Dodaj do ulubionych

Pan Przyjacielem moim i Człowiek

10.08.13, 21:16
Na Forum przelewa się fala nienawiści spowodowana nienawiścią do Polaków.
Oto "wpolityce" opisano działalność Polki, sprzyjającej Żydom Polskim.

Powstał przemysł Holokaus. W Polsce po Umowach II Jałty, narosła przeogromna agresja przeciw polska.

Zobaczmy Sprawiedliwość - czy ona istnieje?

.............wpolityce.pl/artykuly/59992-124-lata-temu-urodzila-sie-zofia-kossak-szczucka-sprawiedliwa-wsrod-narodow-swiata-ktorej-swiat-zdaje-sie-nie-pamietac
124 lata temu urodziła się Zofia Kossak-Szczucka – Sprawiedliwa wśród Narodów Świata, której świat zdaje się nie pamiętać
opublikowano: dzisiaj, 17:50
fot. wikipedia commons
Zofia Kossak-Szczucka przyszła na świat 10 sierpnia 1889 roku. Pochodziła z rodziny, która wydała bardzo wielu wybitnych ludzi kultury m.in. znanych malarzy i pisarzy. Sama także została pisarką. Zadebiutowała w 1922 roku książką „Pożoga”. Wśród jej licznych dzieł warto wymienić także m.in. trzytomową powieść „Krzyżowcy”. Za twórczość literacką nagrodzoną ją m.in. Złotym Wawrzynem Polskiej Akademii Literatury oraz Krzyżem Oficerskim Orderu Odrodzenia Polski.
Swoją wielkość Kossak-Szczucka wykazała jednak nie tylko na polu literatury. W czasie II wojny światowej i niemieckiej okupacji Polski zaangażowała się w pracę charytatywną i niepodległościową, m.in. współtworzyła Front Odrodzenia Polski – konspiracyjną organizację kontynuującą przedwojenną działalność prowadzoną przez Akcję Katolicką.
11 sierpnia 1942 roku, w związku z akcją likwidacyjną w warszawskim getcie, opublikowała w imieniu polskich środowisk katolickich „Protest” przeciwko niemieckim mordom na Żydach, w którym napisała m.in.:
Świat patrzy na tę zbrodnię, straszliwszą niż wszystko, co widziały dzieje – i milczy. Rzeź milionów bezbronnych ludzi dokonywa się wśród powszechnego, złowrogiego milczenia (….) Protestu tego domaga się od nas Bóg, Bóg który nie pozwolił zabijać. Domaga się sumienie chrześcijańskie. Każda istota, zwąca się człowiekiem, ma prawo do miłości bliźniego. Krew bezbronnych woła o pomstę do nieba. Kto z nami tego protestu nie popiera – nie jest katolikiem.
Na samych słowach się nie skończyło. Nieco ponad miesiąc później Kossak-Szczucka współtworzyła Tymczasowy Komitet Pomocy Żydom, który w grudniu 1942 roku został przekształcony w działającą pod wymyślonym przez pisarkę kryptonimem „Żegota” Radę Pomocy Żydom przy Delegacie Rządu RP na Kraj. Poza inicjowaniem profesjonalnych struktur, Kossak-Szczucka także i osobiście pomagała ukrywającym się Żydom m.in. poprzez dostarczanie im pieniędzy i fałszywych dokumentów.
We wrześniu 1943 roku pisarka została aresztowana przez Gestapo. Przebywała w obozie w Auschwitz oraz na Pawiaku. Skazano ją na karę śmierci, której jednak nie wykonano ze względu na uwolnienie Kossak-Szczuckiej przez działaczy podziemia. W 1944 roku uczestniczyła w Powstaniu Warszawskim. Po jego upadku wyjechała do Częstochowy, gdzie napisała książkę „Z otchłani”, zawierającą jej wspomnienia z obozu. W 1945 roku udała się z misją Czerwonego Krzyża do Wielkiej Brytanii.
W Polsce Ludowej jej twórczość objęto cenzurą. W 1951 roku wszystkie jej działa znalazły się w „Wykazie książek podlegających niezwłocznemu wycofaniu”. W 1957 roku pisarka zdecydowała się wrócić do kraju. W 1964 roku podpisała słynny protest przeciwko cenzurze nazywany „Listem 34”.
Zofia Kossak-Szczucka zmarła 9 kwietnia 1968 roku. 13 września 1982 roku Instytut Bohaterów i Męczenników Holocaustu Yad Vashem uhonorował ją pośmiertnie tytułem „Sprawiedliwy Wśród Narodów Świata”.
Mimo swych wielkich zasług, szczególnie w kwestii ratowania Żydów przed Zagładą, pisarka pozostaje bardzo słabo znana, a jeżeli już się o niej przypomina to głównie w kontekście.... jej rzekomego antysemityzmu. Pewna wydawana przy ul. Czerskiej w Warszawie gazeta zatytułowała niegdyś poświęcony jej artykuł w następujący sposób: „Katoliczka, patriotka, antysemitka”. Tekst natomiast zaczyna się od słów: „Pomagając Żydom Zofia Kossak występowała przeciwko sobie”.
Oto bowiem okazuje się, że są w Polsce środowiska, które lepiej od przedstawicieli społeczności żydowskiej nagradzającej Zofię Kossak-Szczucką swym najbardziej znaczącym odznaczeniem, wiedzą o tym kto jest, a kto nie jest antysemitą. Wielkie zasługi pisarki, która z narażeniem własnego życia, pomimo grożących jej i jej bliskim konsekwencjom pomagała Żydom okazują się być mniej znaczące dla oceny tej wybitnej postaci od... jej artykułów krytycznych wobec niektórych działań polskich i zagranicznych organizacji żydowskich – także tych, którym zarzucała bierność wobec Holocaustu.
Tezy stawiane przez publicystów, którzy na siłę chcą umniejszyć bohaterstwo Kossak-Szczuckiej jej rzekomym antysemityzmem są zresztą tym bardziej chybione, że we wspominanym już „Proteście” krytykowała także tych Polaków, którzy niechęć do Żydów w czasie okupacji okazywali poprzez chociażby nieudzielanie im pomocy.
Oddając cześć pisarce trzeba, więc również z przykrością stwierdzić, że obrzydliwe ataki na nią są dowodem na to, że miała rację, gdy już w 1942 roku pisała o powstającej już wówczas kłamliwej narracji dotyczącej Holocaustu:
W upartym milczeniu międzynarodowego żydostwa, w zabiegach propagandy niemieckiej usiłującej już teraz zrzucić odium za rzeź żydów na Litwinów i... Polaków, wyczuwamy wrogiej dla nas akcji .
..............................................

Pamiętając o zamordowanych Żydach, płocczanach, poleciłem zamurować odnalezione macewy na kirkucie.

W zamian TV???? niby polska, zrobiła ze mną wywiad, podczas którego wymuszano ode mnie mówienia o wrogości Płocka do Żydów a przecież staliśmy akurat koło świeżo zamurowanych macew, które Niemcy wykorzystali na chodniki w czasie wojny. Ja odmówiłem , wszak byłem dumny z mego Miasta. Było czysto , zadbane , osadzone tablice nagrobne.............. czemu xx dziennikarze chcieli kłamać????

widać ten typ , tak ma.

Żeby uszanować Pamięć , zorganizowałem ekumeniczną Modlitwę na kirkucie. Pisałem o tym kilka razy............
W zamian opluto mnie na Forum i tak jest na bieżąco...

Kiedy uratowaną Mezuzę przekazałem do Muzeum Mazowieckiego z dokładnym opisem Ofiarodawcy, którego nazwisko jest w protokołach M.Mazowieckego..........................na Forum wyzwano mnie od złodziei, pozbawiając czci.
Żeby było bardziej podle, prosiłem gazetę o zrobienie artykułu i foto mezuzy.............nie chciano..
Uczynił to Nowy Tygodnik Płocki a ja zostałem pozbawionym praw człowieka..............

Na bieżąco katuje mnie neo z nacja swojaków. Na koniec sabi się pyta o wykołowanie wzajemne nacyjne , zamiast zapytać się dlaczego nie wolno było pisać na Forum o mezuzie . Pozostał tylko zapis do Agory, moderacji i prokuratury

Tę podła działalność Niewdzięczników , posłałem do Sprawiedliwego, który był niegodzien zaproszenia na otwarcie Muzeum Żydów mazowieckich. Ciężko chory Sprawiedliwy , przeżył koszmar odrzucenia przez swojaków. widzi również jakie szkody mniejszości płockie czynią Narodowi Żydowskiemu na świecie.
Można postawić pytanie;

Tysiące Ocalonych - jak odpłaciło się Polsce i Wybawcom?
Widzimy to po tekście o Kossak Szczuckiej.

Myślę, ze ta nacja nie ma w sobie pojęcia Braterstwa, Spolegliwości i Miłości. do ludzkości...........
Obserwuj wątek
    • plocczanin0 Re: Pan Przyjacielem moim i Człowiek 10.08.13, 21:26
      cd. Tekst nie cały. Przekroczyłem limit i nie zapisałem. Pisałem o szczątkach z Kirkutu , wyrzuconych pod budowę Piłsudskiego.......... Ale dopisze skrótowo.

Człowiek - Człowiekowi powinien być Bratem. Rasa , wyznanie , dla Boga jednakie, jeżeli nie krzywdzi się człowieka.
    • Gość: wicek Re: niedzielna refleksja nad pomrocznościa duszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 09:09
      plocczanin0 napisał:

> W zamian TV???? niby polska, zrobiła ze mną wywiad, podczas które
      > go wymuszano ode mnie mówienia o wrogości Płocka do Żydów

Podobno w tym celu uczestnika interview posadzono na nodze od przewróconego krzesła sztorcem do góry, polewano zimną wodą i oślepiano lampą a następnie bito go pejczem i przypiekano węglami wymuszając na nim wypowiedzi wbrew jego ideologii i sposobowi myślenia.

Skutki tego nie pozostały obojętne na zachowania i wypowiedzi, które od tamtego czasu są niespójne, chaotyczne i trudne do zrozumienia

>Na koniec sabi się
      > pyta o wykołowanie wzajemne nacyjne ,

Konia z rzędem temu kto zrozumie istotę powyższej wypowiedzi.

Następnie bohater interview tradycyjnie doniósł na Polaków do obcego szukając tam swoistej sprawiedliwości w stosunku do swoich chrześcijańskich rodaków.
      Postawił też tezę, że oto ocaleni w odruchu chrześcijańskiego obowiązku miłości do bliźniego powinni swoim wybawcom za to godnie zapłacić i że ci z Polaków , którzy uratowali życie swoim braciom w Panu oczekują od nich stosownego wynagrodzenia. Stawiając nas w gronie ludzi interesownych i bez wyższych uczuć wymaganych od każdego normalnego człowieka.Ja czuję się mocno obrażony takim obrazem Polaka lansowanym przez internautę.

> Tysiące Ocalonych - jak odpłaciło się Polsce i Wybawcom?

Rozżalony, że Żydzi nie chcą zapłacić daniny za udzieloną im pomoc przez wszystkich Polaków a raczej osobnikom o podobnej do niego mentalności w sposób bardzo precyzyjny i dosyć obraźliwy przedstawia swoją charakterystykę jak napisano w Piśmie Świętym Narodu Wybranego nie pozostawiając złudzeń jakimi uczuciami, dalekimi od idei dwóch przykazań bożych ich obdarza

> Myślę, ze ta nacja nie ma w sobie pojęcia Braterstwa, Spolegliwości i
      > Miłości. do ludzkości.......

Mam nadzieję, że płocczanin0 jest odosobniony w swoich cokolwiek patologicznych bo mijających się z nauką Kościoła wywodach.
      Ale ja ci synu wpisując się w niedzielną atmosferę Pater Noster modlitwy wszystkich chrześcijan i wierzących Polaków wybaczam z wiarą i nadzieją, że zły szatan zostanie wypędzony z mrocznych meandrów duszy twej.

• Gość: płocczanin0 Re: Pan Przyjacielem moim i Człowiek IP: *.071.c86.petrotel.pl 11.08.13, 09:30
      Od lat przekazuję na Forum Gazety wiedzę i dzieje Narodu Polskiego. Wzbudza to agresję jak widzimy i teraz w wypowiedzi kąsającego szakala..........

W książce 21 dowodów na istnienie diabła , jest napisane , ze największyn zwycięstwem Złego , byłoby przekonanie , ze diabeł nie istnieje...Jednak na Forum widzimy codziennie działanie Złego.
      To jest System Hasbary.

Napisałem "wpolityce" tak;

" W Płocku, poleciłem zamontować znalezione podczas remontów ulic, macewy nagrobne, które Niemcy wykorzystali do budowy chodników................ Za te macewy jestem prześladowany przez płockich Żydów jako antysemita............... Kiedy przekazałem M.Mazowieckiemu Mezuzę, Modlitwę, miejscowi Żydzi nadal mnie wyzywają.....jako złodzieja i antysemitę...... Kiedy zorganizowałem na Kirkucie Modlitwę ekumeniczną 4 religii, zostałem wyzwany , jako antysemita............... Kiedy zaprosiłem Naczelne władze ZRWM w Polsce, na obchody Obrony Płocka w 20r. , byłem wyzywany ....jako antysemita................... Ci Ludzie nie znają pojęcia wdzięczności i Miłości. Nie wolno o nich pisać ani źle ani dobrze............. Teraz pomiatają gen.Z.Padlewskim, Wład.Sikorskim A nawet gen. Bontemps od Napoleona, który pochowany jest w Płocku.............. Codzienne szykany i obelgi. Wszystko umarza prokuratura i policja płocka ...i tak 8 lat............................."

Nacja paskudna w kontaktach z ludźmi.

Wschodni fanatyzm i jawna nienawidź do rodzaju ludzkiego.

• Gość: anzelmbohatyrewicz Re: Pan Przyjacielem moim i Człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 09:45
        Gość portalu: płocczanin0 napisał(a)> " W Płocku, poleciłem zamontować znalezione podczas remontów ulic, macewy nagr
        > obne, które Niemcy wykorzystali do budowy chodników................ Za te macew
        > y jestem prześladowany przez płockich Żydów

Teraz rozumiem twoje wqu...enie. Niewdzięcznicy ci za to nie zapłacili jak oczekujesz tego wyraźnie pisząc > Tysiące Ocalonych - jak odpłaciło się Polsce i Wybawcom? w wątku Pan Przyjacielem moim i Człowiek

A może oni po prostu bardziej pamiętaja twoją refleksję:

Całym moim życiem dałem świadectwo dobrej współpracy i przyjaźni z Niemcami

i z takim osobnikiem po prostu nie chcą mieć nic do czynienia.
        • Gość: płocczanin0 Re: Pan Przyjacielem moim i Człowiek IP: *.071.c86.petrotel.pl 11.08.13, 09:54
          Jako Molochy , niszczycie ludzkość. Zawodowo, Systemowo. Wasze sądy - bez znaczenia.

Napisz miły nakamie, jacy Niemcy ? W jakim kontekście. Kłamiesz. zawodowo.
          Hieny ruszyły na żer.
          • Gość: irek Re: wiedza historyczna plagiat i kłamstwo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.08.13, 11:14
            Gość portalu: płocczanin0 napisał(a):

> Od lat przekazuję na Forum Gazety wiedzę i dzieje Narodu Polskiego. W
            > zbudza to agresję jak widzimy i teraz w wypowiedzi kąsającego szakal
            > a..........

Bardzo cenna jest ta wiedza. Jest to albo plagiat zwany przez forumowego dziejopisa kompilacją albo zmyślone bajeczki z nadzieją na brak zainteresowania ich weryfikacją jak ta o wujku-księdzu czyli zwykłe nigdzie nie potwierdzone faktami potwierdzającymi rzetelność opowieści kłamstwo.
            Człowieku przestań bajdurzyć i chyba jednak udaj się we wiadomym kierunku.
            • Gość: płocczanin0 Re: wiedza historyczna plagiat i kłamstwo IP: *.071.c86.petrotel.pl 11.08.13, 11:19
              Czekam na akt lojalności wobec polski. Jak oceniacie czyn waszego księdza w 2o r....... rozstrzelanego za zdradę Polski i Płocka?
              • Gość: jajeczko do nula IP: *.plock.mm.pl 11.08.13, 11:43
                pierwsze : ten ksiondz to chyba nie był ksiondz ale jakowyś rabin czy takie cus , u nich ksiendzów nie ma ,
                drugie : zostało napisane : Pamiętając o zamordowanych Żydach, płocczanach, poleciłem zamurować odnalezione macewy na kirkucie. jak to kurna "ZAMUROWANE" gdzie i dlaczego ? przeciez to profanacja jakaś chyba , rozumiem "nie lubic " ale żeby zaraz "zamurowywać" , oj niedobrze , niedobrze ,
                trzecie : czy te niemcy co to z nimi żeś współpracował i współpracujesz jakowes profity tobie przekazują czy ty tak "za darmo" , w imię "braterstwa" w antysemityźmie ?
              • Gość: santini Re: wiedza historyczna plagiat i kłamstwo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.08.13, 12:26

> Czekam na akt lojalności wobec polski.

Jesteś albo półanalfabeta albo nasz wróg.Zapamiętaj, że nazwę naszej Ojczyzny Polski piszemy z dużej litery. Przez duże P!!!!!
                • Gość: plocczanin1 Re: wiedza historyczna plagiat i kłamstwo IP: *.plock.mm.pl 11.08.13, 12:36
                  już za same te slowa :

Powstał przemysł Holokaus. zsługujesz na miano zacietrzewionego antysemity
                  • Gość: płocczanin0 Re: wiedza historyczna i oprawcy IP: *.071.c86.petrotel.pl 11.08.13, 13:14
                    Daj sobie spokój. Przemysł Holokaust to twór Żydów. Określenie znane na całym świecie. Obejrzyj jeszcze raz 8 odcinkowi film "Znieslawienie" na YouTube. Film z Izraela. Tam wszystko o was jest.
                    Ja się nie zajmuje księżmi żydowskimi Ale czytam co wyprawiają w Polsce. Modłą się do zarzynanych zwierząt, kiwają i modlą się do kamieni. A wi9ęc duchowni. Na popa w Polsce, tez nikt nie mówi pop, tylko po naszemu ..ksiądz.
                    A że żydowski..co to mnie obchodzi.
                    • Gość: normal Re: wiedza historyczna i oprawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 13:23
                      To zajmij się jak ludzie ciebie proszą informacją o wujku-księdzu porwanym przez moskali. Napisz coś o tym.
                      • Gość: do zerowego Re: wiedza historyczna i oprawc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 15:52
                        ten przemysł to zbudowały te twoje szkopy co im wierszyki pisałeś o "lelijach" !
                        • Gość: monisia jaki pan przyjacielem płocczanina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 18:37

Pan Przyjacielem moim i Człowiek
                          Autor: plocczanin0

Jakiego pana masz na myśli, bo chyba nie Pana Boga? On czytając twoje wpisy na pewno na taką przyjaźń nie reflektuje chociaż jest dobry i miłosierny
                          • Gość: up Re: jaki pan przyjacielem płocczanina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 18:41
                            przyjazn między Bogiem i człowiekiem ?- wolne żarty - chyba że chodzi o :www.youtube.com/watch?v=EprQGmZ3Imw
                            ( przy słuchaniu proszę o podkręcenie potencjometru )
                            zerowy tez jest w dobrej komitywie !
                            • Gość: płocczanin0 Re: jaki pan przyjacielem płocczanina? IP: *.071.c86.petrotel.pl 11.08.13, 19:11
                              Pisze nie do was lecz do śledczych..jak w zeszłym tygodniu dali z siebie wszystko co najobrzydliwsze. Nie będę więcej pisał z uwagi na dobro dochodzenia. Ponieważ działają w Systemie rządu Izraela , czynią Zło z pozwoleniem Moderacji i Administracji Agory. Powiem tylko tak; mniejszości żydowskie i pól - krwi maja "zabawe" ale niestety jest to stalking ciągły.
                              • Gość: dobrarada Re: jaki pan przyjacielem płocczanina? IP: *.plock.mm.pl 11.08.13, 20:14
                                napisałeś :
                                Od lat przekazuję na Forum Gazety wiedzę i dzieje Narodu Polskiego. Wzbudza to agresję jak widzimy i teraz w wypowiedzi kąsającego szakala..........

i później że cię stalkinguja , no to chłopie , przecież to proste :

NIE PISZ NA TYM FORUM

pisz sobie w gazecie polskiej w gościu niedzielnym czy dzienniku , tam cie nie beda stal;kingować , chyba że jestes masochista a tu juz potrzebny lekarz od głowy - psyche

czy ktokolwiek , kiedykolwiek zaczął cie "stalkingować" jak sie nie pojawialeś ze swoimi mundrościami , dyrdymałami ? nie bo wszyscy ( w tym ja) maja twoją tfurczość w ( wiadomo gdzie), ale nie ty będziesz gryzmolił, a poxniej stękał jakis to przesladowany jezdeś ,

powtórze, NIE CHCESZ CZYTAĆ O SOBIE ? NIE PISZ nikt cię nie zmusza, chyba
                                • Gość: lułis Re: jaki pan przyjacielem płocczanina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 20:20
                                  zerowemu wystarczyło dac naręcza gaci z levisa i zaraz się jego brąchanie na temat tej inwestycji skonczyło , wystarczylo zaproponować wycieczkę do darmstadt i na poczekaniu powstał wierszyk o dobrych szkopach co to im lelije wyrosły i tak dalej wnioskując z tego za jakieś 500 zł mogłby nazwać padlewskiego tchórzem , ogłaszam iż polemizowanie z tym osobnikiem jest niehonorowe i obciachowe . kto tego nie rozumie sam sobie szkodzi .
                                  • Gość: janko Re: jaki pan przyjacielem płocczanina? IP: *.plock.mm.pl 11.08.13, 20:30
                                    ja się przyłanczam , albowiem :

percepcja mojej mentalności nie obliguje do dalszej konwersacji /dyskusji z nim
                                    • Gość: mono Re: jaki pan przyjacielem płocczanina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 21:01
                                      i to jest par excellence słuszne stanowisko , olanie debila to jedyne wyjscie albowien on jako debil nie percypuje subtelnych dystynkcyj
                                      • Gość: peniałło Re: wkrótce zmiany nazw ulic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.13, 10:23
                                        To nie debil! To wielki człowiek. Za parę lat jego imieniem bedą nazywane ststki i okręty przemierzające otchłań oceanu. Harcerze pieśni śpiewać o nim będą a podręczniki historii pełne będą opisów jego zmagań w walce o Wolną Polske i jego badań historycznych. Imię jego wujka porwanego od reformatów nosić będą główne ulice wolnych miast w Wolnej Polsce.
                                        • Gość: yk Re: kandydat na lelije na cieniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.13, 11:08
                                          wiadomosci.onet.pl/swiat/wegry-zmarl-nazistowski-zbrodniarz-laszlo-csatary/drtkt
                                          Ciekawe czy xx pan zasadzi na jego grobie "na cieniu lelije" na znak miłości
                                          • Gość: fannula życzenia IP: *.plock.mm.pl 12.08.13, 14:55
                                            Izrael - Walka - YouTube
                                            www.youtube.com/watch?v=umRVMFOCFt0&list=PL0B5897D19FDF1F19
                                            • Gość: d.z. Re: życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.13, 15:16
                                              fosad jesteś czy hasbar dżeki
                                              • Gość: do plocczanina Re: życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.13, 15:44
                                                Pan przyjacielem moim i człowiek. Ciekawe, ale jaki pan? Jak się nazywa? I jaki człowiek? Konkretny czy tak ogólnie?
                                                • Gość: płocczanin0 Re: życzenia IP: *.071.c86.petrotel.pl 12.08.13, 21:10
                                                  Przyjdzie czas, kiedy Polska zrzuci jarzmo niewoli będzie sama się rządzić.
                                                  Bóg widzi wszystko i pamięta.
                                                  Nie macie satysfakcji i miec nie będziecie.

..............................„Jak długo Pan Bóg będzie znosił świat, w którym >>demoluje się<< wszystko?"
                                                  opublikowano: wczoraj, 22:44 .„Jak długo Pan Bóg będzie znosił świat, w którym `demoluje się` wszystko: wrażliwość na Boga, płeć, cześć i szacunek dla kobiety, małżeństwo i rodzinę, miłość do Kościoła i kapłaństwa? W którym jest tyle niesprawiedliwości i braku rozsądku?” – pytał bp Piotr Libera w Żurawinie w diecezji płockiej.
                                                  W niedzielę 11 sierpnia przewodniczył tam uroczystościom odpustowym Przemienienia Pańskiego i 450-lecia kultu Matki Bożej Żórawińskiej.

W homilii biskup płocki pytał, jak długo jeszcze będziemy żyć w rzeczywistości, w której tak szybko zapomina się o błogosławionych Janie Pawle II Wielkim i ks. Jerzym Popiełuszce, o Prymasie Tysiąclecia. Przecież przez całe wieki Polacy wiedzieli, że „bez Boga ani do proga”, na powstańczych sztandarach wypisywali „Bóg, honor, Ojczyzna”, wieszali na piersiach ryngrafy z wizerunkiem Matki Bożej Częstochowskiej, szanowali Kościół i kapłana.

„Dzisiaj ten Kościół chce się za wszelką cenę obrzydzić, pokazać jako relikt przeszłości, a na bohaterów kreuje się niemoralnych śpiewaków, niewierzących profesorów i profesorki, bezbożnych dziennikarzy” – stwierdzał bp Libera.

Dodał, że czczony tego dnia przemieniony Chrystus - Chrystus z Góry Tabor wskazuje, jak „wielkie i ważne są sprawy ducha” i każe patrzeć na to, co w górze. Oczekuje „ufnej wiary i gotowości na nawrócenie, na przemienienie”. Bo przecież „wiara naprawdę uszlachetnia ludzkie dusze”, u stóp Maryi ludzie stają się wolni, stają się bardziej ludźmi..............

Żydzi musieli iść na Wygnanie za nieczystość dla rodzaju ludzkiego, czego dowodem jest Hasbarowa Grupa 8 którą opiekują się Organa RP.

Obelgi i pomówienia powodują, ze narasta niechęć do nielojalnych, małych Obywateli RP.
                                                  • Gość: fannula czy to ten sam biskup ? IP: *.plock.mm.pl 12.08.13, 21:28
                                                    za : Księża pedofile - biskupi diecezji płockej ukrywają księży pedofilów

www.zakroczym.info/diecezja.html

W jednym ze swoich wystąpień ks.bp.PIOTR LIBERA stwierdził, że przystąpi "do załatwienia nagłośnionych przez media spraw". Szkoda, że nie widać jakoś żadnych rezultatów tej obiecującej wypowiedzi. Czyżby sprawa molestowania zakroczymskich ministrantów - znana w kurii płockiej, jako " SPRAWA ZAKROCZYMSKA " nie była wystarczająco nagłośniona? A to dopiero!
                                                    Co ja znowu przeoczyłem? Zapraszam księdza biskupa do obejrzenia programów TVN24, TVP3, przeczytania artykułów ŻW czy FiM. Jeśli po ponownym zapoznaniu się z tymi wszystkim materiałami, nadal nie uzna ksiądz "sprawy zakroczymskiej" za wystarczająco nagłośnionej to obiecuję większe zaangażowanie.
                                                    No cóż - być sprawiedliwym to slogan obowiązujący tych "małych" a nie tych...  w purpurowych szatach z pierścieniami na rękach. Jak ja mogłem o tym zapomnieć?

Nie odpisując na list ofiary seksualnego wykorzystania przez księdza - ks. bp. PIOTR LIBERA dołącza do grupy kolegów biskupów, którym nie można ufać i staje się współodpowiedzialny za przestępstwa księdza pedofila Czesława Maciaszka i dalszy przebieg wypadków z tym faktów związanych.
                                                    To smutne, że ks. bp.  Piotr LIBERA ukrywa księży pedofilów.
                                                  • Gość: płocczanin0 Re: czy to ten sam rabbis? IP: *.071.c86.petrotel.pl 12.08.13, 21:49
                                                    Bardzo przerażający księża Talmudu;

www.google.pl/?gws_rd=cr#bav=on.2,or.r_qf.&fp=20933ac3d40af91d&q=rabini+pedofile
                                                    Pliki cookie pomagają nam udostępniać nasze usługi. Korzystając z tych usług, zgadzasz się na użycie plików cookie.
                                                    OK
                                                    Więcej informacji
                                                    Wyniki wyszukiwania
                                                    1. Rabini pedofile - Darmowy Hosting Zdjęć
                                                    www.hot.jpg.pl › Zdjęcia ludzi‎
                                                    22 maj 2013 - rabini pedofile - lista rabinów pedofilów z USA, rabi, pedo, jew, żydzi.
                                                    2. Lista rabinów-pedofilów - Konserwatyzm.pl
                                                    www.konserwatyzm.pl/artykul/5112/lista-rabinow-pedofilow‎
                                                    Lista rabinów-pedofilów. 28 sierpnia 2012 | Aktualności. Dostępna w internecie. Wiele mówiło się w ostatnich latach o przypadkach duchownych katolickich i ...
                                                    3. Pardon – Kolejna pedofilska afera. Księża? Nie, rabini!
                                                    www.pardon.pl/artykul/11113/kolejna_pedofilsk.../3‎
                                                    Przeciwko wydaniu go protestowali brytyjscy rabini, co nadaje sprawie szczególnego ... Problem dotyczy nie tego czy są pedofile i gdzie są bo, to wiemy.
                                                    4. Pedofilia: brudny sekret Talmudu – Ted Pike - Bibula - pismo ...
                                                    www.bibula.com/?p=32335‎
                                                    10 lut 2011 - Żyjący w II wieku Symeon ben Yohai, jeden z największych rabinów judaizmu i twórca kabały, usankcjonował pedofilie – pozwalając na ...
                                                    5. Rabini pedofile nie zyja w celibacie - Forum - Gazeta.pl
                                                    forum.gazeta.pl/.../w,902,108746084,108787547,Rabini_pedofile_nie_zyj...
                                                    16 mar 2010 - cenzorze, poczytaj o pedofilii rabinow www.the7thfire.com/new_world_order/zionism/index.html.
                                                    6. Lista żydowskich homoseksualnych pedofili ! - Yelita
                                                    yelita.pl/artykuly/art/lista-zydowskich-homoseksualnych‎
                                                    Lista żydowskich rabinów molestujących dzieci, o czym nie donoszą żadne media, a żydowscy homoseksualni pedofile żyją sobie dalej przez nikogo nie ...
                                                    • Rebelya : forum : Lista rabinów-pedofilów
                                                    rebelya.pl/forum/watek/53321/?page=1‎
                                                    28 sie 2012 - Liczba postów: 11 - ‎Liczba autorów: 8
                                                    ten też: Case of Ari Sorkin - Synagogue Youth Worker, Elkins Park, PA. Accused of molesting a 16 yr. old girl.
                                                    • Jewish child molesters that are never on the NEWS - WHY?
                                                    iamthewitness.com/.../Jewish.child.molesters.that.are.never.on.the.NEWS-...
                                                    Przetłumaczone: Żydowscy pedofile, które nigdy nie są na aktualności - dlaczego?
                                                    Long list of Jewish Child Molestor Rabbis gets no media coverage and Jewish homosexual pedophiles are undisturbed. Clergy Abuse Other Trusted Officals ...
                                                    • Media hides overt pedophilia in Talmud and child-molesting rabbis
                                                    www.democratic-republicans.us/.../media-hides-overt-pedophilia-in-talmud...
                                                    Przetłumaczone: Media ukrywa jawnej pedofilii w Talmudzie i molestowanie dzieci rabinów
                                                    THE GREAT “RAPING RABBIS” COVER-UP By Rev. Ted Pike 15 May 13 One of the reasons Jewish control of big media is wrong is that it protects the sins of ...

koniec cytatu.
                                                  • Gość: qwerty Re: życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.13, 21:59
                                                    > Obelgi i pomówienia powodują, ze narasta niechęć do nielojalnych, mał
                                                    > ych Obywateli RP.
                                                    To nie jesteś w najlepszej sytuacji bo jak widziałem twoje zdjęcia i filmy to za duży obywatelu nie jesteś, a i wątpię żeby Pan uznał ciebie za lojalnego jak do swoich forumowych krętactw mieszasz osobę duchownego stanu. Patrz wątek o uprowadzonym wujku-ksiedzu z reformatów.
                                                  • Gość: emanuel Re: życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 07:35
                                                    Zenus nie powoluj sie na Libere,bo to zwykly hipokryta.Mowil o zyciu w skromnosci,a sam idzie mieszkac do palacu.Szlak mnie trafia gdy patrze na to przejscie kolo wiezy zegarowej,jeden z najpiekniejszych zakatkow naszego miasta.Krzaczyska i wstretny plot.Pazernosc.Ja nie wierze,ze kler to porzadni ludzie i nie pisz o hasbarze
                                                  • Gość: z kruchty Re: nie mieszajmy kleru do bajek i zmyśleń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 07:55
                                                    Wątpię żeby Bp Libera był zainteresowany stronnikiem kłamczuchem plączącym księży w jakieś podejrzane afery. Może ten porwany ksiądz był ale tylko tak zwanym ksiedzem, a w rzeczywistości szamanem w jakimś innym obrządku np czarnej magii z jakiegoś plemienia w Buku BUku?
                                                  • Gość: płocczanin0 Re: Kondominium dla nas bruki. IP: *.071.c86.petrotel.pl 13.08.13, 08:24
                                                    Według Organów jesteś zacnym, poczciwym półkrwi. Wszystko jest OK. Hasbara w Polsce dozwolona . Żydzi rządzą nami jak w Kondominium. Fosad działa prawidłowo.

Tylko śmieciu, ja nie pytam się o twojego dziadka , sam pisałeś ale jak można zapomnieć o wuju księdzu a Żydzi nie będą mi mianować , czy nie , moich przodków.

Żyd niech korzysta z Konstytucji ma fory , jak nigdy ale z racji niewielkiej populacji , niech Żyd nie rości sobie prawa do rządzenia Polakami. Niech zawsze pamięta Rzymian............
                                                    Jesteś Umiłowanym w organach u nas NIE.

• Gość: z kruchty Re: ujawnijmy historię wujka-księdza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 09:02

> Według Organów jesteś zacnym, poczciwym półkrwi.
                                                    >Kondominium dla nas bruki.

Doniesiono do PG za ujawnianie danych osobowych obywateli

> Tylko śmieciu,

Doniesiono do PG w związku z naruszeniem dóbr osobistych i obelgi karne

> jak można zapomnieć o wuju księdzu a Żydzi nie będą mi mianować , czy
                                                    > nie , moich przodków.

Właśnie chcemy upamiętnić wujka-księdza tym bardziej, że jak napisałeś to dzielny człowiek i bohater wojny z ruskimi. Tylko chcemy coś więcej na Jego temata, bo nikt poza tobą włącznie z władzami kościelnymi i księgami parafialnymi i najstarszymi parafianami / jeszcze niektórzy żyją/ ani o kimś takim, ani o opisywanym przez ciebie wydarzeniu. Nie jest ono chyba tajne i zastrzeżone do twojej wyłącznej wiadomości na prawach rękopisu. Jest inicjatywa ponad rasowa żeby nawet godnie go uczcić specjalną tablicą. I dlatego internauci, także rdzennie polscy oczekują więcej szczegółów żeby nie wyjść na chorych mitomanów wymyślających jakieś bajki w stylu braci Grimm. A dziadka czy wujka ci nie wybieramy. Wybrała ci go sama babcia w momencie aktu doprowadzającego do skutecznej prokreacji, bo tak się rodzi życie i tylko ona wie kim on był i z jakiego narodu w wielokulturowym Płocku. Ty tego nie wiesz napewno, chociaż to twoje judeochrześcijaństwo daje dużo do myślenia. Trudno czasem pokonać apel genów.Nie rozindyczaj się tylko opisz tą historię, bo jeżeli prawdziwa, a fakty na razie świadczą o tym raczej na niekorzyść to trzeba to jakoś uczcić. Musi być rewanż. Ty kazałeś zamurować macewy. To my musimy zrobić coś dla ciebie w imię tradycji i pamięci. I jeszcze jedno Nasz Pan Jezus Chrystus był Żydem i rządzi naszymi duszami. Wybrali go także goje na swojego duchowego przewodnika. Jak Polacy w wyborach powszechnych wybiora Żyda albo Murzyna czy przedstawiciela Czukczów z biernym, polskim prawem w Polsce to żebyś nie wiem jak się napinał to albo będziesz musiał go słuchać albo wybrać np emigrację i azyl np w Buko Buko. Nie odwracaj kota ogonem tylko opublikuj coś konkretnego na temat wujka-księdza podobnie jak to zrobił kwisniewski o zacnym kapłanie z okolic Pułtuska czy jakoś tak.

• Gość: plocczanin0 Re: Ujawnij swoje dobro dla Ludzi IP: *.071.c86.petrotel.pl 13.08.13, 09:12
                                                    My, napisałeś śmieciu forumowy. my to kto , kogo prezentujesz ? Oprócz wulgarności i stalkingu? Piszesz do krewniaków? Pisz. Zapewne ci pomogą.
                                                    Ale od mojej Rodziny precz.
                                                  • Gość: zkruchty Re: Ujawnij swoje dobro dla Ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 09:25
                                                    Zenonie nie powiesz chyba, że nie wiesz kogo reprezentuję. Pisałeś o tym wielokrotnie. Nie piszę do krewniaków tylko do ciebie z niewielkimi już co prawda nadziejami, że historia porwania wujka - ksiedza jest prawdziwa. Coraz bardziej się upewniam, a nawet jestem już pewien, że po prostu jesteś kłamczuch, fiksant i mitoman.
                                                    Miłego dnia. Idx do Koscioła i się wyspowiadaj. Zrzuć bvrzemie grzechu kłamstwa i motania w to jeszcze stanu duchownego. Bedzie ci lżej na sercu i duszy.
                                                  • Gość: polakprawdziwy Re: Ujawnij swoje dobro dla Ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 09:33
                                                    Szymek reprezentuj i zawsze to wiedziałeś półkrwi, z mniejszości, hasbarę bara barę, Żydów i wrogów KK i Polski. Nie kumasz że to z tego środowiska wynajety zresztą przez Agorę pod opieką służb będących na usługach?
                                                  • krzysiek_33 Re: Kondominium dla nas bruki. 13.08.13, 09:06
                                                    Tylko śmieciu, ja nie pytam się o twojego dziadka , sam pisałeś ale jak można zapomnieć o wuju księdzu a Żydzi nie będą mi mianować , czy nie , moich przodków.

Dla niezorientowanych: napisał to Polak i Katolik, zwracając się do innego człowieka, swojego bliźniego.
                                                    Inny Polak i Katolik (jakże inny!) napisał zaś tak:

Nig­dy nie jest tak, żeby człowiek, czy­niąc dob­rze dru­giemu, tyl­ko sam był dob­roczyńcą. Jest równocześnie ob­da­rowy­wany, ob­da­rowa­ny tym, co ten dru­gi przyj­mu­je z miłością.
                                                    Zastanawia mnie, co łączy tych dwóch Polaków.
                                                    k.
                                                  • Gość: płocczanin0 Re: Kondominium dla nas bruki. IP: *.071.c86.petrotel.pl 13.08.13, 09:44
                                                    Miły forumowy polakożerca, pełny miłości fabinicznej;

.........RELIKWIE GÓWNO PAPIEŻA
                                                    mam relikwie ŚwietegoIP: *.internetdsl.tpnet.pl
                                                    Gość: święty 06.04.08, 19:54 Odpowiedz
                                                    Jestem osoba przewidująca i jak całowałem w pierścień przyszłego Świetego przyszła mi myśl, koniecznie muszę zdobyc jaką relikwię,
                                                    tak na przyszłość na wieki. Nie dało się za życia uciąć ręki albo
                                                    innego członka, ale przecież chodzi o to aby ta rzecz od Świętego
                                                    pochodziła. Powiem krótko, wykradłem podstepem Gó.. tego Swiętego i mam
                                                    relikwię, a przyjdzie czas że nabierze znacznej wartości, odsprzedam wtedy za dobrą cenę, mogę nawet teraz sprzedać

........................ Mili, sympatyczni pólkrwi tak ładnie napisali ale sami nie zgłosili się do Starszych braci organowych.............jak lirycznie.. jeden Sługa wszak napisał ..sabi , jesteś u siebie , witam, rób co chcesz......

................... Re: Brwilno rocznica egzekucji 202 więźniów.IP: *.internetdsl.tpnet.pl
                                                    Gość: bimbom 18.01.09, 19:19 Odpowiedz
                                                    Kretynie Dyleski choćraz złóż kwiaty za swoje jakeś taki patriota
                                                    Jeszcześ nigdy nie położył kwiatka nawet za złotówkę ze swojej
                                                    kieszeni, naciągaczu Czekasz jak ktoś położy wieniec i chwalisz się
                                                    się swoją zasługą Cymbał jesteś i debil Położę ci oset na grobie
                                                    oszuście,parweniuszu i faryzeuszu

……………………………………………………………………………..
                                                    Re: "Świat komiksu" w Płockiej Galerii SztukiIP: *.internetdsl.tpnet.pl
                                                    Gość: podsumowanie 11.03.08, 22:01 Odpowiedz
                                                    i znowu napisal, a mial nie pisac, belkoczacy, wyhodowany przez kretynke,
                                                    splodzony przez debila, zenon dylewski, ktorego kazdy czytajac, jest w 100% za
                                                    eutanazja przymusowa
                                                    .........................................................................

Jest OK . Hasbara Ok. Kibuc zadowolony.

Mam tego 5 000 od was, same OK.

• Gość: kondo Re: info o wujku i jego losach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 10:50
                                                    Napisz o wujku a nie wklejasz jakieś głupoty jakiegoś idioty
                                                  • krzysiek_33 Re: życzenia 13.08.13, 07:51
                                                    Jak na odpustową imprezę to chyba ks. Biskupowi przygotowano zbyt zawiłe przemówienie. Nie prościej to, zamiast insynuować prostym ludziom, że zapomnieli i Janie Pawle II czy ks. Popiełuszce, wprost zasugerować, żeby głosowali na Zbawcę Jarosława?
                                                    Zawsze to można wzmocnić światłą wzmianką, że obecna władza to żydy i zdrajcy oraz mordercy.
                                                    Czyż nie pasuje tak Panu bardziej?

k.
                                                  • Gość: funnula Re: życzenia IP: *.plock.mm.pl 13.08.13, 14:27
                                                    kochający bliźnich inaczej napisał :

Mam tego 5 000 od was, same OK.

kurna to ja mam propozycje, może by tak te "dzieła" wydac w formie ksionszki , było by kolejne pienkne dzieło tego ałutora , tak samo "wartościowe" jak poprzednie
                                                  • Gość: plocczanin 01 Re: na drzewo od nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 14:51
                                                    Dajcie nam spokój. Zajmnijcie się swoimi sprawami i cieszcie się, że jecie nasz chleb z woli i za zgodą suwerena. Mamy swoją konstytucję która wy musicie przestrzegać jak was tutaj wpuściliśmy. To nie strefa Gazy ani gaje pomarańczowe. Nie będziecie w nas rzucać bombami z rdzeniem tytanowymi. Wasz niby król miał kochnki i karmił je mięsem kozy, ale u nas musicie przestrzegać woli naszej i konstytucji.
                                                  • Gość: płocczanin. Re: życzenia IP: *.071.c86.petrotel.pl 13.08.13, 15:22
                                                    Jak śpiewał Lady Pank .jestem mniej jak zero.....

podziwiam odwagę Tnesetu i jego żołnierzy............... i organowych.;

.proszę , wasze dzieło. ........ aprobowane przez prokurator ..Bartosz Maliszewski

...........…………………..• Re: Wróć cenzuro - wpisy dudusia IP: *.internetdsl.tpnet.pl
                                                    Gość: duduś 22.06.06, 15:36 + odpowiedz
                                                    Zenek a twój brat ma zlecenie na konserwację budynków w MZGM - TBS. Dziwię się
                                                    że ma to zlecenie a ty plujesz na władze miasta.

co do Gertycha, zaczyna tak samo jak Hitler, od indoktrynacji młodzierzy, mam
                                                    nadzieję że nie powstanie polska odmiana Hitlerjugen. Gdyby zajął sie bardziej
                                                    stanem szkół, wyposarzeniem, poziomem nauczania i nauczycieli, bezpieczeństwem
                                                    uczniów i nauczycieli byłbym jego zagorzałym fanem, mam nadzieję że może kiedyś
                                                    tak się stanie. Na razie oceniam go krytycznie.

Nowy Hitler !!!!!!!!
                                                    Autor: Gość: duduś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                                                    Data: 17.06.06, 17:07

Giertych wystąpi o delegalizację SLD
                                                    TVN24

Roman Giertych wystąpi o delegalizację SLD. Minister edukacji zapowiedział w
                                                    Olsztynie, że w porozumieniu z koalicjantami Liga Polskich Rodzin zwróci się o
                                                    to do prokuratora generalnego.
                                                    Zdaniem Romana Giertycha, po ostatnim wystąpieniu posłanki Joanny Senyszyn SLD stało się organizacją antypaństwową. Lider LPR podkreślił , że komunistyczne korzenie SLD powodują, że ugrupowanie to jest - jak się wyraził -
                                                    "niekompatybilne z polską rzeczywistością".

Roman Giertych uczestniczył w Olsztynie w konferencji programowej LPR.
                                                    Powiedział tam, że Polsce jest potrzebna przynajmniej cząstkowa forma
                                                    dekomunizacji. Jako minister edukacji zapowiedział podniesienie prestiżu polskiej szkoły i rangi nauczyciela.………….

. Jak pisałem wcześniej…. Prokuratura ujawniła, ze DUDUŚ – to Jacek Kędryna…

Pojawiły się wpisy rasistowskie, nawołujące go zbrodni ludobójstwa …..

Re: Do Semycha Kostenberg
                                                    Autor: Gość: Symcha Kostenberg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                                                    Data: 30.07.06, 14:46

Jedynie słuszne jest to by nie dać sie zniszczyc fanatycznym muzułmanom. Cel swieci srodki nie wazne ze dzis zginie 1000 arabow i 200 zydow ale wazne ze te
                                                    ofiary pozwola wyplenic fundamentalizm islamski i dac spokoj, rownowage w tym rejonie…………………..
                                                    …………………………………………………………………………….

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=25084136&a=25086728
                                                    …Re: prawo do zgromadzeń to nie prawo do manifesta
                                                    Autor: Gość: duduś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 20:30
                                                    Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
                                                    czym Kaczyński różni się od Hitlera

.........Autor: Gość: FIFI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 21:01
                                                    Dodaj do ulubionych Skasujcie
                                                    Odpowiedz
                                                    ciekawe czym przypomni nam o swoim istnieniu niejaka pi.. Jasiński?
                                                    Oprócz rekomendacji Netzla oczywiście do PZU którego to mu kumpla
                                                    zamknął hitlerek zioberko....................

……………………………………………………………………………………………………………………………

• Re: ponawiam apel Pana Zenona Dylewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                                                    Gość: duduś 13.09.06, 18:55 + odpowiedz

Zenek, czekamy abyś był poza nami, najlepiej na tamtym świecie

…………………………………………
                                                    Re: Zapis kamera wodeo uroczystości 31 sierpnia b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl … Gość: duduś 04.09.06, 21:23
                                                    Zenek ty marna imitacjo człowieka, którego ojciec zrobił się na próbę i
                                                    zapomniał zabić, pamiętam cię gnido jak żeś latał po Levis'ie i szukał spodni na siebie, bo Levis dla dzieci nie szyje i co założyłeś na siebie to głowę miałeś tak gdzie inni jaja i zamek blyskawiczny przycinał ci nos.

………………………………………………………………………………………………………………

Prześladujący mnie na Forum Gazeta , pojawiają się, kiedy piszę o Tematach narodowych, polskich rocznicach.

…………………………………….Re: 88 lat temu płocczanie zatrzymali bolszewik
                                                    IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                                                    Gość: dudeusz 14.08.08, 01:42 Odpowiedz
                                                    Czy zaproszenie wisiało tez przed odzyskaniem niepodległości w
                                                    czerwcu 1989 roku na bloku gintera 3 i drzwiach pewnego mieszkania
                                                    tamże gdzie mieszka pewien aktywista zsmp ?
                                                    Re: kombinat i tak ma szczęścieIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                                                    Gość: z mazakow 24.08.08, 00:53 Odpowiedz
                                                    Małe piwo Mógł wysadzic np olefiny bo instalację zbudowali napływowi
                                                    bez zgody jedynego prawdziwego polaka zenka.Jak z nami robil to był
                                                    nasz towarzysz,jak go odj...li na badaniach zostal prawdziwym
                                                    patriota i zaczął zwalczac komunę i grinszpanów z orlenu.Byłem z nim
                                                    w jednym kole zsmp.Dla uczczenia,nie będe mówil co ale to była jego
                                                    *inicjatywa* nie powiem jaka ,bo sam sie wstydze...wykonaliśmy.Zenek
                                                    ma mieszkanie za friko a ja musiałem kupic.On na gintera ja na
                                                    dobrowolskiego.Krzysiek z EC świadkiem.Nie załapałem się.Wtedy
                                                    popierał pomnik Lenina,Kombinat tak miał się nazywac,a potem
                                                    Padlewskiego,bo już było można.

• Re: Rola Żydów w historii Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                                                    Gość: sasiad 03.01.07, 22:20 + odpowiedz
                                                    Zenek nie pije jabola On wali dykte i wtedy ma rozne zwidy i olsnienia Za to
                                                    musial isc na emeryture i dla bezpieczenstwa odebrali mu na zawsze przepustke
                                                    na kombinat bali sie ze cos wysadzi raz zahipnotyzowal goscia z orlen ochrony i
                                                    wszedl lekko narabany dykta Mielismy niezlego stracha
                                                    ………………………………………………………………………………….
                                                    To już 3 rok , jak na Forum gazeta Płock trwa prześladowanie Opiekunów Miejsc Pamięci Narodowej. Forum stało się Miejscem ataku na Religie chrześcijańską…

Upokarzano również Papieża Jana P. II, tak drogiego sercu Polaków……
                                                    RELIKWIE GÓWNO PAPIEŻA
                                                    mam relikwie ŚwietegoIP: *.internetdsl.tpnet.pl
                                                    Gość: święty 06.04.08, 19:54 Odpowiedz
                                                    Jestem osoba przewidująca i jak całowałem w pierścień przyszłego Świetego przyszła mi myśl, koniecznie muszę zdobyc jaką relikwię,
                                                    tak na przyszłość na wieki. Nie dało się za życia uciąć ręki albo
                                                    innego członka, ale przecież chodzi o to aby ta rzecz od Świętego
                                                    pochodziła. Powiem krótko, wykradłem podstepem Gó.. tego Swiętego i mam
                                                    relikwię, a przyjdzie czas że nabierze znacznej wartości, odsprzedam wtedy za dobrą cenę, mogę nawet teraz sprzedać.
                                                    ……………………………………………………………………………………………..
                                                    Na skutek braku reakcji Organów RP,
                                                    Na Forum, pojawiają się nadal tak haniebne wpisy.
                                                    Wszystkiemu patronuje Nadzór Moderatorów Forum, który z reguły nie wycina wpisy jak wyżej a nawet sami podobnych wpisów dokonują.

Według mnie wykonywana jest dyrektywa rządu Iz
                                                  • Gość: jerzy Re: życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 15:39
                                                    Mimo wszystko powinieneś być dumny. Oprawcy z habrybarbary stawiają ciebie w jednym szeregu atakowanych z Gertychem i Papieżem. Muszą się jednak ciebie bać. Jak napiszesz wreszcie wspomienia o wujku-ksiedzu prawa aurskie zastrzeżone na prawach rękopisu to będziesz jeszcze groźniejszy bo z dobrymi korzeniami
                                                  • Gość: płocczanin0 Re: życzenia IP: *.071.c86.petrotel.pl 13.08.13, 16:27
                                                    pieprzysz . Hasbara to miliony dolarów rzucanych na tworzenie antysemitów. To System szkodzenia ludziom innej nacji . Ja jestem NIC i NIKT. Jak pisała pewna xxx prokura\tor jako emeryt mam hobby ... .pisanie na Forum. Taka starcza demencja i głupota.

Ja myślę inaczej .Jestem OMPN. Chronie pamięć tych, którzy wy skazaliście na zapomnienie i katujecie. Patrz wasze nieszkodliwe wpisy. Bóg upomni się o mnie i o tych poniżanych.
                                                  • Gość: kapibara Re: życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 17:43
                                                    zerowy ty głąbie kapuściany ! hobby -pisanie ! dobre sobie ! pisać trzeba umieć . jak analfabeta może pisać chociażby hobbystycznie ? nie jesteś żaden ompn chyba że ten skrót oznacza Opętany Matoł Pieprzący Natrętnie !
                                                    jak tam lelije i gacie z lewisa ?
                                                  • Gość: do zerowego Re: "człowiek przyjacielem moim " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 18:11
                                                    Panu Bogu dajmy spokój ! Mam pytanie o tego człowieka który jest twoim przyjacielem - czy moglibyśmy poznać nazwisko tego człowieka ? albo chociażby imię ?
                                                  • Gość: zaniewicz Re: "człowiek przyjacielem moim " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 18:44
                                                    .... a najlepiej historię wujka-księdza i grobów rodzinnych. To najlepiej wyróżnia swojaka nie napływowego i jężeli w dodatku te groby są na cmentarzu chrześcijańskim to podkreślaja jego przynależność / opiekuna tych grobów rodzinnych/ do naszej rdzennie polskiej i katolickiej społeczności. Tym zaś którzy nie są :nasi" - Polakami i chrześcijanami braterskie pozdrowienie. Razem tworzyliśmy i tworzymy nasza polska, ojczysta rzeczywistość.
                                                  • Gość: płocczanin0 Re:szakale poszły na żarcie IP: *.071.c86.petrotel.pl 13.08.13, 19:42
                                                    Na drzewo.
                                                  • Gość: zaniewicz Re:szakale poszły na żarcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 20:42
                                                    Na to co rośnie nad mogiłami twoich przodków? podaj numer kwatery a przy okazji dlasze info o wujku-księdzu.
                                                  • Gość: płocczanin0 Re:Stalikin zamierzony bez Ochrony poszkodowanego IP: *.071.c86.petrotel.pl 13.08.13, 21:46
                                                    Mniejszosci płockie pod opieka Organów , szaleja;
                                                    aco stamowi Prawo rzekomo w wolnej polsce?

...............• stalking system nękania Polaków.

złożyłem zeznania w sprawie stalkingu czynionego na Forum Gazeta Płock. z uwzględnieniem działalności antypaństwowej na rzecz NN. Reszta należy do Organów Sprawiedliwości RP.

www.google.pl/#hl=pl&cp=9&gs_id=1i&xhr=t&q=staltingu&pf=p&sclient=psy-ab&source=hp&pbx=1&oq=staltingu&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=33d42bf20398496b&biw=1024&bih=568

3 lata więzienia za stalking. Sejm przyjął ustawę - Prawo i wymiar ...
                                                    prawo.gazetaprawna.pl/.../490676,3_lata_wiezienia_za_stalking_sej...

Karę do trzech lat więzienia za uporczywe, złośliwe nękanie mogące wywołać poczucie zagrożenia - czyli tzw. stalking - przewiduje uchwalona .

..............."Stalking" to nowe pojęcie, zjawisko znane jednak od dawien dawna, lecz w ostatnich latach przybierające na sile, głównie dzięki rozwojowi techniki i nowych metod komunikacji, mających niebagatelny wpływ na jakość i formę relacji interpersonalnych. Polega na celowym i złośliwym prześladowaniu lub molestowaniu innej osoby, co może zagrażać realnie bezpieczeństwu ofiary stalkera. Inaczej mówiąc, jest to świadome i zamierzone postępowanie sprawcy, skierowane bezpośrednio do osoby prześladowanej, które obejmuje powtarzające się fizyczne lub wirtualne zbliżanie się do ofiary, śledzenie jej, komunikowanie się wbrew jej woli, składanie niechcianych propozycji a także groźby, które mogą u rozsądnie myślącej osoby wywołać strach i poczucie zagrożenia.

Termin "stalking" na określenie tego złożonego zjawiska został wymyślony w Stanach Zjednoczonych i pochodzi z żargonu myśliwskiego oznaczając "zakradanie się", "podchodzenie do zwierzyny", "osaczanie".

Ofiarami stalkingu mogą być bardzo różne osoby jak na przykład: były małżonek, partner życiowy, gwiazda sportu lub pop kultury, sławny dziennikarz, polityk; zdarza się, że ofiarą stalkera pada całkiem obca dla prześladowcy i wręcz przypadkowa osoba. Prześladowanie może w praktyce przybierać różne formy takie jak: niechciane i natarczywe odwiedziny w miejscu pracy lub domu ofiary, składanie propozycji spotkań, wspólnych wyjazdów i wycieczek, przesyłanie listów lub maili (często anonimowych), sms-ów, telefonowanie, przesyłanie kwiatów i niechcianych prezentów, składanie propozycji seksualnych a także znacznie groźniejsze jak: groźby, stosowanie przemocy fizycznej wobec ofiary, uszkadzanie jej mienia.

Stalker śledzi swoją ofiarę, zbiera informacje na jej temat, kontaktuje ze znajomymi ofiary, zbiera przedmioty związane z osobą prześladowaną lub stanowiące jej własność.

Prześladowca często zdradza objawy manii a ignorowanie jego propozycji lub odmowę ze strony swej ofiary traktuje jako sygnał do zintensyfikowania swoich działań.

Te przykładowe zachowania składające się na prześladowanie danej osoby zwane "stalkingiem" są groźne nie tylko przez fakt, że wzbudzają emocjonalny niepokój, poczucie zagrożenia i strach u ofiary,

lecz także dlatego, że zdarza się, iż są wstępem do znacznie poważniejszych przestępstw takich jak zgwałcenie, pobicie, uszkodzenie ciała a nawet zabójstwo............................

Pozdrowienia dla organów z Płocka.
                                                  • Gość: n Re:Stalikin zamierzony bez Ochrony poszkodowaneg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 07:39
                                                    a przeciez wystarczy bys nie pisywal na forum tych glupot i lał jadu samemu przy tym pozując na wzór cnót co ci wielokrotnie zalecano . volenti non fit injuria mówi stara maksyma co się wykłada chcącemu nie dzieje się krzywda .
                                                    ot i masz prawny aspekt calej sprawy matołku.
                                                  • Gość: płocczanino Re:Stalikin zamierzony bez Ochrony poszkodowaneg IP: *.071.c86.petrotel.pl 14.08.13, 08:35
                                                    Prawny? Bezprawny. Udziela "porady" Osobnik stosujący hasbarę na co dzień .Naśmiewający się polskich Bohaterów , po kolei.
                                                    Łamiesz Prawo i Zawsze używasz co raz innego nicka. Jest to łamaniem Regulaminu Agory ale widać Was to nie obowiązuje jako funkcjonariuszy.

• Gość: do plocczanina0 Re:Stalikin zamierzony bez Ochrony poszkodowaneg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 08:51
                                                    Gość portalu: płocczanino napisał(a):

> Łamiesz Prawo i Zawsze używasz co raz innego nicka.

Czy jesteś sędzią, że ferujesz wyroki jeżeli chodzi o łamanie prawa? I czy jesteś jasnowidzem, że wiesz kto pod jakim nickiem pisze?

• Gość: łowca Re:Stalikin zamierzony bez Ochrony poszkodowaneg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 07:40

> złożyłem zeznania w sprawie stalkingu czynionego na Forum Gazeta Płock. z uwzg
                                                    > lędnieniem działalności antypaństwowej na rzecz NN

W czym się przejawia ta działalność antypaństwowa? Na podważaniu autorytetu organów Państwa? Kwestionowaniu zasad porządku prawnego w Państwie? podważaniu pozycji Państwa ? To raczej widoczne jest w twoich wpisach. Działania na rzecz NN? Kto to mianowicie i w jaki konkretny sposób to działanie się przejawia?

> jest to świadome i zamierzone postępowanie sprawcy, skierowane
                                                    > bezpośrednio do osoby prześladowanej, które obejmuje powtarzające się fizyczne
                                                    > lub wirtualne zbliżanie się do ofiary, śledzenie jej, komunikowanie się wbrew
                                                    > jej woli, składanie niechcianych propozycji a także groźby,

Kto się do ciebie zbliża i w jaki sposób? kto i gdzie ciebie śledzi? Przy użyciu jakich technik i sposobów? W jaki sposób ktoś wbrew twojej woli kominikuje się z tobą? Nachodzi ciebie w domu? Nęka niechcianymi telefonami? Zasypuje twoją skrzynkę mailową? Zaczepia na ulicy? Przestaje pod drzwiami? Proponuje ci jakiś czyn niegodny? Czym i jak tobie grozi?

>Prześladowanie może w praktyce przybierać różne formy takie jak: n
                                                    > iechciane i natarczywe odwiedziny w miejscu pracy lub domu ofiary, składanie pr
                                                    > opozycji spotkań, wspólnych wyjazdów i wycieczek, przesyłanie listów lub maili
                                                    > (często anonimowych), sms-ów, telefonowanie, przesyłanie kwiatów i niechcianych
                                                    > prezentów, składanie propozycji seksualnych a także znacznie groźniejsze jak:
                                                    > groźby, stosowanie przemocy fizycznej wobec ofiary, uszkadzanie jej mienia.

Poważnie dostajesz kwiaty i prezenty? Namawia ktoś ciebie do seksu? Kobieta czy mężczyzna? Napada ktoś na ciebie?

> lecz także dlatego, że zdarza się, iż są wstępem do znacznie poważniejszych pr
                                                    > zestępstw takich jak zgwałcenie, pobicie, uszkodzenie ciała a nawet zabójstwo..

Boisz się, że ktoś ciebie zgwałci? Ja pier...ę. Faktycznie nie jest dobrze!

BTW A co to ten Stalikin zamierzony? Jaki jest paragraf na niego? Załóż prywatne forum z możliwością własnej moderacji. Nie dopuścisz wtedy nikogo do głosu komu na publicznym forum nie podobają się twoje poglądy i dosyć "oryginalne" sposoby ich artykułowania. Wtedy podejrzewam twój strach przed zgwałceniem nie będzie miał miejsca

> Karę do trzech lat więzienia za uporczywe, złośliwe nękanie mogące wywołać pocz
                                                    > ucie zagrożenia - czyli tzw. stalking - przewiduje uchwalona .

W jaki sposób czujesz się zagrożony? Ktoś nastaje na twoją wolność, życie, własność?

• Gość: fannula Re:Stalikin zamierzony bez Ochrony poszkodowaneg IP: *.plock.mm.pl 14.08.13, 09:54
                                                    cytat :

Prześladowanie może w praktyce przybierać różne formy takie jak: niechciane i natarczywe odwiedziny w miejscu pracy lub domu ofiary, składanie propozycji spotkań, wspólnych wyjazdów i wycieczek, przesyłanie listów lub maili (często anonimowych), sms-ów, telefonowanie, przesyłanie kwiatów i niechcianych prezentów, składanie propozycji seksualnych a także znacznie groźniejsze jak: groźby, stosowanie przemocy fizycznej wobec ofiary, uszkadzanie jej mienia.

wskaz mi która to z form jest stosowana wobec ciebie , ja nie widze żadnej
                                                  • Gość: jerzy Re:Stalikin zamierzony bez Ochrony poszkodowaneg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 10:06
                                                    Nie widzi tego też policja, prokuratura, ani sąd podtrzymujący regularnie decyzję prokuraturu o nie wszczynaniu śledztwa ze względu na brak znamion przestępstwa. A plocczanin0 za nic nie chce wszcząć postępowania sądowego na drodze powództwa cywilnego co świadczy o tym, że sam wie o bzdurności swoich pretensji.
                                                  • Gość: oj zenuś Re:Stalikin zamierzony bez Ochrony poszkodowaneg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 16:32
                                                    ja bym stosunek czesci forumowiczów do zerowego porównał do oganiania się od natrętnej muchy , gdyby mucha nie była natrętna , nie wchodziła do oka , nosa , ucha to pewnie nikt by się nie oganiał . a że mucha czasem dostanie packą w łeb to na własną prośbę .

forum jest jak dzielnica o watpliwej reputacji -jeżeli ktoś uważa że musi tam bywać systematycznie nocą i wszystkich zaczepiać to przełożywszy to na język zycia codziennego -dobrze w głowie nie ma .
                                                    niech sobie spaceruje po bezpiecznych bulwarach gdzie nikt go ostrym językiem polemiki nie osobaczy .
                                                    do tego facet ma wyjątkowy talent do znieważania , podjudzania i inne wstrętne cechy których tu nie warto wymieniać połączone w obrzydliwy sposób z wysoką samooceną nie znajdującą w dodatku żadnego odbicia w faktach - to zwyczajnie wywołuje to co wywołuje i tyle .

cechą która by mu się najbardziej przydała to odrobina pokory i bardziej realna samoocena bez kreowania się na kogoś kim zwyczajnie i po prostu nie jest, nie był i nigdy nie będzie .
                                                  • Gość: teżneostrada Re:Stalikin zamierzony bez Ochrony poszkodowaneg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 16:44
                                                    Widzę, że użytkownicy neostrady to inteligentne bestie, albo jak by to ujął nasz znawca problematyki etnicznej, z mniejszości, ujadające szakale idące na żer i kąsajace wściekle. Pozdrawiam. Świetny wpis
                                                  • Gość: płocczanin0 Re:Stalikin zamierzony bez Ochrony poszkodowaneg IP: *.071.c86.petrotel.pl 14.08.13, 17:08
                                                    Ładnie piszecie. Jak hetkowski, który posyłał mnie do Sadu Cywilnego na samego siebie. Tupet? Nie to jeden z punktów Hasbary.
                                                    Dyskutujecie też sami z sobą i macie informacje od krewnego z Organów? ładnie rzucacie paragrafami ale nie uchroniło to dzeki od 2 lat wiezienia w zawieszeniu....

Od lat mam wasze nazwiska, telefony, firmy, godziny, minuty itd. Czekajcie końca, może nie każdy prokurator to ziomek, policjant.......
                                                    Tu jeszcze jest polska chociaż kasa z Miasta odpłynęła ciurkiem a teraz bierzecie się z N.Rynek. W jaczejce robicie zlot? W ilości siła?
                                                  • Gość: muchołap Re:Stalikin zamierzony bez Ochrony poszkodowaneg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 18:55
                                                    sio mucho ! sio!
                                                  • Gość: do plocczanina0 Re:Stalikin zamierzony bez Ochrony poszkodowaneg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.13, 09:44
                                                    Jak masz nazwiska i adresy to nawet chwili się nie zastanawiaj tylko do sądu z gamoniamy. Jak w Polsce/ którą z upodobaniem piszesz z małej litery/ przegrasz to idź do Sztrazburgu. Może tam ich macki nie sięgają.
                                                  • Gość: do zerowego Re: gacie z lewisa +lelije IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.13, 13:17
                                                    nie strasz , nie strasz bo się ze.....! sio mucho przebrzydła !
                                                  • Gość: płocczanin0 Re:Mamy Jednego Boga IP: *.071.c86.petrotel.pl 16.08.13, 18:17
                                                    Mili Starsi w wierze opluwają ja im dałem serce Pamięci ; szukałem filmów na YouTube i znalazłem to....

www.youtube.com/watch?v=2iZoSOvhRHo
                                                  • Gość: שָ Re:Mamy Jednego Boga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.13, 18:40
                                                    Zenek plocczanin i naszym przyjacielemjest! zenek zenek plocczanin naszym przyjacielem jest! zenek plocczanin naszym przyjacielem jest! jego duch żyje pośród nas!
                                                    Obiecujemy za to przetrzegać konstytucji suwerena i być jemu posłusznym dziękując, że jemy jego chleb z jego woli i przyzwolenia.
                                                    youtu.be/UllW5Yjt8bg
                                                  • Gość: do plocczanina Re:Mamy Jednego Boga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.13, 18:58
                                                    Zgodnie z obietnicą w późnych godzinach wieczornych złożyłem kwitay w kruchcie koscioła Se. Jana dla uczczenia pamięci księdza porwanego przez moskali. Niestety nadal jest zapomniany. Moje kwiaty były jedyne. Nawet OMPn krewniak zapomniał, a jak był chory to nawet nie wysłał nikogo z bliskich, których chyba jednak nie wychował w duchu patriotycznym tak jak robi od lat z forumowiczami. Jako doradca Prezydenta nie spowodował tam żadnych przejawów pamięci ani w formie delegacji oficjalnej ani uroczystości harcerskich. Niedopatrzenie czy przewrotność? Tak myślałem do tej chwili lekko zakłopotany. A okazało się jednak na szczęście, że po prostu szukałes filmików na YT żeby dotąd opluwanym z mniejszości się trochę przypodobać. Słusznie. Cel szlachetny, ale mam nadzieję, że 18 sierpnia twoich dowodów Pamieći o wujku bohaterze nie zabraknie.
                                                  • Gość: płocczanin0 Re:Mamy Jednego Boga IP: *.071.c86.petrotel.pl 16.08.13, 19:19
                                                    Mylisz się. Jest to fragment większego filmu ...........Przesłano 6 gru 2011......

Kirkut jest również w Spisie MPNarodowej w Płocku , wykonany przeze mnie w 1998r.

Płoccy Żydzi byli mieszkańcami naszego miasta i w sposób naturalny są w Spisie, żadna łaska. Jedynym problemem są późne wnuki Ocalonych. Nie drażę tematu do czasu zakończenia dochodzeń.
                                                  • Gość: עֲ Re:Mamy Jednego Boga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.13, 19:33
                                                    Tym bardziej ci dobry człowieku dziękujemy za twoje serce dla mniejszości i wszystko to co o nas w łaskawości swojej z serca na forum piszesz. Wiemy, że jestes dobry i szlachetny, a chleb, który suwerenie dajesz nam codzienny lepszy od manny na pustyni.
                                                    youtu.be/mX99NZx9Mfs
                                                    שָלוֹם עֲלֵיכֶם
                                                  • Gość: mojszeak Re:Mamy Jednego Boga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.13, 19:46
                                                    Dzięki ci o Sabi!
                                                  • Gość: zoolog Re:zamiast komentarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.13, 20:47
                                                    ronić (wylewać) krokodyle łzy - udawać współczucie; płakać na pokaz, nieszczerze.
                                                    Krokodyle są gadami, których oczy w czasie pożerania ofiar ronią łzy. Jest to odruch fizjologiczny, niezależny od stanu emocjonalnego krokodyla, nie mający nic wspólnego z "ludzkimi" uczuciami - żalem, współczuciem czy litości
                                                  • Gość: x Re:zamiast komentarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.13, 13:07
                                                    panie płocczanin ! a od dawna masz pan tych objawów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka