Dodaj do ulubionych

Instalacja LPG do Toyoty

26.02.15, 08:54
Ktoś z Was zakładał gaz do Toyoty w Płocku? Chodzi mi o zakład, który ma doświadczenie w instalacjach LPG w Toyotach.
Obserwuj wątek
    • Gość: wóda i koks Re: Instalacja LPG do Toyoty IP: *.plock.mm.pl 26.02.15, 19:20
      jaki silnik?
      • Gość: PO-jebaniec Re: Instalacja LPG do Toyoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.15, 01:27
        nieważne jaki. kolo kupił tojotę która i tak fabrycznie mało pali i chce tam ładować gaz buahahahaha.
        To ciul skończony i dusigroszu. Pomyśl bucu ile na tym zyskasz?
        Nie zwróci ci się taka instalacja.
        Kup se pan lepiej matiza i tam kładź gaz.
        Wiocha na maxa.
        PO jeby dymają was, nas na paliwie i podatkach a wy im jeszcze w dupę wchodzicie.
        Jebany ciemny kraj. Otwórzcie wreszcie oczy przecież ten rząd dyma nad non stop a przecież pedałami nie jesteśmy
        • Gość: życzliwie Re: Instalacja LPG do Toyoty IP: 213.158.221.* 14.03.15, 09:56
          Gość portalu: PO-jebaniec napisał(a):

> Nie zwróci ci się taka instalacja.

jakiś frustrat skupił się wylewaniu swoich chorych żalów , ale mimo to udało mu się powiedzieć cos sensownego, co zacytowałem.
          Zanim pojawił się wpis tego frustrata, miałem chęć napisać coś sarkastycznego sprowokowany (1) podaniem marki toyota - jakby marka miała tu jakiekolwiek znaczenie - i (2) pytaniem o silnik.
          ale ad rem:
          cena instalacji LPG zależy od rodzaju zasilania - najtańsze są silników dla zasilanych gaźnikiem (są jeszcze eksploatowane takie samochody), najdroższe są dla zasilania multiwtrysk i zmiennymi fazami rozrządu. W przypadkach pośrednich wpływ na cenę ma materiał kolektora dolotowego.
          Policz ile rocznie zaoszczędzisz na paliwie i po ile latach ci się zwróci ta inwestycja. Zwróć uwagę na swoje spodziewane roczne przebiegi, uwzględnij ile z tego przejeżdżasz w mieście,.
          Mnie przy silniku 1.8 multiwtrysk, przebiegach ok 25 tys km /rok, wyszło że instalacja LPG nie opłaca się, CZAS ZWROTU z INWESTYCJI okazał siz zbyt długi, przynajmniej dla mnie.
          Większość firm zajmujących się instalacją LPG ma o tym niezłe pojęcie , wszystkie udzielają gwarancji.
          • Gość: też korolka Re: Instalacja LPG do Toyoty IP: *.class145.petrotel.pl 14.03.15, 11:37
            JA założyłem gaz w swojej korolce. Dla mnie jest to opłacalne, bo dojeżdżam do pracy 120 km w jedną stronę. Głupie uwagi typu "kup se Matiza" jakoś do mnie nie trafiają, bo nie zamierzam, ani w przeszłości nie zamierzałem zamieniać zadbanego, dobrego auta (jestem pierwszym właścicielem) na jakiegoś grata, "nic nie stuka, nic nie puka". Jeśli ktoś decyduje się zakładać w samochodzie gaz to drodzy Panowie, na pewno to skalkulował. Jest to rachunek dla średnio rozgarniętego gimbusa. Pouczanie kogoś, że "się mu nie opłaci" jest głupie. Ludzie dojeżdżają do roboty w różne dziwne miejsca, w takich godzinach, że nie są w stanie dojechać tam busem czy PKS-em. To czy się zwróci czy nie zwróci to sprawa indywidualna. Inwestycja zwróciła mi się już 3- krotnie i nadal jeżdżę bez problemów. Mam corollę 1.4 4E FE
            • Gość: wóda i koks Re: Instalacja LPG do Toyoty IP: *.plock.mm.pl 16.03.15, 13:39
              Popieram,kup se matiza to każdy kretyn wymyśli,na nic innego go nie stać.
              Ja odradzam wizyty u pana A.Osowskiego w Boryszewie.Byłego pracownika słynnego Bociana (serwis STAG), który otworzył swój warsztacik i goli klientów na kasę bardzo mocno.To co u innych kosztuje np.30 zł u niego 70 zł.
              Ma złote klucze>?
          • Gość: gasmachine Re: Instalacja LPG do Toyoty IP: *.dhcp.inet.fi 26.03.15, 18:07
            Żle kumasz. Nie chodzi tu o tzw. czas zwrotu inwestycji ale o coś zupełnie innego. Chodzi o bieżące wydatki na paliwo, a te, przyznasz, na gaz są tańsze co daje komfort w używaniu auta. Czyli chodzi i mniejsze wydatki na paliwo "na co dzień".
    • Gość: wóda i koks Re: Instalacja LPG do Toyoty IP: *.plock.mm.pl 17.03.15, 18:19
      Polecam www.autogaz-płock.pl/
    • Gość: lol Re: Instalacja LPG do Toyoty IP: *.plock.mm.pl 22.03.15, 12:55
      Andrzej Ossowski Auto Gaz na Boryszewie to wybitny specjalista od wyciągania jak największej ilości gotówki albo symulując usterkę za usterką albo powiększając usterkę tak żeby na tym jak najwięcej zarobić.Tak zrobił ze mną.
      Ktoś napisał,że był z Bocianem.Tak był,bo Bocian go w cholerę zostawił.
      Słaby mechanik,słaby gazownik.Bez zaplecza technicznego.
      Odradzam.
    • Gość: lol Re: Instalacja LPG do Toyoty IP: *.plock.mm.pl 31.03.15, 16:39
      pomyłkowy adres: na Stróżewku, odradzam
      • Gość: dupek Re: Instalacja LPG do Toyoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.15, 00:06
        Jak stać na konia to i stać na sino.
        Auta na gaz są dla wieśniaków a szczególnie te małolitrażowe błahahahahha
        • Gość: lol Re: Instalacja LPG do Toyoty IP: *.plock.mm.pl 01.04.15, 19:22
          Debilu, nikt nie pyta o wieśniactwo tylko kto chu...wo robi w warsztatach.
          Chu..wo robi AutoGaz A.Ossowski.
          I tyle.Lecz się.
    • Gość: fiat Re: Instalacja LPG do Toyoty IP: *.plock.mm.pl 04.04.15, 13:38
      W tym warsztacie w Boryszewie pan Osowski Auto-Gaz robi za 50 złotych kalibrację instalacji gazowych stag na postoju,czyli przy stojącym pracujacym silniku.Normalnie spece od gazu zakładają moduł komunikacji Bluetooth we wtyk komputera gazu i jest jazda testowa.
      Gó...ane usługi sporo kosztują ale pan Osowski przechodzi samego siebie w robieniu z klientów debili.Więcej nie dam się nabrać.
      • Gość: bbd Re: Instalacja LPG do Toyoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.15, 23:21
        Jest jeszcze jeden koleś gdześ niedaleko Boryszewa mało znany ale podobno kozak. Kolega robił u niego Honde i był bardzo zadowolony.
        • Gość: wóda i koks Re: Instalacja LPG do Toyoty IP: *.plock.mm.pl 14.05.15, 14:39
          ja stale polecam Bociana
    • Gość: Czarek Re: Instalacja LPG do Toyoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.15, 22:20
      Ja do swojej Toyoty założyłem instalację gazową BRC , i bardzo szybko Mi się zwróciła bo po 7 miesiącach :) , teraz odcinam kupony :) . Zobacz tutaj gdzie znajdziesz najbliżej położony warsztat www.lpg-brc.pl/index3_wojewodztwo.php?name=mazowieckie1
    • daros4 Re: Instalacja LPG do Toyoty 10.06.15, 21:35
      Ja mogę Ci doradzić BRC SQ 24. Dobrze współpracuje z Pb, jest stosunkowo prosta i bezawaryjna. Szwagier ma ją w 1.6 16V, widziałem i jest zadowolony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka