skłodowska Curie jest uważana za sławną plokę,
      przecież wyjechała do Francji, wyszła za mąż za francuza... to pozostawiam bez
      komentarza...
      • Gość: kei Re: Plocczanin Roku 2001 IP: *.sgh.waw.pl 27.03.02, 16:25
        To skoro wszyscy odwiedzajacy forum, sa raczej negatywnie nastawieni do Pana
        Mroczkowskiego jako Plocczanina 2001 (zaznaczam, ze nie jako do osoby, bo tak
        go nie znam, jest pewnie niezlym menadzerem, ale dla plocka sie wedle mojej
        wiedzy nijak nie zasluzyl) to dlaczego prowadzi on w glosowaniu internautow?
        Polkomtel ma na pewno duzo ip wiec moze glosuja na szefa (np 1 glos to dziesiec
        darmowych minut dla twojej rodziny)?;)))
        • roman_j Re: Plocczanin Roku 2001 28.03.02, 11:44
          Głosujący na Mroczkowskiego niekoniecznie muszą wchodzić na forum.
          A poza tym może chodzić o zwykłą przekorę. Przecież nie da się skontrolować,
          czy ktoś zagłosował tylko raz, czy dziesiątki razy. Ktoś mógł
          specjalnie "podpompować" notowania. Dlatego ja do wszelkich wyborów w
          Internecie podchodzę z dużą rezerwą. Zaczekajmy na ogłoszenie
          wyników "zwykłego" głosowania. Cokolwiek z nich będzie wynikało przyjmę bez
          sprzeciwu. W końcu podobno "vox populi, vox dei". :-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka