Gość: Ada IP: *.c151.petrotel.pl 24.06.04, 09:33 Czy mam podstawy obawiać się o swoje dziecko ? W tym roku kończy podstawówkę. Czy szkoła uczy czy gnębi ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rosa ( I klasa) Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 14:16 PROFESOR GÓRĄ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.adsl.snet.net 15.04.05, 01:31 Przepraszam, ale do profesora chodz tylko slabi uczniowie, dla ktorych nie znalazlo sie miejce w liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anion Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.c157.petrotel.pl 11.06.05, 03:52 Stanowczo odradzam nr 4. Tu jest kanał. Dory nauczyciel to wyjątek. Brak systematycznej pracy, przejrzystego systemu oceniania, nzuczyciele cz,,esto niesprawiedliwi. Dorzy nauczyciele to: P.Rydzyk - Lubaś i P.Gotowicka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gim6 Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:56 Ja jako uczennica moge polecic moje gimnazjum (6 na Jachowicza). Polecam tez gim 5 ale stanowczo odradzam 8 i gim przy wierzy cisnien oraz gim w ZST 70. Moge udzielic informacji dodatkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mother Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.c157.petrotel.pl 19.05.05, 10:39 dlaczego tak szczerze odradzasz 8? Właśnie chcę tam zapisać swoją córkę. Myślałam, że to najlepsze gim w Płocku. Teraz mam poważne wątpliwości.. Poproszę o te "dodatkowe informacje". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń gim nr.8 Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.c153.petrotel.pl 26.06.06, 14:46 Gimnazjum nr.8 jest najlepsze w mieście.Słyszałem przed pójściem do niego plotki o narkotykach i bójkach w gimnazjum ale się nie spotkałem.Jedynie prawdziwą plagą są papierosy,jednak nauczyciele często robią "naloty" na łazienki.Nauczyciele generalnie bardzo mili,dużo mogą nauczyć.Oczywiście to nie dotyczy wszystkich nauczycieli ale większości.Praktycznie przez całe gimnazjum nie trzeba się uczyć,wystarczy dokładnie słuchać na lekcjach.W szkole jest również bardzo mało przemocy.Jeśli ktoś może wybierać gimnazjum do którego chce chodzić to ósemka jest bardzo dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deedee Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 08:30 hmm! nie wiem czy sie z Tobą zgodzic chodziłam do gim 6 i uwazam ze jest troche kiepsko z godzinami! pierwsze klasy czyli najmłodsi nieraz kończa o 17 a zima jest juz o tej porze ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (I)Gusia Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.class147.petrotel.pl 07.03.06, 14:34 bARDZO PRZEPRASZAM, ALE DLACZEGO UWAŻACIE,ŻE 8 jesy zła?? HHEELLOOŁŁ!Są tam świetni nauczyciele, większiść znam i mam zamiar pójść tam od września!!!To gim ma jedne z najlepszych wyników z TESTU GIMNAZJALNEGO!!!I świetną klase z francuskim DELF'em!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Bujos Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 15:07 Witaj, uczę w jednym z gimnazjów i uważam, że nie powinno się słuchać opinii innych na temat gdzie uczyć się dalej. moja córka pytała mnie także o radę, powiedziałam że sama powinna wiedzieć i to co wybierze będzie dla niej napewno najlepsze, ufam jej i pomogę jeśli tylko tego będzie potrzebowała. Jeśli nawet pójdziesz do "złej" szkoły to to się nie liczy, ważne, że chcesz się uczyć, że potrafisz sam decydować o sobie i nikt toba nie kieruje. Człowiek uczy się na błędach, i pamiętaj ciebie to też dotyczy. Powodzenia,życzę abys mógł uczyć się na błędach innych i sam sobie zawsze poradzić!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: platon Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 17:09 a ja jako Rodzic szczególnie nawiam innych Rodziców: nie posyłajcie swoich Pociech do gim6. totalna pomyłka, nigdy nie wiadomo co sie tam dzieje, brak uporządkowania i totalny brak szacunku ze strony Dyrekcji (przepraszam 3Bogiń!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gim8 Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.c247.petrotel.pl 13.05.07, 15:18 Ja jako uczennica nie zgadzam sie z "gim6" bo gim 8 to bardzo dobre gimnazjum, w ktorym kazdy realizuje swoje plany, sa tam bardzo dobrzy nauczyciele, gimnazjum robi festyny charytatywne i jest to przede wszystkim bezieczne gimnazjum wbrew pozorom. i mimo poglosek o narkotykach, u nas w szkole nikt nie sprzedaje narkotykow!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 18:56 w Płocku nie ma tak naprawdę porządnego gimnazjum. stanowczo odradzam 5 (tam chodzę) i 8 (mam znajomych). chyba najlepsza jest 6. w 5 nauczyciele chcą za wszelką cenę pokazać, że jest się nikim. oczywiście są wyjątki, ale nieliczne. jest rzesza nauczycieli, którzy oceniają według swojego widzimisię. system oceniania okropny. podział oceny na wiadomości, umiejętności i postawę. żeby mieć 5 na semestr musi po wy;iczeniach wyjść 4,75. czasem mając przypuśćmy oceny 4,4, 5,5,5,5,5,5 może wyjść 4 co jest parodią. a tych jest tu mnóstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gim6 Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 19:40 dlatego jesli gdzies isc to do 6 bo to dobre rozwiazanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bokal@poczta.pl Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 15:31 Dlaczego /konkretnie/ uważacie że gimnazjum nr 8 jest beznadziejne? A wyniki z egzaminu końcowego o niczym nie świadczą Odpowiedz Link Zgłoś
plockier1313 Re: Przewodnik po płockich gimnazjach 14.01.06, 00:41 Ja polecam gimnazjum 1. Sam tam chodziłem i była duża tolerancja. Wszędzie zdarazają się chuligani ale tam naprawdę czuło duże zrozumienie miedzy uczniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Gimnazjum 5 jest bardzo dobre!! IP: *.c154.petrotel.pl 15.06.06, 19:12 Sory ale ja skończyłam GIMNAZJUM numer 5 i nie uważam że było ono złe!!!!! System oceniania jest super rozplanowany !! Można sprawdzić ucznia wiedzę umiejętności i postawę do przedmiotu!!! Naprawdę sprawiedliwy podział:))))))) A 5 jest od średniej 4,7 bez jednej setnej :) Wiem bo byłam w samorządzie i rozmawiałam o tym z dyrekcją:))) Naprawdę świetne gimnazjum !!!! Świetnie przygotowuje ucznia do dalszej nauki ja chodze obecnie do 1 klasy JAGIELLOnki która jest podobno taka straszne hehehe A to nie prawda=] Jakoś po gim 5 mam stypendium i dobrze się uczę :) Kadra była bardzo wyrozumiała ale nie ma się co dziwić jeśli ktoś narzeka na to że źle są postawione oceny skoro olewa sobie przedmiot :P Nawet dobrze uczący się mały człowieczek powinien szanować NAUCZYCIELA!!! Za to dziękuję bo to jest szalenie ważne w Liceum!!! A tak o gim 4 same menelstwo nie polecam!!!! Natomiast gim 8 moze i się dobrze uczą ale hmm... szkoła nie potrafi wychować uczniów tam=] wiem bo widze po zachowaniu moich znajomych jedyny temat to sex plotki Po prostu żenada!!! zero zrozumienia !!! NIE POLECAM TEJ SZKOŁY JEST TRAGICZNA POTEM UCZEŃ Z NIEJ WYJDZIE I NIE BĘDZIE DOCENIAĆ WŁASNEGO RODZICA!!! I JEMU NIE POMOŻE ITP .... Pozdrawiam Dyrekcję Gimnazjum numer 5 :)))) Nauczycieli oczywiście też:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goniach Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.05, 21:54 Szkoda, że tak źle patrzy się u nas na szkoły prywatne. W zeszłym roku gimnazjum PROFESOR miało najwyższe wyniki z egzaminu. Ale to chyba mało ważne, bo to prywatna....czyli z góry "skazana na uczenie głąbów". Patrzcie na wyniki, a nie na to czy prywatna, czy państwowa. 8 ma kilka klas "elitarnych" reszta to kaszana i element. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goniach Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.05, 22:02 polecam stronę ( miasta.gazeta.pl/plock/1,35694,2148024.html )tam jest cała prawda o płockich gimnazjach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamo Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 20:17 Skończyłem dawną szkołę podstawową nr 4 (koło wieży ciśnień), do liceum chodziłem do "Profesora". Skończyłem prawo na UJ. Mam koleżanki prymuski Jagiellonki, które nie mogą znaleźć pracy po Włodkowicu (choć tych, którzy ją znaleźli jest naprawdę sporo). Prawda jest taka, że sukces to przede wszystkim pasja i rozwijanie zainteresowań idące w parze z pracowitością i zaangażowaniem. Troche śmieszy mnie podział na szkoły prywatne i państwowe. Prawda jest taka, że najwięcej zależy od dzieciaka, jego osobowości. Myślę, że szkołę należy dobierać nie tyle do własnych (tj. ambicji rodziców) ile do zdolności dziecka, a przede wszystkim jego psychiki. Nieumiejętnie dobrana szkoła może wiele zniszczyć- motywację, chęć nauki, relacje z rówieśnikami i rodzicami. Także nie puste liczby są najważniejsze. Najpierw należy spojrzeć na swoje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDD Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: 148.81.8.* 23.06.05, 16:37 Witam, jeśli kończyłeś "Profesora" odezwij się. Nasza strona int. : www.profesor.edu.pl - tam znajdziesz adres e-mail. - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 21:13 Szkoda , że nie ma prawdziwego rankingu. Gazeto czy tak trudno zrobić np. jaki procent uczniów z poszczgólnych szkół dostaje się do małachowianki albo jeszcze lepiej wejść do elektronicznego systemu naboru uczniów i przeliczyć ilosc punktów na ucznia? Ta tabelka jest bardzo myląca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mihau20 Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 22:56 ja chodziłem do gim 3 i jeżeli ktoś ma zamiar dalej robic coś związanego z matematyką to tylko tam do nauczyciela Jerzego Wernika (myslałem że nigdy tego nie powiem) najleprzy nauczyciel matematyki jakiego znałem . Strasznie wymagający ale nauczy bardzo konkretnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eni Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 08:34 polecam gim nr 3 za Wisła w Radziwiu. dobrzy nauczyciele ,wyniki testu gimnazjalnego z tamtego roku mowią same za siebie.aha i wszyscy kończa nie póżniej niz 14:20.mysle ze to jest plus.a oprocz tego dobry dojazd. uwazam ze warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 19:52 A dlaczego myśleć tylko o gimnazjach płockich. Niedaleko od Płocka jest gimnazjum katolickie w Sikorzu (12 km). Kursuje autobus szkolny. Ta szkoła miała najlepszy wynik egzaminu gimnazjalnego w roku ubiegłym w całym byłym województwie płockim. Zdecydowanie lepszy od gimnazjów płockich i nawet niektórych (wielu) warszawskich. A przede wszystkim ta szkoła wychowuje. To jest zdecydowanie ważne. Bardzo wielu jej absolwentów dostaje się bez problemu do Małachowianki, Jagiellonki czy przede wszystkim do wszpaniałego Liceum im. św. Stanisława Kostki (NSD) w Sikorzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 12:13 GIMNAZJUM NR 6 IS THE BEST super gimnazjum nauczyciele widac ze chca nauczyc a nie ze pracuja tylko dla kasy - dyrektorka cos robi caly czas remontuja szkole - co do tego ze siedzis sie do pozna w szkole tylko dlatego ze duzo uczniów chce sie do niej dostac - i co :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxx Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 09:35 a ja kończyłam gim 5 :)) jestem teraz tegoroczna maturzystka w Jagielonce i co lepsze calkiem sobie nie zle radze :D a wszystko dzieki temu ze w gim wymagano od nas wiele nauki to nawet ta "grozna jaga" nie jest w danym momencie taka zla :D lajcik :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:56 GIM 6 jest to najlepsze gim w plocku i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka8 Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.c241.petrotel.pl 28.01.06, 22:30 Jeśli chodzi o dobry wybór gimnazjum uwazam ze gim. * jest Najlepsze powtórze jesze raz najlepsze nie tylko pod względem wyglądu, bezpieczeństwa ale równiez nauki, atmosfery, osciągnięc sportowych. Mimo iz nauczyciele moze i sa wymagający ale o to wlasnie chodzi by przygotować ucznia do cięzszej pracy w liceum!! A na nauczycieli sa sposoby wystarczy traktować ich z szacunkiem a wszystko bedzie sie układało dobrze:) Wiadoma rzecza jest iz od kazdej zasadu jest wyjatek mianowicie mówie o osobach które powtarzaja klase ale to chyba akurat robia na własne rzyczenie a nie z winy nauczyciela!! POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:32 ho naprawde gim8 to szkola z wysokii poziomem jesli jej uczeni pisze słowo życzenie przez "rz" GIM 5 ROX!!! tu przynajmniej chodzi fajna ekipa :) ja jestem absolwentka i polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do poinformowanego Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.wlodkowic.pl 10.03.06, 11:02 Nieprawda, najwyższy wynik egz. gimnazjalnego miało gimnazjum "Profesor". jak jesteś poinformowany, to powinienieś to wiedzieć. Chyba, że celowa podajesz błędne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunio Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 15:38 po profesorze to człowiek nadaje się tylko do Szpitalu kruk narehabilitacje taką jak w przypadku dziecięcego porazenia mózgowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.wlodkowic.pl 13.06.06, 16:53 Zanim napiszesz pomyśl... to nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROFESOR Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.07, 22:04 witaj DD powiedz do której klasy chodzisz w Profesorze do Ia Ib II III????? czekam na odpowiedz!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROFESOR Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.07, 21:59 Dlaczego wszyscy myslą tak negatywnie o gimnazjum PROFESORZE. Ja uważam że ta szkoła jest bardzo dobra. Poprzeczka jest bardzo wysoko zawieszona dla każdego. Nie boję sie ze coś złego może mi sie stac. Sa tam wspaniali ludzie. Uśmiechnieci i pełni pozytywnej energii. nie żałuję ze opuściłam stara klase. szkoła liczy zaledwie 4 klasy (61 uczniow) wszyscy sie znają. Nie wyobrazam sobie isc do innej szkoły liczacej ponad tysiąc osob. TO JEST POROSTU BEZNADZIEJA jedna wielka chołota. Polecam wszystkim gimnazjum PROFESOR Jest ono ekstra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Serducho Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 14:06 Polecam gimnazjum numer 3 w Radziwiu.Sama chodzę do I klasy.Nauczyciele swietnie uczą, szkoła jest jedną z najlepszych w Płocku.Piękne, czyste klasy, duża i zadbana sala gimnastyczna.W przeciwności do innych szkół w Płocku nie występuje tzw. "KOCENIE".Atmosfera jest naprawde świetna.Nauczyciele prowadzą wiele dodatkowych zajęć takich jak np.chór, który prowadzi Pan Piekarski.MOJA SZKOŁA JEST NAJLEPSZA!!! Pozdro dla:Pani Wiśniewskiej:)mojej kochanej wychowawczyni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:34 w gim5 tez nie ma kocenia a szkolny zespol muzyczny "marchewkowe pole" wygrywa wszystkie znaczace konkursy muzyczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shall Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 20:45 Jestem uczennicą peirszej klasy Ósemki, z programem DELF. Nie wspominając nawet o samym budynku szkoły, jednym z najnowocześniejszych (jeśli nie najnowocześniejszym) z płockich gimnazjów, większość nauczycieli jest tu tolerancyjna i dobrze uczy, można nawet stwierdzić, że niektórzy robią to z prawdziwej pasji, tłumaczą dobrze i zrozumiale... W tym roku zostało utworzonych ok. 20 klas pierwszych, z czego kilka jest z odpowiednimi programami nauczania, np. właśnie program DELF, czy klasy sportowe.=) W szkole jest ok. 1400 uczniów, ok. 85 nauczycieli, więc sama szkoła jest ogromna. Mieszkam w rejonie gim nr 2, mogłabym także chodzić do gim 1 lub do 6... Jednak uważam, że lepsza szkoła nie mogła mi się trafić...=) Mam wspaniałą klasę, dobrych nauczycieli, wielką, kolorową szkołę... Większość uczniów, tak jak ja, wbrew Waszym opiniom o 8, jest równie zadowolona;) Naprawdę, pójście do gim 8 jest wspaniałym wyborem;) Zresztą, o szkole najlepiej się samemu przekonać, chodząc do niej, i to jest właśnie moja mała relacja z gim 8...=) Uwierczie mi, nikt nie pożałuje pójścia do Ósemki=) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 21:03 20 klas pierwszych??? i to niby ma świadczyc o wysokim poziomie szkoły?? to świadczy tylko o tym ze szkola przyjmuje kazdego ucznia, ktory się nawinie. taka szkola sama wystawia o sobie opinie - nie dba o ucznia - bo jak ma sie odnalezc 13-latek gdy naokolo jest 1400 innych takich jak on?? To molochy nie szkoly. Osobiscie chodzilam do podstawowki gdzie nie bylo rownoleglych klas, a w calej szkole bylo nie wiecej niz 180 osob. To jest prawdziwa szkola, ktora wychowuje. Gimnazjum, w ktorym bylo okolo 10 rownoleglych klas, nie wspominam juz tak milo. To by bylo na tyle z relacji "doswiadczonej" uczennicy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.c243.petrotel.pl 07.04.06, 13:50 20 klas pierwszych - to nie świadczy wcale o tym, że szkoła przyjmuje każdego ucznia,który się nawinie, tylko jest to poprostu największa szkoła w Płocku. " tak > a > szkola sama wystawia o sobie opinie - nie dba o ucznia - bo jak ma sie odnalezc > 13-latek gdy naokolo jest 1400 innych takich jak on?? " Skąd Twój wniosek, że ta szkoła nie dba o ucznia, bo jest zbyt duża i tym wystawia sobie opinię? Dziwny komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sen o mózgu Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 15:14 Niezgadzam się ztobą jeśli ktoś chce kimś być to nim będzie bez względu na szkołę, a tak apropo w szkole w której jest więcej uczniów niż w drugiej nie znaczy że jest gorzej a może byćwręcz przeciwnie. bez obrazy, ale nie masz wcale doświadczenia i gadasz co ci ślina na język przyniesie.Po takiej wypowiedzi można się dużo o człowieku dowiedzieć, {studiowałam psychologię, mam już doktorat a teraz robię habilitację) moim zdaniem reprezentujesz sobą bardzo mało masz poglądy ja trzyletnie dziecko i nie powinnaś pisać czegoś zanim nie pomyślisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elizka gim nr.8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 14:12 Z tego co tu przeczytałam to żadne gimnazjum w Płocku nie jest dobre. Ludzie, zastanówcie się. Ja naprawdę długo zastanawiałam się nad wyborem szkoły. Chciałam, żeby było najlepsza. Idę teraz do 3 klasy w gimnazjum nr.8 i powiem szczerze: Nie zamieniłabym tej szkoły na żadną inną. To, że jest duża, to nic nie znaczy. Nauczyciele mają na każdym piętrze i w każdym sektorze dyżury. Podobno są kamery (ale tego nikt do końca pewny nie jest ;)). Pod względem nauczania jest naprawdę świetnie. Uczęszczam do klasy z Delfem, w której wymaga się nieco więcej. Jednak kadra nauczycielska jest tak wspaniała, że naprawdę wszystko można szybko załapać (są oczywiście małe wyjątki z nauczycielami, ale to jak wszędzie :D). Ja nie wahałabym się posłać tam mojego dziecka. Z czystym sumieniem mówię: Ósemka to naprawdę dobra szkoła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: gim nr.8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:38 o gorszej szkole niz gim 8 to ja nie slyszalam soryyy i mialam tam kilka znajomych ktorzy tez sobie tej szkoly nie chwalili a wrecz przeciwnie!! GIM 5 ROX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Gim.6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 13:14 Ja myślę, że najlepsze jest Gim6. Szkoła mała, kameralna i do tego wysoki poziom nauczania. Jedyne utrudnienie - uczniom spoza rejonu trudno tam się dostać. Pozrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Gim.6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 12:40 No i wlasnie Al trudn sie dostac ludzia nie z rejonu bo jest wysoki poziom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinka Re: gim nr.8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 17:20 jestem ciekawa co im sie nie podobało bo dla mnie to super szkola: ładna, duża, dobrze wyposazona i z miłą kadrą nauczycielską (w wiekszosci) ciekawa jestem czy jest taka szkola ktora by sie spodobala twoim znajomym, chyba taka w ktorej nic nie trezba robic i mozna lezec do gory brzuchem lool Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 17:34 Moim zdaniem i większości ludzi najlepsza szkoła to gimnazjum nr3 w RADZIWIU!!! Totalny luzik,nie ma kocenia,możesz mieć swój styl a nikt tego nie oceni i nie wyśmieje,nie ma oceniania uczniów po ciuchach i sposobie życia.Dla nauczycieli liyczy się to co masz w głowie.Pozatym najlepsze wyniki w tescie gimnazjalnym mówią za siebie...Większość absolwentów tego gimn. to obecnie uczniowie Małachowianki,jagiellonki oraz 3 LO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhgj Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:05 w 6 tez nie ma kocenia a 3 oczywiscie jest pierwsza zaraz po Gimnazjum nr 6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek111 Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 22:47 najlepsze gimnazjum jakie może być w płocku codzcie do szkoły tej bo warto ja sam tam chodze i nie nażekam 200 zł wpisowe co miesiąc 230 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menna Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 14:00 ale w ortografii ci raczej gimnazjum nie pomogło :D ÓSEMKA JEST NAJLEPSZA!!!!!!! Chodzę tam od 2 miesięcy i jest świetnie. Wysoki poziom, wiele wycieczek itp., przemoc sporadycznie, klasy z francuskim są najlepsze. Wcale tam nie ma kujonów, są fajni ludzie i nauczyciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 23:06 A jednak najlepsze www.liceumkostka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.class144.petrotel.pl 02.12.06, 23:25 Ja jestem absolwentką gim nr. 8 i nie mam zamiaru mowić o niej dobrze tylko ze względu na to, że do niej chodziłam. W tym roku (2006/2007) troszke się zmieniło... zmieniła sie ani wicedyrektor, ktora wprowadzila troszke rygoru... moze jest to wkurzajace ale nie zaszodzi ;). Szkoła jako budynek jest świetna boiska, sale, sprzęt sportowy jak i pomoce naukowe, stołowka wszystko jest nowoczesne i zadbane w najlepszym pożądku na ziemi pod klasa mozna nawet spokojnie usiąsc bez watpliwosci co do czystosci podlogi:) i zawsze ciepło a w lato chodne - co przynajmniej dla mnie jest bardzo wazne :) Nauka - nauka jest napewno na bardzo wygurowanym poziomie i czasem da sie to odczuc:) oczywiscie jak w kazdej szkole zalezy to od nauczyciela ale kadra w g8 jest świetna:) -pani Basiewicz od matematyki jest wspaniałą uczy, tłumaczy świetnie :) jesli chodzi o egzaminy to jedno z najlepszych gimnazjow na mazowszu! Jeśli chodzi o papierosy i alkohol to sa naprawde mocno tępione wiadomo dla palaczy to niezafajnie ale szkola nie moze pozwalac na to.. :) Sportowcy mieli w g8 super do roku 2005/2006 od roku 2006/2007 uzdolnionym sportowcom zwlaszcza lekkoatletom radze isc do G1 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M ;) Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 21:43 Ja jestem w 1 klasie gimnazjum numer 8. I zgadzam Się! Pani Basiewicz jest boska!! Okropnie nie lubię matematyki, ale mam do niej inne podejście niż w podstawówce. Tam denerwowałam się przed kazdą lekcją na ktorej musialam liczyć i siedziec cala godzine jak na tureckim kazaniu. A tu? Nie boje sie ze gdy zle odpowiem, nauczyciel nakrzyczy na mnie. Pani Basiewicz rlz :) A co do szkoly.. Wygląd.. No budynek mówi sam za siebie. Może sprawiać wrażenie ogrmonego... Ale tak naprawdę, gdy się już tam chodzi jakiś czas, nie jest źle :) Dwie ogromne sale gimnastyczne. Wiele szatni. Dwie siłownie. Sala do ćwiczen.. No po prostu full wypas. Klasy o róznych profilach. Na poziomie. Osobiście uczęszczam do klasy z Delfem :) Hmm... Co tam jeszcze... W szkole jeszcze mi sie nie zdazylo zobaczyc jakies bloto na podlodze czy cos podobnego.... Polecam. Sama do końca nie byłam pewna mojej dezycji,ale teraz nie zaluje!! No, ale jesli ktos do ósemki nie zamierza iśc to polecam 3 na radziwiu. Trójka i Ósemka to chyba najlepsze szkoły. W miarę ludzki plan zajęc. Nie siedzi się tak jak w szóstce po wieczorach. Są to nowe budynki. Nowy sprzęt. Nie zniszczony. Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.c153.petrotel.pl 24.01.07, 18:19 Ale przynajmniej w gim 6 nie ma takiego chamstwa. Naprawdę ludzie są spoko, troche tłoku na korytarzach :P I ogólnie szóstka daje świetne wykształcenie, jest ciężko, ale się opłaca, bo licea takie jak małach i jaga przyjmują absolwentów z otwartymi drzwiami. Aaaa. I naprawdę wysoki poziom mają klasy profilowane. Jeśli ktoś jest już w tym wieku nastawiony na studia w kierunku biologicznym to niech wali do 6, bo naprawdę tu bedzie miał znakomitych nauczycieli. Szkoła jest miła większość uczniów się zna i nie ma takiego molocha jak 8:P Pzdr xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.c251.petrotel.pl 23.03.07, 14:40 nie ma co ukrywac - wszyscy uczniowie tu sie wypowiadajacy sa subiektywni :] wiadomo ze wiekszosc bedzie zachwalała swoja szkołę itd. rozumiem wszystko, jasne, mozna sie pochlebnie wypowiadac o swojej szkole, ale moze nie krytykujcie innych szkol, o ktorych nic nie wiecie! to ze wasi znajomi cos tak mowia to wcale nic nie znaczy. jesli nie chodizcie do tej szkoly albo nie mieliscie okazji przyjrzec sie osobiscie jak funkcjonuje, to nie wypowiadajcie sie w ogole. znajomi moga opowiadac wam jedynie o jakichs nieprzyjemnych epizodach :/ ja chodze do 3 klasy w gim 8. wyglad: szkoła podzielona na 5 sektorow (A, B, C, D, E) ladnie, czysto, duza szkola, stolowka, 2 silownie, 2 wielkie sale gimnastyczne, sala do fitnessu, ping-ponga, na dworzu noa tartanowa bieznia, boisko itp :) nauczyciele: całkiem fajni, jeszcze zalezy jacy ale to jak w kazdej szkole. u niektorych (np. pana od ogeografii) wystarczy dokladnie sluchac na lekcji zeby potem dobrze odpowiedziec albo napisac kartkowke. wiekszosc uczy 'schematowo', niektorzy maja baardzo dobre podejscie do ucznia :) potrafia porozmawiac, posmiac sie czasami itp :) ogolem jest milo. po prostu trzeba wyczuc na ile z kim mozna sobie pozwolic :) nauka: trzeba sie uczyc. to na pewno. nauczyciele wymagaja. ale wiekszosc nie robi pytan z kosmosu, raczej takie ksiazkowe, ze mozna sie ich nauczyc z ksiazek, nie trzeba szukac dodatkowych materialow. niektore przedmioty mozna sobie troche odpuscic, ale z wiekszoscia trzeba byc na biezaco. no coz.. to juz nie podstawowka :) nauczyciele musza przygotowac uczniow do liceum. uczniowie: to ze szkola jest duza, nic nie znaczy. nie spotkalam sie osobiscie z przemoca w szkole. zawsze znajda sie tacy, ktorzy beda chcieli cos zrobic, ale na przerwach raczej to niemozliwe: dyzury nauczycieli na kazdym pietrze w kazdym sektorze. rzeczywiscie plaga sa papierosy w lazienkach, ale nauczyciele i tam wchodza :) w szkole nic sie nie dzieje, tylko jak po lekcjach wychodzi sie ze szkoly, to przed szkola czesto stoja uczniowie z liceow itp i nie wiadomo czasem po co.. ale jesli ma sie cos dziac to poza terenem szkoly, i jesli sie z niim nie zadrze to nie ma sie czego bac. to chyba tyle :) o innych skzolach sie nie wypowiadam bo tam niechodze, na g8 nie narzekam, chociaz w tym roku zmienila sie dyrekcja i zaostrzyl sie rygor jesli chodzi o ubior, kolczyki.. na terenie szkoly nie mozna uzywac telefonow komorkowych, chociaz i tak prawie nikt tego nie przestrzega. to taka moja mala relacja. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonistka Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 19:15 Rygor w gim. nr 8? To zobaczcie zdjęcia z balu i te roznegliżowane i wyfiokowane dzierlatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.c251.petrotel.pl 20.04.07, 16:07 bal to bal. raz na 3 lata mozna sie wystroic. nikt tak na co dzien do szkoly nie odwazylby sie przyjsc. na balu bylam ubrana podobnie jak wiekszosc dziewczyn i nikt sie nie czepial. ale na co dzien trzeba uwazac bo naprawde rygor jest. zabieranie kolczykow, telefonow, zmywanie makijazu w lazience. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gozdi Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 14:45 a ja chwalę sobie Gim w Gozdowie , fakt troche daleko od plocka ale super atmosfera. Cenie sobie nauczycieli . Szkoła posiada wiele atutów , a jakie są wasze opinie o tym gimnazjum ? pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika.. polecam gim nr 8 IP: *.plock.msk.pl 25.03.07, 15:46 polecam gim nr 8( na podolszczycach).. Szkoła dosć nowa, fajni nauczyciele i szkoła trzyma sie wielu zasad dzięki którym jest porządek w szkole.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka ucznia z gim Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 20:13 Mój syn właśnie kończy gimnazjum nr 6. Jest wspaniale przygotowany do dalszej edukacjii. Cenię wszystkich wymagających i sprawiedliwych nauczycieli, a w szczególności panią dyrektor. W szkole tej jest ład i porządek. Jestem dumna i szczęśliwa, że dziecko moje uczęszczało właśnie do tego gimnazjum. Gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.plock.mm.pl 29.06.07, 10:46 Polecam wszystkim gimnazjum nr 8, bo: -ma wiele klas w poszczególnych sektorach, dwie duże sale gimnastyczne,dwie siłownie, stołówkę, na zewnątrz- bieżnię, niewielkie boisko, tor przygotowany specjalnie do skoku w dal -wszystko jest czyste,zadbane: panuje niezwykły porządek -doskonała kadra nauczycieli-choć wiadomo, jak w każdej szkole, są lepsi i gorsi. Większość ma dobre podejście do uczniów- gdy trzeba wytłumaczy kilka razy. -ogólnie panuje miła atmosfera -uczyć się trzeba- to oczywiste, w końcu to już nie podstawówka- trzeba się przygotować do liceum, chociaz jak ktoś nawet nie zagląda do książki, to i tak zapamięta coś z lekcji...(dobrzy nauczyciele..) -w ostatnim roku wprowadzono pewne zmiany- jest teraz nowy (zresztą bardzo sympatyczny) pan dyrektor i wicedyrektorka. -nie można nosić tzw. wyzywających strojów- zakaz bluzek z dużym dekoltem, czy też koszulek odsłaniających plecy, ramiona, brzuch itp. Ponaddto-nie wolno mieć długich kolczyków, ogromnych bransoletek etc. Makijaż- taki prawie niewidoczny- można "przemycić", ale oczy z czarną kredką i toną tuszu- zabronione... -jest także miejsce dla młodych artystów- szkolny teatrzyk i chór -alkohol i papierosy- no cóż... są chyba w każdym gimnazjum, ale za to-bójek w Ósemce jeszcze nie widziałam... Podsumowując, mogę szczerze polecić wszystkim "8". Zapewniam wszystkich rodziców, że tamtejsi nauczyciele doskonale przygotują państwa dzieci do egzaminu gimnazjalnego (chociaż wiadomo- liczą się też chęci ze strony dziecka). Szkoła, ale także- klasa, są niezykle ważne w tym trudnym okresie, dlatego-> Dokonajcie słusznego wyboru!!! Pozdrawiam absolwentka "ósemki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 13:55 Ap ropo 5 (skończyłem w tym roku)system oceniania faktycznie krzywdzący ale nie zawsze...najprawdopodobniej mają go zmienić. Nauczyciele jak w każdej szkole zależy jak się trafi,ja akurat trafiłem na większość dobrych i nie narzekam :). Ogólnie byłem zadowolony bo poziom jest dość wysoki jak na płockie gimnazjum. Najgorsze jest to że szkoła jest dość stara i niezbyt przez to czysta. W wielu konkursach zajmujemy wysokie miejsca i ogólnie nie jest tak źle jak o nas mówią... Co do 6 chodzi tam kilkoro moich znajomych i jeżeli pani córka jest grzeczna itd to lepiej niech tam nie idzie bo moment ją zniszczą albo zmienią... (jak trafi na grupę pewnych osób) Poziom też dość dobry 8 tam to już w żadnym wypadku nie radze... Fakt poziom wysoki no i wygrywają większość konkursów, które sami organizują :) i o tym każdy dobrze wie...Nauczyciele podsuwają im odpowiedzi na pytania...wiem od osób chodzących do tej szkoły. Samo to osobie mówi. Od Piątki mają na pewno wyższy poziom Angielskiego ale reszta na porównywalnym...Przede wszystkim jestem na nie z Ósemką bo większość uczniów to bogate rozpuszczone córusie i synusiowie mamusi i tatusia. Jeżeli trafi na kilkoro będzie miała problem. Najlepiej gdyby Pani córka poszła do takiego gimnazjum, w którym będzie w klasie z kilkoma osobami z podstawówki. Na taki profil który ją interesuje :) Nie należy się zbytnio tym przejmować ważne żeby poziom był dobry i żeby ona chciała tam chodzić. Reszta zależy od szczęścia, wszystko zależy od tego na jakich trafi kolegów i nauczycieli... Ja dobrze trafiłem i mnie szkoła czegoś nauczyła, inni trafili źle no i przepisywali sie po kilku tygodniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 17:08 Chciałam zauważyć, że gdziekolwiek pójdzie pańskie dziecko od niego zależy jak będzie się uczyło. Odradzam jedynie gim. 6 ponieważ słyszałam o nim wiele negatywnych rzeczy... Co do Gim 4 nie rozumiem dlaczego jest tak atakowane. Przykro mi z tego powodu, ponieważ sama je w tym roku ukończyłam, a obecnie idę do 3 LO. Miałam świadectwo z czerwonym paskiem i brałam udział w wielu konkursach. Zgadzam się jest tam bardzo dużo menelstwa, ale większość to normalni ludzie. Z pewnością można się tam wyedukować:D Poza tym chciałabym zauważyć, że pani Gotowicka(która jest tak polecana i chwalona) w rzeczywistości traktuje dzieci jak odrazę;| Potrafi nawet dziecko wyzwać. Doświadczyłam na własnej skórze. Nauczyciele jak wszędzie bywają różni, ale większość jest naprawdę świetna i sympatycznie nastawiona do dzieci. Byłam w SU i odbywa się tam wiele ciekawych i pouczających imprez;) Poziom jest średni to prawda, ale lekcje są świetnie rozplanowane i jest możliwość pobierania lekcji wyrównawczych. Jedynym problemem tej szkoły są papierosy i nie umiejętność poradzenia sobie z tą kwestią. Uczniowie palą jednak przed szkołą, a czasem nawet wychodzą poza jej teren. Jest tam parę uczniów dosłownie debili, jednak powtarzam naprawdę nie ma tam ludzi z jakiegoś marginesu społeczeństwa. Jak wiadomo w każdej szkole są lepsi i gorsi uczniowie, dlatego nie lubię uogólnień typu menelstwo, bo takich osób jest parę, ale cała szkoła jest oceniona z ich perspektywy. Niezależnie co sobie myślą inni wiem swoje, to wspaniała szkoła w której przeżyłam bez problemu 3 bajeranckie lata;) Czasem było ciężko, gdy naraz zbierało się parę klasówek, ale przetrwałam i jestem z tego dumna:P I wszyscy którzy myślą, że są tu sami pijacy i narkomani są w wielkim błędzie. Zainteresujcie się swoją byłą szkołą i nie oceniajcie skoro nawet tam nie weszliście;/Tyle mam na ten temat do powiedzenia, pozdrawiam i polecam gim 4, 5 oraz 8 hehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doshka Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 10:42 ciekawa jestem co słyszałaś o 6... chyba to, że jest jedną z najfajniejszych i najlepszych szkół w płocku XDDDD a 4... bk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 19:45 Slyszalam od znajomych, ze zajecia sa zle rozplanowane i siedza w sql do 17-18 nawet w zime... Surowi, niesprawiedliwi nauczyciele. Jakies grupy menelstwa(jak wszedzie), ktore kradna. Zly system oceniania. To tak m.in.:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ol_ka. Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 11:00 Ej ludzie ! zdecydujcie się !! Chce iść do dobrego gim. a wy zamiast pomagać się tu kłócice ! Złożyłam podanie do 6, bardzo chciałam i chcę tam iść ale przez ten bałagan na forum sama już nie wiem, czy podjęłam dobrą decyzję. Chcę złożyć podanie także do gim. 8 ale przeraża mnie wielkość tej szkoły . Z tego co wiem Profesor jest równie fajną szkołą. !! Sama chodzę do podstawówki profeosra i jest świetna atmosfera ! Wyniki testu po 6 klasie są przez kilka lat najwyższe, i zastanawiam się do którego GIMNAZJUM IŚĆ, żeby utrzymać dobry poziom. POMOCY ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eN. Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.311-3-64736c13.cust.bredbandsbolaget.se 26.07.08, 00:06 Jestem uczennica gim. nr 6. Osobiscie uwazam, ze ta szkola ma bardzo wysoki poziom. Aby sie do niej dostac musialam sie bardzo starac, poniewaz jestem spoza rejonu oraz wybralam klase profilowana. Nie poszlam do gim. z mojej okolicy, bo to wlasnie 6 po odwiedzinach i opiniach o innych szkolach wywarla na mnie najlepsze wrazenie i bardzo sie ciesze z mojej decyzji. Jest tu wiele, roznych kolek zainteresowan przez co rozwijam swoje pasje (np. nasze kolko teatralne dostalo sie do Warszawy na konkurs profilaktyczny). Organizujemy akcje harytatywne m.in. dla jednej z uczennic, ktora jest powaznie chora. Szkola dba o kulture oraz rozrywke. Mamy festyny (np. rodzinny, raz do roku), dyskoteki, a na codzien- radiowezel szkolny. Mamy czesto wycieczki. Bierzemy udzialy w uroczystosciach panstwowych, a harcerze z tego gim. czesto pelnia na takowych warty. Nauczyciele bardzo dbaja o swoich podopiecznych, zarowno na podlozu wychowawczym jak i szkolnym, zwracaja oni na prawde duza uwage na ubior, czy makijaz. Jest absolutny zakaz uzyania komorek. Mozna sie wiele nauczyc. Lekcje prowadzone sa w sposob interesujacy i wiele z takowych lekcji wynosimy i zapamietujemy bez uczenia sie materialu w domu. Do domu zadawane jest raczej malo. Nie nazekam. Jezeli chodzi o pogloski na temat zlodziejstwa oraz bojek, czy tzw. menelstwa to mysle, ze jest to tylko plotka, ktora wynika ze zroznicowania subkultur w naszej szkole, ale przeciez nie wyglad swiadczy o czlowieku. Przez miniony rok szkolny, ani razu takie zdarzenia nie mialo miejsca w 6. Goraco polecam te gim. poniewaz jego absolwenta, kazde liceum przyjmie z otwartymi rekoma. Nie neguje oczywiscie dobrej renomy innych szkol jednakze wiele moich znajomych chce sie przepisac do 6. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eN. Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.311-3-64736c13.cust.bredbandsbolaget.se 26.07.08, 00:09 Powinnam jeszcze dodac o sukcesach sportowych. Nauczyciele prowadza SKS'y. Nasze druzyny czesto zwyciezaja zawody. 6 organizuje takze wewnetrzne zawody. A jezeli ktos wybiera biologie jako swoj "motyw przewodni" to 6 bezie najlepsza, poniewaz ta szkola sama w sobie ma nachylenie na biologie, ale oczyiscie takze na inne kierunki np. matematyka, czy j.polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka_profes Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 01:20 tak, polecam profesora; naprawde nie pożałujecie wyboru. jeśli tylko się chce można wiele się nauczyć, a nauczyciele są bardzo wyrozumiali i ... ludzcy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly uczen gimnazj Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 22:29 powiem tak jezeli chodzi o gimnazja to kazde gimnazjum dobre z roznych przyczyn ja uczeszczalem do gim. nr. 6 w Płocku i nie narzekam na ta szkołe moji znajomi chodzili do gimnazjow nr 1,8,5 i takze nie narzekali wiec nie ma czego sie obawiac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Re: Przewodnik po płockich gimnazjach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 17:07 Bylam uczenica gimnazjum nr. 8 i moim zdaniem jest to najlepsze gimnazjum w Plocku. Poniewaz ma wysoki poziom i co prawda jest wymagajace ale dzieki temu przygotowuje ucznia do lepszej szkoly np: Jagielonka. I w tedy uczen nie jest zestresowany wymogami jakie kieruje do nich dana szkola srednia. Rozumiem ze kazdy bedzie chwalil swoja szkole ale nie mozna zle mowic o innych placowkach bo najlepjej wie osoba ktora chodzi lub chodzila do danej szkoly. Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś