Dodaj do ulubionych

Z Wołgogradu trafiły do Płońska pamiątki po Pol...

07.07.11, 07:19
Piękny gest ze strony Rosjan. Podziwiam cierpkie miny skrajnych prawicowców:))))
Obserwuj wątek
    • marianek51 Z Wołgogradu trafiły do Płońska pamiątki po Pol... 07.07.11, 09:22
      Ten Zawadzki jest bardzo podobny do byłego Przewodniczącego Rady Państwa PRL - Aleksandra Zawadzkiego (chyba miał stopień generała) zmarłego w sierpniu 1964 lub 1965 r. Rosjanom należą się słowa uznania za ten gest. Ciekawe co nasi z tym zrobią? Czy aby nie włożą do jakiejś piwnicy, którą zaleje powódź, o zgrozo !!
    • Gość: sybirak Re: Z Wołgogradu trafiły do Płońska pamiątki po P IP: 69.195.136.* 07.07.11, 10:18
      W sumie to kto ma być partnerem Płońska, gdzie burmistrzem jest stary ormowiec i współpracownik SB? Ruski jak zwykle rzucili nam gó..., a dawni towarzysze z PZPR i GW cieszą się i klaskają uszami. To byli żołnierze radzieccy, czuli się internacjonalistycznymi bolszewikami, ludźmi radzieckimi, a nie Polakami. Prawdziwi Polacy cierpieli w tym czasie w łagrach, w Kazachstanie, a potem wymaszerowali na Bliski Wschód w szeregach prawdziwie polskiej armii.
      • sq5lwv Re: Z Wołgogradu trafiły do Płońska pamiątki po P 07.07.11, 11:01
        Człowieku, ile w tobie jadu, nienawiści. Nawet nie wiesz komu odpowiadasz na forum. Zastanów się "sybiraku" nad tym co napisałeś. I to słowami wulgarnymi mimo wykropkowania. Wstyd i żenada, że mianujesz się SYBIRAKIEM. Kim jesteś, żyłeś tam? Byłeś zesłany? Czy też jesteś spod znaku odwróconego sld. Przewróć do góry to zobaczysz, co mam na myśli. Jad twojej wypowiedzi nie ustępuje jadowi płynącemu spod tego odwróconego do góry nogami znaku, za przyczyną jego lidera, zdecydowanego nacjonalisty i totalitarysty, który nawet w swoich dziecięcych latach wspierał krytykowany przez ciebie system. Wstyd mi za ciebie i za to, że ja też jestem człowiekiem z nad Wisły, jak ty.
        • Gość: sybirak Re: Z Wołgogradu trafiły do Płońska pamiątki po P IP: 69.195.136.* 07.07.11, 11:58
          Jadu? Nienawiści? Czy ten jad i nienawiść jest w stwierdzeniu, że burmistrz Płońska to stary ormowiec i TW? Przecież to prawda ogłoszona nawet publicznie przez IPN, więc od kiedy prawda to jad i nienawiść? A może jad i nienawiść to stwierdzenie o ludziach radzieckich i ich podejściu do kwestii tożsamości narodowej? To też nieprawda, a tylko jad i nienawiść? Ochłoń i nie próbuj tu nas zaszczekiwać swoją czerwoną poprawnościową propagandą. Żryj ruskie gó... i mów, że to najsłodsza czekolada. Z pewnością ruskie cię za to docenią.
          • sq5lwv Re: Z Wołgogradu trafiły do Płońska pamiątki po P 07.07.11, 12:11
            Nic dodać nic ująć, żenada. Wstyd używać brzydkich słów, czy nie tak? Kultura pilnie poszukiwana. Nie jest na tyle ważne, kto kim był, czy też ko jest kim, ale to kto i w jaki sposób reprezentuje swoje stanowisko w sprawie. A czy jestem, czy nie jestem "czerwony", to nie twoja sprawa. Nie nauczyli cię zachowania podstaw kultury w dyskusjach nawet z ludźmi nie podzielającymi twojego punktu widzenia. Więcej nie będę polemizował z tobą, bo jesteś nawet niegodny, by na ciebie splunąć. Używam teraz twojego tonu. Miło, prawda? Pozdrawiam:)))))
    • Gość: płocczanin 0 Re: Z Wołgogradu trafiły do Płońska pamiątki po P IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.11, 10:19
      niestety, RUSKIE MAJA WPRAWĘ W ZABIJANIU.

• Gość: Marcin Piękny gest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.11, 14:03
      Hmm... po tych rabunkach w 39-41 r. jak okupowali nasze panstwo na wschodzi i jak przechodzili w 44-45 r. to wielce mi piekny gest ze dadza pamiatki po slusznych dla nich zolnierzach polskich.
      • sq5lwv Re: Piękny gest? 07.07.11, 15:14
        Marcinku, dobre i to, że komuś tam drgnęło (może) serce po tamtej stronie. Niepotrzebne, moim zdaniem, było wieloletnie okupywanie polskiej, i nie tylko polskiej, ziemi. Dobrze, że chociaż tym gestem przyznali, że do czerwonej armii wcielano Polaków. Szkoda, że tak późno, ale lepiej chyba później niż wcale. Mam tylko nieodparte wrażenie, że ten gest jest przede wszystkim nieśmiałym ukłonem w stronę Zachodu.
        • Gość: płocczanin 0 Re: Piękny gest? IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.11, 16:36
          Tow.Andrzej przypomniał takie zdarzenie z kwietnia 1945r.
          Podaje cytat.........Re: Egzekucje żołnierzy niemieckich na tereniIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Gość: Andrzej 07.10.10, 23:35 zarchiwizowany
          Gość portalu: płocczanin napisał(a):

> Stało się jak pisałem. Już odezwał się swojak z ochronki Forum i zbier
          > a mi cześć.A ja ciągnę ten Temat 16 lat.
          Aby nie być gołosłownym i którą wersję potwierdzą badania, podam teraz kilka "faktów", które zapamiętałem z opowiadań. Zarówno babcia, jak i ciocia mówiły o 25-26 osobach, głównie o mężczyznach, były, być może 2-3 kobiety oraz chłopiec w wieku 14-16 lat. Egzekucja odbyła się pod koniec kwietnia, wieczorową porą (zaczęło się ściemniać). Dwie ciężarówki wjechały w dzisiejszą ulicę Norbertańską , zatrzymując się na wysokości początku dzisiejszej strzelnicy (patrząc od strony ZOO). Skazanych, w eskorcie "żołnierzy" przepędzono przez dzisiejsze torowisko (z tego co mówiły, szyny wtedy były częściowo uszkodzone, jeszcze nie jeździły pociągi - potwierdza się informacja z Gazety o zniszczeniu mostu, być może dalej tory też zniszczono). Skazańcy zostali przeprowadzeni na teren ogrodu i po kilku minutach usłyszały strzały. Tego już nie widziały. Zasłaniały drzewa i zielsko a poza tym obserwowały to "wydarzenie" z dalszej odległości.
          ...............................................................Re: Egzekucje żołnierzy niemieckich na tereniIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Gość: Andrzej 09.10.10, 08:48 zarchiwizowany
          cd.
          Po pewnym czasie zobaczyły wracających żołnierzy, którzy coś nieśli w rękach. Jak się później okazało była to prawdopodobnie odzież skazańców. Stojąc przy ciężarówkach i palącv papierosy, jeden z nich przymierzał buty.
          Dalszy opis wieczorem, ze względu na brak czasu.
          ............................................................................................ koniec cytatu tzw andrzeja.

A może ruskie oddadzą chociaż te buty z egzekucji? Przyznają się do zbrodni, burmistrzowi Mławy?
          • Gość: okopanowy Re: Piękny gest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 22:26
            Tak jak napisano w pierwszym poście.
            Szlag trafia prawicowców. I tyle.
            Ps. Zenek - tylko szpital cie ratuje.
          • Gość: Andrzej Re: Piękny gest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 23:20
            Zenuś, kogo jeszcze ze mnie zrobisz, już byłem według ciebie milicjantem, policjantem, synem szakala, synem fornala, itp., a teraz mianowałeś mnie towarzyszem. Czyżby odezwała się w tobie ta prawdziwa tęsknota za minionymi latami, kiedy jako wybitny działacz jedynie słusznej partii, zwracałeś się do swoich kolegów per towarzyszu? Czyżby przez przypadek powiedziałeś trochę prawdy o sobie?

> A może ruskie oddadzą chociaż te buty z egzekucji? Przyznają się do
            > zbrodni, burmistrzowi Mławy?
            A tu już ciekawostka, burmistrz z Mławy. Uwaga, powstaje nowa wersja wydarzenia wg. naszego znamienitego "historyka". Czyżby na terenie ZOO nie było już mogił niemieckich dezerterów?

Tzw. Zenku już ci się wszystko plącze, ale nie martw się zrozumiesz to za 309 lat, jeżeli to będzie dla ciebie za krótki czas to może za 618lat, być może nigdy, bo to jest za trudne dla ciebie jako potomka sredniowiecznych chłopów, całujących panów w rękę.

Jeżeli chodzi o główny wątek, gest według mnie jest dobry, zmierzający we właściwym kierunku, oby było ich więcej, oby zostały otwarte i udostępnione dla prawdziwych historyków archiwa rosyjskie, oby obydwie strony poznały prawdę o swoich wzajemnych stosunkach.

• Gość: zXzX Re: Piękny gest? IP: 80.48.4.* 07.07.11, 23:23
          powiem krótko, spier.... ruski agencie, sybirak cię odkrył
          • sq5lwv Re: Piękny gest? 08.07.11, 08:42
            Cham nieokrzesany. Sybirak urodzony w latach 70 ub. Taki z niego sybirak, jak ze mnie ksiądz mariawicki:))

w.
            • Gość: mariawita Re: Piękny gest? IP: *.c152.petrotel.pl 08.07.11, 09:17
              ludzie!!!, przecież te ruskie są dokładnie takie same jak my. Bywają wspaniali ale i łobuzy. Mam takie zboczenie,ze wolę mądrego ruska czy żyda od pijanego menela ale i POlaka Patrioty w jednym. No i na dzień dzisiejszy to nie Rosja i Białorus krzywdzi Polaków ale bardziej Litwa. Stalin zabił dużo więcej ruskich niż polaków. A z dzisiejszymi ruskimi nie ma się o co bić. No chyba o to ,żeby łobuzy nie sikały do ognisk, bo robi się mgła i i samoloty spadają.
              • Gość: płocczanin 0 Re: Piękny gest? IP: *.dynamic.mm.pl 08.07.11, 09:30
                Zapamiętajcie mariawitę.

Jest to obrzydliwe. Robi nam wodę z mózgu. Doskonale wiemy, co ruskie robiły przez 123 lata w czasie zaborów i później .
                Ruskie , to nie my. To inna świadomość z innego kręgu cywilizacji, bizantyjskiej.
                Oczywiście , jak każdy człowiek są dobrzy i źli. Ale tam zawsze chodzi o system w jakim żyli i co mają wpojone.
                • Gość: doplocczanina Re: Piękny gest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 10:22
                  a twój dziadek wialichowski dzielnie tym ruskim służył jako oberklawisz ancla. Geny OK?
              • Gość: Hej Sokoły Re: Piękny gest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 09:42
                Swoją drogą, gdy zamieszcza się zdjęcia w artykule to wypadało by choć trochę popatrzeć.
                Zdjęcie pułkownika Leszkiewicza (?) w współczesnym mundurze czy zdjęcie generała Zawadzkiego z okresu walki na terenie Polski ( przy czym wiadomo, że umarł w latach sześćdziesiątych i zdążył być Przewodniczacym Rady Panstwa), wskazują na wyjątkowe braki dziennikarskie. Co najmniej!
                Do "sybiraka" się nie odniosę. To menda jest.
                • Gość: 1234 Re: Piękny gest? IP: *.037.c94.petrotel.pl 08.07.11, 10:51
                  Znów się naszemu fenonowi cos pokiełbasiło.
                  Kosiciól bizantyjski czyli grekokatolicki to nie to samo co kościół prawosławny, który jest wiodącym kośiołem - wiarą w Rosjii.
                  Dla wyjasnienia dodam jeszcze , ze grekokatolicy, choc maja podobną
                  liturgię (przynajmniej z punktu widzenia katolika) do prawosławnych,
                  są zupełnie odrębnym od nich kościołem, podległym papieżowi.
                  Formalnie sa więc rzymskimi katolikami, tylko obrzadku wschodniego.

Ale nieodróżnianie jednych od drugich tylko pokazuje głębię
                  ignorancji religijnej w naszym homogenicznym religijnie kraju.

