Dodaj do ulubionych

NMF - Nocny Maraton Filmowy z Przedwiosniu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 15:01
Maraton taki odbyl sie w ostatnia sobote (tj. 01/05) w Przedwiosniu. Od 22.30 do 9.20 ogladalismy
trylogie Tolkiena (wersje directors cut). Pelne kino. Bilety po 27zl za calosc imprezy (w przerwie
kawa, herbata, paczki). Calkiem ciekawy alternatywny sposob spedzenia weekendu. Zastanawia mnie
to czy kino zauwazy, ze NMF'y (Nocne Maratony Filmowe) przyciagaja pelne sale, a filmy ktore sa
puszczane wcale nie musza byc nowosciami za grube pieniadze. Pewnie byl to pierwszy i ostatni NMF
na ktorym bylem a szkoda, bo sadze ze kazdy dalby powiedzmy te 27zl (moze jakas znizka -
powiedzmy 20zl dla studentow) za obejrzenie na duzym ekranie hitow sprzed lat. Kino mogloby
ustalac repertuar na dany miesiac, w kazda sobote lecialyby 3-4 filmy o podobnej tematyce, badz
tego samego znanego rezysera, lub z tym samym znanym aktorem, filmy ktore cos laczyloby ze
soba). 27zl za np seans skladajacy sie z takich filmow jak "Rejs", "Mis", "Rozmowy kontrolowane",
czuje ze sala bylaby pelna :), kolejna seria to np. "Human Traffic", "Trainspotting" i "Requiem for a
dream", albo "Pulp Fiction", "Natural Born Killers" i obie czesci Kill Billa.

A moze ktos z dyrekcji kina czyta forum i pomysli nad sensem organizowania NMF'ow.

Podajcie swoje propozycje, nawet jesli NMF'ow nie bedzie to przynajmniej mozemy powiedziec ze
'probowalismy' :)

pozdrawiam
frytol
Obserwuj wątek
    • Gość: MF Re: NMF - Nocny Maraton Filmowy z Przedwiosniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 15:11
      Moge sie tylko pod tym podpisac. Co prawda na NMF nie bylem bo Wladcow
      naogladalem sie juz do znudzenia :)) ale to prawda, ze to super inicjatywa.

A co do planow organizacji czegos takiego cykliczniej to mysle, ze moznaby
      sprobowac wziac sprawy w swoje rece i dlatego jeszcze raz powtarzam - poszukuje
      operatywnych osob chetnych do zalozenia w Plocku DKF-u.
      Kontakt
      mikifans@gazeta.pl
      only4anu2@gazeta.pl
      Pzdr
      • roman_j Re: NMF - Nocny Maraton Filmowy z Przedwiosniu 03.05.04, 23:34
        Gość portalu: MF napisał(a):

> A co do planow organizacji czegos takiego cykliczniej to mysle, ze moznaby
        > sprobowac wziac sprawy w swoje rece i dlatego jeszcze raz powtarzam -
        > poszukuje operatywnych osob chetnych do zalozenia w Plocku DKF-u.

Jak już założycie ten DKF, to pochwal się na forum.
        A jeśli szukasz osób o podobnych zainteresowaniach, to na Politechnice
        funkcjonuje koło osób interesujących się filmem i fotografią. Może z nimi warto
        nawiązać kontakt. Chyba, że tak się składa, że sam jesteś członkiem tego
        koła. :-))))
        • Gość: MF Re: NMF - Nocny Maraton Filmowy z Przedwiosniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 00:00
          Nie, nie jestem, ale... :)))
          Jak juz zalozycie DKF - ja jestem tylko biednym studentem z Torunia, ktory w
          Plocku bywa tylko na weekendy wiec poza inicjatywa ktora mam zamiar podjac,
          zeby wlac troszke wody na ta kulturalna pustynie, wypadaloby zeby ktos mnie
          wsparl w jakis sposob chocby swoja gotowoscia do dzialania (choc oczywiscie
          moze byc tez wsparcie moralne :PPP)
          Za tipa dziekuje, wkrotce skorzystam :)
    • Gość: cypherius Re: NMF - Nocny Maraton Filmowy z Przedwiosniu IP: *.class144.petrotel.pl 04.05.04, 00:12
      trzeba bylo na impreze z nami jechac a nie w kinie siedziec ;)
      tez fajne przezycia byly (dla niektorych za extremalne).
    • gibki Re: NMF - Nocny Maraton Filmowy z Przedwiosniu 04.05.04, 11:55
      enemefy sa organizowane juz od kilku lat w calej polsce
      srednio raz w miesiacu
      czy tak trudno przylaczyc sie do tej juz prawdzonej brygady?

enemef.pl/
      bo szkoda jezdzic do wawy czy lodzi gdy mozna to samow plocku zrobic
      a sale na tamtych imprezach sa w 80% zawsze pelne
      • Gość: JaQb Re: NMF - Nocny Maraton Filmowy z Przedwiosniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 12:30
        Następny maraton ma być podobno z trylogią STAR WARS i to już w maju...
    • Gość: Blady Re: NMF - Nocny Maraton Filmowy z Przedwiosniu IP: 80.55.39.* 14.05.04, 21:55
      A moze Obcy ... klasyka gatunku ..
    • Gość: Zdzisław_Dyrma Re: NMF - Nocny Maraton Filmowy z Przedwiosniu IP: *.class144.petrotel.pl 14.05.04, 22:20
      Jestem trochę rozczarowany tym maratonem bo trzecia część Władcy nie była
      wersją reżyserską. Przed kupieniem biletu pytałem w kasie czy Powrót Króla też
      bedzie w wersji reżyserskiej i dostałem odp. że tak. A tu niespodzianka na sam
      koniec. Szkoda. Ten maraton powinien się odbyć jak wejdzie do dystrybucji 3.
      część w wersji reżyserskiej to byłby wypas a tak jest pewien niesmak.
    • Gość: 1 Re: NMF - Nocny Maraton Filmowy z Przedwiosniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 00:21
      2
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka