Dodaj do ulubionych

Zgoda na murale, ale bez ingerencji

27.07.11, 22:09
czekam na interpelację i interwencję naszego wybtinego gamonia MM

brawo Andrzej!
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotrek Jeśli mają już być te muarle to IP: *.play-internet.pl 28.07.11, 08:58
      niech to naprawdę będzie sztuka, jak choćby coś na miarę Banksy'ego -> www.google.pl/search?q=BANKSY&hl=pl&client=firefox-a&hs=qRL&rls=org.mozilla:pl:official&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=wwcxTvmXHs2aOsmU2eoL&ved=0CD4QsAQ&biw=1173&bih=589 a nie jakieś brednie, że nikt nie wie co autor miał na myśli...
      • Gość: płocczanin 0 Re: Murale na Mury. IP: *.dynamic.mm.pl 28.07.11, 09:08
        Zgoda ale bez ingerencji? To pacykarze złożyli wymóg? BEZ INGERENCJI?
        a UM ze strachu wydał zgodę? Na co?

Jeszcze w ekstazie krzyczą twój mural pod psem..........ewreka. Mój?

• Gość: jancia Re: Murale na Mury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 09:20
          Zobaczyta ludziska jak bedzie już Wolna Polska i będzie nasze ABW i Prokuratura oraz KG Policji i KMP to Zenek wasz w kazamatach będzie trzymał za te murale.
          Narazie jest zajety biaaaaałymi myszkami, ktore pedzą jemu po kołdrze w te i nazad strasznie tupiąc i chałasując.
          • Gość: malarz Re: Murale na Mury. IP: *.119.c86.petrotel.pl 28.07.11, 09:38
            ja tez pierdykne jakiegos murala , mam troche starej farby i drabine , bedzie tajemniczy i intrygujący , mozna zrozumiec ze pani jaszczak powinna miec prace ale dlaczego zaraz gazeta musi to zalatwiac ?
            domyslam sie ze poziom estetyki pisarczykow z gwnm dorownuje ich znajomosci gramatyki i warsztatu dziennikarskiego
            autorka pisze ze murale byly "tajemnicze" - generalnie dla kogos kto czegos nie rozumie musi sie to wydawac tajemnicze .
            efekt bedzie taki ze bedziemy mieli street art wykastrowany , zarejstrowany urzedowo , full legal czyli zaprzeczenie tego czym ta sztuka w istocie jest . amputujemy jej wszelki element buntu i kontestacji i bedziemy mieli różowe majtki albo jak mawiał czesław "du.. w kwiatach "

takie podejscie wyeliminuje prawdziwych tworcow ktorzy sie na taki legalizm nie zgodza bo musieliby stac sie malarzami sciennymi na zamowienie samorzadu .

oficjalna zgoda na murale wylewa zatem dziecko z kapiela oczywiscie od naszych pisarczykow trudno wymagac aby to zrozumieli .polecam zatem studia nad inna "tajemnicza " dla nich dziedzina czyli gramatyką jezyka polskiego .
            po ukonczeniu z sukcesem podstawowki przejdziemy do szkoly sredniej a ustalaniem trendow w sztuce zajmiemy sie dopiero po studiach . przyjdzie zatem poczekac .
            • Gość: achtung Re: Murale na Mury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 10:53
              malarzyna bedziesz głównym oskarżonym przed trybunałem w naszej Wolnej Polsce jak odejdzie. W roli prokuratora pewien znany patriota u ktorego w mieszkaniu ma powstac muzeum patronatu zetemes
              • Gość: płocczanin 0 Re: Murale na Mury. IP: *.dynamic.mm.pl 28.07.11, 10:59
                Moderacja biorąca udział w produkcji antysemitów , nie kasuje spamów swego szefa kelnera , zgodnie z zasadami pokazanymi na filmie izraelskim ZNIESŁAWIENIE.
                • Gość: achtung Re: Murale na Mury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 11:24
                  Nie wierzę, żebys jako znany historyk nie chciał udokumentowąc komunistycznych zbrodni. Przedcież do tego patronatu zetemesu wcielali na siłe prawdziwych polskich patriotów żeby ich wynarodowic i przekabacic na stronę komuny. Było to nieludzkie. W kolejce po mieszkanie stały normalne komuchy a polskich patriotów na siłę zmuszano do patronatu. Niech takie muzeum w miejscu zdarzenia bedzie świadectwem patologii tamtego ustroju i męczeństwa jakim poddawali swoje ofiary na siłe pod osłona nocy wywlekajac ich z kolejki w spółdzielni i wtłaczając do nowych mieszkań.
                  • Gość: achtung Re: Murale na Mury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 11:26
                    Aha i jeszcze jedno oczywiście...
                    PAMIETAJ ABY ŻYĆ!
            • Gość: aZORRO Re: Murale na Mury.Do Malarza IP: *.centertel.pl 31.07.11, 11:43
              podążając za twoim tokiem myślenia rozumiem, że na Zaspie w Gdańsku, we Wrocawiu i Warszawie (tam, gdzie są obecnie najwieksze galerie miejskich murali) nie malowali "prawdziwi artyści", bo tam też tworzyli za zgodą i wiedzą władz miejskich. Tamtejsze festiwale odbywały się pod auspicjami a to galerii Zachęta ( Sztuk Pięknych ) w Warszawie, a to w ramach ESKK w Gdańsku. Poza tym płocki festiwal też odbywał się przez 6 lat na legalu. Co nie umniejszało jego żywotności i świeżości. Za podjęte na murach "trudne tematy " i za ich obronę beknęła kuratorka. Pokazała jaki ma stosunek do sztuki i że umie tej wolności dla sztuki bronić, nawet kosztem swojego "etatu". Nie sądzę by jej stosunek przez 3 lata się zmienił.
    • amrof Zgoda na murale, ale bez ingerencji 28.07.11, 11:17
      Bardzo dobra inicjatywa. Szczególnie podoba mi się pomysł umieszczania murali na podwórkach, gdyż powstaje kontrast pomiędzy szarą rzeczywistością, a fantazją twórców. Dla mieszkańców kamienic, to jakby spojrzenie na to samo innymi oczami - vide Poduszkowce. Dzięki artykułom GW można bardziej docenić działania takich prekursorów sztuki "publicznej" jak p. Beata Jaszczak.
      • Gość: płocczanin 0 Re: Zgoda na murale, na murze IP: *.dynamic.mm.pl 28.07.11, 11:23
        Zwłaszcza ja WOLNI pacykarze znowu namalują fallusa, żeby pokazać mieszkańcom , co o nich myślą . oczywiście artystycznie.
        • Gość: murator Re: w sprawie fallusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 12:17
          Sam go namalowałem i nawet tobie wyjasniłem już, że to dedykacja nie dla wszystkich mieszkanców tylko wyłącznie dla ciebie. Jak patrzę na ciebie to mam takie twórcze inspiracje i asocjacje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka