kazio13-net
15.03.12, 18:23
Zaintrygowany faktem braku pieniędzy na Bibliotekę Zielińskich oraz informacją, że :
"TNP zwróciło się także o pomoc do władz miasta Płocka. Władze odpisały, że nas popierają, ale pieniędzy na Bibliotekę miasto nie da"
Postanowiłem poszukać w budżecie miasta oszczędności , które zamiast na bzdury można było przeznaczyć na tą właśnie pomoc.
I tak w skrócie , niżej zamieszczam wykazik na co poszło kupe naszej kasy :
( za BiP UMPłock – wyniki o przetargach)
1. Dwudniowa impreza targowo – wystawiennicza ( ?)
462 250 zł
2. Szkolenie z cateringiem „Własna firma pomysłem na życie w Płocku” ( hi hi)
38 530 zł
3. ( tu UWAGA) doradztwo prawne w zakresie związanym z działalnością Pełnomocnika ds. Inwestycji Strategicznych Urzędu Miasta Płocka MIESIĘCZNIE 4 920 złotych dla Kancelarii Radcy Prawnego Mariusz Grzechowiak , czyli
59 040 zł w ciągu roku
4.Działania informatyczne i ( sic) promocyjne przy rozbudowie ul. Otolińskiej itd.
38 027 zł
Czyli razem : 597 847 PRAWIE SZEŚĆSET TYSIĘCY
I teraz pytania :
1. Cóż to za super impreza targowa za prawie Pół miliona, czy ona jest niezbędna w dobie kryzysu i szukania oszczędności ?
2. jakie efekty i ilu było uczestników tej kolejnej impry Pt. :własna firma …”
3. Czy te strategiczne działania z tą Graniczną wymuszają zatrudnianie za prawie 5 tysięcy miesięcznie biura prawnego z Wawy. A jeżeli są tam portzrebni prawnicy to po co w UM całe Biuro Prawne gdzie pracuje kilkunastu urzędnikóa. , podobno tez prawników ? . Przecież to fucha jak 150 , 5 tys. Nie wiadomo za co . Życ nie umierać.
4. Jakie to działania promocyjne są niezbędne przy budowie – remoncie ulicy Otolińskiej za prawie 40 000
Czy ktoś znajduje odpowiedź ma to pytanie?
Przecież na usta aż się ciśnie powiedzieć coś dosadnie ale tu na forum nie wypada.
Czy tym nie powinien się wreszcie ktoś zainteresować. Od czego mamy tzw radę Miasta , a co robia ci radni co to określają się jako opozycja?
Szlag człowieka trafia.
Na Koniec zapytam tylko retorycznie tego faceta co to go niektórzy prezydentem nazywają , czy to jest dobre gospodarowanie publiczną kasą ? czy to jest to tanie państwo itd.
Wstyd i jeszcze raz wstyd , powiem tylko tyle.
Aha , wybrałem przykłady tylko z kilku miesięcy