Dodaj do ulubionych

Tele2 werbuje klientów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 19:15
A naprawdę są tańsi o te ileś-tam procent?
Obserwuj wątek
    • Gość: pld Re: Tele2 werbuje klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 19:54
      tansze od 22 do 5
    • Gość: polk Re: Tele2 werbuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 22:24
      Ja też polecam od roku mam i sobie chwalę o wiele taniej niż w tpsa
    • Gość: BW Re: Tele2 werbuje klientów IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.04, 22:48
      Właściwie to o co chodzi w tym artykule? Że niby ludzie tak kochają TPSA, że są
      gotowi płacić drożej i jakaś firma ich oszukuje bo bierze taniej za tą samą
      usługę? Jakiś obłęd.
      • Gość: anonim Re: Tele2 werbuje klientów IP: 80.53.90.* 28.06.04, 23:06
        Wybiórcza chce sie nim - tym artykulem :) - podlizac tepsie za ostatnie nie
        najlepsze artykuly na jej temat... zeby niby bylo po rowno itp itd...
        a tak szczerze pwoiedziawszy to ja nie mam pojęcia o co chodzilo autorowi tego
        artykulu - przeciez rozmowy w tele2 sa tansze i moze w koncu ludzie zrozumieje,
        ze tepsa nie jest OBOWIAZKOWYM i jedynym operatorem na tym rynku i zaczna
        myslec ekonomicznie
      • gibki Re: Tele2 werbuje klientów 01.07.04, 22:49
        ano o to chodzi ze ludzie starsi moga korzystac z taryfy socjalnej za ok 30 zl
        i w tym maja 15 jednostek taryfikacyjnych, taka umowa naklada jednak obowiazek
        korzystania z uslug jedynie tpsa (taki maly cyrografik ktory jest dosc
        oplacalny jesli sie dzwoni jedynie na stacjonarne lokalne)

gdy przychodzi kolo z tele2 i nam wlaczy preselekcje wowczas telekomuna zrywa
        swiadczenie uslug na zasadach socjalnych i liczy sobie za kazda jt ok 1 zl
        czyli tele2 wprowadzajac w blad naraza ludzi na wysokie rachunki
    • Gość: Oszukany UWAGA OSZUSTKA !!!! IP: 193.59.95.* 29.06.04, 08:19
      UWAGA, UWAGA prowadzący prywatną działalność gospodarczą!!! Po Płocku (a może
      nie tylko) grasuje oszustka. Szczupła (nawet chuda), z brakującą górną prawą
      jedynką, wygląda na 'łykającą'. Odbywa się to tak: zagląda do
      gabinetu/kancelarii, etc i prosi np. o przetłumaczenie dokumentów, tylko ich
      przy sobie nie ma, gdyż musi je wziąć z Aresztu, gdzie ponoć pracuje. OK, to je
      pani przyniesie później. Dobrze, śpieszę się, bo mamy wyprzedaż różnych
      produktów dla pracowników: ręczniki chińskie po 5 zł, rózne AGD, np. kuchenka
      mikrofalowa BOSCHA tylko za 200 zł i wiele innych. W tym momencie wzbudziła
      moje zainteresowanie. A może Pan by coś chciał? - pyta. Myślę, myślę. OK, i tak
      planowalem kupić kuchenkę, a tu taka okazja! Ja: To może pani kupi mi kuchenkę?
      Ona: Mam już kilku znajomych, dla których kupuję różne rzeczy, nie wiem, czy
      starczy mi pieniędzy... Ja: To proszę, mam przy sobie 50 zł, policzymy się
      później. Teraz Pani poda mi namiary i ja później odbiorę od pani te dokumenty.
      Ona: Proszę bardzo, ul. Wolskiego ta a ta, nazwisko takie a takie, tel (podała
      komórkowy). No to do widzenia. Po 3 godzinach (ok. 18.00) idę pod wskazany
      adres i.... nikt taki tam nie mieszka. No ale są jeszcze 2 bloki łamane/1/2.
      Tam też sprawdzam i widzę zdziwione miny. No tak, już czuję, że dałem się
      zrobić w bambuko. Ale mam jeszcze tel! Dzwonię, odbiera jakiś facet, tłumaczę
      mu co i jak. Zdziwiony mówi że to pomyłka.
      TAK OTO SZANOWNI PAŃSTWO MOŻNA W 10 min. ZAROBIĆ CO NAJMNIEJ 50 zł
      WYKORZYSTUJĄC TAJNIKI LUDZKIEJ PSYCHOLOGII (chciwość).
      OSTRZEGAM PRZED TĄ PANIĄ (swoją drogą dałbym jej medal za zdolności aktorskie)
      I PRZED PODOBNYMI 'OKAZJAMI' !!!! POWODZENIA !!!!
    • Gość: dagmara Nie tylko TELE2! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 09:16
      Także NOM podpisuje dla siebie umowy bez wiedzy abonenta podrabiając podpisy.
      Ciekawe skąd mają dane abonenta i wzory podpisów?
    • marnylos Re: Tele2 werbuje klientów 29.06.04, 09:36
      Artykuł śmierdzi na milę brakiem obiektywizmu.
      Czyżby antyreklama Wielkiego Monopolisty???
    • Gość: antymonopol chyba art. pisany pod TPSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 09:42
      Czy w Pl mamy obowiązek łączenia się przez TPSA? Bo niby co z tego że oni nie
      są z tej firmy? Mi zależy na tańszych rozmowach a nie na błękitnym rachunku z
      pół-rodzimej firmy. Co mnie obchodzi przez jaką firmę się łączę?
    • Gość: haden Artykuł sponsorowany przez tpsa? IP: *.mikrus.pw.edu.pl 29.06.04, 12:11
      Gazeta schodzi na psy, publikując coś takiego. Czy naprawdę nie ma o czym pisać
      w Płocku ,że trzeba umieszczać sponsorowane artukuły?
      • zwyczajny1 Re: Artykuł sponsorowany przez tpsa? 29.06.04, 12:46
        Nie wiedziałem, że Tele2 nie ma nic wspónego z TP SA, jestem zdumiony! W
        telewizji są reklamy, w których ktoś z Tele2 informuje, że u nich płaci się
        taniej niz w tepsie, to co, teraz już wolno prowadzić reklamę negatywną w
        stosunku do konkurencji???? Dotąd wydawało mi się, że T2 to jakis odłam Tepsy!
        I jeśli tak nie jest, to agenci Tele 2 powinni o tym informować, zwłaszcza że -
        jak czytam w artykule, potem do ludzi przychodzą 2 rachunki, od nich i z Tepsy!
        Niech mi to ktos wyjaśni! Był kiedyś u mnie jakiś młodzienieć z Tele 2 i
        najpierw zapytał, czy jestem w tepsie. jak usłyszał że nie, to powiedział, że
        mnie jego oferta nie dotyczy i poszedł sobie. To jak to jest, do cholery?!
        • Gość: bravo Re: Artykuł sponsorowany przez tpsa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 13:40
          Każdy z nas jest fizycznie podpięty do jakiegoś " operatora lokalnego ".
          W Płocku jest to TP SA lub Petrotel. W innych miastach to TPSA i np. Netia,
          Dialog itd. Abonenci podpięci do TPSA mają prawo wyboru " operatora
          międzymiastowego " przez zlecenie preselekcji lub każdorazowe wybieranie
          prefisku. Operatorzy m/m to m.inn. NOM, Netia, Dialog , Energis, Tele 2 i całe
          mnóstwo innych/ 1044,1055,1066 itd/.
          TP SA jako " operator dominujący " ma obowiązek udostępnić swoim abonentom
          możliwość korzystania z usług innych operatorów m/m . Pozostali operatorzy
          lokalni takiego obowiązku nie mają i abonent nie może sobie wybrać np. Tele 2.
          Dlatego przedstawiciel "Tele 2" gdy usłyszał, że jesteś abonentem Petrotelu
          słusznie stwierdził, że nie ma u Ciebie nic do załatwienia.
          Tak mi się przynajmniej wydaje.
          • gibki Re: Artykuł sponsorowany przez tpsa? 01.07.04, 22:46
            ale o co ci chodzi?
            ze np bedac w petrotelu nie moge dzwonic przez nom badz tele2?
            cos mi sie nie wydaje
            • Gość: Bravo Re: Artykuł sponsorowany przez tpsa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 18:27

0801-801-100 Infolinia " Tele 2 "
              Sprawdź. Tylko 1 impuls.

0801-1044-00 Infolinia " NOM "
              Też 1 impuls.
        • roman_j Re: Artykuł sponsorowany przez tpsa? 03.07.04, 21:59
          zwyczajny1 napisał:

> Nie wiedziałem, że Tele2 nie ma nic wspónego z TP SA, jestem zdumiony! W
          > telewizji są reklamy, w których ktoś z Tele2 informuje, że u nich płaci się
          > taniej niz w tepsie, to co, teraz już wolno prowadzić reklamę negatywną w
          > stosunku do konkurencji????

Faktycznie to jest chyba niedopuszczalne. Nie pamietam dobrze tej reklamy, ale
          o ile pamietam, to nie pada tam nazwa TP SA. Myślę, że gdyby było inaczej, to
          na pewno byłaby awantura.
    • Gość: anonimka Re: Tele2 werbuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 21:18
      Ludzię pracuję w tej firmie, powiedzmy że w siedzibie ;) uwierzcie mi że taki
      bałagan jak w T2 ma niewiele firm, chodzi im tylko o kolejnego klienta i
      zysk!!! Co będzie dalej nieważne.....nie dzieła - pech....reklamacja -
      olewka!!!! Błagam nie bądźcie naiwni i łatwowierni, trudno jest się później z
      tego wyplątać!!!! :-///
    • Gość: Heyka Re: Tele2 werbuje klientów IP: 212.160.172.* 06.07.04, 17:34
      Ludzie,
      W każdej reklamie i w każdym kalkulatorze TELE2 napisane jest
      małymi "krzaczkami": Dotyczy abonamentu standardowego w TPSA! Czy każdy lubi
      się nabierać na takie chwyty?
      Pozdrówka
    • Gość: infolinia Re: Tele2 werbuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 23:59
      Pracuje na sluchawce i wiem praktycznie wszystko.
      Po pierwsze to tylko klient tpsa moze podpisac umowe a to w zwiazku z ustawa
      demonopolizacyjna rynku telekomunikacji wiec tepsa musi udostepniac lacza
      Po drugie umowa dotyczy preselekcji czyli wybor automatyczny prefiksu tele2
      czyli 1061..
      Dostaje sie dwa rachunki ktore z zalozenia sie nie pokrywaja i lek przed tym ze
      to sa dwa rachunki to glupie bo oba dotycza czego innego (innych polaczen)
      To ze masz umowe z tele2 nie wyklucza mozliwosci korzystania z tepsy na
      miedzymiastowe itd - wystarczy wykrecic ich prefiks czyli 01033...
      To ze w tele2 jest burdel to 100% prawda a caly kontakt z klientem to albo
      infolinia albo dzial ksiegowosci tez przez tel. ALE TU JEST HACZYK.. to jest w
      Warszawie wiec jezeli mieszkasz w innym miescie to placisz jak za polaczenie
      miedzymiastowe a to KOSZTUJE bo rozm.nigdy nie jest krotka biorac pod uwage
      predkosc dzialania progr.billingowego...
      Ja tylko czekam jak w "Uwadze" zobacze kiedys awanture z tele2 bo slysze w
      jakim stanie dzwonia niektorzy lkienci..
      na szczescie jest tez sporo zadowolonych wiec nie jest tak zle.
      poza tym zawsze mozna zrezygnowac no nie.....
      przy rezygn. mozesz jeszcze zalapac godzinke gratis w procesie tzw.odzyskiwania
      klienta wiec mozna probowac ale o tym pssss ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka