Gość: A IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 14:55 wypadek na lunaparku okolo 12.20 wypadly dwa ostatniw wagoniki 13 letnia dziewczynka ze zlamana szczeka i reka w szpitalu KTO ZA TO ODPOWIADA ? CZY NASZE DZIECI SA BEZPIECZNE ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinch Re: wypadek na lunaparku 15.06.02, 17:30 Nie wiem czy taki lunapark jest jakos ubezpieczony od NNW ale wiem, ze zanim wsiadlbym sam do jakiegos "wynalazku" czy jeszcze mial tam posadzic dziecko to przede wszystkim rzucam okiem na kulture techniczna sprzetu. Ta zazwyczaj pozostawia wiele do zyczenia. Ps. Od czasu jazdy na trzeszczacym ze starosci diabelskim mlynie nie dam sie skusic na przejazdzke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzecznik Re: wypadek na lunaparku IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 17:45 > Nie wiem czy taki lunapark jest jakos ubezpieczony od NNW ale wiem, ze zanim > wsiadlbym sam do jakiegos "wynalazku" czy jeszcze mial tam posadzic dziecko to > przede wszystkim rzucam okiem na kulture techniczna sprzetu. Ta zazwyczaj > pozostawia wiele do zyczenia. kwestia odpowiedzialnosci cywilnej - a kwestia wejscia do takiego jak pan nazwal "wynalazku" to dwie odrebne sprawy. rowniez sprawa ubezpieczenia od NNW - dla poszkodowanych - praktycznie nie ma znaczenia. czy ktos jest ubezpieczony czy tez nie od NNW i tak zgodnie z prawem cywilnym mozna w stosunku do takiej osoby dochodzic roszczen cywilnych. oczywiscie w przypadku posiadania ubezpieczenia - jest to szybciej, ale jesli nawet np. kierowca pojazdu nie posiada OC, a spowoduje szkode, nie zwalnia to go od odpowiedzialnosci cywlinej za szkody, ktore wyrzadzil. podinsp. mgr inz. Jaroslaw Brach rzecznik Komendanta Miejskiego Policji w Plocku e-mail: rzecznik_kmp@plocman.pl www.crime-stoppers.plocman.pl tel. 2661292, 2629853 fax. 2661403 Odpowiedz Link Zgłoś