Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 22:47 podobne szopki dzialy sie w szkole radziwskiej. dzieci nasze musialy placic za uczestnictwo w prelekcji o unii europejskiej. mozna to sprawdzic pani adasiewicz, kiedy takowe mialo miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tatuś Re: Czy twoje dziecko musi oglądać wszystkie szko IP: 80.51.224.* 10.02.05, 23:59 Tak naprawdę na spektakl cyrkowy ale z udziałem nie węży, tylko takiej Mamusi sam bym się wybrał. Rzadko kto potrafi taki cyrk robić, jak ta Mamusia robi pisząc o takich bzdurach do gazety. MAMUSIU!!! Sama idź na koncert orkiestry symfonicznej. A jestem ciekaw jak Mamusia kochana organizuje synkowi wolny czas w domku - "idź synku się pobaw sam bo Mamusia jest teraz zajęta". Mamusi chyba kiedyś było źle w szkole gdy była młodsza bo teraz na szkołę donosy pisze wykorzystując do tego własne dziecko. WSTYDŹ SIĘ MAMUSIU. Zabierz dziecko z takiej wstrętnej szkoły i sama zajmij się jego edukacją. W wolnych chwilach zabieraj go na koncerty orkiestry i do teatru. Mamusia wie najlepiej co jest dobre dla jej synka. A ta nauczycielka, co wymyśliła spektakl z wężami i to za 4 złote to zła kobieta była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Również matka Re: Czy twoje dziecko musi oglądać wszystkie szko IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 11.02.05, 08:15 Oboje Państwo (Matka dziecka ze SP Nr 1,jak i tatuś w komentarzach)przesadzacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remigiusz Re: Czy twoje dziecko musi oglądać wszystkie szko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:47 pojscie do teatru czy na koncert orkiestry symfonicznej przynosi z pewnoscia korzysc dla dziecka, dla wielu z nich moze byc to jedyny ( moze i w calym swoim zyciu) kontakt ze sztuka i miejscem w ktorym sie ja pokazuje (teatr, sala koncertowa) . dlatego zawsze wieksza wartosc ma taka forma odbioru sztuki niz udzial w pokazach roznych ,,agencji" artystycznych (!!) ktore pokazujac weze lub inne ,,atrakcje"..probuja na tym najzwyczajniej zarobic....bilet na te pokazy kosztuje 4-5 zl. bilet do teatru czy na koncert orkiestry 5-6 zl...ceny porownywalne, jednak wymiar dydaktyczny i wychowawczy powinien miec tutaj znaczenie zasadnicze..i to powinny miec na uwadze szkoly, tym bardziej ze dzieje sie to w czasie gdy dzieci tam wlasnie przebywaja.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidek Bilety IP: *.ump.pl / *.ump.pl 11.02.05, 11:18 Też sceptycznie podchodzę do takich wystepów, ale wydaje mi sie, że lapiej dla dziciaków jest jesli takie wystapienie ma miejsce w szkole (za 4 zł) niz ciągać je (myśle o małych dziciach) do teatru czy na koncert, gdzie bilety osiągają ceny 20-25 zł. Jo ja sie pytam co jest lepsze ?? Pozdrawiam i optymizmu życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacmrozy Re: Bilety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 13:29 > Też sceptycznie podchodzę do takich wystepów, ale wydaje mi sie, że lapiej dla > dziciaków jest jesli takie wystapienie ma miejsce w szkole (za 4 zł) niz ciągać je (myśle o małych dziciach) do teatru czy na koncert, gdzie bilety osiągają > ceny 20-25 zł. Moje dziecko chodzi na koncerty orkiestry dla szkół( w godzinach przedpoludniowych) i placi za nie 6 zł. Może ceny biletów mylisz z koncertami wieczorowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka Re: Czy twoje dziecko musi oglądać wszystkie szko 11.02.05, 11:26 Czytam tę historię zmieszanymi uczuciami... Najpierw - bo matka wcale nie musiała się godzić na udział swego dziecka w cyrkowym przedstawieniu. Jeśli jest mocno zainteresowana jego rozwojem, mogła, a nawet powinna wcześniej zainteresować się repertuarem i zdecydować, czy dać na to pieniądze, czy nie. Przymuszanie przez szkołę do udziału w występie można miedzy bajki włożyć, a podnoszenie larum po fakcie, w dodatku poprzez gazetę i anonimowo jakoś brzydko pachnie. Inna sprawa, że to dobrze, jeśli szkoła organizuje jakieś spotkania uczniów z kulturą i rozrywką. Tyle tylko, że może niekoniecznie trzeba od razu przyjmować każdą propozycję jakichś agencji. Weźmy te węże: tyle się mówi o ochronie zwierząt, szacunku dla natury, ratowaniu gatunków. Pewnie tego nawet uczy się dzieci w ramach zajęć z biologii, środowiska i ekologii. Tymczasem dzikie zwierzę, jakim jest choćby ten wąż, pokazane zostało jako komercyjna zabawa. Wiem, że tego się nie uniknie i długo jeszcze nie pomogą protesty różnych animalsów przeciwko tresurze dzikich zwierzaków. Czy jednak szkoła naprawdę musi to popularyzować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona Re: Czy twoje dziecko musi oglądać wszystkie szko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 12:13 To skandal żeby takie rzeczy pokazywane byly w szkole. Półnaga panienka wyginająca się jak striptizerka, do tego te biedne umordowane przestraszone zwierzęta (m.in wąż albinos!!!!!!!!!) Może wreszcie ktoś się tym zajmie. Nauczyciele uczą szacunku dla zwierząt a podczas takiego popisu dzieci widzą jak zwierze jest wykorzystywane jak rzecz. To okrutne i wstrętne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tatuś Re: Czy twoje dziecko musi oglądać wszystkie szko IP: 80.51.224.* 11.02.05, 12:43 Szanowna Oburzona. Czy wyobrażasz sobie tego rodzaju pokaz prezentowany przez np. mężczyznę przyzwoicie ubranego w garnitur z różyczką w butonierce? Nauczyciele starają się zapewnić dziecku również tego rodzaju atrakcje a według powiedzenia - jeszcze się nikt taki nie narodził, co by każdemu dogodził, nie wszystkim dzieciom jak i rodzicom tego rodzaju występy muszą się podobać. Jestem pewien, że żadne dziecko nie wyszło z tego spektaklu oburzone. A nawiązując do szacunku dla zwierząt, którego uczą nauczyciele, uczcie również Państwo swoje pociechy szacunku dla nauczycieli. Nie robią oni żadnej krzywdy waszym dzieciom. Jestem pewien, że chcą pokazać im ten lepszy świat. Autorytet nauczyciela burzą rodzice w taki sposób jak przedstawiono w artykule. Jestem pewien, że są wśród nauczycieli osoby, które nie powinny pracować w tym zawodzie, ale to są wyjątki. Nie widzę powodu, by o takich sytuacjach jak wydarzyła się w SP 1 donosić do prasy. Można to wyjaśnić w gronie rady pedagogicznej oraz rodziców. Pozdrawiam wszystkich Tatuś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorka Re: Czy twoje dziecko musi oglądać wszystkie szko IP: *.c151.petrotel.pl 11.02.05, 21:07 Z Twojego postu wynika ,że oglądałaś to wstrętne przedstawienie. Jesteś zapewne panią nauczucielką ( lub wożną ), masz duuuuuuużo więcej latek niż występujące panie i brak Ci tego wszystkiego co mają one ( skąpy strój, a tu i lata nie te i warunków brak ?) Kobieto, a może czas ci na emeryturę już iść? Mój syn oglądał to przedstawienie i był zachwycony, nie występujacymi paniami, ale pokazem i atmosferą. Dzieci mają prawo do oglądania różnych przedstawień proponowanych przez szkołę, same ocenią co jest prawdziwą sztuką, ale muszą mieć też możliwości porównania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssss.... Re: Czy twoje dziecko musi oglądać wszystkie szko IP: *.c151.petrotel.pl 12.02.05, 09:23 >Dzieci mają prawo do oglądania różnych przedstawień > proponowanych przez szkołę, same ocenią co jest prawdziwą sztuką, ale muszą > mieć też możliwości porównania.< No nieżle. Dzieci same ocenią. Zdolne mamy dzieci. A szkoła to im przeszkadza. Same ocenią i wybiorą co lepsze: teatr, koncert orkiestry - czy może pani z wężami. Tylko muszą mieć możliwość porównania. Gwarantuje że i bez tego wybiorą - węże. Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: Czy twoje dziecko musi oglądać wszystkie szko 12.02.05, 12:16 co to jest wąż albinos??? albinosy to podgatunki ras więc nie mędrkuj Odpowiedz Link Zgłoś
kawka Bingo, GIBKI! 13.02.05, 21:32 > co to jest wąż albinos??? > > albinosy to podgatunki ras więc nie mędrkuj Oj, gibki, gibki, udało Ci sie mędrkowanie, moje gratulacje :-) Albinos człowiek, zwierzę (a. roślina) dotknięta albinizmem, bielactwem, brakiem a. niedoborem barwnika w skórze, włosach, sierści, upierzeniu, tęczówce oka (u roślin - brakiem chlorofilu Odpowiedz Link Zgłoś
enaka Re: Bingo, GIBKI! 17.02.05, 12:58 Oj, kawka, kawka, udało Ci sie mędrkowanie, moje gratulacje :-) jesli waz jest nazywany albinotycznym, to oznacza jego rase, podgatunek (takie maly niuans w definicji) zawsze mozesz sprawdzic moje slowa: terrarysta.com.pl/opisy/wazzbozowy.php terrarium.com.pl/wazzbozowy.php szrek.pl/terraryjne.php?strona=weze a tak dla Twojej wiadomosci: w pokoju gibkiego od prawie 5 lat mieszka sobie taki wlasnie waz zbozowy albinotyczny, o ktorym gibki wie naprawde duzo nastepnym razem dobrze sprawdz swoje informacje, zanim sie osmieszysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIA Re: Czy twoje dziecko musi oglądać wszystkie szko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 12:56 Mamusiu , nie przesadzaj .Nie chcesz płacić to nie płać . Twoje dziecko nie musi tego oglądać .Wiele dzieci ma takich rodziców , iż żeby nie szkoła to nic by nie widziały . Niedawno słyszałam stwierdzenie obruszonej eleganckiej kobiety , która musiała wykupić bilet miesięczny 14 latce- Po co ma łazić do szkoły , do pieluch jej się nie przyda ...A może w tym duchu zacząć wychowywać dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też Tatuś Re: Czy twoje dziecko musi oglądać wszystkie szko IP: *.c158.petrotel.pl 11.02.05, 12:56 z tym zachwytem, to lekka przesada pani wicedyrektor. Nawiasem mówiąc zdziwiłem się, że ta pani potrafi udzielić - co prawda krótkiego, wywiadu. Z tego co udało mi się zaobserwować Pani Ogrodowicz to typowy przykład osoby na niewłaściwym stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
miya_ke Re: Czy twoje dziecko musi oglądać wszystkie szko 11.02.05, 20:16 Z nam to z własnej autopsji, kiedyś gdy odmówiłam pójścia na spektakl do teatru (na którym już byłam prywatnie) nauczycielka powiedziała, że jestem aspołeczna i nie integruję sie z klasą, a jak zdecydowanie powiedziałam nie, miałam przechlapane u niej do końca szkoły. I gdzie tutaj wybór i wolna wola ucznia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika_p Re: Czy twoje dziecko musi oglądać wszystkie szko IP: *.c155.petrotel.pl 11.02.05, 22:10 A mnie się zdaje, że kluczowy dla owej oburzonej mamy problem to to: " Po pierwsze moje dziecko odczuło, że musi na nim być. Usłyszało, że jeśli nie, będzie musiało iść na lekcje do obcej klasy albo będzie odpytywane - twierdzi matka " Wredna szkoła, no. Jak śmie proponować zajęcia dydaktyczne osobom, które nie chca brać udziału w rozrywkach. Tylko czemu mam głebokie wewnętrzne przekonanie, że gdyby czas przedstawienia dzieci, które nie chcą go oglądać, spędziły na świetlicy, to też by komuś się nie podobało ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIA K Re: Czy twoje dziecko musi oglądać wszystkie szko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 20:56 Siostrzenica chodzi do jedynki . Spytałam o wrażenia , stwierdziła - super . Więcej nie trzeba komentować . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oflaf Re: Czy twoje dziecko musi oglądać wszystkie szko IP: *.c151.petrotel.pl 13.02.05, 21:06 A co na to wąż? Jego nikt nie pyta o zdanie ? Odpowiedz Link Zgłoś