olga.55 30.04.04, 10:41 Witam Kupiłem sobie Kebeba. Kazałem zapakować. Szedłem ulicą. W rece miałem reklamówkę z jedzeniem. Na ulicy zaatakował mnie pies. Musiałem moddać, nie miałem wyjścia. To skandal. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enaka Re: Precz z Psami 30.04.04, 10:55 chyba z precz z nieodpowiedzialnymi wlascicielami psow;> w koncu kazdy wlasciciel ma obowiazek trzymania swojego pupila na smyczy i w kagancu, a jesli Cie jakowys zaatakowal, to nalezy "zaatakowac" wlasciciela pzdR Odpowiedz Link Zgłoś
karal00x Re: Precz z Psami 30.04.04, 10:59 popieram, powinny być porządne kary dla tych, którzy zapominają, że w miejscach publicznych psa powinno prowadzić się na smyczy i W KAGAŃCU. Wkurwia mnie widok szczyla, który prowadzi bez kagańca jakieś bojowe bydlę Grodzką czy Tumską, pies dosłownie ociera się o przechodniów, i jest w porządku. Przechodzi para nierobów ze straży miejskiej i nic szczylowi nie powiedzą!! Ostatnio głównym zajęciem tych - pożal się Boże - strażników jest wlepianie mandatów za parkowanie w niedozwolonych miejscach na Starym Rynku i wokół :) Każdego dnia na nowo się o tym przekonuję i każdego dnia wkurwiam się tak samo. Czy problem odpowiedzialności za psa (szczególnie bojowego) jest naprawdę nie do rozwiązania? Tym bardziej - z tego co widzę - im na większego debila wygląda właściciel, tym bardziej niebezpiecznjego psa sobie funduje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Precz.z.olga.55 Re: Precz z Psami IP: *.plocman.pl 30.04.04, 11:38 Może to był pies bezpański. Dużo się takich teraz widzi na ulicach. Był głodny, z jednej strony należy go rozumieć. Z drugiej możecie przecież zainterweniować dzwoniąc do schroniska. Ktoś się psiakiem zajmie. olga.55 napisała:> Kupiłem sobie Kebeba. Kazałem zapakować. Szedłem ulicą. W rece miałem > reklamówkę z jedzeniem. Na ulicy zaatakował mnie pies. Musiałem moddać, nie > miałem wyjścia. > To skandal. Czy ty kiedykolwiek zwróciłeś uwagę na bezpańskiego psa, dając mu coś do jedzenia lub chociażby dzwoniąc do schroniska? Jeśli nie to niech Cię nie dziwi, że pies domaga się poświęcenia mu uwagi, jak potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cypherius Re: Precz z Psami IP: *.class145.petrotel.pl 30.04.04, 14:18 ehh dziecko z Ciebie. zaje***c kundla bo bezbronny ? kopnij psa to jak Ci z tajlandii pociagne, ingorancie. sprobuj sie z rownymi sobie - kazdy odwazny psa kopnac. moego kopniesz ? wpierdzieli Ci noge do samej pachwiny. a nie jest z rasy groznych. odpowiednio szkolony tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: Precz z Psami 01.05.04, 00:34 bezbronny? czyli moze sie rzucac na ludzi? ignorantem jestes ale Ty zwierzeta lubie a twojego jesli by sie na mnie rzucil to bym kopnal tak zeby mu sie odechcialo gdyby mu sie nie odechcialo to bym go po prostu zabil a ciebie oskarzyl za nieupilnowanie psa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies Precz z idiotami, hau, hau, hauuu. IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 30.04.04, 14:54 Do schroniska! szczekasz, a prawidłowo do obozu koncentracyjnego. Mam nadzieję, że takich jak ty zamkną kiedyś w takich schroniskach, abyście przestali krzywdzić życie na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: Precz z idiotami, hau, hau, hauuu. 02.05.04, 09:49 a zycie z ziemi moze krzywdzic mnie? to sie nazywa hipokryzja - ile ty masz lat dziecko? skad wiesz czy ja jestem niedobry dla zwierzatek? podejrzewam ze samo bys chcialo miec w sobie tyle cierpliwosci do zwierzat co ja Odpowiedz Link Zgłoś
ciach_spaw_benz Re: Precz z Psami 30.04.04, 16:19 Bezpańskie psy powinny być wyłapane przez hycla. Panie Prezydent, pomyśl Pan nad tym. Właściciele psów chodzących bez smyczy i bez kagańca powinni być karani wysoką grzywną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: Precz z Psami IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.04, 18:20 Co zrobić jak ludzie nie potrafiż zrozumi8eć że bydlun do kawalerki się nie nadaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Precz z Psami IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 30.04.04, 22:44 W piątek szłam od Urzędu Miasta do ul. Królewieckiej na skróty. Po drodze szkoda, że nie miałam aparatu fotograficznego aby uwiecznić widoki i liczby - spotkałam tak: na ul. Bielskiej tuż przy Urzędzie 4 duże czarne psy leżące jak wielkie koty, a 3 obwąchywały przechodniów; na ul. Sienkiewicza przy przystanku KM kolejne 3 obwąchujące przechodniów, w przejściu - przechodniaku do Królewieckiej 3 leżące na słońcu, na placu po zajeździe taksówek bagażowych biegające kolejne 4 pieski. Jeszcze po drodze do ul. Jachowicza tu i ówdzie znów pieski bez właścicieli. Nie wspomnę nawet ile jest latających piesków koło cmentarza żydowskiego na placu - zatrzęsienie. Broń Boże, żeby się ktoś odważył iść na skróty przez park, natychmiast atakują - są bez kagańów i bez smyczy, za to właściciele spacerują dumnie i nie raagują na poczynania ich piesków. A może ktoś próbował kiedyś przejść ul. Gwardii Ludowej i Przemysłową koło hurtowi - tam jest istna wylęgarna piesków - leża na chodniku 5-6-7 w zależności od dnia i trudno przejść, żeby nie atakowały. Co na to panowie ze straży miejskiej, co na to urzędnicy z Wydziału Gospodarki Komunalnej odpowiedzialni na w/w sprawy? Może warto by było zająć sie tymi psami, za kilka tygodni zaczną do Płocka przyjeżdżać wycieczki na Stare Miasto i co - będą zwiedząć bezpańskie psy - tylko na tyle nas w Płocku stać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kufel i sex co z Psami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 23:28 za komuny istniała instytucja rakarza....a dziś nikt się tym nie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: co z Psami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 15:10 mieszkam na Zielonym jarze okolo 6 miesiecy temu przy moim domu pojawily sie 2 bezomne psy lezaly sobie na chodniku i szczekaly na kazdego kto przechodzil niestety mija sasiadka z naprzeciwka zaczela te psy karmic wielki problem byl z tymi psami zeby sie ich pozbyc niesety na moje prsoby nie reagowala straz miejscka mowiaca mi ze to jest sprawa schroniska w schronisku mowili ze to sprawa strazy miejsciej takze nikt nie chcial zareagoac ciekawe co by bylo jaknby te spy pogryzly male dziecko . wedlug mnie spy bezpanskie powinny byc wylapywan i dostarczane do schroniska niestey pies glodny to pies niebezpieczny takze dla nas i dla nich jest to najlepsze wyjscie a w kwestii niedopowiedzialnych wlasciecieli to juz hcyba nic nei da sie zrobic straz miejska nie reaguje ostatio bylam tego swiadkiem kady pies bezwzgledu na rase powinien byc na smyczy i w kagancu!! i juz przy sprawie psow jak jestesmy to te wstretne kupy na trawniku na chodniku tragedia jestem za wprowadzeniem obowizku sprzatania po pupilach ale raczje jet to nie realne ... Odpowiedz Link Zgłoś
w_starym_kinie Re: co z Psami 09.05.04, 19:20 Gość portalu: anka napisał(a): > i juz przy sprawie psow jak jestesmy to te wstretne kupy na trawniku na chodnik > u tragedia jestem za wprowadzeniem obowizku sprzatania po pupilach ale raczje j > et to nie realne ... niestety, lobby psiarzy-brudasow jest w naszym kraju nadzwyczaj silne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Precz z Psami IP: *.class144.petrotel.pl 09.05.04, 00:26 pierdu, pierdu, pierdu... Odpowiedz Link Zgłoś