Gość: gość Re: Polonez na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 19:16 człowieku, zastanów się!! z takim poziomem kultury i dobrego wychowania to ty się nawet do najgorszej zawodówki nie nadajesz. nic tylko współczuć Jagiellonce takich "błyskotliwych" wychowanków. a fe!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica- malacho Re: Polonez na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 19:22 hehehehehehehehe chyba tylko patrona macie lepszego!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica- malacho Re: Polonez na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 19:24 nie chcac pokazywac tak wyrafinowanych sposobow obrazenia Jagiellonki jak to robia jej uczniowie Malachowiance stwierdzam iz NIKT NA TYM FORUM NIE WIE CO MOWI i tak najfajniejsza szkola to 70-tka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DzwoneK Re: Polonez na Starym Rynku IP: 80.48.147.* 05.02.05, 22:42 No brawo, brawo. Swoimi wypowiedziami cała ta śmieszna 3c z igielonki pokazała jaka to jest ona fajna. W każdym poście buraka z 3c widnieje wzmianka o : "jedzeniu z dupy, robieniu lasek, etc.". Tym samym pokazaliście jacy to świetni z was ludzie. Pokazaliście również w jakich kręgach społecznych się obracacie. Widać że ambitni z was ludzie. A co do imprez bo jakiś tuman z igielonki napisał że robicie najlepsze, hmmmm żart jakiś chyba bo jestem na bieżąco z grafikiem jednego z Płockich znanych lokali i imprez z jagielonki było i będzie mniej niż tych organizowanych przez Małachowiankę. Jestem absolwentem Małachowianki i gwarantuje wam że to właśnie w tej szkole był, jest i będzie klimat prawdziwego liceum. A czy panom z igielonki mówi to coś: "1, 2, 3, 4, 5, 6, ,7 , osieemmmmm" Panom już podziękuejmy. I z 10 ludzi przy stole zostało 7. Bo 3 wyprowadził Pan R. Widać że jagielonka prezentuje poziom zabawy na poziomie wiejskiej dyskoteki tzn. jak najwięcej wypić i jak najszybciej zasnąć.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Polonez na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 22:53 brawo dzwonku!!! zgadzam siew pelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: party boy Re: Polonez na Starym Rynku IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.05, 00:45 jeśli już to "1,2,1,2,3,5,6,7 osiemmmmmmmm" cieciu przynajmniej jesteśmy prawdziwymi Polakami a nie żydami jak wy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Polonez na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 00:50 Czy ciebie ktoś czasem nie skrzywdził w dzieciństwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DzwoneK Re: Polonez na Starym Rynku IP: 80.48.147.* 06.02.05, 01:02 Z tą śmiechową wyliczanką może i tak. Ale po pierwsze primo to jak już to proszę pana lub kolego. Nazwałeś mnie cieciem i żydem niby na jakiej podstawie. Jeśli jesteś gnojkiem używającym tego typu określeń do podniesienia swojego ego, hmmm no cóż - jest to potwierdzeniem reguły dotyczącej sałatki z buraków. Brawo igielonka ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: < cfaniak > Re: Polonez na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 09:28 chodzę do jagiellonki. szczerze wstydzę się za tą całą 'wspaniałą' IIIc - zaprezentowaliście naprawdę mizerny poziom tego, czego nauczyła Was ta szkoła. nie będę się wywyższać swoją klasą-nie ma czym.kiedyś było fajnie,ale teraz - szkoda gadać. co do tematu tej dyskusji:] to serio znam wielu ludzi z małachowianki, których ta szkoła bardzo zmieniła. mam wrażenie,że u nas wszyscy uczą się pokory - a u Was... wręcz przeciwnie - stajecie się zbyt pewni siebie i nic poza czubkiem swojego nosa nie widzicie. poza tym te nieodstępujące Was na krok zamachy terrorystyczne, po których marnujecie kilka godzin na dworzu,żeby później to odrabiać. u nas :D u nas jak jest groźba zamachu to dyrektor ze szkoły uczniów NIE wypuścił :D oł maj Gad :] nie będę marnować czasu na pisanie głupot o wyższości jednej szkoły nad drugą, bo to chyba bez sensu. w części Wy jesteście górą :) ale my nie pozostajemy w tyle. i to prawda, że trzeba zakuwać - tyraliśmy jak nienormalni dwa lata, żeby teraz mieć trochę luzu przed maturą ... Wy z kolei - dwa lata się opierdzielaliście, żeby teraz nie mieć chwili wytchnienia. :) i tym miłym akcentem zakończę wypowiedź, której cześć małachowiaków po przeczytaniu pierwszego zdania nie będzie kontynuowała :D hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny (Małacho) kilka słów o domniemanej pokorze :] IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.05, 10:56 > > uczą się pokory - a u Was... wręcz przeciwnie - stajecie się zbyt pewni siebie > i nic poza czubkiem swojego nosa nie widzicie Właśnie widać tą pokorę wśród ludzi, którzy zapoczątkowali tą dyskusję! No święćuii po prostu! Aureole dorobić i do kościoła :] Peace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Polonez na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 11:29 Zamachy to u nas skończyły się praktycznie 2 lata temu. Widocznie jakaś klasa terrorystów ukończyła liceum i więcej telefonów o bombach nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RYBA^^ Re: Polonez na Starym Rynku IP: *.class146.petrotel.pl 06.02.05, 01:04 POPIERAM :] Jaga rlz... poza tym..... 1 i wymiata :D hyhyhyhhy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mendrek co wy k... wiecie o jadze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 13:11 małach to frajery i tyle co mam na ten temat do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z Małej Re: Polonez na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 11:32 to od ciebie się wszystko zaczęło !!! cały ten wywód w dodatku nie na temat... trzeba było napisać opinię dotyczącą pomysłu z polonezem a nie wszczynać to coś ... nawet nie wiem jak to nazwać ... teraz wszyscy tacy waleczni a i tak będą mieć znajomych w jednej i drugiej szkole!!! to nie szkola ma wpływ na człowieka!!! Paix Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPAT pelne popracie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 12:44 masz racje - i w jadze i w malej sa zarowno ciecie jak i spoko ziomale. szkola to tylko takie dziadostwo do ktorego sie chodzi i nie ma tu znaczneia kto gdzie chodzi, tylko jaki jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J_Karol Świetny pomsł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 07:33 Znowu GW coś mądrego wymyśliła. Oni tam muszą być wiecznie młodzi, że ciągle zaskakują ciekawymi pomysłami. BRAWO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgadnij kto Re: Świetny pomsł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 12:11 Małach ssie pały bo ma iloraz inteligencji mały:P Dymaja się między klasami bo sa debilami. Gringle z dupy wygryzaja bo rozrywki nie mają:d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małachowiak Re: Świetny pomsł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 13:28 A ty wymyślając tego typu rymowanki uważasz że masz wysoki iloraz inteligencji? Pozwól, że cię wyśmieję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małachowiak Re: Świetny pomsł IP: *.wirba.net / 213.77.42.* 09.02.05, 23:27 I tak cały Płock wie, że Małach ma dużo lepszy klimat niż zakonnicy z walącej sie jagi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Świetny pomsł IP: 193.59.95.* 10.02.05, 15:20 Czytam, czytam i oczom nie wierzę... Dramat.... Chodziłam do Małachy ale miałam też wielu bardzo dobrych znajomych z Jagi i nigdy nie było między nami jakichś idiotycznych konfliktów. Pozim był podobny, uczyć się trzeba było i tu, i tu. A teraz współczuję nauczycielom z Jagi... Kogo Wy tam w tej szkole macie???????? Skąd wzięły się u Was takie spady z TAKĄ kulturą i słownictwem????????? Dziwię się Wam mili Państwo, że pozwalacie swoim uczniom na tak niskie loty... IIIc przechodzi samą siebie, ciekawe kim oni będą w przyszłości (chociaż z takim zachowaniem zastanawiam sie czy mają przed sobą jakąś przyszłość...)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna klasa z jagi w obronie 3c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 12:14 Imieniu społeczności klas z jagiellonki zwracamy się z prośba o szacunek dla klasy 3c i popieranie jej działań jest to najlepsza klasa w miecie. IIIc jestesmy z wami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIc jestmy z wami Re: Świetny pomsł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 12:14 powodzenia oby tak dalej niszczyć małach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga honor = jaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 12:19 Nie damy bic sie w twarz ten teren jest nasz NIE WASZ Będziemy walczyc jak lwy aż przegracie wy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MRW Re: Świetny pomsł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 12:22 Rozniesiemy was jak Jagiełło krzyżaków pod Grunwaldem (15 VII 1410) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: III C szklarz Re: Świetny pomsł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 13:19 Siema. niestety nie bede obecny tu o 16.30 zaluje bo bardzo bym chcial. wymyslilem nawet wierszyk o jadze i pałachowiance: jaga jaga spoko jest a malacha paly ssie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małach Re: Świetny pomsł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 13:26 Czy twój tatuś krzywdził cię w dzieciństwie? Bo ciągle tylko o ssaniu pały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buziakkawakkwak Re: Świetny pomsł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 13:51 ej hehhhh nie gadajcie tylko twarozek zjadajcie niam niam pysiaczki.DO PIACHU MALACHU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: III F Re: Świetny pomsł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 13:56 III F WSPIERA III C. Jestesmy z wami my z jagi niepokonani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: III C szklarz Re: Świetny pomsł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 18:07 nie ale ty mi 10 razy na dzien ssiesz i mi tak to weszlo. Pałachowianka ssie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 101010101001010 Re: Świetny pomsł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 19:14 Nie wiem jak u was, ale w Małachowiance to że jakiś mężczyzna ssie ci pałę 10 razy dziennie, nie jest powodem do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: III c troche kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 21:39 Małachowiacy wasza indolencja intelektualna nie obliguje nas do prowadzenia dalszej konwersacji merytorycznej między nami chce się pojednać to się dokształcajcie bo jesteście debilami chcecie znaleźc z nami consensus to musicie się bardziej postarac wojna trwa i bedie trwać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 101000100100101011 Re: troche kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:58 Słyszałeś o czymś takim jak znaki interpunkcyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rer Re: troche kultury IP: 80.51.224.* 08.02.05, 23:34 Zawsze wiedziałem, że jagielończycy prezentują niski poziom, ale tu to chyba jakąś reprezentacje wystawili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fun club majoneza Re: troche kultury IP: 80.51.224.* 08.02.05, 23:40 Tej formułki to was pewnie Mroczkowski nauczył i na każdej lekcji( szkoda, że nie wyjaśnił wam o co w niej chodzi) każe recytować na zmianę ze swoim życiorysem. nara ćwoki Odpowiedz Link Zgłoś
borowkam Re: troche kultury 09.02.05, 14:16 Apeluje do wszystkich o zachowanie umiaru. Rywalizacja może i jest potrzebna ale wszystko w granicach przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie ważne ale 3c:P Re: Polonez na Starym Rynku IP: *.c153.petrotel.pl 07.02.05, 15:00 Przez frajerow z malacha moi starzy musza isc dzisiaj do szkoly. U nas w jagiellonce przynajmniej nie ma frajerow a u was widze ze zaraz polowa na psy zagonila.... HWDM- małachowiance Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: III C Re: Polonez na Starym Rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 15:31 p.Paflak niech zyje, niech zyje, niech sie z nami napije, napije BĘC!!! PAFLAK-lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPAT rywalizacja była i będzie i nikt tego nie zmieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 15:52 nie znudzilo wam sie to juz? bo mnie jakos to przestalo bawic. a to, ktora szkola jest lepsza, moim zdaniem powinny rozstrzygnac wyniki matur z nastepnych 10, 20 lat, bo jak na moj gust, to nie da sie tego rozstrzygnac tu i teraz. poprawcie mnie jesli sie myle, ale wzajemne obrzucanie sie blotem, to chyba nie jest zabawa dla powanych ludzi z dwoch powaznych szkol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAGA Re: rywalizacja była i będzie i nikt tego nie zmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 17:36 mAŁACH TO WY ZACZĘLIŚCIE JAK CHCECIE SKONCZYĆ TE OBRZUCANIE SIĘ BŁOTEM TO NAS POPROSTU PRZEPROŚCIE I TYLE MY TO ROZPATRZYMY I SIĘ ZASTANOWIMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małachowiak Re: rywalizacja była i będzie i nikt tego nie zmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 19:16 My zaczęliśmy????????? Czy uczą was czytania ze zrozumieniem????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: III C Re: rywalizacja była i będzie i nikt tego nie zmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 19:38 nas uczą, ale was chyba nie! Zobacz kartoflu z której szkoly ktos jako pierwszy zaczął wrzucać ?? nie dośc ze z Pałachowianki to jesczez czytac nie potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małachowiak Re: rywalizacja była i będzie i nikt tego nie zmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 21:08 "jagiellonka-wsytd-ponizyc sioe do poziomu malachowianki. zeby z malachowianka wspolnie tanczyc. hanba dla jagiellonki" Jak inaczej rozumieć tę wypowiedź, jeśli nie jako obrażanie mojej szkoły berecie? Przeproś i wyjdź, a najlepiej to się utop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagiel Re: rywalizacja była i będzie i nikt tego nie zmi IP: *.aster.pl 07.02.05, 23:48 jak ja chodzilem do jagi to czytac nie musieli uczyc, ale ta IIIc to taki eksperyment, adaptacja niepelnorozwinietych do zycia w spoleczenstwie, jak widac nie udany. Wyperd...ć dresy z jagi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPAT przepraszam za wszytsko, co napisałem na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 20:52 obu szkol. ktos zaczal ta beznadziejna dyskusje i juz chyba najwyzszy czas, by ja w koncu skonczyc. przepraszam. to nie czas na wojny. jak chcecie sie bawic w wojne, to poczekajmy do matur i wtedy zawalczcie o to w ktorej pojda lepiej. rzucmy wyzwanie-w ktorej szkole pojda lepiej. na moj gust to bedzie duzo lepsze niz przekrzykiwanie sie tu. a co do przepraszania za "blotko", to obie strony sie nim obrzucaly, ale chyba ktos powinien wyciaganac reke na zgode. ludzie - podjacie sobie reke-to chyba niewiele. przepraszam w imieniu swoim obie szkoły- i jedna i druga bo jak dla mnie ta dyskusja juz dwano powinna sie skonczyc POJEDNANIEM. w koncu zyejmy w jednym miescie, a kazdy z Nas (lub jesli wolicie bez spoufalania sie-Was) skonczy studia i zapomni do jakiego LO chodzil,a bedzie sie liczylo jakie studia skonczyl. potem tez bedziecie walczyli - UJ z UW lub UAM-em czy jeszcze jakas inna uczelnią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica-malacho Re: przepraszam za wszytsko, co napisałem na tema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 21:04 czy 3c nie powinna siedziec przy ksiazkach i uczyc sie na mature?? malacho zreszta tez?? pozatym Jaga jest gorsza niz malacho i NIGDY nie bedzie lesza!!!!!!!!!! Sa wyjatki, oczywiscie ale 3c to przesada... Gdyby 3c byla najlesza klasa w miescie to Plock byl by bardzije zacofany niz jest w tej chwili... a dlaczego jest zacofany?? Bo jelopy z Jagi maja pozalatwiane matury i kopia doly albo ulice sprzataja!! Wiem o niejednej takiej osobie z Jagi (znaczy ja sie z Jaga nie zadaje ale slyszalam o tych osobach). Paps... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica malcho Re: przepraszam za wszytsko, co napisałem na tema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 21:05 sorka za literowki ale sie spieszylam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: III C Re: przepraszam za wszytsko, co napisałem na tema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 21:08 taaaa a ty po malachu teraz w lolicie lizesz jaja starym ofnalom idjotko. rzuc sie w gowno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małachowiak Re: przepraszam za wszytsko, co napisałem na tema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 21:11 Synku, pisze się "idiotko", a nie "idjotko". Jeśli już kogoś obrażasz, to rób to przynajmniej poprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadzia jaga gora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 21:49 jaga nie malacha to ludzie z jagisa najlepsi a nie psy z malej co po tumasch sie ganiaja zwierzaki zero kultury i kto tu ma sie zrownywac do waszego poziomu juz moj pies jeszt madrzejszy od was daliscie dupy w piatek i tyle bez dwoch zdan jaga gora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ropciozz Polonez na Starym Rynku IP: 80.48.4.* 08.02.05, 00:49 kurde jak czytam te wasze teksty to sie za boki lapie , normalnie komiedia!, kurcze jak tak rywalijecie ze soba , to kurcze zrobcie jakis turniej wiedzy, sportu, i bog wie co tam jeszcze w Plocku tak zeby wszyscy widzieli i pokazac ktora buda jest lepsza!!!! Klasztor VS. Mała kto zwyciezy :D:D???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagomala wszyscy jesteście idiotami IP: *.pgi.waw.pl 08.02.05, 08:17 jesteście idiotami i z jaga i z mala. Przecież i tak spotkacie sie na studiach moze nawet na tych samych kierunkach, chociaż sądząc po poziomach wypowiedzi na forum , mam wątpliwości czy zdacie na studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szklarz Re: wszyscy jesteście idiotami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 14:31 jagomala w kącie stala i siusiaki ludziom ssala. ssala ssala do wieczora w koncu wylizala wora. ale dziewczynie wciąż bylo malo, wiec stu kolesi jej na twarz sie odlalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nefalin Re: Polonez na Starym Rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 14:44 Hanbą dla Jagiellonki jest nie tylko polonez z pałachowianka ale przebywanie w tym samym mieście z ch..ami z tej nibyszkoły. Pałachowianka na Syberie albo do Kambodży!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektyw -f: 2-2.8 Re: Polonez na Starym Rynku IP: 80.48.147.* 08.02.05, 14:59 Narazie w dyskusji wypada lepiej Małachowianka, bo do tej pory obelgi, bluźnierstwa i te rzeczy ktore nie przystoi pisać normalnym ludziom piszą ludzie z jagielonki. Jakiś burak szklarz cały czas pisze o spuszczaniu się na twarz i o innych perwersjach seksulanych. Brawo, brawo uczniowie jagielonki dali popis. Wstydze sie za tego szklarza. sioooo. Jesteście zerem. Tak wrzucacie na tą Małachowiankę i co.... prawie nikt nie napisał obelg pod waszym adresem, a wy swoje. Ehh Jagielonko wstyd mi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loonatyk Re: Polonez na Starym Rynku IP: 80.51.224.* 08.02.05, 16:42 Na litość, ludzie! Rozumiem, że spór mogłby mieć miejsce gdyby Małacha i Jaga była podstawówkami. Ale my jesteśmy licealistami. Dajcie spokoj, bo cala ta rozmowa, jak i konflikt jest po prostu idiotyczna. Mamy dwie bardzo dobre, równe szkoły, słynne na całe mazowsze, i co? Kłoca sie jak male dzieci "a bo my jesteśmy lepsi, a tamci to siusiają w majtki". Dajcie już spokój z tym żenującym dialogiem i zorganizujcie jakąś dyskę lepiej ^^. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chBopwek ze wsi Re: Polonez na Starym Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 16:49 h*** wam w dupe ja jestem z gim nr 8 i obydwie wasze szkoBy pier*** mam was w POWAZANIU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student V rulessssss!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 19:07 Tak naprawde to obie te szkoły są do dupy.Żadne liceum w Płocku nie ma dobrej renomy aby było cenione w Polsce-niestety-taka prawda.Liczy sie tylko Kraków,Warszawa,Gdańsk,Toruń,Wrocław i inne duże miasta.A jeśli chodzi o naukę w Płocku to: Jagielonka-klasztor,trzeba sie kuć Małachowianka-też sie trzeba kuć(moze troche mniej ale nie jestem pewien) III L.O-też sie trzeba uczyc V L.O-nie trzeba sie uczyc :D:D:D Jeśli więc gdy idziesz na studia (wykluczając Płock-bo tu dobrych uczelni nie ma-wiem bo studiuje :) do innego miasta to dla nich nie ma znaczenia jakie liceum skończyłeś-liczy sie tylko to co umiesz na egzaminie-a jeśli ktoś chce go naprawde dobrze zdać to uczy sie indywidualnie kilka miesiecy wczesniej.Czyli prosze-wyjasnijcie mi-po co sie uczyć przez 4 lata i jeszcze sie kłócić gdzie poziom jest większy.Tylko idioci chodzą do "dobrych" liceów w Płocku.Sory ale ja tak to widze.Przez 4 lata nic sie nie uczyłem w 5-tym i jakoś żle na tym nie wyszedłem-a znam wiele innych osób-zdolniejszych ode mnie- po Jagielonce,Małachowiance,3 L.O-którzy albo sie nie podostawali nigdzie albo chodzą na pwsz.Pozdro 600 :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małachowiak Re: Polonez na Starym Rynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 21:04 A może by wy buraki przyjdziecie do małachowianki????????????? Zobaczycie jak się ze skarpy leci Jak coś bądźcie w piątek o 9:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loonatyk Spokój :> IP: 80.51.224.* 08.02.05, 21:07 Tak. Małachowiacy zapraszaja Was na piffko. No i juz moze koniec sporu :>? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Spokój :> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 19:55 siema czy uczniowie obu szkol mogliby mi napisac jak jest u nich w szkole pod wzgledem nauki (czy duzo zadaja, czy trzeba sie duzo uczyc) bo nie wiem ktora szkole wybrac... nie o to chodzi , ze jestem leniem ale nie chce siedziec w ksiazkach caly dzien :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Spokój :> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 21:02 Zadajesz idiotycne pytania!!! Uczyć się trzeba tak samo w Mała jak i w jadze! A jeśli ci sie nie chce to po co szukasz dalej szkoły????? Idź lepiej na kuronia i faktycznie nie zawracaj sobie głowy książkami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala- uczennica Re: Spokój :> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 14:11 nie drzyj sie na nia!!!!!!!!!!!!!! poprostu chce dziewczyna wiedziec.... w malej jest fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Spokój :> IP: 193.59.95.* 10.02.05, 15:10 Ja się na nią nie drę ale zauważ, że jeśli ktoś komu nie chce si euczyc dostaje się do szkoły jakimś cudem i lawirjue potem fartem przechodząć z klasy do klasy, to potem cierpi na tym opinia szkoły!!! A to, że w Małej jest fajnie to chyba nie trzeba chyba nikomu mówić - WSZYSCY TO WIEDZĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala-uczennica Re: Spokój :> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:12 masz racje... ale co tam, nie jest tak strasznie ciezko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Spokój :> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 22:42 Czytam, czytam i oczom nie wierzę... Dramat.... Chodziłam do Małachy ale miałam też wielu bardzo dobrych znajomych z Jagi i nigdy nie było między nami jakichś idiotycznych konfliktów. Pozim był podobny, uczyć się trzebabyło i tu i tu. A teraz współczuję nauczycielom z Jagi... Kogo Wy tam w tej szkole macie???????? Skąd wzięły się u Was takie spady z TAKĄ kulturą i słownictwem????????? Dziwię się Wam mili Państwo, że pozwalacie swoim uczniom na tak niskie loty... IIIc przechodzi samą siebie, ciekawe kim oni będą w przyszłości (chociaż z takim zachowaniem zastanawiam sie czy mają przed sobą jakąś przyszłość...)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 22:20 zacznijmy od tego, że to małachowianka zaczęła ... bo to rzeczywiscie wielka obraza tanczyć razem z jagielonką ... korona wam z głowy spadła? zachorowaliście na tyfus? wogóle tego nie rozumiem ... chodze do tej szkoły i wiem jakie tam rządzą zasady ... a większość ludzi wypowiada się na ten temat nie mając zielonego pojęcia jak tam właściwie jest ... bo po prostu wypada objechac jagielonke ...klasztor ... to my jestesmy lepsi ... nasza szkoła jest fajniejsza, ładniejsza ... tylko tam chodza fajni ludzi ... żygać się chce jak sie tego słucha ... ludzi tak zapatrzonych we własne "ja" w życiu nie widziałam ... ciekawe czy większośc z nich potrafi zobaczyc coś poza czubkiem własnego nosa ... i to raczej dla nich nie widze przyszłości ... nie można złego słowa powiedziec na małachowianka bo to jest "idealna szkoła", jeżeli jest to taka idealna szkoła i chodzą tam tacy idealni ludzie to po co wogóle ta dyskusja? dowartościować sie musicie? ulży wam jak komuś nawrzucacie? w takim razie gratuluje ... pozdrowienia dla wszytskich egoistów ... gratulujemy tak "idealnych" ludzi i tak "idealnej szkoły" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Spokój IP: 193.59.95.* 14.02.05, 09:46 "...zacznijmy od tego, że to małachowianka zaczęła ... bo to rzeczywiscie wielka > obraza tanczyć razem z jagielonką ... korona wam z głowy spadła?..." Niestety... znów wychodzi brak umiejętności poprawnego czytania ze zrozumieniem... To nie małachowiacy zaczęli spór i jakoś czytając wypowiedzi na tym forum nie oni prezentują się jak banda żuli spod budki z piwem... 90% wypowiedzi ludzi z jagi to obrażanie, wyzywanie i "wrzuty" najniższych lotów brzmiące prawie jak więzienny slang (czyżby tam właśnie widzieli swą przyszłość???;)). A swoją drogą zastanawia mnie gdzie ich tego uczą??? ;) "...wogóle tego nie rozumiem ... chodze do tej szkoły i > wiem jakie tam rządzą zasady ... a większość ludzi wypowiada się na ten temat > nie mając zielonego pojęcia jak tam właściwie jest ... " To jak tam w takim razie jest???? Niby jakie zasady tam rządzą??? Uważasz, że inni uczniowie nie wiedzą jak jest w ich szkołach??? Tylko Ty masz taką "magiczną" wiedzę??? "... ciekawe czy większośc z nich potrafi zobaczyc coś poza czubkiem > własnego nosa ... i to raczej dla nich nie widze przyszłości ..." Zapewniam Cię, że potrafi zobaczyć coś więcej! Obrona własnego honoru jest tego najlepszym przykładem! A co do przyszłości to raczej zastanawiałabym się jak mogą skończyć ci wszyscy, którzy posługują się tu takimi wulgaryzmami jak np. osławiona IIIc. "...jeżeli > jest to taka idealna szkoła i chodzą tam tacy idealni ludzie to po co wogóle ta > > dyskusja? dowartościować sie musicie? ulży wam jak komuś nawrzucacie? w takim > razie gratuluje ... pozdrowienia dla wszytskich egoistów ... gratulujemy > tak "idealnych" ludzi i tak "idealnej szkoły"..." Nie ma ani idealnych ludzi, ani idealnych szkół!!! A poza tym to, że każdy broni swojej szkoły jest zrozumiałe i raczej nie świadczy to o egoiźmie tylko o poczuciu jedności i więzi z danym miejscem lub społecznością! Wg Twojej teorii każdy kto broni swego jest zapatrzonym w siebie dupkiem???!!! Inną sprawą jest w jaki sposób się to tu odbywa...! Nie chodzi tu wcale o to, że ludzie chodzący do Małej uważają się za "pępki świata" tylko raczej o obronę po ataku, który poprzez te wszystkie wrzuty zapoczątkowali uczniowie (?) z jagi. W ten sposób ruszyła lawina wspólnego obrażania się na forum, a i tak pewnie połowa z tych "zagorzałych wrogów" spotyka się na wspólnych imprezach, w pubach albo ma drugą połówkę z "wrogiego obozu" :). PS. I jeszcze raz chciałabym przekazać wyrazy głębokiego współczucia dla nauczycieli z Jagi uczących klasę IIIc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga=Mała Re: Spokój IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.05, 22:23 Drogi "Ja". Dobrze znam sytuację, jaka panuje w klasie IIIC. Ta klasa nigdy nie była i nigdy nie będzie zgrana (zbyt duże różnice pod każdym względem). Klasa IIIC to "eksperyment" albo "adaptacja niepelnorozwinietych do zycia w spoleczenstwie" - bardzo ciekawe. W forum zaangażowało się 6, 7 może 8 osób, a wszystkim się dostało z klasy IIIC (ha - nawet wszystkim Jagiellończykom). Dla ludzi z Małachowianki 6, 7, no może 8 osób jest to cała klasa, a nawet szkoła. Do "Ja" - czy dla Ciebie grupka siedmioosobowa może mieć wpływ na wizerunek całej szkoły? Mówisz, że Małachowiacy nie są pępkami świata, to spoko ludzie itd. Ja tego nie neguję. Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że ukończyłeś albo kończysz Małachowiankę. Chciałeś, aby Twoja wypowiedź była bardzo wywarzona, dojrzałą, a Ty nawet nie piszesz nazwy szkoły z dużej litery (świadczy to o Twoim przekonaniu wyższości Małachowianki nad Jagiellonką [i tak będą stawiane na równi przez normalnych ludzi czy tego chcesz, czy nie{np. jak ja składałem papiery do liceum, to praktycznie wszyscy składali papiery do Jagiellonki, Małachowianki i 3-go}] i braku szacunku do poważnej szkoły, jaką jest Jagiellonka). W obronie honoru klasy i szkół LUDZIE JEŚLI MACIE ZAMIAR SOBIE WRZUCAĆ (A NA PEWNO MACIE), WRZUCAJCIE SOBIE NAWZAJEM I NIE CHOWAJCIE SIĘ ZA IMIENIEM SZKOŁY, KLASY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Spokój IP: 193.59.95.* 15.02.05, 10:58 Jaga=Mała => "...Dobrze znam sytuację, jaka panuje w klasie IIIC..." Intrygujące stwierdzenie? Czyżby Twoja znajomość tej klasy wynikała, że tam uczysz albo jesteś rodzicem? Jeśli tak to powtórzę po raz kolejny wyrazy głębokiego współczucia, bo z tego co słyszę dzieje sie tam dramat wychowawczy... (to chyba nawet można nazwać porażką wychowawczą). Jeśli trafiają się w tej słynnej klasie porządne jenostki to chwała im za to, że udało im się nie spaść do poziomu reszty! "...Dla ludzi z Małachowianki 6, 7, no może 8 osób jest to cała klasa, a nawet szkoła. > Do "Ja" - czy dla Ciebie grupka siedmioosobowa może mieć wpływ na wizerunek > całej szkoły?..." Szczególnie początek tego zdania świadczy o tym jakie Ty masz podejście do ludzi, jeśli jestes taki neutralny, więc skąd ten podział - przytyk: "...dla ludzi z Małachowianki..."? Rzeczywiście wypowiedzi kilku osób z IIIC są potraktowane na tym forum jako wypowiedź całej społecznowści tej klasy, nie rozumiem jednak zdziwienia tą sytuacją, przecież oni tak właśnie przedstawiają swoje poglądy - w imieniu całej klasy, a do tego wturują im inni III klasiści z tej szkoły... Chociaż szczerze mówiąc to chwilami zastanawiam się czy rzeczywiście jest to możliwe aby ktoś taki uczęszczał do tak renomowanego liceum i jeszcze jakimś cudem (???!!!) dotarł do trzeciej klasy!!! "...Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że ukończyłeś albo > kończysz Małachowiankę. Chciałeś, aby Twoja wypowiedź była bardzo wywarzona, > dojrzałą, a Ty nawet nie piszesz nazwy szkoły z dużej litery (świadczy to o > Twoim przekonaniu wyższości Małachowianki nad Jagiellonką [i tak będą stawiane > na równi przez normalnych ludzi czy tego chcesz, czy nie{np. jak ja składałem > papiery do liceum, to praktycznie wszyscy składali papiery do Jagiellonki, > Małachowianki i 3-go}] i braku szacunku do poważnej szkoły, jaką jest > Jagiellonka)..." Małachowiankę skończyłam wiele lat temu i jestem z tego dumna. Nie starałam się natomiast, żeby moja wypowiedź była wywarzona, to nie miał być środek zachowawczy!!! Była szczera, a to czy ktos to odebrał jako zachowanie środków ostrożności, żeby nikogo nie obrazić to jego sprawa! Po prostu mam przyjaciół z obu szkół i dla nas ten konflikt jest idiotyczny! Nie wyobrażam sobie (chociaż może ktoś tu zaraz zarzuci mi brak fantazji ;)), jakicholwiek sporów z kimś na tle tego do jakiej kto chodzi szkoły (no chyba, że ktoś obrażałby moją szkołę ale z takimi elementami to ja się raczej nie zadaję)! Co do pisowni nazwy szkoły z małej litery przypadek z rozpędu jeśli przeczytasz dokładnie moją wypowiedź zobaczsz, że w dalszej części odnoszę się, pomimo tego co twierdzisz, z szacunkiem do Twojej dawnej szkoły(a może zaraz stwierdzisz, że w takim razie jestem niedouczona, a to swiadczy o poziomie szkoły???!!!). Widzę, że jesteś bardzo przewrażliwiny na tym punkcie, mam nadzieję, że nie to nie wynika z kompleksów? Chcę zauważyc też, że to raczej Ty wykazujesz do mnie jako małachowiaczki niechętny stosunek doszukując się podtekstów w małym błędzie i zarzucając mi stronniczość zaczynasz mnie atakować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga=Mała Re: Spokój IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.05, 22:20 Droga "Ja". Po pierwsze fakt pisania nazwy mojej szkoły małą literą jest zbyt błahy, aby wpędzać mnie w kompleksy (no daj spokój). Zauważ, że 95% osób na tym forum nazwę drugiej szkoły pisze z małej litery (może jakaś epidemia) - chyba nie. Ty wytłumaczyłaś to swoim rozpędzeniem w pisaniu (hmmmm, niech i tak będzie). Ja Cię atakuje i doszukuję się podtekstów.... Nie mam do Ciebie pretensji o to, że się pomyliłaś (no daj spokój po raz drugi) - i to nie jest atak z mojej strony. To jest tylko odpowiedź na Twój komentarz do poprzedniej czyjejś wypowiedzi (i ewentualne uwagi). Zauważ, że Ty tak samo robisz (przytaczasz fragment i go komentujesz) - w końcu nic dziwnego. I przynajmniej nie obrzucamy się błotem, jak pozostali (jeszcze tego by brakowało). Ale nie możesz jednoznacznie wskazać winnego (tak samo są winni uczniowie Jagiellonki, jak i Małachowianki). Zaczęła osoba podająca się za ucznia Jagiellonki, ale to ze strony uczniów z Małachowianki padły po raz pierwszy na tym forum "brzydkie" słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga=Mała Re: Spokój IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.05, 22:22 A i jeszcze jedno "Jeśli trafiają się w tej słynnej klasie porządne jenostki to chwała im za to, że udało im się nie spaść do poziomu reszty!" - spokojnie Ja. To nie jest jedyne osiągnięcie tych uczniów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 23:07 Hmmm... nie lubię obrzucania innych błotem (czasem można się przy tym samemu pobrudzić, a ja preferuję czystość! ;)), wolę konstruktywne dyskusje. Zresztą we mnie nie ma ani złości, ani nienawiści do Jagi, bo byłoby to bezpodstawne, a tym samym nie mogłabym lubić połowy moich znajomych... Drogi/ga Jaga=Mała, sądząc po Twojej wcześniejszej wypowiedzi (wspomnienia z czasów kiedy składałeś/aś papiery do szkoły) to nie wykluczone, że się znamy przecież w sumie Płock to małe miasto, po co więc sobie ubliżać jeśli może kiedyś prypadkowo bedziemy siedzieć obok siebie gdzieś w knajpce? :) Zresztą przypuszczam, że połowa tych rozwrzeszczanych tu dzieciaków w piątek albo w sobotę "ramię w ramie" będzie okupować płockie puby i imprezy:). Ale wiesz przeraża mnie coś innego, brak reakcji ze strony gazety, rodziców, czy naucyieli... nie wierzę, że nikt nie zaglądał tu na formu... i co, owszem możnaby pokusić się o stwierdzenie, że głupich (tak GŁUPICH) wypowiedzi nie ma co komentować ale oni odgrażali się sobie nawzajem! Zresztą uważam, że nie można udawać, że pewne sprawy nie istnieją i "przechodzic" nad nimi obojęnie! Czy faktycznie niektóre tematy lepiej pomijac milczeniem? I o dalej? Wszyscy będą udawać, że nic sie nie stało? I tak całe życie??? Feeee.... Obłuda... :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga=Mała Re: Spokój IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.05, 00:42 Droga Ja. Nie musisz się niczego obawiać, jeśli chodzi o reakcje nauczycieli w Jagiellonce. Kiedy przyszedłem do szkoły w poniedziałek (to chyba 7 luty), pokój nauczycielski aż od tego huczał. Zaraz został wezwany gospodarz klasy (i jak zwykle w takich przypadkach odpowiedzialność zbiorowa). Jedni nauczyciele to aż z szli na przerwie do biblioteki, żeby wejść do internetu i wiedzieć o co chodzi, bo wszyscy o tym mówią, a on sam nie wie - ale nie wiem co w końcu wyszło, bo zachorowałem i nie znam finału tej sprawy. Nie dziwię się reakcji GW, ponieważ o to im chodziło (zwiększyć swoją popularność) i nic więcej. No może mają temat na góra cztery artykuły (chociaż ten czwarty będzie już strasznie nudny). Płock to bardzo małe miasto (trzeba zacząć od tego , że Jagiellonka i Małachowianka oddalone są od siebie o kilkaset metrów!!!). Ci niby wrogowie pewnie nieraz minęli się na ulicy nieświadomie. Jeśli jest jakaś większa imprezka, to praktycznie ludzie ze wszystkich szkół się na niej spotykają (to nie Warszawa, Kraków, Łódź, czy jakieś inne duże miasto). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 07:33 po przeczytaniu wiekszości wypowiedzi nasuwa mi się tylko jedno określenie: jesteście ZAŁOŚNI ... aha i jeszcze jedno nie mylcie takich pojęć jak honor, obrona dobrego imienia ... bo w rzeczywistości nie wiecie co to znaczy ... zarówno uczniowie Jagiellonki jak i Małachowianki robią z siebie pośmiewisko ... o w końcu coś was łączy ... Odpowiedz Link Zgłoś