Dodaj do ulubionych

Tworzenie zielonych ścieżek zdrowia

30.03.11, 13:30
Natchniony artykułem z konkurencyjnego portalu plocek.pl/pl,84,234,zrobmy-cos-fajnego-dla-ludzi-dla-siebie,,news,4726,,2,plock
zacząłem się zastanawiać czy takie coś jest możliwe w naszym mieście ?

Wykorzystanie np. parowy na Zielonym Jarze, Skarpie, sadu na Międzytorzu z pewnością pozwala małym nakładem finansowym zrobić ciekawe miejsca do biegania, spacerów itp.
Tylko czy zrobienie tam takiego minimum jak same wytyczenie i wyrównanie ścieżek jest w ogóle realnym pomysłem ?
Obserwuj wątek
    • 1regulator Szkoda słów! 30.03.11, 14:42
      Pomysły aby umożliwić mieszkańcom miejsce i sposób rekreacji lub dostęp do czynnej turystyki pojawiają się permanentnie od lat. Skutek tych pomysłów jest taki jaki jest czyli nijaki. Żadem z władyków ani grona radców nie był i nie jest za tym aby umożliwić ziomkom np. weekendowy czynny wypoczynek poprzez takie urządzenia jak ścieżki rowerowe wiodące wzdłuż rzeki np. do Wyszogrodu czy wiodące przez rzekę do jezior i lasów. Gmina Łąck ma takie sukcesy w tym zakresie, że Płock jest przy tym zeroznaczącą mieściną. Poziom kultury w tym zakresie jest w Płocku znikomy!
      Nasze miasto ze swoim regionem (powiat) jest na końcu krajowych atrakcji turystycznych, a w rzeczywistości jest niczym w tej dziedzinie. Proszę sprawdzić w stosownych wykazach.
      Wniosek jest następujący, a mianowicie, że przy znanych potrzebach, uznanych projektach i celnych wnioskach mieszkańców ratusz kładzie lachę i na te problemy i na swoich mieszkańców. Niech nadal w weekendy tkwią w swoich mieszkaniach tracąc tężyznę i zdrowie i niech nie ruszają się nigdzie bo i po co? Skoro nikt z radnych i prezydentów nie ma na to chęci.
    • 1regulator Re: Tworzenie zielonych ścieżek zdrowia 30.03.11, 14:48
      No proszę fifrak85 pokazał styl w jakim się podchodzi do tematu.
      A pewnie, że te ścieżki nie są realnym pomysłem bo co będzie jak na ścieżcie się fifrak potknie i przewróci? A jak wróci do domu? A tak po prawdzie to po jakiego walca te ścieżki i chodzenie po nich? Nie lepiej strzelić ze swoją starą piwko na tapczanie?
      Też dziwne pomysła mają te ludzie!
    • Gość: atom tęskni za sciezkami zdrowia, ZOMO zapewne gotowe IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.11, 16:44
      wielu by sie przydały
      • Gość: janek_kłos Re: tęskni za sciezkami zdrowia, ZOMO zapewne got IP: 91.212.223.* 31.03.11, 09:58
        ale trollujecie ... Jestem ciekaw czy tak chętnie ruszylibyście do pomocy gdyby ktoś powiedział, że w najbliższą sobotę bierzemy dostępne w domu narzędzia i idziemy robić ścieżki zdrowia
        • Gość: rts Re: tęskni za sciezkami zdrowia, ZOMO zapewne got IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 10:13
          komuna wrócila,czyny społeczne a pokrecone beda grabić kasę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka