trofim 05.06.02, 13:04 Wszyscy o tym piszą, więc chyba i płocczanie mogą. Dla mnie była to żenada. Szkoda że pani Górniak jeszcze słów nie pozmieniała :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinch Re: Hymn w wykonaniu Edyty Górniak 05.06.02, 13:50 trofim napisał(a): > Wszyscy o tym piszą, więc chyba i płocczanie mogą. Dla mnie była to żenada. > Szkoda że pani Górniak jeszcze słów nie pozmieniała :) Bylem zaskoczony. Nie jestem fanem pani Gorniak, jakkolwiek jej buzia prezentowala sie sympatycznie ;-) Ale taka interpretacja i takie wykonanie to w moim odczuciu wielkie nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
salicki Re: Hymn w wykonaniu Edyty Górniak 05.06.02, 14:09 Mocno przesadzacie. Mecz piłkarski to nie wydarzenie narodowe, a więc i interpretacja hymnu dość swobodna. Czy musi być on zawsze śpiewany ze śmiertelną powagą smutnego chóru żołnierskiego ? Dajcie se luzu. Odpowiedz Link Zgłoś
pinch Re: Hymn w wykonaniu Edyty Górniak 06.06.02, 08:21 salicki napisał(a): > Mocno przesadzacie. Mecz piłkarski to nie wydarzenie narodowe, a więc i > interpretacja hymnu dość swobodna. Czy musi być on zawsze śpiewany ze > śmiertelną powagą smutnego chóru żołnierskiego ? Dajcie se luzu. Ja jestem na luzie :-) Ale dla mnie "hymn to hymn". Jak napisal kiedys Kaluzynski po premierze pewnego filmu:" (...) niedlugo nakręcą "Bogurodzice" i "Jeszcze Polska nie zginęła"..." No to juz pierwsze przeslanki do scenariusza powstaly ... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blady Re: Hymn w wykonaniu Edyty Górniak IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 17:59 Ciekawa interpretacja ale jakos mi sie reka omskla i przelaczylem ... moze mam jakis odruch bezwarunkowy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hevelius Re: Hymn w wykonaniu Edyty Górniak IP: 2.3.STABLE* / 192.168.100.* 05.06.02, 23:17 a mi tam sie podobalo ;P a najbardziej jak na koncowce probowala przekrzyczec 54-ro tysieczna widownie :> ale czego chcecie, teraz mozna wszystko na nia zwalic bo hu..owo zaspiewala chlopaki sie zawstydzili i nie mieli potem checi grac, ale musze przyznac ze pomimo muzyka jaka Edzia prezentuje nie jest moja ulubiona to ostatni jej teledysk ogladalem kilkakrotnie z zaciekawieniem (czasem z wylaczonym glosem ;) bo Edytka jak by nie bylo jest fajniutka ;PPP , i tym optymistycznym akcentem zakoncze moj dzisiejszy wystep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Hymn w wykonaniu Edyty Górniak IP: *.tnt7.montreal.qb.da.uu.net 05.06.02, 23:39 Popieram Salickiego i jego "wyluzujcie sie troche" !! Gdybyscie posluchali hymnow spiewanych a capella przez tutejszych artystow na roznorodnych imprezach sportowych po tej stronie, to z pewnoscia uznalibyscie wersje Edyty Gorniak za jak najbardziej klasyczne wykonanie polskiego hymnu !! Zreszta swietym prawem artysty jest to, ze moze nadac interpretowanemu przez siebie utworowi ( nawet jesli tym utworem jest hymn narodowy ) charakter temuz artyscie wlasciwy. I tym sie rozni sztuka od rzemiosla :)) Odpowiedz Link Zgłoś
hiubi Re: Hymn w wykonaniu Edyty Górniak 06.06.02, 00:41 Hymn na meczu musi być wykonywany na poważnie, gdyż kibice (i pilkarze) chcą go śpiewać. I musi być w znanym, starym, poważnym stylu. Bo teraz wyszło tak, że każdy śpiewał inaczej i się skompromitowaliśmy i tyle. Ja mecz oglądałem w Wa-wie w lokalu i śpiewalismy sami, choć po 15 sekundach nie byliśmy pewnie, czy w TV przypadkiem nie leci hymn Korei ale jak się wydarło te kilkaset gardeł w lokalu to już i tak nic innego nie było słychać ;- ) Hiubi Odpowiedz Link Zgłoś
naka Re: Hymn w wykonaniu Edyty Górniak 06.06.02, 08:16 Maciek napisał : Zreszta swietym prawem artysty jest to, ze moze nadac interpretowanemu przez siebie utworowi ( nawet jesli tym utworem jest hymn narodowy ) charakter temuz artyscie wlasciwy. I tym sie rozni sztuka od rzemiosla :)) Wszystko sie zgadza , tym się rózni sztuka od rzemiosla, ale to nie było miejsce do innowacji. Hymn narodo powinien byc powaznie wykonany w oryginale na takiej ogolnoświatowej imprezie. Hymn narodowy jest naszą wizytówka, nasza etykieta i powinien byc rozpoznawalny nawet przez niewidomych:)) Naka. Odpowiedz Link Zgłoś
dzwonnik Re: Hymn w wykonaniu Edyty Górniak 06.06.02, 13:41 Edytka jest swiatowa dziewczyna, jakkolwiek by sie jej powodzilo w czasie proby podbicia ziemskiego globu ;) Ostatnio probuje zwrocic na siebie uwage i w duzym stopniu jej sie to udaje. Chyba zmienila troche system, bo poprzedni sie nie sprawdzil... Hymnu w jej wykonaniu nie widzialem (ale na sam mecz juz zdazylem), wiec nie moge nic powiedziec na ten temat, ale generalnie Edytka jest fajna :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: Hymn w wykonaniu Edyty Górniak IP: *.zep.com.pl 06.06.02, 16:24 Naka,nie sądzisz,że gdybyśmy wygrali nasze święte oburzenie byłoby zerowe? Te wysokie C w jakie teraz uderzamy w związku z hymnem .jakoś mnie nie przekonuje.Skoro pokazaliśmy niezbyt piękną piłkę Korea świat cały zobaczył,że co do Polek to nie mamy się czego wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Hymn w wykonaniu Edyty Górniak IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 17:13 > Wszystko sie zgadza , tym się rózni sztuka od rzemiosla, ale to nie było > miejsce do innowacji. Hymn narodo powinien byc powaznie wykonany w oryginale > na takiej ogolnoświatowej imprezie. Hymn narodowy jest naszą wizytówka, nasza > etykieta i powinien byc rozpoznawalny nawet przez niewidomych:)) nic dodac nic ujac. hymn to hymn, to pewna wartosc z ktorej nie mozna robic co sie chce.Edytka chciala blysnac - i blysnela. mam nadzieje, ze nie powtorzy sie to wiecej. Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ●Werdan● Re: Hymn w wykonaniu Edyty Górniak IP: *.tpnet.pl / *.petrotel.com.pl 06.06.02, 17:10 Mam nadzieje, ze podczas meczu z Portugalia, Edytka oszczedzi nam cierpien :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ●Werdan● Re: Hymn w wykonaniu Edyty Górniak IP: *.tpnet.pl / *.petrotel.com.pl 06.06.02, 17:57 Jezeli ktos zaluje, ze nie uslyszal hymnu w wykonaniu Edyty Gorniak to zapraszam: b0b1k.prv.pl/misc/gorniak.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Hymn w wykonaniu Edyty Górniak 06.06.02, 17:59 Znacie najnowszy dowcip na temat Edytki i jej wersji hymnu? "Edyta Górniak zaśpiewała 'Mazurka Dąbrowskiego' na melodię 'Lulajże Jezuniu'". :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Hymn w wykonaniu Edyty Górniak IP: *.tnt5.montreal.qb.da.uu.net 07.06.02, 05:01 Roman konstatuje, ze twoje ostatnie posty rozsiane tu i owdzie zawieraja dosc spory ladunek satyry. Czy ten nastroj odzwierciedla jakies nowe zrodlo inspiracji, o czym nie wiemy ?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
hiubi Posty w wykonaniu Romana_J ;-) 08.06.02, 20:24 hmmm no właśnie, też już chciałem zapytać o przeobrażenie Romana_J ale mnie uprzedziłeś ;-)) jakoś tak człowiek przyzwyczaił się do powagi i stateczności, a tu ostatnio taki leciutkie posty (no może nie wszystkie)... Hiubi Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Posty w wykonaniu Romana_J ;-) 09.06.02, 09:37 No cóż. Wbrew pozorom jestem z natury człowiekiem pogodnym, a nawet (o zgrozo!) nawet nieco niepoważnym. I czasem pozwalam sobie na mniej lub bardziej frywolne wypowiedzi. Zresztą wcześniej też nie bywałem posępny, o czym świadczą emotikonki, które b. często umieszczam w swoich wypowiedziach. Ostatnio trochę przygasłem, ale z tego, co piszecie, wynika, że powoli otrząsam się ze skutków pewnego traumatycznego doświadczenia, o którym pisać nie będę, więc prosze o nie nawet nie pytać. Do uśmieszenia! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sterany2 Re: Hymn w wykonaniu Edyty Górniak IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 02:25 coś w tym jest romanie j bo też mi się skojarzyła ta kolęda jak słuchałem Edyty. Nie przeszkadza mi jednak jej wykonanie. słychać było i widać po jej twarzy że cierpi gdy slyszy jak kapela zarzyna, więc pociągneła sama. Nie razi mnie też hymn w komórkach nie wiem co w tym obraźliwego. A to że Bialorusini wybierają swój w drodze glosowania audiotele, to znaczy, że będzie on mniej godnie reprezentować ich kraj? Śpiewanie na meczach z piwem w ręku czy popcornem też może kogoś urazić bo to niegodne hymnu rekwizyty. Odpowiedz Link Zgłoś
hiubi Re: Hymn w wykonaniu Edyty Górniak 09.06.02, 15:39 Piszesz o piwku i pop-cornie. Ja mecz oglądałem w Wa-wie w barze. Był tłum ludzi (niektórzy już po kilku piwkach), większość siedziała (nawet na podłogach). Jednak jak zaczął się hymn wszyscy wstali (większość śpiewała i to nawet dość głośno). Także szacunek dla hymnu wg mnie polscy kibice mają. Zdecydowanie gorzej jest z tzw "normalnymi ludźmi", którzy chcą przy okazji zarobić (patrz Coca-cola, Era, Idea) i pewnie wiele innych Hiubi Odpowiedz Link Zgłoś
naka Re: Do julki 10.06.02, 08:04 Julka - Polki to najpiekniejsze dziewczyny na całym świecie !!!! czy ktos ma watpliwości :)) sic Naka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ●Werdan● Re: Do julki IP: *.tpnet.pl / *.petrotel.com.pl 10.06.02, 14:47 > Polki to najpiekniejsze dziewczyny na całym świecie !!!! czy ktos ma > watpliwości :)) sic Zadnych watpliwosci nie mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: Do julki IP: *.proxy.aol.com 11.06.02, 13:49 naka napisał(a): > Julka - Polki to najpiekniejsze dziewczyny na całym świecie !!!! czy ktos ma > watpliwości :)) sic > Naka. Hmmm....Z calym szacunkem dla Ciebie,ale muszys troche pojezdyc po swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ernest Re: Hymn w wykonaniu Edyty Górniak IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 00:45 Dla mnie żenada to to, w jaki sposób każdy kto choć trochę związany jest z tą stypą ekipki Enela w Korei, ostro rżnie głupa, że o występie Górniakowej nic wcześniej nie wiedział. To w takim razie od czego jest na przykład pani Kulesza, czyli rzecznik polskiej reprezentacji i podobni jej pracownicy związku. Moim zdaniem Engel i jego kabaret powinien zostać jak najszybciej zluzowany. Misiek Listkiewicz i pan Boniek też zbytnio się nie powinni trzymać stołków. Hymn Edyty G. mnie też niemal zrzucił z krzesełka, no ale robienie wokół tego tyle szumu, gdy śmieje się z nas cały piłkarski świat, to dla mnie jeszcze większy "występ". P.S. Oglądałem dziś jak Duńczycy wysyłają do domu Zidane'a i resztę Mistrzów Świata i Euro. Ich jest ok. 5 mln, nas 40....... Taki przypał a wy się zastanawiacie nad żenadą z hymnem???? Niech ktoś w końcu za to "beknie" i finał! Ernest. Odpowiedz Link Zgłoś
hiubi Re: Hymn w wykonaniu Edyty Górniak 12.06.02, 03:24 Ale u nich się szkoli młodzież a u nas po 89 roku wszystko się załamało w tej dziedzinie. Co z tego, że chłopaki jak trochę podrosną to jadą do Anglii lub Włoch. W reprezentacji grają Francji. Chociaż jak zwykle jestem optymistą i sądzę, że to się i u nas odrodzi. Może niestety nie w Płocku, bo pewnie Orlen kasy na to nie da skoro już zmienia nazwę zespołu aby znaleźć innych sponsorów. Hiubi Odpowiedz Link Zgłoś