• Gość: yancia Re: Piękny gest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 10:56
                    > Ale nieodróżnianie jednych od drugich tylko pokazuje głębię
                    > ignorancji religijnej w naszym homogenicznym religijnie kraju.
                    >

Proszę nie uogólniać. Przykład jednego ignoranta nie daje do tego podstaw.
                  • Gość: płocczanin 0 Re: Piękny gest? IP: *.dynamic.mm.pl 08.07.11, 11:18
                    11.12. itd.

Pokazujesz swoja niemoc intelektualną . Ja wiem , co należy, poznawałem historię świata od 9 roku życia....

...... pisałem o Bizancjum i jego dziedzictwie a to nie to samo , co religia. Poza tym muszę zachować minimum poprawności , żeby nie być taki , czerwona kobieta z polskojęzycznej stacji Tv, która przed chwila w wywiadzie z prof. Michałem Kuleszą,
                    ....domagała się bycia chamką z prostego powodu..............ja , tak chcę , ponieważ Sąd Najwyższy jusa , zgodził się , żeby ludzi wyzywać........
                    jak wam , pomyliły się amatorce strefy Geograficzne...

Gentlemen Kulesza , wywijał się jak mógł , żeby zachować SPOKÓJ , wobec amatorki chamstwa...

Wy , jako nie chrześcijanie, zajmujecie się wyłącznie walka z nami . Stąd cokolwiek napiszę, będzie oplute.
                    Profesor Kulesza powiedział amatorce bycia chamka, takie zdanie. Mówię z pamięci.

Każdy człowiek idzie przez życie z kapitałem kultury jaką posiadł..........

Ruskie, nauczeni wschodniej satrapii, nie zmienią się przez najbliższe 309 lat.
                    • Gość: alcybiades z płońs Re: Piękny gest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 11:43
                      Sądząc po stylu, treści i poprawności leksykalnej twojej wypowiedzi to ty zbyt wielkiego kapitału nie masz, a ciagłe zwalanie twoich różnych wpadek a to na chochliki co ci fosad zaimplantował w kompie, a to na szwedzka klawiature, a to kosci rzucane szakalom czy wreszcie swiadome pomyłki dla podniesienia temperatury dyskusji nie sa juz nawet żałosne
                      Zwracam ci także uwagę, że o tych magicznych 309 latach w różnych kontekstach piszesz już co najmniej od 7 lat. czas ci zamiast kapucyna stanął...w miejscu?
                    • Gość: 1234 do geniusza IP: *.037.c94.petrotel.pl 08.07.11, 11:51
                      Szanowny aczkolwiek przemiły inaczej internauto co sie zowiesz płocczaniniem jestem , powiem szczerze pełen podziwu dla ciebie , ze ty jako mały 9-cio letni chłopczyk zamiast ganiac te kozy w parku Kunzmana zgłębiałes wiedzę historyczną , chyba że własnie wtedy jak je ganiałes to ja zgłebiałeś.
                      Zastanwaia mnie jedynie fakt skąd w tym wikeu i w tych latach miałes podręczniki do tej wiedzy , czemu nie "pociągnałeś" swojej pasjii dalej a edukacje skierowałeś i zakończyłeś na poziomie zasadnieczej zawodówki i to żeglugi śródladowej . Szkoda , naprawdę szkoda . Dzis taki np. Prof. Kulesza zamiast cytowac jakiś tam "podrzednych" historyków cytował by ciebie, a dzieci uczyły by sie na podręcznikach towjego autorstwa.
                      A na koniec , powiedz mi , któraż to stacja nie jest polską a polskojęzyczną, i czy nie uważasz że jest to forma obraźliwa ? I czy nie uważasz , że nazywanie tej pani chamką nie jest raczej przejawem kultury z twojej strony? ( zresztą czegóz to ja nie wymagam) .
                      I jeszcze jedno, jak uzywasz słów , które uważasz że znasz to sprawdź najpierw ich prawdziwe znaczenie w słowniku9 wpisuje się w wyszukiwarke WIKIPEDIA i już jest , póxniej tylko przeczytać ze zrozumieniem i gotowe).
                      • sq5lwv Re: do geniusza 08.07.11, 12:42
                        Przepraszam, ja tylko w kwestii formalnej.
                        Chodzi mi o to, żeby - zanim wyśle się swój post - sprawdzić go przynajmniej pod względem tzw. "palcówek", czyli błędów w pisaniu. I chyba tego też wymaga kultura, traktuj "bliźniego jak siebie samego". Tak więc kochany/a 1234 nie popisałeś/aś kulturą osobistą, a co najważniejsze tą perfekcją, jaką sobie przypisujesz. I znów przytoczę Twoją uwagę, jeśli nie jest się pewnym, czy nie robi się błędów w pisani, wystarczy włączyć sprawdzanie pisowni w edytorze tekstu. Błędy będą wtedy podkreślone a Ty szanowny internauto 1234 będziesz mógł je poprawić. Nie przeczę, że ja nie korzystam z opcji sprawdzania tekstu, chociaż błędów ortograficznych nie robię, czego mnie w szkole KOMUNISTYCZNEJ (podkreślam) nauczono.
                        A tak na marginesie, lubię "wsadzić kij w mrowisko", bo odezwą się "smrodki". Ponoć któryś z żyjących w XIX wieku poetów lubił smrodek gnijących jabłek i trzymał je w szufladzie biurka. Od nich czerpał poetycką wenę:))))
                        • Gość: 1234 do sq5lwv IP: *.037.c94.petrotel.pl 08.07.11, 13:22
                          Szanowny kolego, otóz pragnę cie poinformować i wyjaśnic że :
                          1. nigdy nie przypisywałem sobie perfekcji , co nie znaczy że taki byc chciałbym choc chyba miałbym przechlapane w tej naszej szarej rzeczywistości,
                          2. nigdy nie czepiałem sie tzw literówek , rozumiem że każdy może sie pomylić na- nawet Ty - nauczycielu mój drogi (cyt.) błędów w pisani
                          3. jako pobierający równiez nauki w Komunistycznej szkole ( też podkreślam:) ) potrafie odróznic co jest zwykłą literówką ( albo jak piszesz "palcówką" - choc znam inne znaczenie tego słowa :) ) od błedów wynikających z niewiedzy albo tez z chęci upiekszenia swojego słownictwa słowami "mądrymi" których znaczenia sie nie zna , np Gentelmen pisano niby po angielsku dla - nawet nie wiem czego .
                          4. przykro mi jest , że fakt iz nie sprawdziłem błędów przed wysłaniem postu utożsamiasz z brakiem kultury , ja tak nie osądzam ludzi , gdyz gdyby stosowac tą zasade wobec wszystkich internautów tu piszących to wychodzi na to że tu same "niekulturne ludzie som" :)
                          5. Jak mnie uczono w tej komunistycznej szkole zdanie wtrącone wydzielamy przecinkami z dwu stron, dopuszczalne jest tez użycie nawiasów ( zdanie nawiasowe) ale nie powinno sie stosowac myślników np. Chodzi mi o to, żeby - zanim wyśle się swój post - sprawdzić. To tak na koniec , w kwesti poprawności językowej ,na której tak jak widze ci zalezy.
                          A tak wogóle to pozdrawiam i życze mniej perfekcyjności :)
                          • sq5lwv Re: do sq5lwv 08.07.11, 14:10
                            Ano, dziękuję, bo dziękować trzeba. Z tymi "palcówkami" trafnie spostrzegłeś:)). Nie ustrzegłem się ich również:))Trafiłem, widzę, w dobry punkt. Żeby jeszcze więcej dbających o czystość języka ludzi było wśród internautów, nie było by żenujących wpadek naszych dziennikarzy, chyba dostrzegłeś problem. Nie jestem nauczycielem, ale na czystość języka jestem uczulony. Trzymaj ze mną, przyjacielu. Miłego weekendu (znowu angielszczyzna).
                      • Gość: anna p. Re: czy to mozliwe że plocczanin0 ma 39 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 12:52
                        Gość portalu: 1234 napisał(a):

> Szanowny aczkolwiek przemiły inaczej internauto co sie zowiesz płocczaniniem je
                        > stem , powiem szczerze pełen podziwu dla ciebie , ze ty jako mały 9-cio letni c
                        > hłopczyk zamiast ganiac te kozy w parku Kunzmana zgłębiałes wiedzę historyczną
                        > , chyba że własnie wtedy jak je ganiałes to ja zgłebiałeś

Dziwna zmiana zeznań. Dotychczas plocczanin wywodził, że zaczął zgłębiać historię 30 lat temu nazad. Teraz pisze, że jako 9 letnie pacholę. Cos mi sie nie zgadza. Musiałby mieć zatem dzisiaj 39 lat. To niemozliwe sadząc po jego wyglądzie. Widziałem go onegdaj na płockim cmentarzu. To raczej nawet nie rześki już staruszek. Chyba, że złe prowadzenie z nadużywaniem alkoholu niskiej jakości tak go zrujnowało
                      • Gość: płocczanin 0 Re: do geniusza IP: *.dynamic.mm.pl 08.07.11, 12:59
                        Dobry saperze. Kłamiesz niestety.

Dzieci już się uczą z moich książek.

Patrz ostanie wydanie Dziejów Plocka - TNP. Tam powołują się na mnie .
                        Profesor M. Kulesza na Sesji RM Płocka , otrzymał ode mnie, jedno z moich opracowań o Płocku.
                        Kozy były w wojnę ale jedną ukradł gestapowiec.. ja urodziłem się po wojnie.
                        Na Padlewskiego 17, nie 19......... a książki były z domu, przedwojenne.
                        • Gość: 1234 Re: do geniusza IP: *.037.c94.petrotel.pl 08.07.11, 13:46
                          Alez gdzie ja kłamnę :) ?
                          Ja przecież sie pytałem i dziekuję za odpowiedź.
                          Aha jak prof. Kulesza bedzie w Płocku to sie go zapytam jak mu sie podobała twoja "książka".
                          I jeszcze jedno, mnie uczyli w czasach komunistycznych z róznych podręczników historii , której jak sie okazało były "fe" , ale jeżeli jest prawdą to co piszesz to powiem szczerze że bardziej współczuję dzisiejszym dzieciom.
                          I na koniec , aby uniknąc niejasności podaje za Wikipedia :
                          Książka – dokument piśmienniczy, zapis myśli ludzkiej, raczej obszerny, w postaci publikacji wielostronicowej o określonej liczbie stron, o charakterze trwałym.
                          • Gość: płocczanin 0 Re: forumowiczów IP: *.dynamic.mm.pl 08.07.11, 15:19
                            Napisałeś za mądrze. Nie rozumiem.

Ja napisałem , że dałem profesorowi opracowanie o płocku i Samorządzie płockim. Ty wiesz lepiej.

Poza tym istnieją książki e - booki. Jeżeli moje są napisane niezdarnie, Zawsze można je przetłumaczyć.

Ale jeżeli ty sam nie napisałeś NIC, to i ni NIC nie ma do tłumaczenia.

Moje książki , opracowania, znajdują się w BN, Prezydenckiej, Książnicy, TNP, Muzeum Mazowieckim, Muzeum Diecezjalnym, Archiwum Państwowym, na zasadzie maszynopisu...

Wszystkie przetłumaczą , jak będzie potrzeba.

Ale pisałem nie o tym, lecz o powołaniu się na moje książki np w Dziejach Płocka - TNP.
                            Notatkach Płockich. W innych publikacjach już wydanych.

• Gość: orto Re: forumowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 15:33
                              > Ja napisałem , że dałem profesorowi opracowanie o płocku i Samorządzie
                              > płockim. Ty wiesz lepiej.

Panie Pisarzu i Autorze nieśmiało zwracam uwagę, że w/g obowiązujacych u nas w Polsce zasad pisowni nazwy własne, w tym wypadku nazwa miasta -Płock powinna być pisana jednak z dużej litery chyba, że chce pan użyć litery małej w celu podkreslenia swojej niecheci do naszego grodu. Ponadto nie ma zadnego uzasadnienia do pisania w tym kontekście >samorząd< z litery z kolei dużej.
                              Byc może, że obalajac wiele wyników badań najwybitniejszych polskich historyków czuje się pan także kompetentny do weryfikacji zasad pisowni i jest pan na ukończeniu książki o roboczym tytule : Nowe zasady pisowni w swietle badań własnych i wspomień xxpani i xxpana.
                              • Gość: płocczanin 0 Re: do forumowicza IP: *.dynamic.mm.pl 08.07.11, 16:09
                                Macieju , zapędzasz się . niedowidzę. Mam źle ustawioną funkcję poprawy w czasie pisania i samo zmienia dobry zapis na zły. Potem nie chce mi się tego poprawiać a ty piszesz elaboraty, niedługo proch wymyślisz.

Ja ciebie nawet rozumiem , dlaczego tak pilnie uczyłeś się pisać po polsku.To kiedyś tam ..ratowało życie. Ale czasy minęły a fobia pozostała.
                                To co u was charakterystyczne to pisanie do płocczanina, ze jest przeciw swojemu Miastu.

To nie jest nieprzyjemne, lecz głupie.

Wiersze o Płocku, nawet piosenki o Płocku, fotografie o Płocku . Filmy o Płocku, Książki o Płocku. Referaty o Płocku. Bohaterowie płoccy a ty, jak odpad jaki, jakie piszesz ...... niechęć do naszego grodu.

W kilku tematach nie piszecie co zrobić dobrego w Płocku, lecz piszecie o mnie.

Co to daje? Jesteś nie nasz. Jesteś wrogiem, czemu dałeś dowód przez wiele lat i dalsze takie pisanie NIC NIE DAJE.

I tak pisząc wychodzisz na głupka.
                                • Gość: Marek Re: do forumowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 16:49
                                  > I tak pisząc wychodzisz na głupka.
                                  Większego głupka jak ty, to nawet szukając ze świecą się nie znajdzie.
                                • Gość: maciej Re: do forumowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 17:24
                                  Gość portalu: płocczanin 0 napisał(a):

> Macieju , zapędzasz się . niedowidzę. Mam źle ustawioną funkcję popraw
                                  > y w czasie pisania i samo zmienia dobry zapis na zły. Potem nie
                                  > chce mi się tego poprawiać a ty piszesz elaboraty, niedługo proch w
                                  > ymyślisz.

Musisz miec zajebisty komputer. Nie słyszałem jeszcze nigdy zeby sam komputer poprawiał coś z dobrego na złe. Głupio się tłumaczysz a wystarczyło zamiast kozy pasać chodzic chociaż pilnie do podstawówki
                        • Gość: belfer Re: do geniusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 14:27
                          Ty naprawdę masz mocno niedobrze w głowie. Naprawde wierzysz w to co piszesz czy tylko dworujesz sam z siebie ku uciesze forumowej publiki?
                          Najpierw naucz się pisać po polsku. Nie wiem jaki nauczyciel pozwoliłby dzieciom na czytanie tekstów z błedami ortograficznymi, interpunkcyjnymi i stylistycznymi, chyba żeby parafrazując piosenkę Jerzego Stuhra pisać każdy dziś może, jeden lepiej a drugi trochę gorzej... i kto z rodziców zgodziłby się żeby jego dzieci czytały konfabulacje i śmieszne póki na własny użytek wynurzenia niezbyt ...he,he renomowanego skryby.
                          Cierpisz na mania grandiosa ?
                          • Gość: kaziulek Re: do geniusza IP: *.class100.petrotel.pl 08.07.11, 17:02
                            Leonardo da Vinci to pikus przy naszym człowieku renesansu.
                            -Wiersze o Płocku,
                            - nawet piosenki o Płocku,
                            - fotografie o Płocku .
                            -Filmy o Płocku,
                            -Książki o Płocku.
                            - Referaty o Płocku.
                            - Bohaterowie płoccy
                            • Gość: bizantyjczyk Re: do geniusza IP: *.play-internet.pl 08.07.11, 22:30
                              1.Czy mówicie o tym samym Kuleszy - genialnym administratorze, po którego reformach mieliśmy najszybsze na świecie tempo wzrostu liczby urzędników / W TYM MIEJSCU JEST-DLA PURYSTOW- ZNAK ZAPYTANIA/
                              2.Palcówek to niech się wstydzi edytor tekstu.
                              3.U niektórych dyskutantów pobrzmiewa argumentacja słynnego Adolfa H. na nasz temat. On też uważał ,że niektórzy nasi rodacy to porządni ludzie i nie wszystkich trzeba od razu zabijać. Ale pisać nie muszą się uczyć bo to inna kultura. Jakich mamy mądrych Patriotów. Potrafią przejąć tak wysublimowaną myśl i zastosować ją do ruskich. Brawo
    • jasio545 Z Wołgogradu trafiły do Płońska pamiątki po Pol... 10.07.11, 12:55
      Głupi byli, powinni strzelać kacapom w plecy albo najlepiej w tył głowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka