Dodaj do ulubionych

Wielki podatek od Orlenu. Na co miasto go przez...

22.04.12, 20:11
"Orlen zapłacił kilkanaście milionów złotych podatku więcej,"
"Tymczasem z Orlenu wpłynęły 42 mln zł - 7 mln zł więcej,"

Czy siedem to już się liczy jako kilkanaście? Jeśli tak, to od kiedy?
Jako przedstawiciel inteligencji technicznej proponuję, żeby niektórzy przedstawiciele inteligencji bezprzymiotnikowej podszkolili się w matematyce i polszczyźnie. ;-))
Obserwuj wątek
    • Gość: do romanaj Re: Wielki podatek od Orlenu. Na co miasto go prz IP: 91.212.223.* 22.04.12, 20:20
      Panie romanie jeśli dziennikarz tak pisze to widocznie wie co pisze.Może to nowa teoria matematyczna tylko my niedouki o tym nie wiemy.To oczywiście żart.Tylko to niestety pokazuje jakich mamy dziennikarzy.Pan Hubert chyba jednak się pomylił.Nie jest to możliwe by tak zasłużony i doświadczony dziennikarz popełnił taki uczniowski błąd na poziomie szkoły podstawowej.
      • Gość: ag64 Re: Wielki podatek od Orlenu. Na co miasto go prz IP: *.023.c71.petrotel.pl 22.04.12, 20:37
        Ja proponuję przeznaczyć te pieniądze na przyspieszenie połączenia ronda dzwon z rondem im. Osieckiego przy Budmacie. To odkorkuje część miasta.
      • Gość: fuckthesystem Największy obciach Orlenu-Łukasiewicza, Zglenickie IP: *.plock.mm.pl 22.04.12, 20:41
        go....tyle lat jezdzic po takch dziurach w drogach, gdzie w zakładzie obok asfalt to produkt uboczny. Złodziejski system! liczy sie tylko zysk yuppie w kit specjalistów zasilających partyjne konta
        • Gość: maka Czytaj romaniej ze zrozumieniem IP: *.117.c75.petrotel.pl 22.04.12, 21:23
          Jak wyżej, skup się i przeczytaj artykuł!
          • Gość: WP Re: Czytaj romaniej ze zrozumieniem IP: *.037.c95.petrotel.pl 22.04.12, 21:26
            Niech ufunduje wszystkim pracownikom UM darmowe abonamenty na legię
            • Gość: po TO LIPA IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.12, 21:35
              jak zwykle
    • jw.jw Wielki podatek od Orlenu. Na co miasto go przez... 22.04.12, 21:41
      Naprawa molo:

Jest: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3064068,2,4,Molo-07032012r.html

Propozcja naprawy:

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3088454,2,2,PLOCK--Koncepcja-zbudowania-obwodnicy-Starego-Miasta-i.html

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3006304,2,8,Koncepcja-rozwiazania-problemow-plockiego-molo.html
    • citymen Re: Niech rząd nie urządza sobie kpin (!) 22.04.12, 21:52
      Płock nie będzie wiecznie bawił się w janosika kosztem bezpieczeństwa ludzi i energetycznego kraju. Potrzebne są nie miliony, a miliardy na niezbędną infrastrukturę (!)
      • jw.jw Re: Niech rząd nie urządza sobie kpin (!) 22.04.12, 22:01
        Nie można zapomnieć:

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2711489,2,18,Mazowsze--Mapa-lokalizacji-ZDRow-i-ZZRow.html
    • xsl Do Panow piszacych nieustannie to samo 22.04.12, 22:38
      do jw.jw i citymena
      Panowie, jak wy chcecie zmieniac miasto, kraj a moze i caly swiat, jezeli nie rozumiecie, ze na forum wystepuje cos takiego jak podzial na tematy?
      Czy wam, podobnie jak Jasiowi z dowcipu, wszystko z dupa sie kojarzy? Wiem, ze wam ze strategiami, planami, koncepcjami ale model myslenia i dzialania widze podobny.

Jest dziennikarz Hubert, ktory widzi dzwony i sa tacy, ktorzy widza wszedzie czytelnikow swych analiz. Czyli chyba rownowaga jest w gazecie. Szkoda, ze na tak niskim poziomie.

I jeszcze slowo do jromana. To, ze ktos mieni sie inteligentem, w dodatku technicznym, cokolwiek to ma znaczyc, nie oznacza jednak, ze zna sie na podatkach, ich liczeniu i dzieleniu na "beneficjentow". Co sam inteligent zechcial nam tu udowodnic.
      • Gość: ania złotówki Re: Do Panow piszacych nieustannie to samo IP: *.044.c64.petrotel.pl 22.04.12, 23:09
        na molo.Molo niech naprawia pomysłodawca czyli poprzedni gospodarz i jego drużyna co to głosowała za tą fanaberią.A tak na marginesie co tam z fanaberią zwaną molo.Cz już wiadomo kto zwinił.Kto ponosi odpowiedzialność za to cudo wyborcze?.
      • Gość: radziecki uczony Re: do prawie inteligenta IP: *.opera-mini.net 23.04.12, 14:02
        ty naprawdę myślisz "inteligencie" że takie wypierdy broniące rudego ktokolwiek łyknie? jeszcze poglęć pierdoły jak to ryży "musiał" grekom działkę odpalić, tylko w ramach jakiego to podatku? ryżawego debila?
    • Gość: ubawiony Re: Wielki podatek od Orlenu. Na co miasto go prz IP: *.080.c76.petrotel.pl 22.04.12, 23:12
      "Inteligencja techniczna" była już znana za czasów prezydenta Bieruta:

www.youtube.com/watch?v=MphfRc3sgsg
      Mam wrażenie czasami, że poglądy romana_j są bliskie panującemu w tamtej epoce przywódcy Związku R. :)
      • Gość: poeta Re: Wielki podatek od Orlenu. Na co miasto go prz IP: *.146.176.254.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.04.12, 05:52
        Znając płocką rzeczywistość, pieniądze rozejdą się na głupoty! A podobno priorytetem była jeszcze niedawno przyszłość biblioteki Zielińskich... Swoją drogą ciekawe czy prezydent korzystał z tej skarbnicy wiedzy, bo czasami sprawia wrażenie osoby mało oczytanej
    • samawmiescie56 Wielki podatek od Orlenu. Na co miasto go przez... 23.04.12, 08:11
      1 milion obowiązkowo dla Biblioteki im, Zielińskich TNP!!!!!!!!!!!!!!to bardzo dobre i celowe rozwiązanie
      • Gość: budżetówka Re: gazetka znow daje ciała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.12, 08:25
        podatki od orlenu są składnikiem budżetu miasta , bardzo poważnym składnikiem.

dywagowanie na temat na co zostanie przeznaczona część budzetu która akurat z tego tytułu wpływa jest kompletnie bez sensu bo zostanie ona przeznaczona na to na co jest przeznaczany budzet a to zdaje sie jest ustalone i powszechnie dostepne.

to natomiast ze wplynelo wiecej niz zakladano to pozwoli byc moze zrealizowac pewne rzeczy z ktorych zrezygnowano bo nie starczylo pieniedzy .

wrazenie dziennikarza ze nagle pojawila sie jakas dodatkowa kasa z ktora nie wiadomo co zrobic i trzeba w zwiazku z tym "pomóc" i ustalić jest błędne ! do tego jest jeszcze głupie co wyżej wykazano .swiadczy to o elementarnym braku wiedzy na temat tego czym jest tzw budżet miasta , z czego się składa i jak funkcjonuje i czym się rózni od kieszeni dziennikarza gazety wyborczej na mazowszu .
        sama kwota zaś na tyle w proporcji do nawet najpilniejszych zadań gminy skormna że nie ma o czym gadać.
    • firstkaktus Wielki podatek od Orlenu. Na co miasto go przez... 23.04.12, 12:13
      Drugą inwestycją, którą prezydent chciałby wesprzeć, jest molo. Niewiele potrzeba do naprawienia konstrukcji podestu wprowadzającego na obiekt. Jeśli ratusz porozumie się z wykonawcą i ten ostatni ponownie ustawi brakujący pal - powiatowy inspektor nadzoru budowlanego może obiekt ponownie dopuścić do użytkowania.

Molo ? Znów jakiś żart ? Bez jaj proszę . Ulice naprawić bo kółka można pourywać , komunalek dobudować , chodnik na Kilińskiego czy Gradowskiego ułożyć nowy i równy bo obciach dla miasta od razu na samym jego prawobrzeżnym początku . Ale proszę o nieinwestowanie w molo . Równie dobrze możecie od razu wrzucić te pieniążki do Wisły .
      • Gość: 1234 Re: Wielki podatek od Orlenu. Na co miasto go prz IP: *.253.c88.petrotel.pl 23.04.12, 13:10
        Jak już pisałem wielokrotnie obecna prezydentura w wykonaniu tego gościa co to na fotelu prezydenta przez przypadek siedzi coraz bardziej [przypomina mi okres waadzy mm&company, dlatego tez proponuję za te całe 7 baniek wybudować nowe molo tym razem na Brzeźnicy, będzie mniejsze bo i kasa mniejsza ale zawsze.
        Gdyby jednak propozycja nie spotkała się z akceptacja mam w zanadrzu też inne :

1. Druk 120 000 ( mniej więcej dla każdego mieszkanca) poradnik pt. "Jak przetrwać jeszcze ~2,5 roku tej kaszany?"- druk na papierze kredowym , pełny kolor - cena 1 egz. 10 + 1 200 000
        2. Wyprodukowanie 1000 naklejek z hasłem " Płock - lipy moc"- którymi zostaną oklejone wszytskie frachtowce armatorów z Wysp dziewczych, N. Funlandii, Wysp Wielkanocnych, Przylądka Dobrej nadziei, - koszt ok. 1 000 000 zł z opłata za przyklejenie
        3. Organziacja i przeprowadzenie Konferencji naukowej 2 tygodniowej pt. "Wpływ ocieplenia na populację mrówek faraona" = koszt 1 000 000
        4. Remont i meble dal zajmujacych stanowiska zastępców tego gościa ... i dyrektorów wydziałów = koszt ok. 1 000 000
        5. Opracowanie koncepcji oznakowania wszystkich bud dla psów = kosz 800 000 zł
        6. Pozostałe 2 miliony przeznaczyc na organizacje wycieczek dla zastępców i prezesów spółek miejskich celem nawiązania kontaktów biznesowych z plemionami Afryki Południowej i Ameryki południowej ze zwróceniem uwagi na plemiona pigmejów .

no i mamy wydane 7 baniek , na bzdury ktoś powie ? to sie zapytam a na co poszły juz też miliony wydane przez obecna ekipę, a przykładów zamieszczałęm tu wiele.
        • Gość: 1234 uzupełnienie IP: *.253.c88.petrotel.pl 23.04.12, 13:14
          Aha , żeby nie wyszło co ja pigmejów nie lubiem , chodzi o to ze oni z tego co słyszałem :) za duże nie są i nasi "przedstawiciele- delegaci" będa mogli pokazać swojom wyższość i to mierzalnom w centymetrach
    • Gość: dzwon Re: redachtór dzwon ma wielką gorączkę IP: *.opera-mini.net 23.04.12, 14:24
      i prikaz od rudej waadzy żeby pier... i szerzyć propagandę sukcesa
      • Gość: 1234 historia IP: *.253.c88.petrotel.pl 23.04.12, 15:06
        - Rok 2010 - w mieście rządzi MM&company GW NM jest w opozycji , aktywnej zresztą bardzo zwłaszcza w kampanii wyborczej gdzie "nie zostawiają na nich suchej nitki" - w obronie osamotnione z mediów jedynie Sygnały Płockie
        - Rok 2010 - grudzień - wybory na najważniejsze stanowisko w mieście wygrywa przez przypadek jeden gościu - gw w wyczekiwaniu, niepewności
        - Rok 2011 - gościu co to przez ... likwiduje Sygnały Płockie , w gw radość , zlikwidowano ewidentnego oportunistę wobec gw,
        - Rok 2011 - gościu co to ... "pobiera" z gw na derektora jednego z wydziałów ( sorry - chyba jakis "konkurs" po drodze "wygrał" w gw radośc narasta , mamy swojego w um
        - Rok 2011 rozpoczyna sie działalnośc nowego organu prasowego pn. GW n?m - lecą chwalby , rozpoczyna sie nowa era dla gw - era propagandy sukcesu obecnej ekipy
        - w ramach działności propagandowej na łamach gw praktycznie codziennie pojawiaja się "artykuły" pod wspólnym mianownikeim : ah cóż to za wspaniałą waaadze tera mamy , ach jakiz wspaniały jest tego gościu co to ... , ah jakie ma pienkne plany , ach i oh, aż kapie od tego mniodu.

To nic , że to plany na kilka lat do przodu , to nic ze przez 1,5 roku lipa , zero nul ale PLANY SOM , PLANYYYYYYYYY !!! PIENKNE PLANY

• Gość: wodnik Re: Wielki podatek od Orlenu. Na co miasto go prz IP: *.plock.mm.pl 23.04.12, 16:35
      Znowu to molo? A bodajże go cholera!
      • Gość: QQ Re: Wielki podatek od Orlenu. Na co miasto go prz IP: *.077.c82.petrotel.pl 23.04.12, 19:54
        Proponuje wyremontować tę zgniliznę - ul. Zglenickiego, która oprócz doraźnego łatania wyrw w alsfalcie, od kilkudziesięciu lat prosi się o całkowitą naprawę!!!

Za resztę kasy kupić pare desek i przerzucić nad przejazdem kolejowym na Piłsudzkiego. Taka prowizorka będzie trwalsza niż molo i uspraawni ruch w alejach ;-)))

Dobranoc.
      • Gość: głosujmy Re: na co ma przeznaczyc wyplatę naczelny gwnm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.12, 19:58
        równie dobrze czytelnicy moga zagłosować na co przeznaczyć ma pensję naczelny GW( na wsi plock) :
        1. na podgrzewanie wody w spłuczce żeby nie zamarzała?
        2. na podniesienie poziomu pisma?
        3. na tresera dla psa ?
        4.inne?

w odróżnieniu od gwnm funduje nagrode niespodziankę dla najlepszego pomysłu !
        • Gość: piotr rzewuski Re: na co ma przeznaczyc wyplatę naczelny gwnm? IP: *.183.234.231.dsl.dynamic.t-mobile.pl 23.04.12, 20:12
          Na wykonanie ulicy Bielskiej od przejazdu kolejowego do granic miasta w systemie zaprojektuj i buduj z prawdziwego zdarzenia, z dwoma pasami ruchu dla jednego kierunku jazdy. Trochę zabraknie, ale można w dwóch etapach: w tym roku dokumentacja i rozpoczęcie robót, a w przyszłym roboty. Jeśli decyzja co do wykonania nastąpiłaby bezzwłocznie i miasto nie miałoby problemów z uzyskaniem prawa do dysponowania nieruchomością na cele budowlane (dostęp do placu budowy) to przetarg mógłby być przeprowadzony jesienią i przy braku odwołań rozpoczęty jeszcze w tym roku i zakończony w przyszłym, kiedy zapewnione będzie finansowania na kwotę powyżej 7 milionów.
          • Gość: kaziulek Re: na co ma przeznaczyc wyplatę naczelny gwnm? IP: *.252.c85.petrotel.pl 23.04.12, 20:23
            A ja proponuję te kilka złotych :) dac na straż miejską , przecież dostają tylko 4 500 000 - CZTERY MILIONY PIĘĆSET TYSIĘCY , 1,5 PÓŁTORA MILIONA DOLARÓW, 1 MILION EURO CO ROKU , jaka tam bida być musi.
            • Gość: Osiecki Bogusław A ja proponuję przerwę w pisaniu, zagadkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.12, 20:38
              Na forum, jak zwykle, nudy na pudy.
              Proponuję łamigłówkę logiczno-matematyczną dla wszystkich, nie tylko dla inteligencji technicznej.

Dziennikarz napisał dwa zdania prawdziwie:

Orlen zapłacił kilkanaście milionów złotych podatku więcej niż do tej pory i o kilka więcej, niż spodziewał się w tym roku ratusz

oraz:

W Urzędzie Miasta spodziewali się, że w tym roku do miejskiej kasy wpłynie z tytułu udziału miasta w podatku dochodowym PKN-u ok. 35 mln zł. Tymczasem z Orlenu wpłynęły 42 mln zł - 7 mln zł więcej, niż ktokolwiek się spodziewał.

Pytanie brzmi:

O ile mniej, w 2011 roku, wpłynęło do kasy miejskiej: o 7 mln zł, czy o kilkanaście mln?

Przypominam, że jest rok 2012.

Dla utrudnienia cytuję podpowiedź "romana_j":

Autor: roman_j ☺ 22.04.12, 20:11 "Orlen zapłacił kilkanaście milionów złotych podatku więcej,"

Jako przedstawiciel inteligencji technicznej proponuję, żeby niektórzy przedstawiciele inteligencji bezprzymiotnikowej podszkolili się w matematyce i polszczyźnie.
              ;-))
              Koniec cytatu
              • Gość: do p osieckiego Re: A ja proponuję przerwę w pisaniu, zagadkę IP: *.084.c76.petrotel.pl 24.04.12, 09:52
                rozwiązałem zagadkę i wyszło mi że kilogram ziemniaków kosztuje 70 groszy .
                dobrze ?
                • Gość: Osiecki Bogusław Re: A ja proponuję przerwę w pisaniu, zagadkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 10:08
                  do "aktywnego na forum"

Błąd. U mnie w kiosku są po 65 groszy.

Czułem, że stopień trudności tej zagadki, przekracza możliwości umysłowe większości aktywistów forumowych.

Próbuj dalej. Chociaż, daj sobie spokój.
                  • Gość: kura1 Re: A ja proponuję przerwę w pisaniu, zagadkę IP: *.084.c76.petrotel.pl 24.04.12, 10:50
                    jezeli z Orlenu wplynęły 42 miliony to wychodzi kilo ziemniaków po 70 groszy a nie po 65!
                    żeby kosztowały 65 groszy to musiałoby wpłynąć 43, 5 miliona . Sam pan dał takie założenia a teraz podpuszcza że niby po 65 gr ! Nieładnie panie boguslawie !
                    Liczby nie kłamią !
                    • Gość: Osiecki Bogusław Re: A ja proponuję przerwę w pisaniu, zagadkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 11:46
                      do "kury1"

Każda próba myślenia aktywnego forumowicza, daje mi satysfakcję, zwlaszcza, jeśli choć trochę się do tego przyczyniłem.

Do osiągnięcia rezultatu "romana-j", przedstawiciela naszej inteligencji technicznej, jeszcze ci jednak sporo brakuje.

Ważne aby się nie poddawać.
                      • Gość: kura1 Re: A ja proponuję przerwę w pisaniu, zagadkę IP: *.084.c76.petrotel.pl 24.04.12, 11:56
                        jezeli założymy że orlen zaplacil 42 miliony PLN i założymy że inteligencja inteligencji technicznej oscyluje wokół IQ 80-100 i przyjmiemy dla uproszczenia 90 to biorąc pod uwagę wcześniejszy wynik czyli kilo ziemniaków po 70 groszy otrzymujemy po przeliczeniu iż Jola dostała 2 pomarańcze , Jasio 3 a czas przejazdu z punktu A do punktu B wydłużył się o 5 minut.
                        Oczywiście jedynie pan bogusław domyśla sie iż w tym wyliczeniu jest ukryte założenie - że maszynista miał 42 lata - ale to już nie na przeciętną głowę !
                        • Gość: Osiecki Bogusław Re: A ja proponuję przerwę w pisaniu, zagadkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 17:27
                          do "kury1"

Pozwolę sobie zauważyć, że ten wątek rozpoczął się pierwszą próbą rozwiązanie tej zagadki i to podjętą przez samego "romana_j". To był pierwszy, inicjujący wpis.

Autor: roman_j ☺ 22.04.12, 20:11
                          Odpowiedz "Orlen zapłacił kilkanaście milionów złotych podatku więcej,"

Jako przedstawiciel inteligencji technicznej proponuję, żeby niektórzy przedstawiciele inteligencji bezprzymiotnikowej podszkolili się w matematyce i polszczyźnie. ;-))

Robienie sobie z tego kpin jest rzeczą o tyle nieprzyzwoitą, że autor tego pierwszego wpisu jest opiekunem tegoż forum.

Proponuję zatem, tą nierozwiązaną zagadką, też ten wątek zakończyć.

Zagadka, jest na poziomie testów maturalnych (serio).
    • Gość: wermachtmen Re: Wielki podatek od Orlenu... ja pier... IP: *.opera-mini.net 24.04.12, 13:36
      Toć takiego chumbuku sam Gebels by nie wymyślił :/
      • Gość: wermachtmen Re: Wielki podatek od Orlenu... ja pier... IP: *.opera-mini.net 24.04.12, 13:44
        humbuku
        • Gość: kaziulek Re: Wielki podatek od Orlenu... ja pier... IP: *.class99.petrotel.pl 24.04.12, 17:54
          to w końcu po ile te zimnioki?
          • Gość: kaziulek do inetligencji technicznej .. IP: *.c157.petrotel.pl 24.04.12, 19:44
            Taka oto zagadka , na logiczne myslenie ( www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CDIQFjAA&url=http%3A%2F%2Fpl.wikipedia.org%2Fwiki%2FMy%25C5%259Blenie&ei=SOaWT9nhG4zSsgbw8tyFDg&usg=AFQjCNFPtXWk2cBPRtOyljiDKF_5tVYZ7g&sig2=ebeB98QNkrenijRvV-FK5A)

Grupa 100 krasnoludków stanęła przed następującym problemem: Ustawiono je w rządku tak, że każdy krasnal widzi tylko krasnale przed sobą. Każdemu ubrano czapeczkę, białą lub czarną, i teraz każdy po kolei, zaczynając od ostatniego, musi zgadywać jakiego koloru czapeczkę ma na głowie (wolno mu powiedzieć jedynie "białą" lub "czarną"). Jeśli krasnoludek nie zgadnie koloru swojej czapeczki, jest zabijany. Przed zgadywaniem (przed założeniem czapeczek) krasnoludki mogą się naradzić co do strategii.

Pytanie: Jaką strategię powinny przyjąć, aby jak najwięcej przeżyło? Ile co najmniej krasnali przeżyje przy tej strategii?
            • Gość: do kaziulka Re: do inetligencji technicznej .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 21:03
              zimiok jest zasadniczo po 70 gr chyba ze orlen wplaci 1,5 miliona więcej wtedy będzie po 65 gr jak dowodzi pan osiecki .
              jak wynika z ustaleń zabity krasnoludek jest winien Zosi 2,50 pln a krasnoludek żywy dojeżdża z punktu A do punktu B w 2 h 25 min pod warunkiem że maszynista ma 42 lata .
              Jasio ma 2 banany i jedną pomarańczę a Ola się puszcza z byle kim .

ps
              ujawniam podpowiedz do zagadki o krasnoludkach : kapturek jest różowy !
              • Gość: Osiecki Bogusław Nowe zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 06:21
                Hej tam, wieloksywe żartownisie.

Rozwiązanie mojej zagadki wymaga logicznego myślenia. Już widzę, że nie dacie sobie rady.
                Zagadkę, wprawdzie błędnie, ale rozwiązał roman_j.

Mam dla was kilka prostszych, łatwiejszych.

1. 2 + 2 = ?

2. Po marcu dziura w budżecie sięgnęła prawie 23 mld zł (ponad 65% planu na cały rok).
                Ile wyniesie na koniec roku?

3. Dochody z CIT spadły o 26%.
                Ile wyniosą do końca roku?

4. Zapłaciliśmy pierwszą ratę tegorocznej składki do UE: 7,1mld zł. Stanowi to 44% rocznego planu.
                Ile wyniesie składka za cały 2012 rok?

Oprócz nagrody ode mnie, być może, czeka was nagroda od J. Rostowskiego.
                • Gość: menel Re: Nowe zagadki IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.12, 07:40
                  z tej historii wynikają nastęujące nauki:
                  1. prezydent Nowakowski KONIECZNIE MUSI się nauczyć co to jest INWESTYCJA i najlepiej dać sobie spokój z rządzeniem - ciązy mu ono strasznie i chłop się do tego absolutnue nie nadaje
                  2. jeden z interanutów powinien poznać na starość, co oznacza słowo OPORTUNISTA - bedzie bardzo zaskoczony jego rzeczywistym znaczeniem i moze przestanie posługiwać się zagranicznymi wyrazami, których znaczenia nie zna i nie rozumie.
                  3. redaktor Woźniak zamiast pisać dryrdymały niech się raczej skupi np na przebieraniu gnijących kartofli - uniknie trudów nauki i wystarczą mu do tego posiadane oraz poziom IQ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka