Dodaj do ulubionych

Nagrodzony Płock

26.08.11, 15:55
Płock otrzymał nagrodę za rewitalizację parku na Wzgórzu Tumskim od Katedry do Hotelu Starzyński. Generalnym wykonawcą remontu był Zakład Usług Miejskich Muniserwis. Prace zakończyły się w 2010 roku.

Nie powinno być na tym forum dyskusji za czyjej opcji ten park powstał. Ważne że Płock jest widoczny w kraju i nagradzany.
Jeszcze żeby rozwijał się poprzez tworzenie nowych miejsc pracy toby było naprawdę super.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Nagrodzony Płock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 16:28
      Wygląda dobrze, ale zapomniano pocynkować konstrukcje. Korozja już wychodzi przez partackie pomalowanie. Cynkowanie 1,50 zł/kg. Było warto.
    • Gość: plockowiec Re: Nagrodzony Płock IP: *.dynamic.mm.pl 26.08.11, 16:44
      co tam nagroda... kto ma z niej pożytek???? ty??ludzie??
      ważne, że o Płocka ściągają tacy ludzie jak citymen!!!
      • Gość: płocczanin 0 Re: Nagrodzony Płock IP: *.dynamic.mm.pl 26.08.11, 16:59
        Neomowa chamstwo "plockowiec" . Tacy ludzie w Płocku.. zgroza.
        Wiwat MM.
        • Gość: plocczak Re: Nagrodzony Płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 17:34
          Wole takich niz nie zrównoważonych lujów co nigdzie własnego kąta nie mieli pomieszkując a to z łaski wojska polskiego w jakichs dziwnych miejscach, a to z łaski okupanta w mieszkaniach po wydanych w łapy gestapo i zamordowanych zydach a to jako beneficjentów aktywnosci dla komuny wyrzucajacy z kolejki oczekujacych kolegę bedacego w potrzebie. Plockowiec chociaz samodzielnie mysli. W dodatku n ie głupio
          • Gość: plocczak cd Re: Nagrodzony Płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 17:39
            Pisząc to co powyżej dla mniej kumatych wyjasniam, że nie może sie w sprawach Płocka pokazywać jako rodowity mieszkaniec Grodu pod wezwaniem Św. Zygmunta ktoś kto ma watpliwe połckie korzenie ze wzgledu na brak stałego i wypracowanego pracą mieszkania.
      • citymen Re: Do plockowca 26.08.11, 17:53
        Znikąd do Płocka nie ściągnąłem bo się w nim URODZIŁEM!!!! Proszę to sobie zapisać i powiesić nad łóżkiem!!!!
        • citymen Re: Do plockowca 26.08.11, 17:59
          Ponadto zawsze tylko w Płocku mieszkałem i nim byłem zameldowany. To tak kwoli ścisłość, choć miarą człowieka nie jest to gdzie się urodził tylko jakim jest człowiekiem.
          • Gość: plocczak Re: Do plockowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 18:06
            Czytaj ze zrozumieniem. Nie ciebie miałem na myśli. Za 309 lat to sie wyjaśni.
        • Gość: plockowiec Re: Do plockowca IP: *.dynamic.mm.pl 26.08.11, 19:25
          to już łaskawie pozwolisz pisać po polsku, nowy stary-abszty? z szeolu do płocka? nowomowa i rozkazy co wieszać nad łóżkiem?
          potomek szeli?
          • citymen Re: Do plockowca 26.08.11, 20:10
            Ja w prostej linii od Piastów Mazowieckich jestem i od wcześniejszych plemion ze Wzgórza Tumskiego tych co osiedlili się na skarpie zaraz po tym jak lodowiec ustąpił.
    • Gość: thrhrh Re: Nagrodzony Płock IP: 80.48.4.* 26.08.11, 18:56
      de facto to nagroda dla Prezydenta Milewskiego za jego wieloletni i największy w historii miasta wkład w rewitalizację szeroko pojętej starówki
    • Gość: lilka Re: Nagrodzony Płock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.11, 19:04
      Byłam tam niedawno ze znajomymi z Francji.B.im się ta rewilitalizacja podobała.Warto wiedzieć kto był projektantem całości.Gratulacje.
      • Gość: arch. krajobrazu Re: Nagrodzony Płock IP: *.204.1.1.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.08.11, 22:29
        Realizacja mogłaby się nawet podobać, gdyby nie paskudny kawal parkanu ze starej blachy falistej - ten parkan balaszany pasuje tam tak samo, jak gumofilce do fraka.
        Razi to i budzi zdziwienie oraz niesmak tym bardziej, że właściciel terenu dosatł za darmo pięknie urządzony park a on sam - wcale nie biedak - nawet nie pofatygował się nawet zapłacić za estetyczny kawałek płotu otaczjący spłachetek gruntu, który nagle stał się mu niezbędny do szczęścia.
        • Gość: info Re: Nagrodzony Płock IP: *.223.c81.petrotel.pl 27.08.11, 05:35
          To wina nie właściciela, ale jego nadzorcy. Własciciel dostał wytyczne "z góry", że ma dla szczęścia wybieg sobie powiekszyć no i jest zagrodzony.
          Poczekaj jeszcze trochę a blacha zniknie i będziesz patrzył na mur którego wzrokiem nie przebijesz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka