Dodaj do ulubionych

Astigmatic "plusy" i "minusy"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 19:50
Witam wszystkich. Pojawiło się kilka wątków na forum na temat Festiwalu
Astigmatic. Pojawiają się w nich wpisy zarówno zwolenników jak i przeciwników
tej imprezy. Założyłem ten wątek w celu próby podsumowania. Nie chciałbym aby
się stał polem kolejnych "wrzutów" jeden drugiemu. Krótko: plus dla
organizatorów za pomysł, za kontynuację i utrzymywanie przez całą imprezę
pozytywnej atmosfery. Minus za zbyt małą liczbę ochrony wśród bawiących się,
co powodowało, że niektórzy nie czuli się bezpiecznie, minus za brak kontroli
nad nieletnimi nietrzeźwymi, itd.
Obserwuj wątek
    • Gość: Odważny__25__Wwa Re: Astigmatic "plusy" i "minusy" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 23:47
      Przyznam się szczerze że mam bardzo mieszane odczucia a propo tej imprezy.. Nie
      pojadę tam więcej, czemu? Zacznę od minusów : 1. kradzieże z namiotów -
      wystarczyło trochę dobrej woli organizatorów i panów z ochrony by pole namiotowe
      stało w obrębie barierek, a jeżeli nie to skoro wiedzieli już że kradzieże
      zdarzają się notorycznie wystarczyło patrolować miejsce np. co 30. min...
      niestety jestem pewny że ochrona służyła wyłącznie do sprawdzania czy nie wnosi
      się alkoholu na teren. Pomimo przyrządów nie sprawdzano nikogo pod kątem
      posiadania ostrych narzędzi....smutne to strasznie; 2. w godzinach wieczornych
      kiedy zaczęto puszczać sety mniej ambitnych i komercyjnych dj-ów zaczeła się
      schodzić cała śmietanka dresów w liczbie tysiąca :) lub dwóch nawet...to
      straszne zjawisko, bo można zaobserwować tak debilne zachowania a nawet wręcz
      bydlęce...ale cóż... jak ktoś lubi wdawać się w dyskusje z łysymi osiłkami o
      małpim rozumie jego wybór... pozdrawiam dresa tańczącego na toy toyu :)) 3.
      poziom muzyki - zmienny niestety.. patrz punkt 2 + sobotnia noc to naprawdę
      niezła dyskoteka rodem z love parade, parady wolności, MTV, i innych
      komercyjnych tuz które przyzwyczaiły młodych i naiwnych że muzyka techno jest
      łatwa i przyjemna i niedaleko jej do disco polo (wiem ,wiem że przyjechały
      ...gwiazdy z zagramanicy...) A TERAZ PLUSY : 1. nagłośnienie - brawo, nie
      spodziewałem się i nie wiem czy michael jackson miał kiedyś lepsze... muzyka
      otaczała i była wszechobecna... 2. efekty audiowizualne - brawo, cała ekipa
      techniczna wyśmienicie się spisała... 3. miasto - dobra lokalizacja płocka +
      wiele fajnych knajpek, pizzerii, naleśnikarni, choć te podejście pod skarpę
      zabiło mnie wielokrotnie ;) , 4. dobry pomysł z kinem z ciekawymi filmami
      Podsumowanie: jestem na nie, bo chociaż muzyka naprawdę dobra i wiele ciekawych
      zespołów, ambitnych i naprawdę mających co zaprezentować i niejednokrotnie
      zaskoczyć, to ja nie przepadam za kompomisami. Mogę się domyślać że
      organizatorzy musieli podjąć ciężki kompromis między dobrą muzyką a sponsorami
      którzy mieli na celu przyciągnąć jak największą liczbę osób... dlatego drodzy
      sponsorzy gratuluję wam waszych nowych klientów w postaci ogolonych łebków,
      początkującej banditerki,cwaniaków,przypakowanych misiów niejednokrotnie po
      wyrokach pożadających waszych wyrobów
      • Gość: frytol Re: Astigmatic "plusy" i "minusy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 01:00
        'dlatego drodzy sponsorzy gratuluję wam waszych nowych klientów w postaci ogolonych łebków,
        początkującej banditerki,cwaniaków,przypakowanych misiów niejednokrotnie po
        wyrokach pożadających waszych wyrobów'

a myslisz, ze dla kogo ta heyah na opaskach ? ;] to ich target wkoncu
    • Gość: kohol Re: Astigmatic "plusy" i "minusy" IP: *.crowley.pl 10.08.04, 09:26
      Rany, przeciez to juz było...

kohol napisała:

> Zacznę od minusów:
      > - toalety - no comments, chociaż ta kwestia jest zawsze niedoszacowana na
      tego
      > typu imprezach
      > - ochrona - nieprzyjemne komentarze dot. wyglądu, awantura o 200ml puszkę z
      > napojem energetyzującym, natomiast legalnie weszliśmy sobie z nożem do
      krojenia
      >
      > chleba (zapomnieliśmy go wyjąć)
      > - kradzieże na polu namiotowym - komuś skroili namiot, komuś zwinęli plecak
      itd
      > .
      > - sobotnie imprezy dresiarskie na schodach, załatwianie się gdzie popadnie,
      > potłuczone butelki, wrzaski, komentarze itd - strach się bać
      > - gwizdy w czasie otwarcia festiwalu serwowane prezydentowi (?) miasta -
      facet
      > przyczynił sie do organizacji koncertu, jak sie komus nie podoba ta
      inicjatywa,
      >
      > to niech nie przychodzi na festiwal, prosta sprawa
      > - nieuzasadniony wzrost ceny piwa Heineken na terenie festiwalu - najpierw
      było
      >
      > 4,50 zł za 400ml, potem cena wzrosła do 5 zł.
      >
      > Plusy:
      > - muzyka na dziedzińcu Małachowianki - super sprawa! nikt nic nie zapowiadał,
      a
      >
      > było fantastycznie!
      > - organizacja - opaski, plany festiwalu, technicznie - super
      > - muzyka - super!!!!!!!
      > - wizualizacje - bardzo mi się podobały
      > - smakowite dodatki w Małachowiance
      > - towarzystwo - oprócz (chyba) miejscowych grupek schlanych kolesi - super!
      > - cały Płock - doskonałe ceny piwa, różnej jakości, ale wciąż świetna cenowo
      > gastronomia, piękny rynek, fontanna, po prostu miłe miejsce
      > - powalające były te pięcioletnie dzieciaki zbierające puszki
      >
      > Ogólnie - za rok przyjeżdżamy znowu!
    • wind7b Re: Astigmatic "plusy" i "minusy" 10.08.04, 11:19
      Wg mnie: Plusy sa oczywiste i nie ma co sie o nich rozpisywac bo juz jest kilka
      innych tematow gdzie ludzie ktorym bardzij niz mi podoba sie ten rodzaj muzyki
      napisali wiele dobrego.

+ to, ze w ogole sie udalo w Plocku cos takiego zrobic
      + promocja miasta - wiele osob bylo nie tylko na festiwalu, zwiedzali Plock,
      bawili sie w knajpach i pewnie chetnie do nas wroca
      + organizacja - porzadek - czulem sie caly czas bezpiecznie co sie nie zawsze
      zdarza na takich imprezach
      + porzadne sprzatanie. Wczoraj jezdzilem na rowerze nad Wisla i jest OK. Ciekawe
      czy piasek na plazy zostal przesiany ale nawet jesli nie to za sprzatanie +
      i pewnie jeszcze sporo innych

Minusy:
      - Ilosc toalet. Jesli na 1000 osob przypada 1 to jest to chyba jakas kpina.
      - brak kontroli nad tym co sie dzialo w amfiteatrze w sobote ok 0:30 (pewnie
      wczesniej i pozniej tez) - spora ilosc pijanego gowniarstwa rzucala butelkami z
      widowni na scene.
      - zniszczona trawa na skarpie - nie da sie temu zapobiedz przy takiej ilosci
      ludzi ktorzy chodza, depcza i wnosza piasek ale ciekawe czy ktos z tym teraz cos
      zrobi czy juz tak zostanie.

Wojtek
      • Gość: jva Re: Astigmatic "plusy" i "minusy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 21:14
        nie widzę żadnych plusów. trzeba z tej kichy zrezygnować!
    • zulus1 Re: Astigmatic "plusy" i "minusy" 12.08.04, 23:35
      Moje uwagi:

bardzo śmieszne wydaje mi się egzaltowanie festiwalową muzyką, ale o gustach
      się nie dyskutuje nawet słuchając różnych wersji discopolo.
      konkrety nie wyglądają jednak najlepiej; miasto wydało na astigmatic podobno
      ponad 1 mln zł, 1,5 mln a to naprawdę sporo pieniędzy. Co dostało w zamian:
      poza Gazetą nie ukazała się ani jednak wzmianka w krajowej prasie, że o
      telewizji nie wspomnę. Warto pamiętać, że w maleńkim Ciechocinku odbywa się (za
      mniejsze pieniądze) festiwal muzyki cygańskiej transmitowany w najlepszym
      czasie antenowym tv i komentowany szeroko. Jeśli chodzi więc o promocję
      całkowita klapa. Naturalnie Płock obejrzeli przyjezdni goście festiwalu,
      sympatyczni zresztą bez reszty, tylko, czy to trszkę nie za droga fantazja
      naszych władz.
      • Gość: :> Re: Astigmatic "plusy" i "minusy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 11:34
        150 tysiecy to nie 1,5mln.
        nie siej propagandy:D

co do prasyh to w newsweeku i jeszcze w innym tytule byla w wzmianka, w tv viva
        tak samo, to nie jest impreza kom erycjna wiec tez media inaczej na to patrza

ogolnie bylo super i za rok znow bede na astigmaticu i mam nadzieje ze znow w
        Plocku!!!!!!!!!!

co do pijanych dzieciakow to tam jest jakis lokal WARKA - zamknijcie go to nie
        bedzie tyle pijanych dzieciakow tam sie paletalo!!! a nie od razu na astigmatic
        zganiac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka