Dodaj do ulubionych

Apel do Radnych Rady Miasta Płocka

13.11.12, 15:50
Szanowni Państwo, dokument jakim jest poniżej omawiane studium musi być dokumentem wybiegającym w dalszą przyszłość, dlatego nie może być zbiorem pomysłów dostosowujących się do ekonomicznych warunków istniejących w chwili obecnej. Nie może być też traktowany jak coś przejściowego co można traktować od pomysłu do pomysłu, od chaosu do chaosu i w sposób wycinkowy.

JEŚLI MAMY PRZYJMOWAĆ COŚ OD CZEGO MAMY UZALEŻNIĆ SIĘ W SPOSÓB NIEPRZEMYŚLANY I SZKODLIWY TO LEPIEJ TEGO NIE PRZYJMUJMY W OGÓLE, PRZYGOTOWUJĄC SIĘ DO DOKUMENTU Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA !

Płock jest w o tyle specyficznej sytuacji że jego rola jaką pełni dla kraju jest bardzo nietypowa, a zarazem strategiczna i nie może on podlegać z wielu względów typowym rozwiązaniom infrastrukturalnym i lokalnym możliwościom finansowym ! Dlatego należy raz na zawsze porzucić bezwzględnie absurdalną doktrynę głoszącą: „robimy to na co nas stać”, bo przede wszystkim Płock nie służy tylko swojemu regionowi czy subregionowi, służy on CAŁEJ GOSPODARCE KRAJU (!) a więc nie ma tu miejsca na wyżej przytoczoną filozofię kształtowania płockiego ośrodka jak również z tych samych i oczywistych powodów nie ma mowy na kształtowanie go lokalnymi siłami i środkami finansowymi oraz stosowaniem w tworzeniu jego struktur prowizorycznych i doraźnych pomysłów!

Fakt, iż Płock jest ośrodkiem służącym całej gospodarce JEST NASZYM WIELKIM ATUTEM, którego wciąż nie potrafimy lub nie chcemy wykorzystać.

Płock służy całemu krajowi jako najistotniejszy element gospodarki narodowej w dodatku położony w bardzo dogodnym miejscu na mapie Polski. Tę szansę należy koniecznie wykorzystać działając nie tylko na szczeblu regionalnym czy centralnym ale również w organach i instytucja Unii Europejskiej, a mamy ku temu BARDZO SILNE ATUTY które trzeba wykorzystywać.

Studium, które będzie dokumentem o planach nadających właściwą rangę miastu, które pełni jedną z najbardziej kluczowych ról w państwie spowoduje że również jako miasto będziemy ośrodkiem lepiej i poważniej postrzeganym na zewnątrz, miastem przewidywalnym i świadomym własnych celów również dla inwestorów, dla których taka polityka może być magnesem i gwarantem dobrej pozycji na mapie inwestycyjnej jako atrakcyjnego ośrodka zarówno obecnie jak i w przyszłości z którym warto będzie związać swoją działalność i interesy.

Takie studium i plany będą też przyciągać i zwykłych ludzi do Płocka jako miasta o atrakcyjnym centralnym położeniu z którego wszędzie będzie blisko i który będzie rokował atrakcyjne warunki do szeroko rozumianego rozwoju.

Należy tu wspomnieć także o wielkim potencjale Płocka jakim jest nabrzeże wiślane polodowcowa skarpa nadwiślańska stwarzająca unikatowe warunki do rozwoju turystyki rekreacji ale również przyciągania z tym związanych inwestycji i ludzi chcących osiedlić się w naszym mieście na stałe. Dlatego należy odpowiednio poważnie potraktować to zagadnienie w kontekście adekwatnych inwestycji w w/w obszar.

Chciałem poinformować Państwa również o tym że w najbliższym czasie otrzymacie Państwo opracowanie od Pana Jana odnoszące się do w/w studium jak również do szeregu zagadnień związanych z bezpieczeństwem i kształtowaniem rozwoju całej aglomeracji miasta Płocka, do którego powinny być zaangażowane specjalne samorządowo-rządowe zespoły.

Chciałem poinformować Państwa również o tym że w najbliższym czasie otrzymacie Państwo opracowanie od Pana Jana odnoszące się do w/w studium jak również do szeregu zagadnień związanych z bezpieczeństwem i kształtowaniem rozwoju całej aglomeracji miasta Płocka, do którego powinny być zaangażowane specjalne samorządowo-rządowe zespoły.
Dokument ten tak jak wiele innych, wcześniejszych zostanie przesłany także do Komisji Europejskiej i do Parlamentu Europejskiego.

Poniżej prezentuję jeszcze raz skupione w jednym miejscu moje wnioski dotyczące studium:
Obserwuj wątek
    • Gość: apel do citymena Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 16:06
      Przyjdź na sesję i weź udział w dyskusji. Do twojego tekstu nasuwa się wiele pytań, ale nie jest to droga do dyskusji z Prezydentem czy radnymi.
      • citymen Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 13.11.12, 16:45
        Sesja to tylko dyskusje. tu w grę wchodzą już pisma do KE i PE. Radni otrzymywali róenież już wcześniej listy. Ja chcę aby w dyskusji brali też udział mieszkańcy, którzy nie pomieszczą się w auli.
        • Gość: ogrodnik Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.003.c64.petrotel.pl 13.11.12, 16:53
          czy sesja to ta debata gdzie cały czas nadawali o ogródkach działkowych ?
        • Gość: apel do citymena Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 16:59
          We dwóch się zmieścimy. Spoko tylko przyjdź, a dokument o którym piszesz musi przyjąć rada . Inaczej nawet ze światłymi twoimi uwagami jest bezwartościowy i dla "Brukseli" ma takie samo znaczenie jak liczne petycje , którymi ich zasypałeś.
          Wiesz ile osób czyta twoje forumowe wypociny. Przyjdź na sesję i w mądrym wystąpieniu oraz oczywistej polemice z autorami opracowania, urzędnikami ratusza i radnymi przekonaj ich do swoich racji lub przyjmij ich argumenty. O tym, że masz zdolność sprawczą porywania tłumów po prostu zapomnij, chyba że dalej chcesz żyć w świecie iluzji i własnych marzeń o swoich niestety jak do tej pory na żadnym polu niespełnionych predyspozycjach.
          • citymen Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 13.11.12, 17:30
            I rozumiem że wówczas przy twojej obecności wszelkie sprawy nagle nabierają mocy prawnej i wartości, w każdej dziedzinie (co nie podlega dyskusji) i na każdym polu. To może jakbyś tak się skupił dobrze to i na odległość byś podziałał.

To nawet dobry pomysł, nasi politycy zaoszczędzili by też trochę na wyjazdach do Brukseli, pogadaj o tym z nimi.
            • Gość: apel do citymena Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 18:02
              Sugerujesz mi posiadanie mocy nadprzyrodzonych. Ja na szczęście jestem racjonalistą i uważam to za po prostu za idiotyzm. Przyszedł bym na sesję nie po to żeby metafizycznie wpływać na jej przebieg tylko dlatego żeby po prostu posłuchać twoich racji i dyskusji z twoim udziałem z osobami kompetentnymi choćby z pozoru i z racji na to , że są autorami opracowania, jego recenzentami zawodowymi lub decydentami niech by tylko politycznymi.
              Ja się niestety na tych sprawach kompletnie nie znam ale słuchając dyskusji ludzi bardziej z tym obeznanych chciałbym sobie po prostu wyrobić pogląd na to co ważne dla Płocka.
              A ty widzę z tych niedotykalskich co to jeżeli nie jesteś z nami to jesteś przeciw nam bez względu na to czy to własnie my mamy rację.
              • citymen Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 13.11.12, 18:09
                Bądź poważny (skoro uważasz się za racjonalistę) i pomyśl co można w ciagu kilku godzin okraszonych w tzw międzyczasie dyskusją o ogródkach działkowych przekazać więcej (nie)merytorycznego niż jest już w dokumencie ?

W dokumencie który już z ałoenia nie wiele jest wart skoro sami jego autorzy twierdzą że musieli poruszać się w obrębie granic administracyjnych.

Tak więc jeżeli zawalił już ktoś na starcie na poziomie samorządu to jaki ma sens dalsze bicie piany ?
                • Gość: apel do citymena Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 18:21
                  citymen napisał:
                  > W dokumencie który już z ałoenia nie wiele jest wart skoro sami jego autorzy tw
                  > ierdzą że musieli poruszać się w obrębie granic administracyjnych.

Rzeczywiście jesteś dyletantem jeszcze większym niż ja skoro nie rozumiesz, że to Studium musi zamknąć się w granicach administracyjnych Płocka ex definitione. Kończę dyskusję z tobą bo ja tez się po kilku wymianach poglądów przekonałem , że jesteś takim nawiedzonym znawcą i ekspertem od spraw wszelakich takim co to i na cymbałkach zagra i żabę podkuje Nie będę stwarzał komuś takiemu pretekstu do podbijania wątku bo to byłby spam. Nie bedę też apelował do twojego lekarza bo on z pewnością tego forum nie czyta.
                  • citymen Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 13.11.12, 18:32
                    Pisałem ci 1000 razy a ty jak zwykle swoje. Dlatego potrzebne są rozmowy na osi rząd--samorząd o potrzebie zmian legislacyjnych, regulacjach prawnych które z oczywistych dla bezpieczeństwa powodów winny być brane pod uwagę. Ustalenia co do metodologii opracowywania obszaru, który dopiero teraz na poziomie wojewódzkim zaczyna mieć status "problemowego" ! ale o czym pewnie jak zwykle nie masz nawet bladego pojęcia itd itp Upierasz się przy swojej retoryce jak człek wyciągnięty żywcem ze średniowiecza że tak już musi być nawet jakby miał nastąpić koniec swiata to nic nie można zmieniać bo się pójdzie do piekła.
            • citymen Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 13.11.12, 18:02
              Takie rozwiązania względem infrastruktury transportowej, a właściwie ich brak, skutkujący brakiem połączeń komunikacyjnych z krajem i obwodnic zewnętrznych miasta, narażonego na niebezpieczeństwa awarii przemysłowych mogą skutecznie odstraszyć wszelkich potencjalnych inwestorów jak również ludzi chcących zamieszkać w nim na stałe.

Często można spotkać opinie dotycząca Płocka jako miast ważnego dla kraju a jednocześnie bardzo źle skomunikowanego co budzi powszechny szok. świadczy to także niestety nie najlepiej nie tylko o władzach centralnych ale też i o naszych samorządowcach i parlamentarzystach.

Aby nie być gołosłownym poniżej podaję jeden z takich przykładów
              • citymen Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 13.11.12, 18:42
                Dodam jeszcze że w odniesieniu do koncepcji planowania zagospodarowania przestrzennego na szczeblu krajowym należy podkreślić, iż „Koncepcja Przestrzennego Zagospodarowania Kraju 2030” nie uwzględnia bardzo istotnych kwestii związanych z funkcjonowaniem Zakładów Dużego Ryzyka (ZDR-ów) oraz Zakładów Zwiększonego Ryzyka (ZZR-ów) wystąpienia poważnych awarii przemysłowych – w tym ZDR-ów i ZZR-ów zlokalizowanych w Płocku i jego rejonie z ulokowaną tu olbrzymią ilością substancji niebezpiecznych w obiektach strategicznych dla funkcjonowania całej gospodarki kraju.

Wymaga także licznych aktualizacji, zawarta w niej sieć planowanej infrastruktury transportowej opracowywana była jeszcze wówczas, gdy Polska nie była członkiem Unii Europejskiej, poza tym nie uwzględnia ona również Strategii Komisji Europejskiej w odniesieniu do „Planu utworzenia jednolitego europejskiego obszaru transportu — dążenie do osiągnięcia konkurencyjnego i zasobooszczędnego systemu transportu”.

Na te kwestie nasi lokalni politycy i samorządowcy powinni również mocno zwracać uwagę.
                • Gość: michalski Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.11.12, 19:41
                  Panie Fieti, bo tak się Pan chyba nazywa, aspiruje Pan do roli forumowego guru w dziedzinie planowania przestrzennego, zarządzania strategicznego i paru jeszcze innych dziedzin prognozujących rozwój współczesnej Europy, Polski, naszego regionu i gminy Płock.
                  Autorytatywnie stwierdzam po wpisach, które Pan tutaj prezentuje, że niestety nie jest Pan guru tylko pozbawionym podstawowej wiedzy dyletantem. Dlaczego? Niech Pan zada sobie odrobinę trudu i przeczyta choćby elementarny podręcznik z tej dziedziny. Może nawet tylko parę haseł z wikipedii. Sam przekona się Pan o tym bez zbędnej fatygi jeżeli oczywiście zrozumie Pan swoje braki. Nie zna Pan podstawowych zasad, procedur, mechanizmów i kanonów prawnych obowiązujących w tym zakresie i w skali Unii Europejskiej i w skali Polski. Ma Pan natomiast nadzwyczajną skłonność do występowania w roli mentora udzielającego na prawo i lewo połajanek oraz fachowca z tych, którzy wszystko wiedza jak najlepiej a co jest nie po ich myśli uważają za błąd i anachronizm. I tyle nad bardziej wnikliwą analizą Pana wiedzy spuszczę miłosierną zasłonę milczenia i nie użyję słów bardziej dosadnych. Swoją drogą ciekawe kim pan jest z wykształcenia, bo chyba ani urbanistą, ani ekonomistą ani nawet specjalistą od transportu, ale to już wyłącznie Pana problem.
                  • citymen Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 13.11.12, 20:20
                    Bardzo "merytoryczny" wpis i jakże jasno odwołujący się do konkretów tudzież definicji opierających się na źródłach (wikipedia), których m in sam jestem autorem. Faktycznie spuśmy na ten wpis zasłonę milczenia. :]
                    • citymen Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 13.11.12, 20:25
                      Następnym razem podpisz się inicjałami P. S. to będzie chyba bliższe prawdy, panie guru.
                      • Gość: P.S. Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.205.18.209.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.11.12, 20:33
                        oszołomami i ich chorymi urojeniami głowy sobie nie zaprzątam
                        • citymen Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 13.11.12, 20:40
                          Najwyżej "zupełnie przypadkiem" zajrzysz sobie akuratym w odpowiednim czasie by odwiedzić odpowiedni wpis. :]
                    • gregory_z_radomia Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 13.11.12, 20:52
                      Jest bardzo merytoryczny, rzeczowy i konkretny a zarazem prosty w przesłaniu. Jednak Ty jak zwykle Citymenie nie dostrzegasz intencji autora albo nie udajesz że nie dostrzegasz. Nie wiem już jak nalezy do Ciebie pisać. Może napisze jeszcze raz najważniejsze kwestie.
                      Nie znasz "...podstawowych zasad, procedur, mechanizmów i kanonów prawnych obowiązujących w tym zakresie i w skali Unii Europejskiej i w skali Polski..." bo "...dokument o którym piszesz musi przyjąć rada . Inaczej nawet ze światłymi twoimi uwagami jest bezwartościowy i dla "Brukseli" ma takie samo znaczenie jak liczne petycje , którymi ich zasypałeś..."
                      Niestety te słowa "Rzeczywiście jesteś dyletantem jeszcze większym niż ja..." są najłagodniejszymi słowami które można użyć do określenia Twoje działalności, zrozum że aby coś "ugrać" należy posługiwać się wiarygodną dokumentacją, podpartą badaniami, "...Przyjdź na sesję i w mądrym wystąpieniu oraz oczywistej polemice z autorami opracowania, urzędnikami ratusza i radnymi przekonaj ich do swoich racji lub przyjmij ich argumenty..."
                      Podsumowując oczekuje się od Ciebie jasnych deklaracji i poważnych działań.

• citymen Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 13.11.12, 21:07
                        "Jest bardzo merytoryczny,
                        rzeczowy i konkretny a
                        zarazem prosty..."

Obawiam się, że zbyt prosty.
                        • gregory_z_radomia Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 13.11.12, 21:21
                          Dokładnie. Udawadniasz to i tym razem, że dla Ciebie najprostsze słowa są za skomplikowane. Uwierz, wtedy obawy znikną. Prościej się już nie da.
                          • citymen Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 13.11.12, 21:31
                            Wiem że trudno będzie Ci w to uwierzyć ale potrafi być jeszcze prostszy. Chciało by się powiedzieć genialny w swojej prostocie, choć w tym problem że jednak niekoniecznie genialny.
                            • gregory_z_radomia Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 13.11.12, 21:57
                              Słowa mówiące że posiadasz "...nadzwyczajną skłonność do występowania w roli mentora..." są jednak prawdziwe. Jednak używanie słowa mentor w Twoim przypadku byłoby bluźnierstwem w stosunku do uznanych mędrców i autorytetów. Myślę że bardziej na określenie Ciebie pasują słowa ignorant i już użyte dyletant. Natomiast ostatnia myśl z poprzedniego postu zapisze się zapewne złotymi zgłoskami na forum gazety wyborczej Płock. Jednak nie będzie nam dane jak zawsze zresztą dowiedzieć się co autor miał na mysli. Potwierdzasz tym sposobem że dyskusja z Tobą nie ma sensu.
                      • Gość: michalski Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.11.12, 21:18
                        Ma Pan tym razem rację w 100%. wikipedia to właśnie Pana poziom, poziom kogoś kto poznać i zainteresować się podstawami lub szuka haseł w krzyżówkach w czasopismach dla zapracowanych pań domu. Dlatego do niej Pana odsyłam. Od czegoś trzeba zacząć. Na początek od prostych haseł i pojęć pisanych dla dyletantów, a jak się okazało w Pana przypadku także pisanych przez dyletantów. Nie zawsze redaktorzy tej prymitywnej ale jednak potrzebnej witryny zdążą usunąć jakieś niedorzeczności. Zajmuje im to trochę czasu i tylko wtedy gdy dostaną sygnał o jakiejś przemyconej bzdurze. Tak stało się chyba z Pana(?) tekstem o via Europe.
                        Przed pójściem na sesję rady miasta do czego zachęcam proszę trochę postudiować o metodologii planowanie przestrzennego i strategicznego. Ułatwi to Panu dyskusję.
                        • citymen Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 13.11.12, 21:39
                          Cierpisz chyba na jakiś dysonans poznaczy. Raz powołujesz się na Wikipedię innym razem twierdzisz że jest prymitywna. Ja mam taką propozycję: postaraj się raczej spróbować rozwiązać swój w/w problem zamiast skupiać się nad wszelkimi planowaniami.
                          • Gość: neopluz Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 10:26
                            Powód odwołania się do wikipedii michalski podał wyraźnie. To "źródło wiedzy" wyraźnie dla takich jak ty i na twoim poziomie. A wątek o via Europe faktycznie wyrzucili uznając go za infantylny zresztą tak jak jego objawiony samodzielnie autor tego hasła..
                            • citymen Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 14.11.12, 11:26
                              neoplus, może powinnieneś pisać opracowania szkolne typu "Co autor miał na myśli".
                              • Gość: neopluz Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 12:07
                                Cieszę się citymenie, że tak aprobująco oceniłeś mój wpis i moje kwalifikacje w zakresie interpretowania tekstów innych autorów.
                                BTW Co tam w Brukseli na temat lotniska w Myśliborzycach? Zamykają już Frankfurt, czy zmieniają jego funkcję na port lotniczy przesiadkowy?
                                • citymen Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 14.11.12, 12:21
                                  A tego czy dobrze czy źle zinterpretowałeś to ja już nie wiem. Ale opracowania wydawać możesz, nikt ci nie zabroni.
    • citymen Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 14.11.12, 12:17
      Ze względu na strategiczny charakter ośrodka jakim jest Płock oraz bezpieczeństwo mieszkańców miasta i jego aglomeracji oraz gmin ościennych, konieczne mogą być zmiany legislacyjne, ewentualnie wypracowanie metodologii lub odpowiedniego sposobu opracowywania dotyczącego planów zagospodarowania przestrzennego opisywanego obszaru, zarówno na poziomie krajowym, wojewódzkim jak również na poziomie Studium Uwarunkowań i Kierunków Zagospodarowania Przestrzennego Miasta Płocka wraz z prognozą oddziaływania na środowisko przez powołany w tej sprawie zespół rządowo-samorządowy w celu ujęcia w/w obszaru w sposób spójny i kompleksowy, odnośnie miasta Płocka w jego granicach administracyjnych jak również gmin do niego przyległych.

Plany zagospodarowania przestrzennego na szczeblu krajowym, wojewódzkim i Gminy Miasta Płock muszą w sposób odpowiedni uwzględniać rejon Płocka jako obszar problemowy i traktować go adekwatnie do rangi jego strategicznego charakteru dla całej gospodarki Polski i wielu występujących w nim zagrożeń dla ludności i środowiska naturalnego oraz innych problemów. Nadrzędną kwestią w odniesieniu do planowania zagospodarowania przestrzennego, opisywanego obszaru musi być maksymalne bezpieczeństwo jego mieszkańców.

Abstrahując od w/w metod i zastosowanych sposobów opracowywania planów zagospodarowania przestrzennego nadrzędną kwestią dotyczącą tych zagadnień jest bezpieczeństwo mieszkańców oraz bezpieczeństwo energetyczne państwa, które gwarantuje ustawa zasadnicza czyli Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej, będąca najważniejszym aktem prawnym w Polsce, nakładająca tym samym na władze państwa obowiązek ich zapewnienia
      • Gość: nikeja Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 12:28
        citymen napisał:

> bezpieczeństwo energetyczne państwa, które gwarantuje
        > ustawa zasadnicza czyli Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej, będąca najważnie
        > jszym aktem prawnym w Polsce, nakładająca tym samym na władze państwa obowiązek
        > ich zapewnienia

A w którym paragrafie Konstytucji jest to zapisane?
        • citymen Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 14.11.12, 12:31
          Szukajcie, a znajdziecie.

Akt prawny podany macie.
          • Gość: nikeja Re: Apel do pana mecenasa konstytucjonalisty citym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 12:46
            W tym sęk, "panie mecenasie", że nijak nie możem znaleźć. Odpuść sobie chociaż przekonanie, że jesteś prawnikiem. Skoncentruj się na drogach. Tam przy ich budowie znajdziesz zatrudnienie jako taki co macha chorągiewką regulując na znak kierownika strumieniem pojazdów przy jednym wyłączonym pasie, o ile oczywiście twoje schorzenie umożliwi ci przejście określonych badań lekarskich dopuszczających do takiej pracy.
            Witia ma rację lubisz udawać "uczonego" i pisać o rzeczach o których nie masz zielonego pojęcia. Dodaje to tobie prestiżu we własnych oczach?
            • citymen Re: Apel do pana mecenasa konstytucjonalisty city 14.11.12, 13:02
              Tego się spodziewałem. Jak znajdziecie za to jakąś ścianę to dajcid pokaz siusiania na nią z oczywiście odpowiednim uczonym wykładem jak należy profesjonalnie to czynić.
              • Gość: nikeja Re: Apel do pana mecenasa konstytucjonalisty city IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 13:24
                citymen napisał:

> Tego się spodziewałem. Jak znajdziecie za to jakąś ścianę to dajcid pokaz siusi
                > ania na nią

Masz to mecenasie-konstytucjonalisto załatwione pod jednym wszakoż warunkiem, że ujawnisz nam co to znaczy dajcid . Tego uczonego słowa też nie znamy. Ćpasz od południa?
                • citymen Re: Apel do pana mecenasa konstytucjonalisty city 14.11.12, 13:28
                  Nie ćpam i proponuję ci również tobie to rzucić, także i po południu.
      • Gość: witia mostostalowy Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 12:35
        Autor: citymen 14.11.12, 12:17

"Ze względu na strategiczny charakter ośrodka jakim jest Płock oraz bezpieczeństwo mieszkańców miasta i jego aglomeracji oraz gmin ościennych,"

Miasto, aglomeracja i gminy ościenne nie uważasz, że jest to typowy przykład masła maślanego?
        Chyba lubisz się posługiwać wyrazami brzmiącymi uczenie, ale takimi których sensu nie znasz. Nadrabiasz tym ewidentne kłopoty z nauką i zakończenie edukacji na stosunkowo niskim poziomie? Leń byłeś czy masz jakieś upośledzenie umysłowe?
        • citymen Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 14.11.12, 12:53
          No i dla tego też podejrzewam cię o takież uposledzenie. Termin aglomeracja odnosi się do mieszkańców i terenu go zamieszkującego infrastruktury itp., czasem wykraczającego poza obszar gmin ościennycg. Gmina natomiast jest podstawową jednostką administracji państwowej, będącą osobą prawną.
          • Gość: nikeja Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 13:05
            [b W brzmieniu bardziej potocznym aglomeracja jest skupiskiem sąsiadujących ze sobą miast i wsi, które stanowią wspólny organizm, poprzez zintegrowanie lub uzupełnianie się rozmaitych form infrastruktury tych miejscowości oraz wzajemne wykorzystywanie potencjałów, którymi te miejscowości dysponują.[/b]
            Po co zatem pisać :

"Ze względu na strategiczny charakter ośrodka jakim jest Płock oraz bezpieczeństwo mieszkańców miasta i jego aglomeracji oraz gmin ościennych,"

Wystarczy napisać po prostu aglomeracji płockiej. Fakt będzie krócej i nie tak poważnie -:) ale przynajmniej unikniemy masła maślanego i dywagacji, że ktoś jest osłem pozującym na erudytę i człowieka mądrego. Tak jakbyś napisał :"city jest głupim idiotą" jak samo "city jest głupi" lub "city jest idiotą" w zupełności wystarczy. Wyluzuj trochę city i nie graj intelektualisty.
            • citymen Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 14.11.12, 13:25
              Rozumiem że paranoje są silniejsze od ciebie ale uwierz mi że gminy ościenne mogą mieć inne plany i respektują oraz szanując ich osobowość prawną dobrze jest podkreślić podkreślić ich byt i współtworzenie takich planów w przeciwieństwie do bytu dość umownego jakim jest aglomeracja. Domyślam się jednak że są to dla ciebie nic nieznaczące pierdoły, jak pewmie wiele innych spraw.
              • Gość: szalkowicz Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 13:35
                Dlatego drogi panie tworzys ię Studium warunków i kierunków zagospodarowania przestrzennego dla podstawowych jednostek terytorialnych samorządu żeby nie wchodzić z butami w samodzielność, możliwości rozwojwe, potencjał ekonomiczny sąsiada pozostawiając rozwiązania wspólne, wykraczające poza teren gminy opracowaniom planistycznym właściwym i ściśle zdefiniowanym dla regionów, kraju i obszarów międzypaństwowych. Powstają one w ścisłej konsultacji z organami władzy i społecznościami właściwych obszarów
                • citymen Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 14.11.12, 20:32
                  Dlatego stoi jak byk w pisaniu onym o zespole rządowo-samorządowym mocium panie.
              • Gość: neopluz Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 13:56
                "Byt dość umowny'- Widzę, że twórca Centralnej Aglomeracji Nadwiślańskiej weryfikuje swoje poglądy, ale lotniska w Myślborzycach żal -:) Byłoby gdzie tor gokartowy urządzić.
                • citymen Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 14.11.12, 20:37
                  HUBa to majom i w UK mniejszym od Polski ponoć, ale co tam huba czy inne grzyby panie, jeden to z Polski chciał hameryke zrobić.
                  • gregory_z_radomia Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 14.11.12, 22:00
                    Nie sil się, bo takie teksty tylko bardziej Cię pogrążają. Kolejny raz pokazujesz że nie potrafisz się odnieść do zarzutów, wymienić poglądy nie mówiąc już o polemice. Zapewne jutro odetniesz się od dziesiejszych postów i podbijesz wątek kolejnym nic nie wnoszącym do tematu.
                    • citymen Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 14.11.12, 22:26
                      gregory_z_radomia napisał:

> Nie sil się, bo takie teksty tylko bardziej Cię pogrążają. Kolejny raz pokazuje
                      > sz że nie potrafisz się odnieść do zarzutów, wymienić poglądy nie mówiąc już o
                      > polemice. Zapewne jutro odetniesz się od dziesiejszych postów i podbijesz wątek
                      > kolejnym nic nie wnoszącym do tematu.

Tak, zarzuty są bardzo poważne... mimo że nikt takich jeszcze nie sformułował.
                      Bynajmniej nie traktuję tych wpisów jako głosów w polemice, raczej jako preteksty do podbijania wątków, dwóch groteskowych "adwersarzy" gdzie jeden z nich twierdz że studium się broni samo, zaś drugi że jego autorów należało by rozerwać końmi na rynku.
                      Jeśli kolega uwarza kogoś takiego za uczestnika jakiejkolwiek polemiki to gratuluję poczucia humoru.
                      • Gość: do Sy(l)fka Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.12, 11:16
                        Zarzuty a właściwie jeden zarzut jest poważny. Zarzut, że kolega Sy(l)fek jest lekko -:) niezrównoważony, a polski system prawny wobec takiego przypadku jest bezradny. Nie ma to na szczęście żadnych skutków ubocznych w szerszej skali ale mama Sy(l)fka musi się tym baaaardzo martwić a nikt instytucjonalnie nie może jej pomóc.
                        • Gość: karmel Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.12, 12:38
                          Panie Sylwestrze olewka oszołomów. Kiedy wyjazd do Brukseli? Jakie ostatnie uzgodnienia po informacji w The Washington Post? Chyba ostro posuwamy się do przodu.
                          • Gość: brecht Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.204.c93.petrotel.pl 15.11.12, 13:07
                            ęben neoplus znowu wali w pusty łeb buuuuum !
                            • Gość: andża Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.12, 13:20
                              wiście pusty łeb . Jak można poważnie brać pod uwagę opowieści durnia o jakiejś Brukseli, a ten Washington Post to mega brecht. Widać wyraźnie, że poza citymanem jest jeszcze jeden przygłup na forum
                            • Gość: buuum Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.204.c93.petrotel.pl 15.11.12, 13:21
                              bęben neoplus znowu wali w swój pusty łeb buuuuum !
                              • Gość: andża Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.12, 14:05
                                No właśnie dlatego piszę, że głupol prawie jak cityman, z tym że city chyba chory a ten taki zwyczajny. Pewnie we dwóch na negocjacje do Brukseli pojadą.
                                • Gość: bum tarara Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.opera-mini.net 15.11.12, 15:28
                                  ty neoplus wal bez lewatywy co ci zależy :> buuuuum !!
                                  • Gość: karolka Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.12, 16:10
                                    Jesteś Sylwku widzę wielkim fanem kismafilii i koprofilii. Współczuję, ale w ogóle to jesteś wielki świntuch.
                                    • Gość: do_obrońcy_andrzej Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.opera-mini.net 15.11.12, 16:22
                                      walą mnie twoje zboczenia po/myleńcu andrzejkowy
                                      • Gość: karolka Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.12, 16:36
                                        Sylwek kismatyk i koprofil! Tfuuuu! Świntuchu. Co na to twoja mama?
                                        • citymen Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka 15.11.12, 21:09
                                          Kolejne "hobby" neoplusa. Ależ on ma wszechstronne "zainteresowania". A to zapewne nie koniec jego niezliczonych pasji.
                                          • Gość: budowniczy Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.opera-mini.net 15.11.12, 21:24
                                            ciekawe czy gregory już tradycyjnie zawita wieczorem po wykopach, neoplus zamiast zaśmiecać forum bujnął byś doopsko i pomógł grześkowi bo sie chłopak zatyra pod tym radomiem

ja pier... jaki kraj takie budowy
                                            • Gość: neopluz Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 07:46
                                              Najważniejsze, że ty czuwasz ciągnąc wątki z których wynika żeś nie tylko osioł, ale również koprofil, klismafil a nawet ekskrementofil ze swoimi upodobaniami do lewatyw i obrazowo pokazywanego na forum wypróżniania.
                                              Jednak od czasu do czasu możesz liczyć na mnie ale nie w twoich skłonnościach.
                                              BTW Jaki postęp prac przy porcie w Myśliborzycach?
                                              Ja pie... jaki kraj tacy pomysłodawcy.
                                              • Gość: buuum Re: Apel do Radnych Rady Miasta Płocka IP: *.opera-mini.net 16.11.12, 10:18
                                                neoplus buuuum !!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka