Dodaj do ulubionych

Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki

05.10.12, 21:18
Należy uściślić, że jeśli przedstawiciel nie poinformował o możliwości odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni i nie dołączył takiego wzoru, to w takim wypadku zgodnie z Kodeksem Cywilnym ma się 3 miesiące na odstąpienie od umowy zawartej poza siedzibą sprzedającego, czyli zawartej w domu, przez internet, przez telefon.

Takiemu akwizytorowi można zawsze powiedzieć, żeby zgłosił się po godzinie 19-ej lub 20-ej, bo osoby na którą jest umowa nie ma w domu. Zazwyczaj już potem nie nachodzą.
Obserwuj wątek
    • Gość: mariusz Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki IP: *.138.c70.petrotel.pl 05.10.12, 21:31
      U mnie byli jakośna początku lipca. Młody chłopak i dziewczyna. Byli chyba trochę zaskoczeni, że otworzyła im młoda osoba, bo zapytali czy umowa z Energą jest na mnie. Poprosili o pokazanie rachunku z Energi i coś tam pletli że teraz to będzie fajnie bo jakiejś tam opłaty nie będzie, będą 2 rachunki ale będzie taniej. Od razu pomyślałem, że będą namawiać na zmianę operatora a oni nic. Wysłuchałem ich cierpliwie w "oczekiwaniu" na ofertę a tu pan kończy swój monolog. Na to ja: Czy coś jeszcze? A on: To wszystko, dzękuję. Chyba byli zawiedzeni, że nie otworzyła im jakaś staruszką, którą możnaby wkręcić.
    • nynus123 Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki 05.10.12, 21:39
      Energetyczne Centrum? haha byłem tam na dniu próbnym w pracy.. porażka najgorzej spędzony dzień w moim życiu. Nie dość że musiałem jechać na jakaś wioskę gdzieś za Płońsk to jeszcze za darmo. Oczywisnie od razu im podziękowałem za taką prace tym bardziej że płacą 25zł od podpisanej umowy a ludzie na to reagują strasznie. Tyle tych oszustów teraz, ale najbardziej szkoda mi tych ludzi w szczególności starszych osób które myślą że na prawdę jest taniej i dają się na to nabrać. A firma która się ogłasza to NSG, oczywiście też nie znajdziecie nic w internecie o niej, także ludzie szukający pracy unikajcie ogłoszen na ogloszenia.plock.pl od firmy NSG.
      • Gość: Str Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki IP: *.095.c72.petrotel.pl 05.10.12, 23:04
        Mają Matule tez nabrali na tańszy prąd. Oczywiście kiedy tylko przyszły rachunki Mama z przerażeniem do mnie zadzwoniła. Byliśmy w urzędzie do spraw konsumenta i napisaliśmy odwołanie minęło już 5 miesięcy od podpisania umowy, mam nadzieję że umowa zostanie anulowana. Wiem jedno teraz jeżeli ktoś zapuka do moich drzwi z tego EC to kopa w du... zasadze i tyle.
        • jkredman oj żeby się nie pojawił w e'sądzie w Lublinie 06.10.12, 14:38
          zmanipulowany adres dłużnika podany do Sądu i dowiesz się dopiero jak komornik przyjdzie wyegzekwować odpowiednio utuczony dług, odpowiednio długo po sprawie byś już niczego nie mógł zrobić,
          to jest Polska właśnie,
          • Gość: apostata Re: oj żeby się nie pojawił w e'sądzie w Lublinie IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.12, 15:15
            jkredman napisał:

> zmanipulowany adres dłużnika podany do Sądu i dowiesz się dopiero jak komornik
            > przyjdzie wyegzekwować odpowiednio utuczony dług, odpowiednio długo po sprawie
            > byś już niczego nie mógł zrobić,
            > to jest Polska właśnie,
            ------------------------------------------------
            Zgodnie z prawem pokracznego państwa, można zostać legalnie okradzionym przez ludzi, którzy uważają, że ciężka praca, pasje i dokładność, to domena głupców, natomiast powodem do dumy w ich mniemaniu jest złodziejstwo, cwaniactwo, szachrajstwo i świętoszkowatość.
            Sądy i pokraczne państwo jest przyjazne tego typu specjalizacjom, tradycyjnie prezentowanym przez znaczną część społeczeństwa.
            • vlaadmir Sąsiedzi, musimy sobie pomagać 06.10.12, 16:04
              Jak następnym razem przyjdą do Was naciągacze, pójdźcie do sąsiadów ich ostrzec. Trzeba działać wspólnie i sobie pomagać, bo inaczej nas zjedzą wszelkiego rodzaju naciągacze.
      • loczek62 Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki 06.10.12, 13:50
        Kiedy zadzwonili do moich drzwi zadzwoniłem na policję. Szybko przyjechali, spisali wszystkich akwizytorów chodzących po osiedlu. Ale okazało się że są (akwizytorzy) "na prawie" więc nie zwinęli ich.
      • Gość: mła Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 07:37
        zgadzam sie z tobą nynus w 100%. byłem na tyle głupi że troche popracowałem tam a raczej ponabijałem im kabze. mówisz że 25 zł od umowy to prawda ale jeszcze z tego dostaje się tylko 50% czyli 12 zł od umowy tak naprawdę. dodatkowo od rana do nocy jestes na nogach a w domu jestes "gosciem" za 12 zł od umowy a umow duzo nie da rady podpisac. reasumujac jezeli ktos jest jeleniem i chce dokladac do tej pracy wiec polecam NSG. Hahahah xD
    • plocek-is-one [...] 05.10.12, 23:36
      Treść postu jest niedostępna.
      • Gość: Ania Szybka reakcja gazety IP: *.003.c76.petrotel.pl 06.10.12, 09:13
        Jak pisałam na początku maja maila do gazety że to Energetyczne Centrum zawitało do Płocka i że należało by ostrzec ludzi bo inne miasta już to przerabiały to gazeta palcem nie kiwneła... a tu proszę... jaki news
        • Gość: pracownik_Energii Re: Szybka reakcja gazety IP: *.231.c77.petrotel.pl 06.10.12, 11:35
          Pierwsi poszkodowani przez EC przychodzili do BOK Energii już w październiku ubiegłego roku.
          • Gość: pikodeon Re: Szybka reakcja gazety IP: *.centertel.pl 06.10.12, 15:52
            Ciekawe skad to wiesz? A ty kiedy przyszedles tam po kasę za oczernianie EC? To podłe, tylko ojciec dyrektor zaslaniae sie staruszkami. W płocku jestescie przyzwyczajeni do monopolisty orlenu, który dyma cenami miliony ludzi w tym tysace staruszków.
        • Gość: she_1987 Re: Szybka reakcja gazety IP: *.class96.petrotel.pl 07.10.12, 00:33
          Ja o tym słyszałam już jakiś rok temu, że w Płocku chodzą i namawiają ludzi. Więc na pewno sygnały o tym są nie od dziś... Najpierw pierdoły w tej gazecie a poważny temat jak znajdzie się miejsce...
        • Gość: Ania2 Re: Szybka reakcja gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.12, 09:48
          A co mieli zrobić? Rzucić sięna ziemię i tupać, bo tak napisałaś? Jakaś baba drugiej babie coś tam powiedziała i ot cała afera. To z artykułu to też histeria, bo takie jak ty "ostrzegają", tylko nie wiedzą przed czym. Ech, ludzie, kiedy zaczniecie samodzielnie myśleć??
      • aazz91060 Do plocek-is-one 06.10.12, 12:58
        Dobro ludzi?
        Ty sie dobrze czujesz?
        A ktora pie...na zlodziejska firma naliczajaca ci oplaty ( poczta, zaklady energetyczne, wodociagi, smieci, winda, czynsze, zusy, srusy, jebana skarbowka, etc.) dba o dobro ludzi?
        Jezeli taka znasz to obwiesc to wszem i wobec, bo ja nie znam.
        Cala ta mafia ma na celu tylko i wylacznie zeby nas okradac, gnoic i wsadzac do wiezienia.!
        A jak bedziesz glosno sie sprzeciwial, to oskarza cie o anarchie i pojdziesz do pierdla.
        Ta firma to jest maly pikus.
        " Zielona wyspa " to jest dopiero parafirma a taki Capone to mogl by naszym rzadzacym bandziorom co najwyzej biegac po fajki.!
        Z powazaniem.
        • Gość: misiek Re: Do plocek-is-one IP: *.009.c93.petrotel.pl 06.10.12, 14:17
          aazz91060 napisał:
          > A ktora pie...na zlodziejska firma naliczajaca ci oplaty ( poczta, zaklady ener
          > getyczne, wodociagi, smieci, winda, czynsze, zusy, srusy, jebana skarbowka, etc
          Z usług poczty nie musisz korzystać, kup sobie gołebia, przy domu postaw wiatrak lub na dachu zainstaluj ogniwo fotowoltaniczne, wykop sobie studnie zamiast korzystać z usług wodociągów niedorajdo życiowa i malkontencie.
          • meteor920 Re: Do plocek-is-one 12.10.12, 13:28
            Gość portalu: misiek napisał(a):

> aazz91060 napisał:
            > > A ktora pie...na zlodziejska firma naliczajaca ci oplaty ( poczta, zaklad
            > y ener
            > > getyczne, wodociagi, smieci, winda, czynsze, zusy, srusy, jebana skarbow
            > ka, etc
            > Z usług poczty nie musisz korzystać, kup sobie gołebia, przy domu postaw wiatra
            > k lub na dachu zainstaluj ogniwo fotowoltaniczne, wykop sobie studnie zamiast k
            > orzystać z usług wodociągów niedorajdo życiowa i malkontencie.
            Zgadzam się z użytkownikiem misiek w 100%.
      • Gość: zz Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki IP: *.zax.pl 06.10.12, 14:22
        No wiadomo ze chodzi o kase, z choinki sie urwales?
    • hrabia7808 Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki 06.10.12, 12:29
      Babcia się nabrała, dziadek się nabrał... Ojciec dyrektor dlatego was tak lubi. Co za głupi ten naród. Wy naprawdę wierzycie w cuda? Współczuję wam.
      • xelene Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki 06.10.12, 14:43
        po prostu starzy ludzie sa biedni i z wiekiem latwowierni ,ciebie tez to czeka, zreszta nie tylko to .Kipniesz tak samo jak wszyscy wiec sie nie wywyzszaj.Tak samo srasz ,rzygasz i oddajesz mocz niczym sie od nich nie roznisz.I tak samo umrzesz , a starosc na pewno nie bedzie mila sam sie przekonasz o ile bedziesz mial fart pozyc tyle co oni.
      • Gość: c.hrabia Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.12, 15:46
        Jeszcze Kaczyński nabiera.
    • golfiarzinc Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki 06.10.12, 12:31
      To samo dzieje się w Dąbrowie Górniczej, Nie wiem czy to ta sama firma ale podają sie za Tauron mają nawet lipne identyfikatory i smycze z logo Tauron i namawiają na tańszy prąd. Moja mama na szczeżście również się pochwaliła i udało się umowę rozwiązać. Ale sprytni są niesamowicie. Zrobili sobie kilkuosobowy nalot na osiedle gdzie mieszkają moi rodzice w pt. po 18 kiedy infolinia Tauronu jest już nie czynna i w jeden wieczór obskoczyli kilka bloków. Od razu dałem znać znajomym i okazało się że rodzice wielu z nich dali się zrobić. Pierwsze pytanie jakie zadają jak widzą starszą osobę to "czy jest sama w domu" jeśli tak to jazda ,ak nie to wrócimy kiedy indziej.
      • Gość: gość [...] IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 06.10.12, 14:05
        • Gość: dumny z ciebie Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.12, 10:39
          A potem obudziłeś się spocony, ale zadowlony, jak to dzielnie po raz kolejny pokonałeś zło siłom i godnościom osobistom. Jutrzejszej nowy załatwiasz skarbówkę, ha!!
    • kolombo7 Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki 06.10.12, 12:36
      Uwaga. W Suwałkach też już chodzą. Był u mnie gość od nich jakiś tydzień temu. Powiedziałem mu, że faktury po zapłaceniu wyrzucam do kosza, odpowiedział, że źle robię, po czym sobie poszedł
    • zaradna.mama Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki 06.10.12, 12:45
      Najlepszy sposób, to zakazać swoim dziadkom lub wiekowym rodzicom podpisywania jakichkolwiek papierów od akwizytorów a w zamian poświęcić im więcej uwagi i samemu poszukać alternatywnych dostawców prądu, tel czy tv. Żaden akwizytor nie zna lepiej potrzeb lokatora niż jego rodzina. Niestety, młodzi często nie mają czasu by przysiąść ze starszymi a akwizytor puka z szerokim uśmiechem i wykorzystuje ich niewiedzę :-(
    • gazetowy.mail fajne wyjaśnienie o oszustach od taniego prądu 06.10.12, 12:57
      polecam stronę - gdzie panu chcialo sie drożyć temat. brawo za zdeterminowanie. Te informacje powinny być rozwieszone na wszystkich klatkach schodowych :-)

sarysz.pl/centrum-energetyczne-sprawdza-samych-siebie-czy-naciagaja-i-zaplaca-swoim-przedstawicielom-za-uczciwosc/
      pdf-a z instrukcja naciągania starszych ludzi wydrukowałam i rozdałam wszystkim znajomym po 50+. wszelkiego rodzaju oszuści z telekomunikacji, elektrowni itp działają w ten sposob.

a co do firmy EC wystarczy wpisac ich nazwe w wyszukiwarke na stronie uokiku.
    • losos_norweski Akwizycja to ZAWSZE naciąganie biednych ludzi 06.10.12, 13:53
      Każdy rodzaj akwizycji służy tylko i wyłącznie naciąganiu biednych ludzi. Jeszcze nikt nigdy nie sprzedał w ten sposób coś wartościowego po uczciwej cenie.
      • Gość: Arakiel Re: Akwizycja to ZAWSZE naciąganie biednych ludzi IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.12, 13:58
        niedozwoloneklauzule.pl/
        to jest link do bezproblemowego rozwiązania umowy. Polecam punkt 1. Wysyłacie to listem poleconym i bez problemu rozwiązują. Mi rozwiązali po ok 3 tygodniach od wysłania.
      • Gość: Pasywny Re: Akwizycja to ZAWSZE naciąganie biednych ludzi IP: *.centertel.pl 07.10.12, 09:55
        Miesiąc temu był u nas akwizytor z kablówki. Opowiedział o ofercie, zostawił wizytówkę i poszedł dalej. Naciągacz? Po prostu przedstawiciel. Teraz skorzystamy z jego oferty, a jeśli jest na prowizji to sobie zarobi. Akwizytorzy cyfry chcieli nam dać telewizor, byleby tylko podpisać umowę (ci to byli wyjątkowo nachalni).
    • xsawer Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki 06.10.12, 14:00
      A jesienią zamiast liści będą wisieć "akwizyści".
      A swoją drogą co na to 560 darmozjadów z Wiejskiej?
      • Gość: nicnowego Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.12, 14:06
        czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,11087536,Pukaja_do_mieszkan_i_sprzedaja____prad.html
        • Gość: apotemwrócili Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.12, 14:08
          czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,11602339,Domokrazni_sprzedawcy_pradu_wrocili__Maja_nowy_wabik.html
    • kozaczek3 Chwyt marketingowy O.Doktora Dyrektora działa!!! 06.10.12, 14:13
      O. Doktor Dyrektor zastosował ten chwyt przy zbiórce pieniędzy na ratowanie stoczni!
      Ogłosił przez swoje radio, że jeżeli ktoś chce zwrot swoich wysłanych pieniędzy to musi w ciągu tygodnia powiadomić go listownie!
    • ziutekliv21 Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki 06.10.12, 14:16
      Jak widac wiekszosc ludzi w podeszlym wieku ma problem z logicznym mysleniem. Rozwiazaniem byloby pozbawienie prawa do zawierania jakich kolwiek umow, bo jak sie okazuje samodzielnie myslec juz nie potrafia
      • Gość: bedziemy starzy Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.12, 15:42
        Niekoniecznie problem z logicznym mysleniem. Na pewno problem ze zbytnia ufonoscia i latwowiernoscia.
        Ty za to masz problem z empatia. Oraz taktem.
    • piotrp961 Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki 06.10.12, 14:22
      piszecie a nie wiecie o czym cena za energie to jedno a oplata przesylowa to drugie zobaczcie swoje fektury......jak placicie za energie jednemu to jedna eak. a jak 2 to dwie przesylowa i za energie nic nadzwyczajnego a na energi przy duzym zluzyciu mozna wtedy zaoszczedzic ....to nie znaczy ze popieram naciaganie ludzi a do innej firmy mozna samemu przejsc tylko przy zluzyciu domowym sie to nie oplaca
      • Gość: ąbć Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki IP: *.cafe-net.pl 06.10.12, 15:00
        hej Pietrek słusznie prawisz tylko zęby ci się źle układają... naucz się pisać po polsku, bo bełkot okrutny
    • expracownikec [...] 06.10.12, 14:22
      • jkredman ktoś mu podrzucił dane osobowe odbiorców 06.10.12, 14:45
        energii elektrycznej, tak jak i wcześniej cwaniakom którzy chcieli zmieniać umowy przebrandowionej telekomunikacji polskiej,

a państwo Polskie pozwala im na to, toleruje taką działalność i ma w nosie oszukanych
    • jkredman co to znaczy nic nie można zrobić, nie dajcie się 06.10.12, 14:31
      przede wszystkim zawiadamiajcie prokuratury o oszustwie na Waszą szkodę, informujcie o wyłudzeniu podpisu, te umowy zaproponowano Wam w złej wierze - więc żądajcie ich unieważnienia ex tunc,
      nie dajcie się zastraszyć i zmanipulować, prokurator ma obowiązek przyjąć i prowadzić sprawę, jakby próbował umorzyć to skarżcie,
    • mafj_mafj jak to rozwiązano w UK 06.10.12, 14:41
      bardzo prosto

Przy sprzedaży jakiegokolwiek produktu finansowego (np ubezpieczenia jak w opisanych przypadkach) sprzedający MUSI zachować dowód przedstawienia klientowi kluczowych punktów umowy. Jeśli klient się odwoła i okaże się, że ten dowód nie istnieje lub jest nieprawidłowy, uznaje się, że produkt został sprzedany w niewłaściwy sposób i przysługuje zwrot pieniędzy - jest instancja odwoławcza, nie trzeba sądu zazwyczaj.

Wg mnie tego typu zapisy powinny obowiązywać co do wszelkich umów, w których opłata jest rozłożona w czasie, lub zobowiązania nie są regulowane w całości przy zakupie (abonamenty, raty, kontrakty telekom itp).

• jkredman [...] 06.10.12, 14:50
        • mafj_mafj Re: ależ babci przedstawisz trochę kwitów do podp 06.10.12, 15:07
          lekarstwem jest zapobieganie cwaniactwa.
          cwaniacy pojawiają się bo jest dla nich miejsce.
          ramy prawne daja im juze pole manewru.

sciganie cwaniakow, uniewaznianie umow, ciagnie sie latami
          sprawy sie umaza w prokuraturze, przedawniaja sie w sadach
          kary jak sa sa smiesznie niskie itp itd
        • mafj_mafj Re: ależ babci przedstawisz trochę kwitów do podp 06.10.12, 15:15
          co do kwitow do podpisu
          w UK jest tak, że jesli chodzi o telefonicznie zawarta umowe, to jej potwierdzeniem musi byc pelne nagranie, w ktorym przeczytane sa istotne punkty umowy. Jesli chodzi o pisemną to musi być pisemna parafka przy każdym z takich punktów.

Takie zapisy w polsce na pewno nie zatrzymały by całego spektrum oszustów. i nie pomogly by kazdej z ofiar. Ale byc moze wystarczajaco duzo zeby sie oszukancze praktyki sie nie oplacaly.

Np istytucjom takim jak GETIN bank nie uszedl by plazem zapis w zalaczniku do umowy pr inwestycyjnego okreslajacy oplate w wysokosci 5% wkladu miesiecznie.
    • czarny.bazant Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki 06.10.12, 14:41
      Ludzi chcieli miec kunkurencje na rynku energii elektrycznej.
      Ich marzenia się spełnily, więc o co chodzi? Wszystko ma plusy i minusy, monopol miał plusy i minusy , tak samo jest z konkurencją.
      Nie zal mi tych ludzi , tak sie tworzy młody rynek i konkurencja- starzy , niewykształceni , nieczytajacy umów będą ją budować .Takie zycie- w mysl zasady uwazaj czego pragniesz , bo mozesz to dostać. Frajerzy myslą ,ze konkurencja = darmocha.
      • Gość: bedziemy starzy. Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.12, 15:48
        Tez bedziesz stary.
        Przygotuj sie zawczasu.
      • masa28 Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki 06.10.12, 17:23
        Jesteś idiotą, jeśli uważasz że konkurencja lub wolny rynek oznacza oszustwa.
        Jeżeli tak, to idźmy dalej: przecież dopiero po 89 roku zaczęły się problemy narkomanii, bezdomnych itp. nieprawdaż?
      • Gość: paw Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.12, 14:32
        Problem w tym, że tępić trzeba zachownia - jedna baba drugiej ababie powiedziała, że na bankowo ją oszukają - tyle robią takie artykuły. Nowe znaczy złe i trzeba niszczyć. Bo to przychodziły zawsze takie same papiurki od tego samego pana Zdzisia elektryka i gites. Paranoja
    • 1stanczyk Miedzy innymi dlatego w cywilizowanych krajach, 06.10.12, 14:43
      a nie jak ten nasz "liberalnych" i od dwudziestu kilku lat rządzonym przez "patriotyczne" pokolenie okrągłostołowych "zasłużonych" (żeby nie napisać zasranych) debilów, istnieje prawo, które czyni tego typu marketingowa prospekcje rynku wobec osób najczęściej starszych o ograniczonej możliwości zrozumienia istoty propozycji, przestępstwem kryminalnym na za które najnormalniej w świecie sady skazują na niejednokrotnie wieloletni pobyt w wiezieniu.

To jest zwyczajne bydlęce (bo nikczemne i podle to byłby komplement) złodziejstwo tym trudniejsze do zrozumienia w swojej powszechnej formie w naszym kraju w którym co niedziela tłumy chodzą do kościoła, że od lat przez nieomal nikogo, z watykańską hierarchia włącznie, nie tylko publicznie nie napiętnowane ale nawet niezauważane .

Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki
    • sikiem_prostym [...] 06.10.12, 14:44
      • Gość: jaro Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki IP: *.centertel.pl 06.10.12, 15:40
        Brawo za odwagę! Pewnie gdybyś nie miał innej pracy i jedynym zajęciem bybaby sprzedaż, zdechlbys z głodu.
        • Gość: bedziemy starzy Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.12, 15:50
          Bieda niby usprawiedliwia oszustwo?
          No, ciekawe rzeczy mowisz.
    • sueellen Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki 06.10.12, 14:45
      Mojej Babci powiedzialam, ze wszyscy ktorzy dzwonia, albo przychodza z ofertami i umowami do domu to oszusci. Jesli jest zainteresowana ma poprosic o przeslanie informacji poczta. Nie maja adres? Nie znaja nazwiska? No to jak maja byc z elektowni/ telekomunikacji/sortowni smieci - niepotrzebne skreslic.
      Raz taka babka zadzwonila do Babci, a Babcia: no to niech mi pani przysle umowe poczta.
      - a gdzie mam przyslac?
      - do domu, do mnie
      - ale jaki adres?
      - domowy, moj. Ma pani w dokumentach
      - prosze potwierdzic
      - wnuczka zabronila

:D
      • naprawdetrzezwy Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki 06.10.12, 14:58
        sueellen napisała:

- ale jaki adres?
        > - domowy, moj. Ma pani w dokumentach
        > - prosze potwierdzic

Wprowadź modyfikację:

- potwierdzam, że macie mój adres w swoich dokumentach.
    • naprawdetrzezwy Ambergold część milion osiemsetna? 06.10.12, 14:56
      "Po domach chodzą akwizytorzy (...) Żądają faktury za energię elektryczną"

I idioci pokazują, a normalni nie.
      Znowu Gazeta robi akcję dążącą do ubezwłasnowolnienia ludzi starych.
      To co? Następne będzie usypianie starców?
    • kiszkow_salcesonow [...] 06.10.12, 14:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • olias Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki 06.10.12, 15:15
        a nie pomyślałeś że może wyzywanie partii która takie firmy będzie ścigać (w przeciwieństwie do grupy Ryżego) od pisdzielców świadczy wyłącznie o tym że propaganda mediów zrobiła w Twoim móżdżku kaszankę z jajecznica na cebulce i nieodwracalne zmiany?

jako zwolennik "pisdzielców" szczerze Ci współczuję.
        • Gość: bedziemy starzy Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.12, 15:53
          A ja Ci szczerze wspolczuje, ze jestes zwolennikiem owych:)
    • Gość: ams zdolność do czynności prawnych do 78 roku życia IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.12, 15:26
      skoro przed 18 rokiem życia ludzie nie mają prawa zawierania umów, to może nie powinni mieć go także po 78 roku życia...
    • Gość: normalny Re: Chce pani tańszy prąd? A potem dwa rachunki IP: *.centertel.pl 06.10.12, 15:34
      Ciekawe ile Energa, "biedny" monopolista zaplacil za ten artykuł? Jeśli chodzi o 2 rachunki to prawda, ale odpowiada za to prezes urzędu regulacji energetyki. Identycznie było z uslugami telekomunikacjyjnymi. Dzięki p. Strezynskiej i alternatywnym operatoromi wszyscy teraz płacimy mniejsze rachunki. Dopuki upolitycznione koncerny energetyczne będą finansować takie artykuły i grać na emocjach, to za prąd będziemy płacić jak za zboże. Przyłączmy sie do lamania monopoli!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka