Dodaj do ulubionych

PWSZ czuje się dyskryminowana

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 20:35
PWSZ nie jest fabryką? A czym jest? Szkołę tą może skończyć nawet największy
głąb. Dopóki bedzie takie podejscie uczelni to nigdy nie będzie ona
traktowana poważnie. Nie tędy droga do zrobienia z Płocka miasta
akademickiego...
Obserwuj wątek
    • Gość: dyskryminowany PWSZ czuje się dyskryminowana IP: *.c154.petrotel.pl 21.12.04, 21:17
      A co powie pan rektor o budowie muru "chińskiego" dookoła byłego internatu
      Chemika, dyskryminując tym samym wszystkich korzystających niegdyś z drogi
      łączącej Kobylińskiego z Nowowiejskiego oraz braku możliwości parkowania na
      parkingu Wisły od strony internatu!!!
      • Gość: anka Re: PWSZ czuje się dyskryminowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 23:06
    • Gość: Dochtór po PWSZ. Proponuję Medycynę i Architekturę IP: 193.59.95.* 22.12.04, 08:10
      nowe specjalizacje...
      Proponuję otworzyć Medycynę i Architekturę. A następnie Pan Rektor i Pan
      Kanclerz (Wielki Koronny?? - ile jeszcze namnożą idiotycznych funkcji i
      tytułów?) oraz ich rodziny bedą się leczyć u swoich absolwentów i zlecą
      zaprojektowanie swoich willi u świeżo upieczonych absolwentów architektury PWSZ.
      A niebawem wezmą się za przeprowadzanie przewodów doktorskich...
      Śmiechu warta Uczelnia Głupich Kroków.
      • Gość: obserwator Re: Proponuję Medycynę i Architekturę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 08:50
        Potwierdzam
    • Gość: obserwator Re: PWSZ czuje się dyskryminowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 08:54
      Potwierdzam. Już od kilku lat w całym kraju zapanował owczy pęd do studiowania,
      a właściwie do zdobywania dyplomów. Ludzie nie dostrzegają, że najczęściej jest
      zwykłe naciąganie, a korzyci z tego mają cwani przedsiębiorcy i pazerni
      nauczciele akademiccy. W miarę jak liczba "dyplomowanych" się powiększa coraz
      trudniej przebija się naga prawda - te dyplomy są niewiele warte. Za duże
      pieniądze sprzedaje się ludziom złudzenia. Jeśli to poprawia niektórym
      samopoczucie i samoocenę, to mogą oni uznać, że nie zmarnowali do końca swoich
      z trudem zdobytych pieniędzy. Gorzej, jeśli uwierzą, że naprawdę skończyli
      studia wyższe a weryfikacja tej tezy na rynku pracy nie potwierdza ich wiary.
      Oczywiście wiem, że PWSZ jest "uczelnią" publiczną i bezpośrednio nie pobiera
      haraczu od swoich studentów, czyli nie ma w niej elementu cwanego przedsiębiorcy
      (a może jednak to Pan Kanclerz), jest natomiast drugi wspomniany wyżej element,
      którego świetlanym przykładem jest Jego Magnificencja.
      • Gość: qba Re: PWSZ czuje się dyskryminowana IP: *.c151.petrotel.pl 22.12.04, 14:09
        Co wy pitolicie ludzie jak sie nie znacie to nie piszcie przynajmniej takich
        bzdetow. Tak sie wyedukujesz w PWSZ jak i w III LO tam tez poziom delikatnie
        mowiac nie jest za wysoki wiem co mowie bo tez tam chodzilem :)
        • Gość: dominik Re: PWSZ czuje się dyskryminowana IP: 83.17.171.* 24.11.05, 22:15
          Ta...Fajni jestescie.Powiem wam ze przez 2 lata bylem studentem PWSZ,a teraz
          przenioslem sie na Politechnike Lodzka.Jesli chodzi o poziom nauczania nie
          zauwazylem wiekszej roznicy.Ale co do PWSZ powiem wam tak-nie warto,ale nie ze
          wzgledu na poziom ale na ADMINISTRACJE.
    • Gość: VDS PWSZ i III LO tam sa naprawde niezle dziewczyny!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 14:24
      PWSZ jest fabryka ale fajnych dziewczyn ktore tam studiuja !! eh ale i w III LO
      nie brakuje wypasnietych reszta sie nie liczy !!!!! Wiem cos o tym znam sie na
      rzeczy !!!!! POZDRO dla dziewczyn z PWSZ i III LO !!!!!!!
    • Gość: Ania Re: PWSZ czuje się dyskryminowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 20:44
      "Szkole te moze skonczyc nawet najwiekszy glab" ?? Hmm... powiedz to ludziom
      (chocby z mojego rocznika), ktorych wywalili. Aktualnie studiuje na UAM i
      dostalem stypendium naukowe w zeszlym roku, a skonczylem PWSZ. Jaki z tego
      moral? Kazdy uczy sie na swoje konto, a zwalanie niskiego poziomu na jakakolwiek
      szkole jest zawsze tandetnym wybiegiem malo zdolnych i(lub) leniwych, ktorym sie
      nie chce pracowac. Pytanie z innej strony: czy czlowiek, ktory urodzil sie w
      biednej rodzinie ma szanse dorobic sie czegos w zyciu? Jasne, ze tak. Musi tylko
      CHCIEC, a jesli bedzie siedzial i tylko narzekal, to nie dojdzie nigdy. Dlatego,
      drogi Konradzie... Do roboty, a nawet i po PWSZ bedziesz zbieral laury na
      bardziej "renomowanych" (cokolwiekby to znaczylo) uczelniach w kraju. Wystarczy
      tylko chciec popracowac troche.
      • Gość: hmm Re: PWSZ czuje się dyskryminowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 22:34
        Ta szkola jest smiechu warta. Dziadostwo konkretne. Szkola nauczyciele a co za
        tym idzie uczniowie. Uczniowie z tej szkoly nie beda mieli prawa nalezec do
        polskij inteligencji.
        • felice Re: PWSZ czuje się dyskryminowana 23.12.04, 17:27
          Jasne, a Ty jesteś akurat osobą, która wybiera kto do tej inteligencji należeć
          powinien.
          • Gość: hmm Re: PWSZ czuje się dyskryminowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 11:34
            Nie ja... zycie wybierze... Fakt faktem, po ukonczeniu w jakims rozumieniu do
            inteligencji beda nalezec. Ale ta inteligencja w wiekszosci bedzie mogla zasilic
            szeregi Samoobrony. PzDr
        • Gość: doktorant_na_SWPW Re: PWSZ czuje się dyskryminowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 19:49
          Te... inteligent... pisz sie "polskiej" a nie "polskij" :-)
        • mg1807 Re: PWSZ czuje się dyskryminowana 06.07.06, 22:15
          a wiesz cos o filologii na PWSZ? Jesli nie to bardzo prosze o nie pisanie
          takich bzdetów
    • Gość: ktoś Re: PWSZ czuje się dyskryminowana IP: 213.77.0.* 25.12.04, 21:44
      Ta szkoła w cale nie była taka zła (do monentu gdy władze uczelni sie zmieniły)
      A profesorowie którzy tam wykładali za Małysza ( mówię o ekonomii) też byli
      renomowani !!!!
      I uczelnia miała się rozwijać a nie popadać w jakieś konflikty z miastem . Ja
      chodzę do tej szkoły i wcale się tego nie wstydzę !! Szkoda tylko że chodzą
      plotki że po zmianie władz uczelni niektórzy z profesorów chcą zrezygnować !
      Gdzie WY znajdziecie takie drugie MAŁYSZKI !! Kto zna to wie o co chodzi!
      Trzeba powiedzieć że to One "ciągną" tą szkoła !!!
      • Gość: wuska Re: PWSZ czuje się dyskryminowana IP: *.class147.petrotel.pl 17.02.05, 12:44
        hej masz racje, ja kończyłam PWSZ w 2004r, bylismy pierwszym rocznikiem w
        Intytucie nauk ekonomicznych, którzy kończyli zaocznie rachunkowość i finanse i
        zarządanie w agrobiznesie. Uwielbiałam tą szkołe, tych ludzi, te klimaty
        Trzepowskiego życia. moim jedynym marzeniem było otwarcie SUM i to dwuletnich.
        Ja tam mogłabym studiowac jeszcze pare lat. Prof Małyszowe i wszyscy wykłądowcy
        byli wspaniali, nie było przekupstwa, łapówek a to czego mnie nauczli do dzis
        pamiętam. To były najpiekniejsze 3 lata mojego życia. Obecnie całe towarzycho
        sie rozeszło na inne uczelnie, ale jak tylko sie spotkamy to najmilej te lata
        wspominamy. Mamy nadzieje że zrobią zjazd absolwentów. Pozdrawiam RiF oraz
        Zarzadzanie(zaoczne) a najbardziej Agatę, Izę, Ewulke, Jaska, Rafała, Zdzisia,
        Konrada, Górala, Jura, Buźka.pa
    • Gość: student Re: PWSZ czuje się dyskryminowana IP: *.pw.plock.pl / *.pw.plock.pl 21.04.05, 11:32
      Nie ważne jaki jest poziom - ważne zeby coś skończyć i mieć "papier" - tak
      myśli wielu ludzi na PWSZ (znajomi)
    • legal.alien Re: PWSZ czuje się dyskryminowana 21.04.05, 11:47
      Czy jest to uczelnia?? Normalne uczelnie oprocz dzialanosci dydaktycznej
      prowadza dzialanosc naukow-badawcza.
      Wiekszosc tych tzw "uczelni" typu Wlodkowic i PWSZ to sa podrzedne szkolki z
      dojezdzajacymi wykladowcami, a nie uczelnie .
    • Gość: Ola Re: PWSZ czuje się dyskryminowana IP: *.pw.plock.pl / *.pw.plock.pl 21.04.05, 13:35
      Człowieku idź się leczyć! Jeżeli myślisz że PWSZ może skończyć każdy to jesteś
      w błędzie. Ale ja Cię z tego błędu nie wyprowadzę!
    • sssheee Re: PWSZ czuje się dyskryminowana 22.04.05, 10:38
      Już to wcześniej pisałam ale mogę powtórzyć swoje zdanie:
      ciekawa jestem, skąd ta opinia i na jakiej podstawie wyrobiłeś sobie pogląd o
      tym jak jest w Płocku, a jak jak w innych miastach na "renomowanych"
      uczelniech, że z taką łatwością obrażasz płockich żaków??? Obserwuję od dawna
      ciąłe narzekania na płockie szkoły wyższe, nie tylko PWSZ ale i Włodkowica, i
      Politechnikę, większości się tam nie podoba, jest za słaby poziom, źli
      wykładowcy itp. itd, skąd więc te rzesze ludzi studiujących na tych
      uczelniach??? Jeśli jest, aż tak źle to czemu te wybitne jednostki nie zdają
      egzaminów do innych szkół?????? Czyżby z obawy o swój poziom wiedzy???
      Zastanawia mnie jakim cudem rodzą się takie stwierdzenia i skąd u ludzi takie
      porównania??? Jeśli ktoś studiuje w Płocku to niby skąd wiedza o tym jak to
      ciężko jest w "wielkim świecie"??? I odwrotnie skąd "wielki śwat" wie jak to
      łatwo i przyjemnie jest w płockich szkołach wyższych??? Żenujące jest takie
      ocenianie uczelni i ludzi z nimi związanych!!!
      Wszędzie są przedmioty, do których trzeba się "przyłożyć" i takie, do których
      podchodzi się "z biegu", bez wzglądu na to czy to szkoła w Pcimiu Dolnym, czy
      SGH w Warszawie czy PWSZ w Płocku. Podobnie jak na każdej uczelni są wybitne
      jednostki
      i "olewusy", i jedni i drudzy potrafią dobrnąć do końca!
      Tak więc radzę się głęboko zastanowić zanim zaczniecie obrzucać błotem innych!
      • kambizes Re: PWSZ czuje się dyskryminowana 13.12.05, 13:22
        szkoła ta (PWSZ) nie jest za bardzo żadną wyższą i z żadną wyższą nie można jej porównywać, bo kształci tylko do poziomu licencjata! nie byłem studentem tej szkoły, ale można sobie opinię wyrobić widząc że:
        - większość wykładowców ma tylko wykształcenie na poziomie magistra!
        - na wizytówkach przy drzwiach różnych sekretariatów pracownicy sobie powypisywali "lic." jakby licencjat był jakimś tytułem naukowym!!! buahahaha
        - wykładowcy organizują "mikołajki" czy "wigilie" jak w podstawówce
        - wykładowcy czasami stawiają jedynki!!! zapomnieli, że nie uczą w gimnazjum!

a co do uczących się tam... no cóż jak ktoś będzie chciał się uczyć to i tam zdobędzie dużą wiedzę, a raczej pomimo studiowania w PWSZ ją zdobędzie...

• Gość: shooter Re: PWSZ czuje się dyskryminowana IP: 80.48.4.* 13.12.05, 14:05
          nie byłes studentem tej szkoły wiec na dobrą sprawe nie masz namacalnego
          pojecia co to za szkoła i jaki jest jej poziom. Wiec przestań oceniać po
          plotach bo to jest żałosne.
          • sylwuniaw Re: PWSZ czuje się dyskryminowana 10.01.06, 20:04
            Nie wiem jak inne kierunki.Ale na anglistyce, którą skończyłam półtora roku temu była niezła harówka. A teraz jestem w Łodzi i dużo mniej się uczę niż w Płocku. Moja kumpela, która po pierwszym roku przeniosła się na UW, mówiła, że tam mniej sie uczyła niż w PWSZ. Ale np. moja siostra jest na rachunkowości i ja nie widzę, żeby siedziała w ksiażkach.
    • Gość: zdolny_student Angielski na PWSZ to juz inna bajka!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 00:54
      nie wiem jak jest na innych kierunkach, moze i kazdy glab da sobie rade olewajac
      ten i tamten przemiot, ale jesli chodzi o studia lingwistyczne (szczegolnie
      angielski) to sprobuj szczescia jeden z drugim:))) trzeba zakuwac 3 razy wiecej
      niz w dobrym liceum (a skonczylem malachowianke), sciaganie czy inne sztuczki
      nie przejda na dluzsza mete bo wszystko wyjdzie podczas ustnych egzaminow badz
      podczas praktyk w szkolach, jesli skonczysz ten kierunek masz napewno wiedze
      ktora bedzie przydatna, nie tak jak w przypadku np ekonomii gdzie ucza za bardzo
      ogolnie i wylacznie teoretycznie - niestety to jest bolaczka wiekszosci polskich
      szkol, edukacja w szkolach wyzszych jest po prostu do dupy, cza nas za dzuo
      przedmiotow i za ogolnie i po co???? jaki z tego pozytek??? jesli chodzi o
      angielski to jest super, poznajesz jezyk , wiesz jak uczyc i o to chodzi...
      • skrzydlak Re: Angielski na PWSZ to juz inna bajka!!! 13.02.06, 09:19
        Gość portalu: zdolny_student napisał(a):

> nie wiem jak jest na innych kierunkach,

> edukacja w szkolach wyzszych jest po prostu do dupy, cza nas za dzuo
        > przedmiotow i za ogolnie i po co????

Dobre. Niby nie wiesz, a wiesz.
    • Gość: Agnieszka Re: PWSZ czuje się dyskryminowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 20:07
      qwa twoja mać
      • Gość: budowlaniec Re: PWSZ czuje się dyskryminowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 20:52
        PWSZ smierdzi kozim bobem uczelnia wyzsza bueheheh smiechu warte. Jak chcecie
        zobaczyc jak wyglada prawdziwa uczelnia to zapraszam na cwiczenia lub laborki na
        budynkach PW i nie pitolic mi tu o poziomie w PWSZ bo jego najzwyczajniej w
        swiecie brak pzdr dla cwierc inteligentow z Panstwowej Wyzszej Szkoly Zawodowej
        ( co to wogole za nazwa <lol> )
        • Gość: to ja Re: PWSZ czuje się dyskryminowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 21:38
          czyli PW to szczyt twoich mozliwości??? aż dziwię się że wogóle Cię tam
          przyjęli... a moze byś pomyślał najpierw zanim coś napiszesz...??? przecież nie
          wszyscy mają możliwości np. finansowe studiować na renomowanych uczelniach. Ty
          zresztą też nie nalezysz do elity bo znam przypadki ostrych głąbów którzy
          studiują na PW. ja sama jestem studentką UW i wierz mi że nie nazwa świadczy o
          poziomie. wiem jak jest na PWSZ i współczuję tym ludziom że muszą tak się
          męczyć na tej uczelni i czytać takie głupoty pod jej i swoim adresem ...
    • Gość: Golden Boy Re: PWSZ czuje się dyskryminowana IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 24.06.06, 02:31
      to ja sie nie wypowiem o politechnice ... zaliczaja debile ktorzy prawie dodawac
      nie umieja ... a profesorowie juz 'na sile' udaja ze niewidza jak doslownie CALA
      SALA na beszczela kopiuje ze sciag ... no wogole gratulacje ... na politechnice
      niektorzy prof robia testy od kilku lat nie zmienione ... a studenci na
      beszczela juz gotowce przynosza <lol> na PWSZ sa przynajmiej egzaminy USTNE
      gdzie gotowca nie wyjmiesz ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka